Aktív témák
-
werttzui
addikt
Csillag fotóra hosszú záridőre melyik lehet a nyerő gép canon, nikon esetleg valami más??
PENTAX
-
Dare2Live
félisten
''Panasonic Fz 20-30-50-es sorozatnál pedig szebb a képe!''
azért ilyet ne ez erős.
FZ 20-30-50en az ultrazoom kategória legjobb obija van a legjobb stabival és az S3pont olyan zaj tekintetébe mint az FZ50 vagyépp rosszabb: Mos. Egy Fz30 meg jobbmég zajban is. ésakkor Fujiról még nem is beszéltünk.
S3 egyértelműen egy rétegnek a legjobb vétel: Akinek fontos a méret. Másnak a legkevésbé ajánlott.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
DSLR gondolom tudod mi. Na egy DSLR vázra rárakott a Sony egy 200.000FTs objektívet és piacra dobta R1néven.
Ígyaztán az R1 képminőségben egy 200.000Fts obival elátott DSLR és képminőségben teljesen más kategóriát képvisel mint egy ultrazoom S3, 9600, fz az R1.
Ha elég a 24-120 akkor hihetetlen bestbuy. Ha nem felejtős. Döntsd el először is elég e neked a 24-120 mert akkor nincs nagyon kérdés.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
quantal
tag
Hátha valakit érdekel: A Corában 15.-étől a Fuji S9600-at hirdetik 99.990 Ft.-ért. Szerintem elírás lehet, de lehet rá hívatkozni, elvileg oda kell hogy adják ennyiért. Azt hiszem, hogy a 6500-ast akarták ennyiért adni, de a képen is a 9600 van......
''Az amatőrnek 100-ból 99 kép jól sikerül. A profinak 100-ból 1''
-
-
Krinya
tag
Sziasztok!
Kezdem nagyon unni, hogy nem találok egy normális fényképezőt.
50-60eFt (+5e) lenne rá, SD-kártyás, nem farzsebgép.
A610 sajna sehol sincs, többi meg nem tetszik (gagyma műanyag) vagy drága.
Fuji S5600 túlnagy.
Kérdés: Tudtok ajánlani ismét valamit? Vagy esetleg 620-as-t 'okosan' valahonnan?
Bocsánat, hogy ismét ilyen kérdéssel jövök, de már tényleg nem tudom,hogy melyiket...
Köszönöm előre is a segítséget, ismét...
[Szerkesztve]Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
biggamer
veterán
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5.PHotótalálkozó !!! [link]
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással ( ).
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
[Szerkesztve]Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Dare2Live
félisten
620 és 630 is teljesen jó választás csakugye az ára.
Fuju F20at mondanám még de azmeg XDs, esetleg nézd meg az a kodak p850 leesett az ára és ugye stabis ultrazoom.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
Nagyon gondolkodom az FZ50-en. Lehet, hogy tanulni jobban járnék vele, mint az EOS400d-vel? Ha vennék most egy 400d-t kitobival, valószínűleg legalább egy évig nem lenne zsém bármiféle objektívet venni, de nagyon félek, hogy a 18-55 kevésnek bizonyul. Az sem elhanyagolható, hogy marad 70k-m elmenni mondjuk síelni a télen
Kinek mi a meglátása?A vér nem válik VAZZE!™
-
-
domedee
senior tag
Én ránéznék a helyedben a Fuji S9600-ra is. Bár nincs benne képstabi, de a képét talán jobban/többen dícsérik, mint a Pana-t. Ami viszont nagyon mellette szól az az, hogy 28-300 a zoom, míg a Pana 35-420. Hidd el a 28-35 sokkal jobban tud hiányozni, mint a 300-420. Vagy esetleg Olympus E500? Ez két obis kitben (28-300 tartomány itt is megvan 14-45+40-150 -itt 2x-es szorzó van, amit nézni kell, míg a Canon 1,5x) csak 200. És a 40-150 nagyon pöpec, míg a 14-45 jó átlagos obi.
''és van a végén a városok anyja: Budapest. Csakhogy ez nem olyan anya, aki szoptatja a gyerekeit, ellenkezőleg őt szoptatják a gyerekek, s maradnak mellette örökké satnyák, kicsinyek, vérszegények.'' - Mikszáth Kálmán
-
orbano
félisten
válasz domedee #3919 üzenetére
ha találnék egy épkézláb s9600 tesztet...
FZ50-et megnéztem, undorító a képe, előbb veszek használtan egy 350d-t, minth ogy ezért kifizessek 150k-t pedig a többi feature tetszik, de ez a zaj...
ha pedig dslr-t veszek újonnan, akkor csakis canon két okból: 1. személyes szimpátia, 2. van ismeretségem canonnálA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
másik: rosszul járok, ha veszek egy 300D-t kitobival? a maradék pénzből még mindig vehetek egy sigma 17-70-et vagy valami tele zoomot
A vér nem válik VAZZE!™
-
Dare2Live
félisten
300D/350D/400D használtan nagyon rizikós. Irdatlan mennyiségű panasz van arról, hogy 10-20k után elszáll a zárszerkezete.
Persze ha újonnan veszed akkor is uez van de legalább ''tudod'' hány expo van benne.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
xedos
addikt
Megnéztem az R1-et...
Nem rossz gép! Sajna én használom a videót is így nálam kiesett.
Az új ára miatt viszont inkább egy Nikon D50-et vennék (annak jobb a kit obija mint a Canon-é)
Ugyankkor sok tesztet megnéztem, de nem érzem a Pana előnyét az S3 IS-el szemben... bár a Fz30 közel van hozzá -de jobban tetszik a CANON képe.
Az Fz10-20meg lassú... az optika jobb, de a pana szoftvere szerintem sokkal rosszabb..
[link]
Pro és Kontra (SONY R1)
Pozitívumok
Nagyon jó minőségű konstrukciós kialakítás, kényelmes, jó fogású (esetleg nagynak tűnő) markolat
Egyszerű, könnyen megtanulható kezelésmód (forgatógomb állítása nyomva tartott funkciógomb mellett, a kijelzőn megjelenő opciók szerint)
Kiváló, példásan korrigált 24-120 mm-es F2.8-F4.8 objektív (egymagában megéri a gép árát)
Kitűnő, lágy működésű mechanikus zoom
Nagyon jó felbontás
Eleven, kellemes színvisszaadás, bár ez erősen ízlésfüggő
ISO 400-ig kis zaj, ISO 800-nál még használható de már zajosodik, 1600-nál zajos
Egyedülálló APS-C méretű képérzékelő nem tükörreflexes gépben
Nincs tükör: a berezgés és a porosodás nem okoz problémát, a tükör nem csattan
Vakuszinkron akár a legnagyobb zársebességgel is (1/2000 s)
Ügyesen megvalósított hosszú expozíció: első megnyomásra nyit, másodikra zár (az időt kijelzi)
Hatékony zajcsökkentés hosszú expozíciókhoz (akár 3 perc is lehetséges)
Választható színtér (sRGB/Adobe RGB)
Finoman állítható fehéregyensúly
Kétféle memóriakártya használható (Memory Stick és Compact Flash)
Jó mellékelt RAW konverter
Megéri az árát
Zebra mintázat a telítés jelzésére (max. világosságú részek)
Kézi fókuszálásnál kinagyított kép (ezt D-SLR ?nem tudja?)
A vakupapucs a külső vaku súlya és a kevésbé ?lapos? megvilágítás szempontjából a megszokottnál jobb helyen van.
Tükörreflexes géphez képest relatív hátrány:
A beépített, nagy ISO esetén működő zajcsökkentés nem szabályozható
Az automata fókusz különösen gyenge fényben elmarad a DSLR gépeké mögött
Leggyorsabb záridő 1/2000 s
A fehéregyensúly nem állítható Kelvinenként
Negatívumok:
A gépbe épített kép-processzor több kívánni valót hagy maga után (élesítés, mozaiktalanítás)
Kicsi puffertár: JPEG sorozatnál 3 kép, RAW sorozat nem lehetséges
A Compact Flash memória írási sebessége az átlagosnál kisebb
Túl nagy RAW állományok (20 MB, CF-re írás 9 s)
A gép testreszabhatósága (személyes beállítások) korlátozott
AGCS kontraszt opció szinte értelmetlen
ISO 1600 és 3200 esetén a fellép? zaj miatt korlátozott dinamikatartomány
A narancsszín? AF segédlámpa nem mindig a tárgyra irányul
A gépben végzett akkutöltés kényelmetlen
Hatalmas méret? és súlyú el?tétlencsék (tele 0,95 kg)
Nincs géptartás (orientáció) érzékel? -
Ijk
nagyúr
Nem értelek... Ha az R1-et kilőtted a video miatt akkor hogy jön képbe a D50? Főleg kitobival
Egyébként a mostani kompaktokból kiábrándultam. Ezek a méretű ccd-k 4-5 mpixeles képeket bírnának el, ehelyett már 10-nél járnak. Lehet hogy nagyon jó optikájuk van, meg nagy átfogásuk -hozzáteszem a 35mm kezdőt kissé soknak tartom-. Az fz50-nek például már iso 200-on olyan képe van mint egy olajfestménynek és ott van 150k környékén...
[Szerkesztve]/人◕ ‿‿ ◕人\
-
xedos
addikt
Én nem akarok venni...
Inkább az általad tanácsoltaknak néztem utána Orbano kolléga szemszögében.
Amúgy 2pici gyerek miatt nem vettem D50-et... nem tudok egyszerre gyereket gépet stb.-t cipelni és fényképezni... így maradt ez a kompromisszum...
Sajna olyan gépet nem találtam amelyik minden szempontból tökéletes lenne- nincs is.
Kerestem 28mm-től indulót, de nem nagyon van... 1-2ismeretlen gép és a Fuji F9500 volt.
Több FUJI és CANON gépem volt -nekem a CANON jobban bejött -
orbano
félisten
fz50 tényleg kiábrándító sajnos. egy normális szenzorral csúcs lenne, rohannék megvenni. de így...
lehet maradok a régi tervnél, megveszem az eos 400dt kitobival és lesz ami lesz de még van legalább 1 hónapom, addig remélhetőleg lesz a kezemben néhány gép és meglátom mik az igényeim...A vér nem válik VAZZE!™
-
Ijk
nagyúr
Egyszer próbáltam 350D-t kitobival - igaz 5,6-ra rekeszelve- és nem tetszettek a képek, elég gyenge az az objektív, az fz5-el jobb képeket csinálok. Ha már tükröst vennél akkor ne pazarolj plussz pénzt a kitre, legalábbis canonnál. Akkor esetleg inkább nikon D50 kit, vagy valamelyik Pentax.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
perempe
addikt
Az én Fuji bridge gépemben is volt 7-8K expo amikor vettem, de soha semmilyen gond nem volt vele. A 300D népszerű típus, foglalkoznak a javításával (elfogadható áron), ha esetleg gond lene vele. A D70 zárját sokkal időtállóbbnak mondják.
Az FZ50-nél jobban jársz bármilyen 200K-s DSLR-rel.* Brahms: 4. szimfónia *
-
j.bravo
addikt
válasz perempe #3929 üzenetére
Nagyobb divat szidni mint amennyire tényleg rossz. Ami nálam járt próbára 350d kitobival, kifejezetten kulturált képeket tolt, pedig nem rekeszeltem agyon. Ha érdekel, mutatok párat (holnap mondjuk, orbano, dobj PÜ-t ha érdekel).
Ellenben említetted a Sigma 17-70-et. Ha az van, akkor felesleges a kitobi; ne mellé vedd, hanem helyette Valóban sokkal szebb képe van mint a kitobinak, de a Sigmákat ''ki kell fogni'', vagy válogatni mint a paradicsomot a zöldségesnél (darab és darab között hatalmas különbségek lehetnek).
Mellesleg valóban sokkal kulturáltabb a d50 kitobija, és vsz a Pentaxé is.
[Szerkesztve]Whatever.
-
pitman
őstag
válasz Dare2Live #3922 üzenetére
Biztos vagy te ebben? Még a 300D esetében igazad is lehet, bár azoknak a többsége is jóval többet bír, de a másik két típus esetében nem jellemző a probléma mert teljesen más mechanikát használnak (a 400D esetében, mivel nemrég került piacra, még statisztikai adatot sem lehetne jelenleg mondani...)
Mellesleg ha használtan veszed is tudod mennyi van benne: kell kérni a márkaszervizben egy állapotfelmérést. -
Dare2Live
félisten
Nemvagyok. Csak olvasom az aprókat és 350Dnél is van rossz zárszerkezettel 40Kért camera kft javítja, vagy most lett benne zárszerkezet cserélve hirdetés.
ilyet nikonnál nemlátok, canon esetében rendszeres.
ettől függetlenül kvetkeztetésem lehet totál helytelen....
más: van egy R1 130Kért apróneten akit érdekel...
[Szerkesztve]don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
pitman
őstag
válasz Dare2Live #3937 üzenetére
Az sem mindegy, hogy hány exponál adja meg magát, a 350D, 400D elméletileg 50000-re van tervezve. A 350d esetén nyilván lehetnek már olyan gépek, főleg az idősebbek, amik e határ közelébe értek már. Hobbi használat esetén ehhez évek kellenének, a gép erkölcsileg hamarabb avulna el, mielőtt a hiba előjönne. Természetesen, ha valaki rendezvényt fotóz vele, az más kérdés, de oda nem biztos, hogy ilyen gépet kell használni.
Nyilván itt is lehet szórás, mint más gyártók esetében is.
Az eredeti megállapításodat én továbbra is a 300D-re tudnám értelmezni fenntartások nélkül. A másik két modell esetén fontos lenne tudni, hogy fol állt a számláló a cserekor... Ugyanez igaz a 10D-re is, hiszen azok is most érhetik el intenzívebb használat esetén a gyártáskor megálmodott limitet.
(Én Nikon esetén is tudok zárcserés esetről, sőt más hibákról is). -
pitman
őstag
Szerintem:
Bármelyiket is választod: a márkaszervizben meg kell nézetni, ők meg tudják mondani a tényleges expozíciók számát.
Ha kevés expo van bennük, szerintem a 350D-400D különösebb aggodalom nélkül bevállalható. 300D esetén használtan én olyat vennék, amiben frissen cserélték a zárszerkezetet/tükörmechanikát.
Illetve alaposan meg kell nézni az eladót, a gép külső borításán ahasználati nyomokat, belül a port, a szenzoron a koszt...
[Szerkesztve] -
Krinya
tag
Igen, annyira nem, csak az a nagy kijelző..
A540 és a 630 között Mp-ken, és a forgatható kijelzőn, nagyobb zoom-on kívül van valami eltérés?
Illetve ér-e ez nekem ~30e Ft-ot...
Na, még a hetet rászánom, aztán döntök!
Köszönöm a segítséget mindenkinek!Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Dtomi
őstag
De jó lesz majd ha 24 megapixeles lesz ugyenekkora érzékelőn!!! viszik majd mint a cukrot!!! és majd beállítják a képméretet xsmall-ra a képminőséget meg 1 csillagra a 3ból
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
Hydra SR
addikt
Hova a túróba kell növelni a megapixelek számát? Ki fog kompaktról másfél négyzetméteres plakátot nyomtatni? Kinek van 82599245*25346457 felbontású monitora? (és szeme)
Szvsz ez arra jó, hogy lehessen növelni a memóriakártyák méretét és vegyél újat. Meg hogy továbbra is zajosak legyenek az esti képek. Illetve 12MPixelen 1,7''-os CCD-n tán még a napsütésesek is azok lesznek. De végülis akik a telefonos topicban napokig fejtegették, hogy egy 2-3 MPixeles telefonnal végülis ugyanolyan képeket lehet csinálni, mint fényképezőgéppel azoknak szerintem jó. Sőt. Nem is érdemelnek jobbat.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
werttzui
addikt
Azért ez nem olyan rossz [link]
PENTAX
-
Hydra SR
addikt
válasz j.bravo #3948 üzenetére
Most nézem csak a képet hozzá Nagyon jóóóóó Bár én az állványt a dSLR alá tettem volna, nem az ultrakompakt alá
werttzui: na ja, csak ott egy rendes optika mögött van az a CCD És valahogy az a gyanúm, hogy az a CCD nem csak annyival tud többet, hogy 10-zel több megapixelt hegesztettek rá a török bevándorló hegesztőmunkások
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Apple asztali gépek