Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz gaba2001 #45683 üzenetére

    Ami nagy különbség, hogy az LX7-ben nagyobb szenzor van, valamint a fényereje is jobb (főleg a kezdő érték). Összességében szebb, élesebb képeket készíthetsz vele.

    Ha egybegép kell, nem számít a méret, és mindenképp kell a "nagy zúm", akkor viszont nem kérdés, hogy FZ200. Az egyetlen értelmes koncepció nagyzúmos-kisszenzoros témában. Azért a 25-600 fix 2.8 nem mindennapi dolog ebben a kategóriában. Rengeteg beállítási lehetőséget ad a gép, de full automatán is el lehet vele lődözni. Kompaktokhoz, bridge gépekhez képest elég gyors masina, jó a fogása, és videóban is elég jó.

    Van egy angol fószer, Graham Houghton. Ő totálisan kivesézte a gépet, írt egy nagyon jó kézikönyvet, s a youtube csatornáján is nagyon hasznos dolgokat mutat meg.

    Nekem is az FZ200-ra esett a választásom pár hónappal ezelőtt. Sajnos egyetlen nagyobb szenzoros gép sem teljesítette a kívánalmaimat, így lyukadtam ki ennél. Kellett a párszáz mm tele, a kihajtható LCD, mikrofon bemenet, stb. Nagyjából az egyetlen hibája (mondjuk ez elég fontos tényező) a kis szenzor. Tisztában vagyok a gyengéjével, de ezzel együtt próbálom kihozni belőle a legjobbat. Ha a fenti dolgok nem lettek volna fontosak, valószínűleg én is az LX7-et veszem.

    Ha esetleg kérdésed lenne a géppel kapcsolatban, írj nyugodtan (akár privátban is). ;)

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák