Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz Dark Archon #2602 üzenetére
Nem, nem jó memtesztet használtál, te a memtest.com-os memtest86-ot használtad, én meg a Memtest86+-t javasoltam és teljesen más verziót, a 4.20-ast.
Az 1333MHz nem vicces, teljesen komoly, mert annyi a CPU-d névlegesen támogatott maximális memóriaórajele. Egy MHz-cel sem több, az XMP-vel jól megtuningoltad, és nem a hiba kiderítése felé tettél lépést.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
addikt
-
huntermati
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy gép:
- Athlon XP 1200
- 1 Gb ram
- 420W tápA problémám annyi, hogy ha gondol egyet akkor lefagy. Tehát bármit csinálhatsz random időközönként lefagy és csak a magic restart segít. Most megy a memtest de eddig semmi hiba.
Szerintetek mi lehet a probléma okozója? -
CoolMan
MODERÁTOR
-
mongoose123
aktív tag
válasz huntermati #2607 üzenetére
Ha van hdd sentinel fent, és a memtest nem hozott eredményt, akkor nézd meg létszíves, hogy a merevlemez állapota hogy s mint van..
-
huntermati
aktív tag
válasz mongoose123 #2608 üzenetére
Memtest lefutott, nem volt gond.
De ez elég csúnya nem? [Kép]
[Ja meg egyszer felrobbant egy táp ebben a gépben ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz huntermati #2607 üzenetére
Kellene szerezni kölcsön, valami megbízható tápot, mert ezek nem azok. Az alaplapon nincsenek púpos kondik?
Meg azt is nézd meg, amit mongoose123 írt.szerk: Mondjuk annyira még nem vészes az a HDD. Tényleg kellene egy megbízható táp. Írja is a gyenge tápot.
[ Szerkesztve ]
-
mongoose123
aktív tag
válasz huntermati #2609 üzenetére
Lehetséges, hogy ezzel van gond, de koránt sem biztos, lehet hogy az a táp robbanás mást is hazavágott. Ha van lehetőséged rá akkor próbáld ki egy másik vinyóval. Csak azért mondom , mert nálam is volt hasonló eset ugyan így és vinyó csere megoldotta ( volt kéznél ).
[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz huntermati #2612 üzenetére
Mondjuk azt megértem. (igen az nevezhető annak ) Pedig szerintem, táp gond lesz ez és valami megoldást kell majd rá találnod.
-
Ladislao
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap reggel a tápegységem fogta magát, és kétszeri előző napi újraindulás után elpukkant. Vettem egy újat, gép nem indul, kivettem az egyik memóriát, és rögtön elindult. Utána még picit próbálkoztam, és néha ment mindkét RAM-mal, de max 3 perc után lefagyott. Azóta egy modullal stabilan megy.
A kérdés, hogy az, hogy picit engedte futni a RAM-ot, azt jelenti, hogy maga a DIMM rendben van, és a memóriamodul a hibás, vagy attól még az alaplapi slot is elszállhatott?
Ha átrakom a rossz memóriát a másik slotba próbaként, ugye az alaplapon nem képes kárt okozni? Azért gyanakszom, mert járt mindkét RAM öcsém gépében, ahol mint kiderült, az egyik memóriaslot volt rossz. -
aktív tag
válasz huntermati #2612 üzenetére
ez tuti táp lesz
ennél ramatyabb hdd-vel is megy a win hiba nélkültökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
benq01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gépem a kövi konfiggal:
Gigabyte GA-MA770T-UD3 rev 1.5
Kingmax 2*2GB 1333Mhz
Asus Nvidia Geforce GT440
AMD Phenom II x2 555 3.2Ghz Black EditionAz lenne a kérdésem
1.hogy ezek jók-e eggyütt?
2.Bios jó-e default beállításon?
3.Szerintetek kell e vmit benne cserélni?
4.Melyik Bios verzió ajánlott ebben az esetbe?(F10 van rajta ez jó?) -
benq01
csendes tag
.
[ Szerkesztve ]
-
benq01
csendes tag
válasz mongoose123 #2620 üzenetére
ÉS az mekkora baj?
Lehet hogy az az oka hogy még a fifa 11 is beszaggat?
Egyébként meg az újjátékokat viszigeti de azok is néha fogják és beszaggatnak pl. most a Syndicate, na meg van a battlefield 3 megy fuullon de ien alig észrevehető szaggatások vannak a mozgásban ez összefügg a rammal? -
benq01
csendes tag
válasz mongoose123 #2623 üzenetére
Case 400W szreintem ez a neve ! ezt mért kérded?
Am ha garanciás a ram és nincsígy semmi baja becserélik nekem más típusra? -
mongoose123
aktív tag
válasz huntermati #2628 üzenetére
Hát akkor a vinyó ötlet nem jött be marad a táp..
-
VBenc
tag
Sziasztok.
bocsi ha rossz helyre írok de nem tudom írhatnám az a lényeg hogy a gépem folyton kék halált kap vagy befagy. Windows 7 van rajta de már újratelepítettem 2-3 szor is azóta.... Nincs különös ok a befagyás előtt sima zene + nettől befagy vagy játékok közben.
CPU AMD Phenom II X4 Black Edition 955
Alaplap: ASRock 770 Extreme3
RAM: Samsung M378B5773CH0-CH9 2x2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM
Videokártya Sapphire HD 4870 1gb
Samsung 320GB SATA II + WD 500GB SARA II
Procihűtő Arctic Cooling Freezer 13 PRO
Tápegység Chieftec 450Wez a konfiguráció de ötletem sincs mi lehet a baj
Mondom de mondom!!
-
csaba54
tag
asus eeepc újabban ki írja,hogy kevés a lemezterület
most is valamivel kevesebb van, mint ami a windows biztonságos működéséhez kéne
okozhat ez problémát?...nézz a hátad mögé még akkor is,ha hátrafelé mész,mert a bizalom nagyon sokba kerülhet
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz huntermati #2628 üzenetére
Ugye mondtam a tápot. [link]
-
Pumba3
tag
Sziasztok! Adott egy teljesen új konfiguráció:
Gigabyte ga-ma78lmt-us2h (AM3)
AMD Phenom II x4 955 AM3 3,2GHz Box Black Edition
Sapphire HD 6570 1GB DDR3 Ultimate
2x 4GB DDR3 Kingmax 1333 MHz
Samsung 500GB 7200rpm 16m SATA
400w-os táp64 bites Win7 rendszerrel van használva. A gondom az, hogy hosszabb állás (10 óra mondjuk) után kékhalál fogad, s többszöri újraindítás, kékhalál után hajlandó csak elindulni. Viszont ha elindul, akkor hibátlanul működik, mind a rendszer mind játék alatt. HA normál működésnél újraindítom, akárhányszor, hibátlanul elindul. A hibakód mindig más és más. Chipset, drivekek fent van.
Van valakinek ötlete?
iPhone 4 8GB Black 5.0.1
-
Pumba3
tag
válasz mongoose123 #2638 üzenetére
Tervezem is cserélni 500W Cooler Masterre.
Okozhatja ez a problémát?
iPhone 4 8GB Black 5.0.1
-
kovacstibor79
aktív tag
Sziasztok!
Már pár hete küzdök egy, nem inkább több megmagyarázhatatlan problémával.
Tünetek:
- Win7/64 indőnként (ha bent van mind a két mem modul gyakrabban) fogja magát és kékhalállal ujraindul. ez főleg akkor következik be amikor tömörítek. Ez ugye kapásból azt veti fel hogy memóra hiba, de mind a 2 modul egyszerre ment volna tönkre?- na de ugyan ezzel párhuzamosan van egy másik problémám is, mégpedig időnként csak egy (a kettőből) monitorral áll fel a rendszer, és ilyenkor a rendszerleírásban az eszközkezelőnél a VGA-t ismeretlennek mutatja (olyan mint ha a driver nem töltődne be)
ezen problémákat összesítve milyen diagnózist állítanátok fel?
mivel ezek egyszerre jelentkeztek én alaplapra gyanakszom, de ha nem és a RAM a gond akkor a VGA miért vacakol? betöltésnél a RAM hibázna és amiatt van driver hiba?jól jönne 1-2 tanács mit tegyek, nem szeretnék mindenből venni egyet hogy kiderűljön mivel van a gond...
konfig:
MSI P45 - neo / Q8200
2 x 2Gb - 800 Kingmax
MSI 9600GT
WD winyók
Coolink 500W táp (MPT- 5012P)Előre is köszi a segítségeket!
Üdv, Tibi
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kovacstibor79 #2642 üzenetére
Első körben futtass memória tesztet ezzel. Akár egyesével és párban is.
Utána én még másik táppal is tesztelném a gépet.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kovacstibor79 #2646 üzenetére
Általában annyi idő után, kiszokta dobni ha van hiba, igaz volt olyan is, hogy csak egy éjszaka után dobott hibát.
Amennyiben nem lesz hiba, utána másik táppal kellene tesztelni a géped.[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz kovacstibor79 #2648 üzenetére
Így van, és ha az sem, akkor már "csak" a VGA-t kell tesztelni és ha az is jó, akkor marad az alaplap.
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest