Aktív témák
-
Jinxx
senior tag
-
werttzui
addikt
D50 vs 350D 2:3
PENTAX
-
j.bravo
addikt
-
erdey_a
addikt
bár messze vagyok egy ilyen gépes vásárlásától, ismereteim és vágyaim szerint a nikon a jobb. Oda kérnék behúzni egy pontot.
Vérboci
-
j.bravo
addikt
válasz werttzui #3209 üzenetére
Még mindig csak 3:2 lenne, ha Jinxx mindkét személyiségét beszámoljuk...eredetileg is a 350d-t mondta. Szóval mondom hogy 2:2 Figyelj már egy kicsit !
szerk.: Naszóval akkor:
350d:
- hali01
- Jinxx
d50:
- erdey_a
- werttzui
- j.bravo
valaki szóljon ha rossz oldalra írtam vagy ilyesmi.
Ellenben tartok tőle hogy emiatt (azért eléggé OFF) úúúgy le leszünk tolva a MOD-ok által (jogosan!) hogy csak úgy nyekken.
[Szerkesztve]Whatever.
-
Zebu
addikt
Sziasztok Urak!
Látom beindultatok!
Az imént beszéltem egyik fotós ismerősömmel. Ő azt mondta nekem ,hogy mindegy melyiket veszem. Vegyem azt a melyik tetszik, mert mindegyik király.
Ami a Canon felé mozdítja a mércét az az, hogy arra bármilyen obit rá tudok tenni, míg a Nikonra csak Nikont, vagy Sigma-t, AF-es obikat...
Azt is mondta, hogy igaz a nikon híres arról ,hogy nagyon jó fénymérő cucca van, vagy mi Igaz neki Canon 10D-je van úgy emlékszem....
Azt mondta ő is ,hogy a mélységélesség mérés csak parasztvakítás
Szóval ennyit tudtam még meg az elmúlt pár órában -
Dare2Live
félisten
leadom énis a szavazatom a d50re mertha a 2gép között kéne döntenem én azt venném.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
werttzui
addikt
nikon d50 vs canon 350d 4:2 (éjjfélkor eredmény hírdetés )
PENTAX
-
j.bravo
addikt
#3192-es hsz-em végéről idézet
''- Fényt mérni nem tud manuális objektívekkel, ellenben ad élességvisszajelzést (a 350d tud fényt mérni, ellenben ezt nem; igaz ahhoz lehet szerezni egy emulátor csippel ellátott adaptert ami elhiteti a vázzal hogy AF obi van rajta csak manuális állásban). Nekem gyanús hogy ilyen okosságot azért lehetne építeni Nikonokhoz is, de valamiért még nincs, vagy még nem találtak errefelé...) Sokan próbálkoznak egyébként kézi fénymérővel, vagy saccoláson alapuló beállításokkal, és nem lehetetlen a dolog. Pl.: [link] #18470, 18475-ös hsz.''
Azaz fizikailag rátenni rá tudsz (szinte) bármilyen obit bármilyen gépre, megfelelő adaper kérdése a dolog (sokféle kapható, de amilyen nem, olyat esztergályos csinál néhány ezresért). A kérdés, hogy az obi képességei közül mit tudsz kihasználni, illetve milyen szintű együttműködésre lehet sarkallni a vázzal. (ld. fenti hsz...)
Az ismerősnek egyébként igaza van. Ezen a szinten, 2006-ban úgy ''en bloc'' mindegyik gép nagyon jó, szinte tökmindegy melyiket veszed, nem jársz vele rosszul. Ha vannak spéci egyéni preferenciák, vagy meglévő eszközpark amely az adott rendszerhez illeszkedik, akkor az alapján kell választani.
Apróságok, amiben jobb a 350d:
- tud tükörfelcsapást (MLU)
- van blendebeugrasztó (de ld. fotós ismerős véleménye)
- több (hét) autófókusz-pontja van (d50-nek öt, általában ennyi is bőven elég, 99%ban ugyanazt használja az ember úgyis...)
- van iso100 (d50 iso200-ról indul - de ez egy szürkeszűrővel vagy lerekeszeléssel orvosolható, ha hosszú expozíciót akarsz. Zajban nincs különbség.)
Apróságok amiben a d50 jobb:
- van spot fénymérés (350d-ben nincs)
- jobb fogás külön megvásárolandó portrémarkolat nélkül
- icipicit (tényleg icipicit) jobb a kitobija és mintha kicsit (tényleg kicsit) olcsóbbak lennének a használt AF Nikkorok mint a használt Canon obik. Van belőlük dögivel, ahogy láttam.
- illetve az ára
Mindenki dönthet
Apróságok vagy nem annyira apróságok amik miatt a többi márkát kizártam:
- Sony alpha100: egyszerűen túl drága. Pedig a Minolta ''filozófia'' miatt nagyon jó kis gép.
- Olympus e500: kicsi, sötét kereső. A műanyagfíling kézbevételkor még megszokható, de ez nem. Jók a kitobik de úgy általában az ehhez 4/3 való obik amilyen jók, olyan drágák is, sőt. Régi obik csak erős macerával használhatók egyelőre, legjobb tudomásom szerint. Zaj is téma bár nem vészes.
- Pentax vagy Samsung alapmodellek: zajosabbak a versenytársaknál (bár az Olynál nem sokkal). Itt már a k100d-t kéne venni a stabi miatt de az már drága. A 110d igazából csak a zajban rosszabb a d50-nél, másban nem vettem észre. Ja, a keresőjük ezeknek a legjobb. Magasan. Mellesleg sok szolgáltatást tudnak. Szóval ha nem lenne a zaj (d50-nél zajosabb de amúgy abszolút nem sok), illetve a stabi nélküli váz is jó (később lehet cserélni), akkor ez komolyan megfontolandó alternatíva.Whatever.
-
törölt tag
nna egy kis politikamentes szavazás...
jó fogás kontra fullframe opciók szorozva obiválaszték, mínusz egy vezérlőtárcsa per műanyagváz az annyi mint körülbelül majdnem talán.
kizárásos alapon D 50 !!! -
werttzui
addikt
D50 vs 350D 5:2
PENTAX
-
ArthurMiller
senior tag
Nikon. Én ugyan a D200-ra szavazok, de ha az előbbi kettő közül kell dönteni, akkor D50.
Mondom ezt úgy, hogy az utóbbi egy évet 350D-vel fotóztam végig. Néha kezembe került a D50, nekem jobban bejött volna. Nemhiába, a nikon-nál fotósok tervezik a gépet, a canon-nál meg marketingesek -
werttzui
addikt
6:2
PENTAX
-
werttzui
addikt
válasz ArthurMiller #3222 üzenetére
Egyszer összedughatnák a fejüket a canonosok+a nikonosok .
PENTAX
-
werttzui
addikt
Na akkor eredményhírdetés : Nikon D50 vs Canon 350D 6:2 Kétharmados többséggel a nikon a nyerő .Ez megyőző ha valakinek kétejei vannak nézze meg a topicot mielőtt választana. De mindenki a szívéhez közelebbit válassza mind a két gép jó kis masina.
/a szavazás lezárva/ .PENTAX
-
littleNorbi
aktív tag
Mi a véleményetek/tapasztalatotok erről a gépről Hewlett Packard Photosmart M527 ?
-
erdey_a
addikt
válasz littleNorbi #3226 üzenetére
Nekem az a véleményem a HP-ről, hogy az csak egy HP
Csak azért nem vágom földhöz azt a HP fénykéepőt ami itt figyel az asztalomon, mert nem az egyém, hanem a vállalaté.Vérboci
-
Zebu
addikt
válasz j.bravo #3219 üzenetére
Jó reggelt!
Köszi srácok a tanácsokat!
Nekem is szimpibb már a D50, valahogy ránézésre is. Ma lemegyek a MM-ba és kézbefogom újra mindkettőt
Ez a rész nem volt trivi: ''Azaz fizikailag rátenni rá tudsz (szinte) bármilyen obit bármilyen gépre, megfelelő adaper kérdése a dolog (sokféle kapható, de amilyen nem, olyat esztergályos csinál néhány ezresért). A kérdés, hogy az obi képességei közül mit tudsz kihasználni, illetve milyen szintű együttműködésre lehet sarkallni a vázzal. (ld. fenti hsz...)''
Obis totyikba írok egyet nézzetek be oda is! -
Jinxx
senior tag
válasz erdey_a #3227 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, semmi másra nem jó, még kutyáthajigálni se, mert nem üt nagyot. Az enyém zabálja az elemeket, néha a teljesen feltöltöttre is azt írja ki hogy lemerült, és kikapcsol. Emellett Néha alig találja meg a fókuszt, és szokása kifagyni is. Nem tudom, hogy mit tud az m527, de szerintem a hp az hp marad.
-
pitman
őstag
válasz j.bravo #3192 üzenetére
A tükörfelcsapás hiánya hosszú záridők esetén (másodpercek) nem okoz különösebb problémát, mivel a tükör okozta vibráció néhány tized másodperc alatt lecseng, ilyen rövid idő alatt a gyenge megvilágítás hatására nincs érdemi információrögzítés a képen. Makro és tele esetén már más a helyzet, ott bizony még egy jobbnak mondható állványon is be tud mozdulni a gép még 1/60 körüli záridők esetén is (téma, gyújtótávolság, környezeti fény függvényében).
. -
-
hali01
őstag
Az előzetes tükörfelcsapás sztem is nagyon lényeges dolog egy DSLR-nél.
Én nagyon sokszor használom ha a reciprok érték alá megyek az idővel.
Ha kézből fotózok és kicsit odafigyelek akkor érzem az ütést amint a tükör felcsapódik.
Azt is megfigyeltem,h a holdat fotóztam 1000mm-el 1/100 körüli idővel tükörfelcsapással és közben figyeltem a keresőt.Amikor vissza csukódott a tükör az egész hóbelebanc úgy billegett mint a gyerekek a libikókán.
Ha ez nem lenne a gépben akkor trükközhetnék az objektív lesúlyozásával vagy az állványhoz gumizásával.
Nállam ez volt az egyik lényeges szempont a gépválasztásnál és nem az,h milyen a fogása. -
j.bravo
addikt
Hát igen, ahány ember, annyi preferencia. Én sajnos tapasztaltam, hogy az A1-et jóval szívesen kézbe vettem, ergo sokkal szívesebben és többet fotóztam, mint anno az s5500-zal, nem annyira a tudásbeli különbség miatt, hanem mert egyszerűen, még ha be se kapcsoltam, jobb volt kézbe venni (pedig az s5500 se rossz fogású gép, sőt.)
Amikor pedig köcsönkaptam a szerviz miatt nélkülözött A1 helyett egy FZ5-öt, szinte sírtam. Alig fotóztam vele, pedig nyaraltunk... (persze a 350d és a d50 között kevésbé drasztikus a különbség)
Lehet hogy ez az én szegénységi bizonyítványom, de ez van
Persze lehet, hogy ha lesz elég pénzem venni egy valóban nagy telét, akkor tépni fogom a hajam, de ezt még nem tudom Egyébként az is gyanús hogy ha elég jó nagytelét tudok majd venni, akkor tudok majd venni egy komolyabb vázat is amin van MLU (d200-on már van, gondolom).
Jól összekavarjuk szegény embört
[Szerkesztve]Whatever.
-
Zebu
addikt
Figyi akkor máshogy kérdezek
Pl:
1. Canon EOS 350D kit (18-55 mm) + 1GB CF kártya 192.000Ft
2. D50, tükörreflexes gép + 18-55mm + 55-200mm DX Nikon objektívek 208.000Ft
3. D50, tükörreflexes gép + 18-55mm DX Nikon objektív + ajándék Nikon szett 158.400Ft + mondjuk egy Sigma 55-200mm F4-5.6 DC 45.600Ft = 204.000Ft
Nikonhoz az 1GB-os Kingston SD 7200Ft.
Izé, igazából nagy különbség lehet az 55-200-as Nikkor DX és a Sigma között?
Bocs hogy ideírom és nem az obisba, csak nem akarom nagyon szétszedni a témát... -
j.bravo
addikt
Azé' írd meg az obisba is
Az ajándék Nikon szett-táskától túl sokat ne várj. Tök jó kis tatyó, suliba-munkába járni király, de van pár apróság ami miatt a gépet inkább a meglévő fotóstáskámba rakom.
(szép puha borítása van belül, két elválasztó lap amit oda tehetsz tépőzárral ahova akarsz, de sajnos nem lehet bezipzározni,csak felül ráhajtani a másik oldalát. Jól leér, nem esik ki semmi ellenben oldalt a víz becsoroghat.
Két lapos zipzáras rekesze van, az se rossz de ha kisebbek-szeparáltak lennének, jobb lenne. Szóval ez ne befolyásoljon, vsz. úgyis fogsz külön fotóstáskát venni, ami ennél kicsit kisebb de jobban kihasználható.Whatever.
-
hali01
őstag
Döntsd el,h neked mi a fontos.Az ár vagy a használhatóság.Ha az ár akkor sztem nincs miről beszélni.
Ha meg részletre veszed akkor tök mind1,h 4 v 5ezret fizetsz havonta.
Ne azt nézd,h mi van a gép elejére írva.
Most nem írok konkrétumokat egyikről sem,egyszerűen ebben a kategóriában a Canon nagyságrendekkel jobb mint a Nikon de ezt csak akkor fogod látni ha kicsit tovább látsz ennél a topicnál és beleásod magad a gépek adataiba.
Én is Nikont szerettem volna mert sokkal jobban teccik de meggyőztem magam,h ebben a rút kiskacsában sokkal fejlettebb technologia lakozik mint sokkal szebb,jobb fogású konkurens társában és utólag ki is derült,h jól döntöttem.
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
hali mester, minden tiszteletem a tiéd (a képeid miatt főleg), de kérlek ne ragadtasd el magad.
Az ilyen kinyilatkoztatások mint ''nem írok konkrétumot de egyszerűen ez jobb és kész'' egy sajnálatos intel-amd avagy ati-nvidia vita szintjére süllyesztik a dolgot. (mint ahogy sajnos több másik fórumon is így van).
Én azt igyekszem hangsúlyozni, hogy mindkettőnek vannak előnyei a másikkal szemben, és a leendő júzer feladata ezek közül választani (melyik fontos neki).
- a két gépben pont ugyanannyira fejlett technológia van. Mindkét vég élenjár ebben, kijelölni bármelyiket atyaúristennek elvakultság lenne.
- a linkelt adatlapokból jellemzően semmi nem derül ki az állítólagos technológiai különbségekből. Akkor inkább már inkább innen: [link]
- nekem a d50 van, annak ellenére hogy szerintem a 350d sokkal szebb. Komolyan, a d50 egyszerűen ronda. A ''dizájnja'' a kanyonnak sokkal szebb; sőt talán manapság elismertebb márka is, mert - főleg kis hazánkban - elterjedtebb.
- attól tartok, hogy ahogy az feljebb is megfogalmazásra került, a mai dslr-ek már kivétel nélkül annyira jó gépek, hogy igazából bármelyikkel jól jár.
Te is, bármelyiket vetted volna, elégedett lettél volna vele, és úgy érezted volna hogy jól döntöttél. Szerintem.[/B]
- Részletre viszont valóban mindegy ekkora nagyságrendnél. (én nem akartam belemenni részletre vásárlásba, bár lehet hogy jobban tettem volna és akkor most lehetne egy jóval komolyabb gépem). Így az árelőny kiesik mint döntő tényező, azaz megintcsak oda jutottunk, hogy azt kellene tudni, melyik fícsörök fontosabbak az ő számára. Tudni kéne, mit szeretne majd fotózni (tudom, ez nehéz, merthogy én magam se tudom magamról se, péel.)
Peace.Whatever.
-
hali01
őstag
válasz j.bravo #3238 üzenetére
Csak azért nem írtam konkrétumokat mert azt már leirtad Te is én is meg még sokan.
A fejlettebben azt értettem,h a Canonban 8mpixeles CMOS érzékelő van ami kisebb fogyasztással kevesebb zajjal és jobb képminőséggel párosul szemben a hagyományos CCD-vel.Kisebb (iso100) érzékenység és nem kell szűrőkkel tökölni a hosszabb záridőér.
Gyorsabb,jobb minőségű képfeldolgozó rendszere van (DIGIC II) csakugy mint a professzionális felhasználásra szánt tipusoknak.
Mindenféle optika használható hozzá amihez adaptert gyártanak és ezekkel működik a fénymérés is ami szinte korlátlanul menden helyzethez és nem utolsósorban pénztárcához megoldást nyújt.
Írta vki,h a canonban nincsen spot mérés.Ez így nem teljesen igaz mert van benne részleges ami a kép 9.5%-át méri a kép közepén.A nikon 2.5% figyel ami nem nagy különbség.
[link] -
Zebu
addikt
válasz j.bravo #3238 üzenetére
Jah bizony. Miket akarok fotózni? Jó kérdés... amihez épp kedvem van!
Leginkább életképeket és természet fotókat. Talán.... de ez változhat!
Részlet most nem rossz cucc, mert 17%-on belül van a THM Karácsony előtt jobban esik így
szerk:srácok a tudatlanságom miatt nehogy háború legyen
[Szerkesztve] -
-
werttzui
addikt
SIGMA SD14 Szerintetek ? Ez is jó kis masinának néz ki.
PENTAX
-
Jinxx
senior tag
Nekem is ez az összeállítás lenne a nagy szerelmem, tízezrekkel olcsóbban jön ki így ebben a kitben, mintha megveszed külön hozzá azokat a cuccokat, a portrémarkolatot úgyis megvenném, bele lehet rakni 2 akkut is, ami azért jó dolog ha hosszabb időre méssz fotózni, bár egy akkuval is rengeteget bír. A 55-200 obi se rossz, ha nem akarsz később sem több százezres obikat venni. Minnyá elsírom magam! Megyek bankot rabolni, velem tart valaki?
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek