Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyle
csendes tag
Hali
Egy fontos kérdésem lenne... havernak behalt a tápja és sikerül szerezni egy régebbi 420-as tápot...amivel most fut a gep VGA nélkül alaplapi VGA-val
a kérdés az lenne elbirná-e ha a VGA-t is beteszi ?alaplap gigabyte 880gma-ud2h
proci amd 2 x4 965 black edition
vga gigabyte hd 6850 1gb
hitachi deskstar 7k1000.c 1tb 32mb sata2
4gb kingston 1600mhzelőre is köszi
-
Senais
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek, arra lennék kíváncsi, hogy az alábbi konfiguráció mennyit fogyaszt, és milyen teljesítményű tápegységet tudnátok ajánlani hozzá?
cpu: AMD AM3+ FX-4100 processzor
vga: Sapphire HD7750 1GB GDDR5 OC PCIe 3.0
alaplap: Gigabyte sAM3+ GA-970A-DS3
ram: Kingmax 4GB 1333MHz DDR3
ház: Sharkoon Vaya
hdd: Western Digital WD15EARX 1.5TB SATA3 3.5" Caviar GreenÉn ehhez egy HKC 580W USP-5580PFC 14cm ventilátorral-t néztem. De attól tartok, hogy ez az 580W-os tápegység rengeteget fogyasztana, ezáltal jelentősen megnövelné a havi villanyszámlámat. Ti mit tudnátok javasolni?
Előre is köszönöm:
Máté"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen
-
Cobra.
őstag
Nyle: mondjuk ha tudnánk milyen táp még meg is tudnánk modani, hogy elég-e. Egy gagyi noname biztos nem bírja el, egy öregebb Chieftec valószínűleg igen, feltéve hogy nem haldoklanak a kondenzátorok benne.
Senais: HKC-t semmiképpen ne vegyél, inkább Chieftec CTG500. Kisebb is elég lenne, de annak rövidebb a kábelezése és kellene hosszabító a házadhoz. A géped egyébként játék alatt (magas terheléssel) kb 140-150W-ot fog fogyasztani, alapjáraton meg 70w körül. A táp teljesítménye egyébként nem befolyásolja a fogyasztást, de pl az említett HKC alacsony hatásfokú, így önmaga több áramot vesz fel, mint a Chieftec vagy más modern tápegység.
-
mr_ricsi
veterán
"az alábbi konfiguráció mennyit fogyaszt"
200W alatt"és milyen teljesítményű tápegységet tudnátok ajánlani hozzá?"
Márkás 350W-osat"attól tartok, hogy ez az 580W-os tápegység rengeteget fogyasztana, ezáltal jelentősen megnövelné a havi villanyszámlámat."
Csak annyit ad le a táp, amennyire a gépnek szüksége van, nem állandó 580W-ot. Ettől a HKC-től inkább a hardvercsere költséged lesz magas, nem a villanyszámlád."Ti mit tudnátok javasolni?"
Úristen, csak HKC-t ne!Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Senais
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Áldom a szerencsémet, hogy megtaláltam ezt a topicot, és voltak segítőkész emberek.
A választásom végül egy 400W-s Chieftec CTG40080PB-ra esett, ha tényleg nem fogyaszt annyi áramot, mint amennyi rá van írva, akkor rendben van. Utána olvasgattam amúgy a dolgoknak, csak mindenhol mást írnak, és most teljes a káosz...
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget, további szép estét!
[ Szerkesztve ]
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal." - Woody Allen
-
Senais
aktív tag
-
Stan648
tag
Szeretnék információkat kérni, hogy egyes hardverek mennyit fogyaszthatnak kb. Érdekelne hogy egy Gigabyte-990XA-UD3 alaplap, ddr3 memória modul illetve egy hdd mennyit fogyaszt. Nem találtam erről infó, csak annyit, hogy 990x chipset elvileg 14W a fogyasztása.
7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
LÁZ
addikt
üdv, kérdésem triviális, mennyit fogyaszthat a masina?
i5 750@ 3.5 ghz
maximus iii formula
Gskill ripjaws 2*4 g ddr3
Samsung 245B
gigabyte 6970
kingston ssd now V series 64gb
samu 1.5 tb
hitachi 1 tb
wd 1.5 tb
chieftec 650w 14cs modular
+ haf 932 ventijei 2db 12es, 2db 24esköszöntem
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
addikt
ps. közben találtam egy ilyen progit is.
[ Szerkesztve ]
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
őstag
Sziasztok!
Remélem nem vagyok teljesen off, érdeklődnél, hogy ismertek-e olyan itthon kapható fogyasztásmérő lakatfogót, amivel a gép tápkábelének a konnektorból való kihúzás nélkül tudnám mérni a pillanatnyi áramfelvételét. Connradban érdeklődtem, ott azt az infót kaptam, hogy ezt csak egy adapter közbeiktatásával levetne megoldani. (amit nem szeretnék)
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
mr_ricsi
veterán
"ismertek-e olyan itthon kapható fogyasztásmérő lakatfogót, amivel a gép tápkábelének a konnektorból való kihúzás nélkül tudnám mérni a pillanatnyi áramfelvételét."
Ez elvileg is lehetetlen.
A tápkábelben egymás mellett van a fázis és a nulla. Ezeken minden pillanatban azonos értékű, de ellentétes irányú áram folyik, melyek eredője 0. A lakatfogó is ezt a 0 A-t fogja mérni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Összeraktam egy kis gépet, amit szeretnék 7/24 be menetni, csak nem tudom, hogy nem e pörgetné meg túlságosan a villanyórát? A gép:
-Asus AT4NM10T-I (D425 1 magos Atom proci, 1,8Ghz, max TDP 10W)
-4Gb memóriával
-2000 Gb WD green WD20EARX
-1000 Gb Samsung HD103sj
-és 90W-os panel tápról üzemelHa valaki tud segíteni, előre is köszi!
-
Benhill
senior tag
Joestet!
Az alabbi gep mennyit fogyaszthat kb?
- Abit BD7II
- P4 Northwood 1.8ghz
- asus geforce ti4200 128mb
- kingmax 400mhz 512 ddr ram
- dvd iro + 40gigas vinyo-tEgy 300as codegennel se kep se hang. Gyenge lenne a táp a géphez?
Egy inno3d ti4200 64mb-al, megy stabilan terhelve is jó.
Az előbb említett vga is jó, másik gépben teszteltem. -
Benhill
senior tag
értem.
azóta kipróbáltam 400as FSP-vel, és azzal is ugyanaz a jelenség.
Néha csippan egyet és lefagy, néha nem csippan, de van hogy folyamatos rovideket sipol, van hogy azt jelzi nincs billentyu, van hogy eljut a win betolteseig es ott fagy le.
lehet hogy a lap nem tamogatja a 64mega folotti vga-kat, mert ti4600 128megaval is ugyanezt csinalja, de ezt mar mashol fogom megkerdzni. -
matepalfi
aktív tag
Üdv!
EZ a konfig mennyit fogyaszthat alapjáraton és maximumon?Alaplap: ASROCK A75M-HVS
CPU: AMD A8-3870K 3.00GHz FM1 BOKSZ
RAM: KINGSTON 4Gb DDR3 1866Mhz
HDD : Hitachi 500 GB
ODD: LG GH24NS90 Fekete OEM
HÁZ: COOLERMASTER RC-342-KKN1 Elite 342
TÁP: FSP FSP350-60APN
Monitor:SAMSUNG S19A100Nill. a táp amit választottam az jó választás?
-
Cobra.
őstag
-
Tothgera30
Ármester
Mennyit fogyaszthat egy 955BE/965BE-re épülő konfig, 4Ghz-en járatva, egy HD6950-el, két HDD-vel, egy ODD-val, és 4-5 ventivel? Corsair CX 400-nak kéne elvinnie, anno húzott 965-ösömet és HD4890-emet szépen vitte. Bár ha jól tudom 350-es bél van benne. Nyugodt szívvel rátehetem ismerősöm gépére?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Cobra.
őstag
válasz Tothgera30 #4134 üzenetére
A gép teljes terhelésen valahol 300W körül fog fogyasztani, szóval eléggé meg lesz terhelve a táp. Újonnan azt mondanám biztos elbírja, de mivel már nem a legújabb darab és nálad is magas terhelésen ment, így lehet nem fogja már sokáig húzni. Viszont ha meghal, akkor igen kicsi az esélye, hogy mást vigyen magával.
-
Tothgera30
Ármester
-
jokka1224
csendes tag
Hali!
Szeretnem kikerni a tapasztaltabb kollegak velemenyet, hogy az alabbi konfig mennyit fogyasztana kb. illetve milyen tapot lenne erdemes vennem hozza ami kenyelmesen, megbizhatoan ellatja?
Alaplap ASROCK 970 Extreme4
Processzor AMD FX-6100 3.30GHz AM3+ BOX
Memória KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT 2 db
Videókártya MSI R7770-PMD1GD5 1GB GDDR5 PCIE
Merevlemez SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002
Optikai egység PIONEER DVR-219LBK
Ház GIGABYTE IF 233
Monitor LG E1942C-BN
CPU hűtő XILENCE Blade PRO xpcpu.4all.proFSP hexa 500at illetve chieftec CTG 550et neztem ki igy elsore, mit gondoltok ezek elegendo kakaoval szolgalnak?
a valaszokat elore is koszonom! -
horzi
csendes tag
Hali!
Az a kérdésem lenne, hogy a lentebb szereplő konfighoz mekkora tápot vegyek, hogy később se legyen gond abból, ha pl. bekötök egy vinyót vagy egyéb eszközöket:
Alaplap : As Rock 880-GM LE
Proci : AMD phenom x4 B55 AM3 3300Mhz
Videókártya : MSI r6570 1gb DD3
vinyó: 160Gb
Memória : Corsair XMS 3 4gb DD3előre is köszöm a válaszokat: H.
-
Jakab66[hun]
senior tag
Üdv!
Mennyi lehet a fogyasztása a gépemnek?
Gigabyte p43t-es3g, c2d e7500 @3.3Ghz 1.3V
Gigabyte 8800GTS 512 g92 @ 780/1100/1950
4gb geil value plus 1600Mhz @1333Mhz cl7 1.5V
500-as HDDKíváncsi lennék, esetleg ha megtudjátok mondani, hogy mennyi lehet az idle, és a terhelt is.
Köszönöm.
Gipsz Jakab
-
baboss
őstag
Sziasztok ehez a rendszerhez szeretnék új tápot venni és tudni szeretném a rendszer fogyasztását.
Videokártya NVIDIA GeForce GTX 465 (1048256 KB)
Alaplap neve Gigabyte GA-990FXA-UD5 (1 PCI, 1 PCI-E x1, 5 PCI-E x16, 4 DDR3
CPU típusa OctalCore AMD FX-8120, 4228 MHz (21 x 201)Húzva
Rendszermemória 8192 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Lemezes meghajtó SSD OCZ REVODRIVE PCI EXPRES X4 SiImage SCSI Disk Device (74 GB)
Lemezes meghajtó RAPTOR WDC WD15 00HLFS-01G6U3 USB Device (150 GB, 10000 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó SAMSUNG HD753LJ ATA Device (750 GB, 7200 RPM, SATA-II)
Lemezes meghajtó WDC WD10EARS-00Y5B1 ATA Device (1000 GB, SATA-II)
Lemezes meghajtó WDC WD10EARS-00Y5B1 ATA Device (1000 GB, SATA-II)
Lemezes meghajtó WDC WD20EARS-00MVWB0 ATA Device (2000 GB, SATA-II)
Optikai meghajtó SONY Optiarc DVD RW AD-5260S ATA Device (DVD+R9:12x, DVD-R9:12x, DVD+RW:24x/8x, DVD-RW:24x/6x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW)
SZIVATYÚ Laing DDC-1PlusT
SuperFlower SF-609 FanMaster
USB KÁRTYAOLVASÓ BELSŐ 70IN1 FEKETE
SPEEDLINK Media Remote Multimedia PC Control SL-6399-SBK beépítve a gépbe
CoolerMaster Case Fan 20cm R4-LUS-07AB-GP w/LED Blue
Revoltec 15cm 1200RPM ventilátor LED Blue
Revoltec 8cm 1200RPM ventilátor LED Blue
Scythe Ita Kaze, HDD hűtő 2db
Revoltec HDD Cooler Blue RS045 3db
Transcend TS-PDU3 PCIe Bővítőkártya 2x USB 3.0 port
A választ előre is köszönöm.
Ezeket a tápokat néztem ki.
[link]
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Üdv,
Ez a gép mennyit fogyaszthat egy 7600 GT-vel és 512 mb helyet 1 Gb ramal?
Tippre egy 300-350-es FSP PNF elvinné simán,de kérnék egy megerősítést.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
válasz Dr. Romano #4146 üzenetére
Hát nem gondoltam volna
Ami a gépben van egy 260-as hp-s táp.Mutasson bármit is a fogyasztásmérő nekem megér 3-4k-t egy rendes táp,persze lehet elbírna de én nem vagyok olyan bátorSmoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Dr. Romano
veterán
válasz IreN!CuS #4147 üzenetére
Igazából az számít hogy a 12V-os ága milyen erős (mai konfigok ezt szeretik szívni). Pl. ez a 350W-os FSP 2db 12V-al rendelkezik ami 18 és 16 amper. Azonban van egy Mercury 350W-os tápom is annak csak egy 12V-os ága van 15 amperrel. Hiába mindkettő 350W-os (-nak mondott) a Mercurynak messze nincs olyan teljesítménye (minősége meg pláne).
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
IreN!CuS
őstag
válasz Dr. Romano #4148 üzenetére
Hát igen olcsó tápot sosem vettem,pont ez miatt.Az említett 260-as nem tudom mit produkál 12V ágon,de nem jósolok neki nagy sikert.Egy 9 éves srácnak lesz a gép aztán ha elromlik végem Megér 3+ felárat a nyugalom. Így is mindennel együtt(monitor bill egér gép ) 22-23 körül lesz a vége és 2008-as játékokkal majd tud játszani.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
L1ZRRR
senior tag
válasz IreN!CuS #4149 üzenetére
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy ez a gép mennyit eszik..
VGA GTX 670
PROCI 760 @ 4.2 GHZ
RAM 2x4 CORSAIR
TÁP TT Toughpower 575 W
LAP EVGA P55 FTW200
HDD SAMSUNG SpingPoint F1
ODD mezei fekete színűA későbbiekben szeretném bővíteni elég lesz a táp?
You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest