Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz wowpegazus #3700 üzenetére
Akkor lehet, hogy a VGA adta meg magát. Másikkal kell megnézni, vagy ezt másik gépben.
-
törölt tag
Mi baja a gépemnek, ha... éjjelre IDLE-ban hagyva (letöltés sem megy) reggelre monitort visszakapcsolva nincs kép. Power-t nyomva nem történik semmi. Áramtalanítom a tápot pár másodpercre, visszakapcsolom majd működik a Power gomb. Áramszünet elvileg nem volt. Egy komolyabb APC túlfeszültségvédőbe van dugva a gépnek összes elem egészen a PC-től a hangfalon keresztül a modem is.
Nem tudok valami log file-t megnézni, amiből el tudnék indulni?
Lehet akár egy rossz beállítás is a gépen. ZeroCore feature vagy tudom is én (azonban ezt eddig nem is tudtam működésre bírni), bár egy ventilátor sem megy a gépben, tehát teljesen leállt. Visszakapcsolásnál nem bootol szabályosan, mintha resetelve lett volna a gép. Nem tuningolok, csak VGA kártyát, de az erre nem lehet érzékeny. Főleg, hogy IDLE-ben visszaveszem játék után. Konfig: részletesen látható adatlapomnál.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3703 üzenetére
Terhelés alatt is előfordult már.
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3705 üzenetére
Igen, a legújabb.
Alaplap driverek a lemezről telepítve a komplett AI Suite csomaggal együtt.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Kaptam egy régi gépet, gondoltam netezni jó lesz, de a you-tube videók nagyon szaggatnak. Lehetséges hogy már ide is kicsi a teljesítménye, vagy valami más a bibi ?
Alaplap: matsonic ms9127c
CPU: Intel celeron 2000 Mhz [link]
GPU. ati radeon 9200SE
Ram 2x512Ha felhúzom 2400 Mhz-ra akkor is még szaggat ha teljes képernyőre rakom katasztrófális.
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
havri1
félisten
válasz mongoose123 #3710 üzenetére
Na igen, HD-t már nem fog vinni. Cégnél is ilyesmi gép volt..
havri
-
mongoose123
aktív tag
Videó közben nyiss egy feladatkezelőt, nézd a processzort mennyin használja és egyértelmű lesz 360p-nél nagyobbat nem igazán fog bírni sztem... max szaggatva még úgy ahogy 480at..
-
rostiron
őstag
válasz mongoose123 #3712 üzenetére
1024 x 768 a felbontása monitornak.
Most hogy mondod meg se próbáltam változtatni a videó minőségén.
Kipróbálom amiket mondtál.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
válasz mongoose123 #3712 üzenetére
Kipróbáltam a dolgokat 360p -nél már 100% a cpu használat és szaggat. 240p -nél visszaesik 80 % környékére akkor nem szaggat, de teljes képernyőn sehogy se jó.
Ezek szerint többet nem várhatok ettől a géptől ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3707 üzenetére
A Corsair legjobb osztályának, legkisebb tagja, az AX650-es (1-1.5 hónapos lehet). Azért nem próbáltam egy memóriával, mert a legújabb Memtest-el pendrive-al bebootoltva több éjszakát is már lefutott, hibátlanul. És van hogy egy hétig hibátlanul megy a gép. Illetve a Prime95 Blend része is, ami a memóriát hivatott terhelni. Szünetmentes nincs, csak egy APC túlfeszültségvédő.
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3718 üzenetére
Csak a notebook-on van Win8. Asztalin szigorúan Win7 x64-t használok. Évek óta ezt az OS-t, ennek baja biztos nincs. Tényleg korán van még, de még mindig. Aztán még ez az idő is...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3720 üzenetére
Sosem kellett hozzányúlnom. Eseménynaplót hol érem el/látom? Majd figyelni fogom. Mostanság, de nem tudom pontosan mikor, mert voltak egyéb problémáim is, mint ahogy mindenkinek és ennek tulajdonítottam a legkisebb figyelmet. Ne trollkodjunk a Windows-al. Sosem volt vele bajom, legalább is ilyen jellegből fakadóan. Utálom az ilyen rejtélyes hibákat, képtelenség kiszűrni. Legalább is így gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz mongoose123 #3722 üzenetére
Akkor ha majd volt újabb "fagyi", jelentkezek. Segítséget majd ismét kérnem kell, nem igazán szoktam az eseménynaplót figyelgetni. Probléma híján fölösleges is lenne.
-
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok!
Ma ahogy játszottam furcsa villódzás és torzulások lettek a képernyőn, úgy voltam vele, hogy talán a minecraft-ban egy bug vagy valami hasonló, még nem nagyon ismerem. Kicsit akkor be is fagyott, majd játszottam újra, aztán még vagy 3 szor előjött ez a hiva, viszont a harmadikra befagyott az egész rendszer, mikor indítottam volna újra a gépet, észrevettem, hogy már a POST folyamat utáni első képernyőn is látszanak torzulások, karakter hibák, gondoltam, hogy akkor annyi a videó kártyámnak, viszont amikor próbáltam valamelyik operációs rendszeremet betölteni (win XP és 7) mind kettőnél egy idő utál elsötétedett a képernyő a betöltő logó után... így már gondolom 90%-ban memória a ludas. Viszont mikor kiszedtem az egyiket, majd a másikat cserélve őket más más slotokban (egyedül és párban is) ugyan az volt, semmi változás. Lehetséges az, hogy egyszerre ment tönkre mind a két 1 gigás Kingston RAM-om? Sajnos túlfeszültség védőm nincs az elektromos hálózaton :/
Sajnos más csere alkatrészem nincs, addig meg nem szeretnék új RAM-ot venni, ameddig biztosabbat nem tudok (más is erre a következtetésre jut)
Köszönöm!Üdv.: Gyula
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Hiroshi87 #3724 üzenetére
Szia!
Milyen alkatrészekből áll a géped? (táp, alaplap, proci, VGA)
A memóriákat teszteld le ezzel a progival.
Ez a hiba viszont akár, VGA vram hiba is lehet, ezzel teszteld vagy még az AIDA64-el. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Hiroshi87 #3726 üzenetére
Amennyiben a memtest86+ -ra gondolsz, akkor igen. Ahhoz ezt töltsed le és ez megcsinálja. Utána már csak bootolni kell róla.
Amúgy nekem a VGA a nagyon gyanús.
(#3728) Hiroshi87: Azt csak simán el kell indítani windows alól, semmi extra. Amennyiben ez nem talál hibát, akkor az AIDA64 VGA tesztjét is futtasd le.
[ Szerkesztve ]
-
Hiroshi87
csendes tag
-
havri1
félisten
Helló!
Régi p4-es (Asus P5b ha jól emlékszem + D-Celeron+DDR1) cuccaimat eladtam egy ismerősnek, most hívott, hogy induláskor F1 el tud csak továbblépni.
Nagyon régen én nekem is volt ilyen, de már nem emlkészem mikor írta. Rossz BIOS beállítás? Vagy mikor? Mintha resume lett volna az F1..Valaki mentsen meg
havri
havri
-
Hiroshi87
csendes tag
válasz CoolMan #3732 üzenetére
A memtest sikeresen lefutott kétszer is, úgyhogy tényleg a VGA lesz, legalábbis remélhetőleg (egyébként mind két windows csökkentett módban szépen betölt, csak normál indításkor sötétedik el a képernyő, persze a képen a zavarok továbbra is fent vannak)
Sajnos nem tudok kitől kölcsön kérni videó kártyát így marad az új vásárlásaÜdv.: Gyula
-
Norby0001
csendes tag
Sziasztok!
Adott a konfig:
Asus p7p55d, Corsair CMP4GX3M2A1600C9 4x2gb, i7-860.A jelenség a következő:
A gépben eredetileg egy i5-750 volt, amivel rendszeresen kékhalált dobott, szóval fogtam és kicseréltem i7-860-ra. A kékhalál megszűnt, szóval azt hiszem a memóriával akadt össze. De jelen esetben a bios csippanásig kerek 10 másodperc telik el, ami szerintem rendkívül sok idő. Mi lehet ennek az oka? A memóriák xmp profilban 1600-on mennek.Üdv: Norby
A privit előbb észreveszem... :)
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Norby0001 #3735 üzenetére
Szia!
Szerintem meg nem sok, de ez csak az én véleményem.Lehetséges, hogy valamelyik külső perifériádat (akármilyen USB kütyü, ami a gépedre van dugva) eddig tart neki inicializálni. Esetleg valamelyik hardver, ennyi idő múlva válaszol.
Amúgy meg a procid hivatalosan, csak 1333Mhz-ig támogatja a ramokat. CPU: i7-860 -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy Gigabyte GA EP45 DS3L alaplap. / hónapig nem ment, most mikor újra használni szerettük volna, annyit csinál, hogy felpörögnek a ventik 3-4 másodpercre majd újraindul és ezt folyamatosan, mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz #22907392 #3739 üzenetére
Szia!
Milyen CPU, RAM, VGA, és táp van a gépben? Elsőnek csinálj egy BIOS reset-et.
Majd vedd ki a memóriákat, VGA-t és tisztítsad meg az érintkezőiket.
Ezek után sem indulna, akkor húzz le az alaplapról mindent, csak proci,ram, vga maradjon és próba.
A végén másik táppal is próbálni kell.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Köszi szépen!
-
Kritor723
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Olyan problémába futottam bele a mai napon, hogy a gépem bekapcsolásakor a képernyő zavarosan(csíkos) jött fel, aztán fel sem állt az oprend., hanem csíkos-kockás képernyőn átszűrődve egy olyan üzenet jött fel, hogy a gépen hardware v software változások töréntek, blabla...
A helyzet az, hogy semmi változás nem történt, hacsak annyi nem, hogy újra be lett dugva, mert egy másik gép újratelepítése miatt a tápkábel és néhány usb-s periféria át lett dugva oda. Ez mitől lehet? Gyanús az, hogy a monitor is olyan a szétesésével, mintha megjelenítési hiba is lenne, de annak mi köze az oprendsz. felállásához? (tudatlan)Előre is köszönöm a válaszokat!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Kritor723 #3744 üzenetére
Üdv!
Milyen alkatrészekből áll a gép? (alaplap,cpu,ram,vga, táp)
Így elsőre VGA vram hibának tűnik. (már ha nem IGP) Vedd ki a VGA-t az érintkezőt meg a slotot is tisztítsad meg, és próba. Ezt elvégezheted, a rendszer memóriával is.
A változást lehet, hogy azért írja ki, mert máshova lett vissza dugva az USB-s periféria, és/vagy lemerült az alaplapi gombelem.[ Szerkesztve ]
-
Shanth
csendes tag
A gépemben eddig volt 2x1gb ddr2 corsair dominator 1066mhz kit, és most vettem mellé 2x1gb ddr2 kingston hyperx 1066mhz kit-et, de csak 3gb-t ismer fel a 4ből. Alaplapom típusa: Gigabyte ep45-ds3. Operációs rendszerem: Windows 7 Ultimate 64 bites verzió. BIOS-ban már nézelődtem, nem igazán találtam slot engedélyezésre való pontot. A kérdés nyilván az lenne, hogy hogyan tudnám elérni, hogy érzékelje mind a 4 gigát..? Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, és a szakértők segítségére lenne szükségem.
Van egy tűrhető gépem, amit én maximum csak COD2 multira használok, öcsém szokott újabb játékokkal is játszani. Most pl. a Sleeping Dogs-al szeretne, de olyan probléma lép fel, hogy 3-4 perc után a játék lefagy a következőképpen: a kép szétesik, a hang beakad, nem reagál a játék semmire, ekkor feladatkezelő indít, játék azonnal bezár, viszont ezek után maga a vindóz is nagy bajban van, mert a programok alig akarnak elindulni, mint pl. a böngésző, szóval egy kis idő kell neki, mire felocsúdik a gép a lefagyott játék után. Öcsém állítás szerint ez már előfordul máskor is más játéknál is: Assasin's Creed, Call of Juarez...
De én ezt nem tapasztaltam vele, igaz nem játszom ennyire gépigényes játékokkal, viszont amit már én is tapasztaltam az a következő hibajelenség: gép és monitor bekapcs, vindóz bútol, majd a kép becsíkoz, vindóz feláll, majd észreveszem, hogy kb 300x400 a felbontás és kb 16 szín jelenik meg összesen a képernyőn, ekkor gép kikapcs, aztán kis várás után bekapcs és jó minden.A konfigom a következő:
Asus M4A88T-M
2x2GB 1600 mhz Kingston Hyperx
Gigabyte GTX460 768MB OC (gyárilag OC)
AMD PHENOM 2 X4 955 BE, ezt alulfeszeltem a gyári 1,375V-ról, 1,25V-ra, egy órás p95 blend teszt után 26 fokos szobában netezés közben sem hibázik és nincs figyelmeztetés sem
Asus Xonar DG hangkártya
Chieftec CTG 500W szolgálja árammal a gépet
van egy 1,5 terrás és egy 500 gigás WD vinyóm HD sentinel szerint hibátlan állapotúak (nincs semmi kattogás, felpörgés sem)
házban egy 12-es és 3 db 8-as házhűtő venti van.Viszont most jön a csavar a dologban. Volt egy másik alaplapom, másik tápom ugyanezzel a vga-val és ugyanígy alulfeszelt procival, ugyanezzel a ram párral, ugyanezekkel a vinyókkal, egy másik vindózzal telepítve és akkor is produkálta ezt a gépindításos hibát (kis felbontás, kevés szín, csíkozás az elején).
Mi lehet a baj? VGA vram hiba, esetleg memóri, amit azért nem hiszek, mert a p95-ös blend teszt latt a procival együtt a ramok is tesztelve vannak. Procit kizárom a p95 teszt miatt szintén.
Valami ötlet esetleg?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz Fr@nkieWilde #3749 üzenetére
Szia!
A VGA-t kell másik gépben tesztelni, valamint én a procit sem zárnám ki. Ne feszeld alul a procit tedd alapra és próbáld ki így is.
Amúgy a játékoknál nincs jobb teszt az kihoz mindent.
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest