- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigeee
tag
Halihó,
Jelenleg van egy asus p5k/epu lapon e7200as procim, ezt cserélném egyasus p8p67 vagy gigabyte ga-z68..valamire (még várom a választ másik topicba hátha tud valaki jobbat ) és i5 2500k proci menne bele.
vidikártya gtx560, semmi különös nincs a gépben, 1 hdd, dvdíró, kártyaolvasó kb ennyi.
Anno vettem egy fsp 500w-os tápot, mert vmi noname 450w volt benne, és mikor cseréltem vidikártyát elkezdett melegedni -.-
Ugye jól számolom, hogy bőven elég lesz az 500w-os fsp táp, kérlek erősítsetek meg, köszi
-
piadex2
senior tag
sziasztok!
van egy 460W-os gigabyte tápom (gigabyte superb)
és a gépbe most beleraktam plusz két DVD írót a meglévő kettő mellé.
így összesen 4 van + két 300GB-os velociraptor (10.000 rpm).szerintetek nyugodtam lehet egyszerre működtetni az összes lemezt? (tehát 2xhdd + 4xodd)
a működtetés alatt dvd írást értek.
(amúgy a gép még egy E8400-ből (alapórajel) és egy hd3650-ből áll)
kösz:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
V.Dave
senior tag
Hello
Fogyasztásmérővel a következő értékeket mértem a gépemen üresjáratban. HDD 20perc inaktivitás után lekapcsolt:
Konfig(lásd aláírásomban) videokártyával:
70WattKonfig IGP-vel:
42WattHa vennék egy gold/platiunom tápot, tovább csökkenne valamivel a fogyasztás? Ha igen, menniyvel?
Xiaomi mi 8 6/128
-
Misua
senior tag
Üdv!
A gépem most már nem csak játékra lesz használva így érdekelne mennyi a fogyasztása.
Köszi a számolgatástGIGABYTE Superb 460W
AM3 MSI 770-C45
AMD Phenom II X2@X4 B55 BE
Cooler Master Hyper TX3
KINGSTON 8192 MB DDR3 1333Mhz CL9
VTX3D 6850
SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2
NEC AD-7243S
GIGABYTE Superb 460W
Arctic cooling fan -
vzsryl
nagyúr
válasz piadex2 #3856 üzenetére
Nem tudom, kérdezd meg az ehhez a témához kapcsolódó topic-ban. Én még nem írtam 2db DVD-t sem egyszerre, de tudom, hogy 1db is elég terhelő tud lenni.
(#3857) V.Dave: Hali!
Csökkene, idle pár W-al, terhelve picit többel.
(#3858) Misua: Üdv!
A gép a táptól kérhet max. 280W körül, a táp a konnektorból felvehet max. 350W körül. (230V-on kb. 80%-os lehet ilyen terhelésnél a SuperB460 hatásfoka).
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Brekkk
senior tag
Csatlakoznék én is egy fogyasztási értékkel.
- I5 2500 K alulfeszelve, 560 Ti alulfeszelve,
- külön hangkártya + I/O vezérlő
- 4 HDD+ODD
- A tápom régebbi 75+-os.Konnektor felöl 345 Watt-ot eszik linx+furmark alatt.
Ehhez elég lenne egy 400 W-os 85+-os táp?
-
tonnoka
tag
Hello.
Szerintetek érdemes betenni egy HD4850-es vga-t egy 350w-os codegennek?
Olvastam most korábbi teszteket, terhelés alatt max. 250 w-ot kajált a tesztkonfig, de abban Q6600 volt pl., ebben meg csak E2200. -
vzsryl
nagyúr
A hatásfok lényegtelen. Olyan 400W-osat elég hozzá, ami 12V-on 300W-ot le tud adni, és az már bőségesen elegendő lenne.
(#3862) tonnoka: A Codegen-ek élet és vagyonvédelmi szempontból kerülendőek. Ha bármelyik fontos neked, akkor ne kösd rá a HD4850-et, és lehetőleg mást se.
Egyébként az a 350-es példány ha 150-200W-os terhelést kap, akkor már nagyon veszélyessé válik, és bármikor bekövetkezhet a baj.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
Dallasz
csendes tag
Sziasztok!
Amd Phenom II x6-os procim van,6gb dd3,HD6770 vid.kari.
Chieftec 450W-os táppal üzemel,idáig semmi problémám nem volt még.
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp szerint a fogyasztás még a proci húzása mellett sem éri el a 400W-os fogyasztást.
A kérdésem az lenne,hogy tényleg elég neki ez a 450W?AMD overdrive-al tesztelgettem,cpu húzás, teszt,ilyesmi,igazából nem is nagyon melegedett a táp. -
Dallasz
csendes tag
Alsó-tápos házba ezt be lehet tenni?
Mondjuk ebbe:http://uk.thermaltake.eu/products-model.aspx?id=C_00001772[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
Hello
lennn egy kis problémám a jelenlegi tapom sztem már kicsi
de azért biztos ami biztos megkérdem hatha csak haldoklikszoval most került bele egy GTX460 OC 1gb
néha masodik nap dobott egy kéket nv driver problémávaléutanna csak akkor javult meg amikor atcsoportosittottam a tapcsatikat
jelenleg egy enermax eg495ax-ve van szolgálatban
a gép pedig i5 750 + 7 HDD + DVB-C tv tuner 6db haz ventillátor
és ugye a gtx 460 1gb rammekkor energia igénye lehet ennek vagyis táp oldalon
van egy apc smart ups is amin latom mennyit vesz fel
ott meg van a 400watt is de lehet ez nem reális mert mas is van a szünetmentesen és néha 440watt is latszik bar a router nem fogyaszt sokat .........
szoval a valos 380-400watt lehettap csere ?? vagy tápcsere ? elég 500watt ? és a mostanim kezd elfáradni vagy több kell neki ???
-
sonique
őstag
válasz sonique #3873 üzenetére
szamolgattam egy kicsit
7hdd ~ 42watt lehet atlagban ha egy kettön megy csak irás olvasás
ugye az I5 95watt
a gtx 460 meg min 160watt ha jol tudom
de a gigabyte oldalan is mind 500wattos tápt ajanlanak hozza de gondolom nem 7hdd velna majd valaki okos jol meg mondja
ez pedig a mostani tapom specifikácioja
lehet hogy csak a 2* 12voltos ág 36amperja a kevés ??
hmm a végén azt irjak a total 12volt csak 32amper[ Szerkesztve ]
-
-
sonique
őstag
közben le kötögöttem mindent csk egyet felejtttem el
hogy amikor néztem a fogyasztast nem tünt fel hogy a 27" dell monitor is a szünetmentesen van
szal az még minuszde igy is sakkoznom kellett hogy a gtx 460 vga val menjen gond nélkül elöször a fogyasztas volt amire gondoltam de most a 12volt 2x 18ampere ami össze 32a
lehet az volt kevés vagy elöször egy 18amperes részen volt a vga és most sikerült 2re akasztanom -
vzsryl
nagyúr
válasz sonique #3876 üzenetére
150W-ot fogyaszt a GTX460. 18A@216W.
Két ágra biztosan nem tudod kötni a VGA-d, mert az egyik a CPU-jé. Gondolom arra gondolsz, hogy két csatlakozót kötöttél rá, de az attól még egy ág. Egyébként ez user error volt.[ Szerkesztve ]
-
sonique
őstag
marmint van a tappol kijövö dedikált pci-e hez valo 6pines csati és kelett egy olyan ami 2molexröl csinal még1 6pines -t
és ekkor volt az hogy ha egy masik teljesen magában lévö 2 molexröl vettem le a tápot a vga nak akkor jo volt .. ehez teljesen ujra kellet gondolni a tápeloszat a hazbanelötte volt mellette egy hdd is ..
akkor a tapban a 2x12volt bol az egyiket direk a cpu kapja
a többin osztozik a pci-e és a molex +sata csatlakozok ? -
vzsryl
nagyúr
válasz sonique #3878 üzenetére
Így van.
(#3879): 24A@288W. Ennyit akkor zabálna egy GTX460, ha extrémen tuningolnád. Nem tudnád semmivel lehűteni ilyen állapotban, csak esetleg vízhűtéssel, bár nem tudom, hogy a GTX460-hoz kapható vízhűtések képesek-e ekkora hőt kordában tartani, mondjuk 100°C alatt.
Íme a két legdurvábban tuningolt GTX460 fogyasztása: [link]
Az AMP Furmark alatt max. 176,75W, a POV UC max. 177,52W. De játékok közben csak 138,53W, illetve 143,08W-ot esznek. Ezek A-ben megadva ~14A és ~12A. Tehát játék közben 2db GTX460-nak is elég lenne 24A.Egyébként mi volt az a sok hely, ahol ilyen blődségekkel tömték tele a fejed? Ha itt ph-n, akkor az nagyon szomorú...
[ Szerkesztve ]
-
gerbil00
csendes tag
sziasztok
van egy új
asus M5A99X alaplapom + Phenom II X4 960T (lehet hogy "magfeloldhatós")
2x4 Gb Kingston 1600as ram
Gigabyte GTS250 1Gb rammal OC+zalman hűtő
1db 750 samsung vinyó + 1 dvd író
+ néhány ventillátor
konfigom. mennyit fogyaszthat? mekkora, milyen táp kellene hozzá?
rámsóztak egy HKC UPS 5550-et (550W), hogy FSP leányvállalata, "olcsóésjó", de most nézem, hogy mindenhol szidják (nem stabil). még nem raktam bele. Visszacseréljem? Segítségeteket előre is köszönöm. -
Cobra.
őstag
válasz gerbil00 #3881 üzenetére
Mondjuk nincs komolyabb áramot igénylő videókártyád, de azért a HKC-t nem használnám, terhelés nélkül is tud olyan feszültséget leadni, ami megölhet 1-2 alkatrészt a gépben. Szóval vágd a fejükhöz (ha nem akarják cserélni, akkor szó szerint) a HKC-t és vegyél helyette egy 400-as FSP Hexa-t/APN-t vagy egy Chieftec CTG400-at (GPA jelzésűt inkább ne).
[ Szerkesztve ]
-
jbl
aktív tag
Asus P5KPL-AM /Intel Core2 Quad Q8300, 2500 MHz / 4GB Kingmax DDR2 / Asus -GTX 560 / BenQ G2222HDL LED (1920x1080) /Samsung 1TB HDD/ FSP 500-60APN 85+/ D-Link DSL-321B Modem / windows7 (64 bit)
Ez a rendszerem: alapjáraton, netezés 87Watt
Terhelve fullon minden játék közbe: 260WattDigitális fogyasztásmérővel mérve.
-
vzsryl
nagyúr
Azt kérdeztem, hogy abba az elosztóba volt-e bedugva. Nem azt, hogy be volt-e kapcsolva.
A router fogyasztása jelentéktelen.Egyébként egész kellemes értékeket kaptál így monitorral együtt. Játék közben maga a konfigod kb. 180W-ot kérhetett a táptól, de lehet, hogy még annyit sem.
-
Cobra.
őstag
Én ezt mondjuk kevésnek találom monitorral együtt. Az a monitor azért 20W-ot biztos felvesz, azt levonva meg az alapjárati áramfelvétel túl kevésnek tűnik.
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Mennyit fogyaszthat körülbelül a gépem?
Alaplap: ASUS P5K
Processzor: Intel Q6600
Proci hütő: ASUS Artic Square
Videókártya: Powercolor HD3870 512MB GDDR4
RAM: Kingmax 2x1GB 800Mhz, Goodram 2x1GB 800Mhz
Winchester: Samsung 320GB 7200RPM
SSD: Kingston 64GB
DVD: LG H44N
Tápegység : Corsair HX450WÜdv
-
nyunyu
félisten
Teljes konfig:
Asrock A785GXH/128M+Athlon II X3 425@Phenom II X4, 2x2 Kingmax DDR2-800, MSI 7900GTO, Samsung F1, Hitachi P7K500, Audigy 4, Cinergy400 tuner, Laing D5@min, Corsair HX520Integralt VGA:
Win7 desktop: 80.1W
OCCT: 133.3WIntegralt VGA helyett 7900GTO:
Win7 desktop: 112.9W
OCCT: 226.5W2 ev alatt sok viz lefolyt a
Dunanvizhutesemben, meg vas upgrade is volt: kikerult a gepbol a nem hasznalt TV tuner, meg az elazott hangkartya, cserebe a Hitachi vinyo helyett lett ket uj, plusz a VGA kalyha cserelodott 460GTX 768MB-re.
Meg ha jol remlik, a procim is oregedett: mar nem megy 1.15V-n stabilan 2700-as alaporajelen, most 1.2V-t kap.
VGA akkor sem volt, most sincs huzva.Win7 desktop: 99.6W
OCCT: 262.2WMivel a minusz 2 kartya a korabbi mereseim szerint nagyjabol annyi nyereseget hozhatott, mint amennyit elvisz +1 vinyo, igy a kulonbseg foleg a korszerubb VGA kartyanak koszonheto, kisebb reszben a proci mostani nagyobb fogyasztasanak.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
lajtika
aktív tag
Üdv, kérnék egy kis segítséget mert volna egy problémám.
Nemrég alaplapot cseréltem a gépembe, Gigabyte GA-P55-UD3 lapot cseréltem Asus Sabertooth 55i-re. A gép többi alkatrésze maradt ugyanaz, A gigabyte lappal 60-65w volt a fogyasztása lapjáraton az Asus 90-100w, létezik hogy ennyit változhat a fogyasztás az alaplap csere miatt?
Nem tuningoltam egyik lappal sem, és a szoftverek is ugyan azok.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Lamond
csendes tag
GIGABYTE EP35-DS3 alaplap (s775)
Intel Core 2 Quad Q6600 (2.40GHz/8MB/1066MHz) (s775) BOX
2db Kingston HyperX 2GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 KIT
Sapphire Radeon HD3870 1GB GDDR4, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX) L
Point of View 500W PFC Black Diamond EATX tápegység (12cm)
Samsung 250GB Serial-ATA II winchester, NCQ (16MB)
Pioneer DVR-215D DVD+/-RW SATA, fekete OEM
Creative SB Audigy SE 7.1, PCI, OEMEzt a 3 éves konfigot kaptam így egyben. A kérdésem az lenne, hogy ez a benne lévő táp elég-e? Mert párszor kifagyott a gép és nem tudom, hogy táp vagy hűtés vonalon induljak el a megfejtéshez.
-
Cobra.
őstag
Tuning nélkül még akkor is el kell bírnia, ha valami kevésbé márkás bele van a tápnak (PoW biztos nem gyárt tápot, csak matricáz). Inkább a hűtést (a tápét is) és a kondenzátorok állapotát kellene megnézni első körben. Illetve szedd ki a ramokat meg a videókártyát a helyéről és fújd ki a foglalatokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest