-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandesz18
tag
válasz dark_funeral #39883 üzenetére
Saját tapasztalatból ajánlani tudom az Fz150-et! Amiket még érdemes megnézni: Fz200 (bár ez kissé drága) Canon sx40, Canon sx50.
-
peti_s
addikt
válasz southernsun #39889 üzenetére
Semmiképp se vegyed meg még az SX2xx sorozatú Canonokat. Holnap jön az új modell, érdemes lenne megvárni.
-
TayRol
nagyúr
Szevasztok!
Mit ajánlanátok 100e ft-ig? Barátaink keresnek gépet, legyen rajta manuál mód és viszonylag nagy zoom. Canon SX500-ast nézték eddig. Van jobb vétel ebben a kategóriában? Pl. HS25, FZ150?
Köszi,
TayRol[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz dark_funeral #39883 üzenetére
Ha nem fontos a RAW, akkor még a Nikon Coolpix P510-et ajánlom. Nagyon jó masina!
-
Willie
őstag
Tegnap megjött az FZ150, nem tudok betelni vele.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem volt benne nyomtatott magyar leírás, még angol sincsen! Csak a CD-n lévő magyar pdf fájl van. Ez szürke importra utalna? A gépet a Digitcam-től rendeltem (a Panasonic oldalán szerepelnek mint viszonteladó), a garanciajegy le volt pecsételve mikor kinyitottam a dobozt.
A szállítás mellett nem mennék el szó nélkül, úgy gondolom, hogy hátha segíthetek valakinek azzal, hogyha megosztom a tapasztalatomat.
Ingyenes szállítást kaptam. De inkább fizettem volna érte, hogyha tudom azt, hogy milyen minőségben történik! A fényképezős doboz egy sima lezárt átláthatatlan Royal Sprintes tasakban volt !!!! Azért legalább egy dobozba bele tehették volna! Felbontás (széttépés) után szembesültem azzal, hogy a doboz egyik sarka teljesen megsérült a szállítás alatt - pedig elég kemény kartonból van! A fényképezővel eddig nem tapasztaltam semmilyen negatív dolgot, semmi sem volt összetörve. De ki tudja azt, hogy hol, mikor, hogyan és mit kaphatott a termék! Remélem, hogyha eddig nem volt baja, akkor ezután sem lesz! -
kunzzzo
csendes tag
Olyasvalakinek keresek gépet ajándékba, aki most tanulgat fényképezni, tehát valami olyasvalami kellene, amin tudja gyakorolni a "szakmát", beállításokat, tehát nem csak a képminőség a lényeg. Tudom, hogy ez nagyon amatőrül hangzik, az is, de tényleg tanácstalan vagyok. Olyan 40. ezer forintig tart a költségvetés.
Előre is köszi a segítséget! -
Runner_fxr
Ármester
válasz thenameless #39886 üzenetére
"esés nem valószínű" na ja persze. Ezt így még Lance Armstrong sem jelenthetné ki!
Erre a célra egy sport kamera sokkal jobb választás.
És azt szinte bármire fel tudod szerelni, speciálisan erre a célra szánt rögzítőkkel, a normál fényképezőt meg kendácsolhatod valahogy rá a bringára.[ Szerkesztve ]
-
thenameless
tag
válasz Runner_fxr #39911 üzenetére
nem baj, maradjon az én bajom, néztem már korrekt konzolokat a célra, valami ixus vagy sx canon lesz az már biztos, sport kamerák képe kiábrándít, illetve az ár amin rám akarnák sózni azt ami már korrektnek mondható, de ne kapjunk össze rajta, ha mégis borulok és annyi a gépnek akkor nem fogok panaszkodni, max tanulok belőle.
-
peti_s
addikt
válasz southernsun #39910 üzenetére
Az elmúlt években mindig Február 7-8 körül jött ki az SX2xx modell legújabb tagja, pl. SX210, SX220, és az SX240 is. Évente jön az új modell, megint esedékes.
Más: az SX150 34900 Ft edigitalban.
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
50.000 Ft-ig keresek kompakt/bridge gépet, főleg családi eseményekhez, gyerkőchöz, kisebb kirándulásokhoz:
Ezeket néztem:
Nikon Coolpix L810
Panasonic Lumix DMC-LZ20
Canon PowerShot SX160 IS
Fujifilm FinePix S4000Ezek közül valamelyik kiemelkedően ajánlott vagy egykutya?
-
TSanya
aktív tag
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Sajna most lett ccd hibás a jó öreg Canon PowerShot A300-asom, pedig szerettem, alkatrész ugye meg már nincs hozzá (mint kiderült ez szériahiba volt), most megy a fiókba
20k körül mi most a best buy? Mit ajánlanátok?
-
kew
senior tag
válasz BumBum Jack #39928 üzenetére
az picit túllövi a keretet Esetleg a kisebb, 2400is?
-
peti_s
addikt
Ezek között nincs a valóságban is kiütköző különbség, annyi h az egyik típus AA akkuval üzemel, 2xxx-től pedig egyedi akkuval. Én személy szerint az első típust részesítem előnyben. Ezekkel az alapkategóriás Canonokkal nem fogsz túl jó családi videókat csinálni, mert nincs bennük videó alatti autofocus, viszont fényképezésre tökéletes. Azt vedd amelyik számodra szimpatikus. De mint korábban már írtam, ilyenkor február környékén sok új fényképező megjelenik, Canon részéről már a te általad említett árkategóriába jött az A1400, az A2500, és az A2600. Tegyük mindjárt hozzá, h egyik sem nagy ugrás az előző szériához képest.
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Samsung ST200F-el van tapasztalata valakinek?
Főként a wifi fícsőr és akku üzemidő érdekelne. Jó ötlet, hogy feltöltögeti skydrive-ra a képeket, vagy pc-re is akár, de vajon működik-e rendesen ez a funkció? Pl. otthoni hálózaton látja a routerre kötött asztali pc-t, és oda tudja szinkronizálni a fotókat?
Esetleg úgy ámblokk a samu kompaktok milyenek?
köszi
[ Szerkesztve ]
-
titán
Azt esetleg nem tesztelte valaki, hogy a video felbontasanak csokkentese noveli-e az akku elettartamot? Ugy ertem az egy toltessel elkeszitheto felvetel hosszat.
-
peti_s
addikt
SX220-nál később kezd el villogni a merülő akku jelző. Úgy 6-10 perc szerintem a differencia.
Más: A Canon A1300 és A1400 között mindösszesen annyi a különbség, h belerakták a készülékbe a hindi nyelvet is. Aki egyébként ebben az árkategóriában keresgél, nyugodtan ajánlható sztem számára a Panasonic LS6, ebben már van optikai képstabilizátor (a Canon ebben az árkategóriában csak digitálist ad, ami gyérebb), a videó funkciója is jobban használható (van autofocus, egy családi videó esetén mindenképp szükséges), de a Nikon L26-s modellje sem rossz, nemrégiben volt szerencsém kipróbálni egyet. Auto módban is egész használható fotókat csinált. (tegyük hozzá h más módot nem nagyon találtam rajta )
[ Szerkesztve ]
-
WeghA
tag
-
peti_s
addikt
Minálunk Pécsen a CL6-s Samsung rendes SD méretben 4700 Ft, a microSD pedig 4500. Máshol nem tudod megvenni? Egyébként, úgy korrekt ha hozzáteszem, h a 8 GB-s CL10-s Samsungommal(SDHC) volt 1x adatvesztésem.(SX220-al) Szerencsére csak pár értéktelen fotó veszett el, de akkor sem örültem neki.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
sziasztok!
visszaolvasva úgy tűnik, egyértelmű lesz a választás, de azért szeretném megkérdezni. 100.000 forintig teljesen általános használatra, de jó minőségű gép, fullHD videóval (de az annyira nem fontos). három típusra szűkítettem a végén.
Sony DSC-HX10V - 70k
Sony DSC-HX20V - 96k
Canon PowerShot SX260 HS - 75kedigital árakat nézem, ott vesszük majd. a fontos kérdés: a HX20V tényleg annyival jobb, hogy megérje a plusz húszezret?
illetve, ha van valami egyéb favorit ebben a kategóriában, jöhet tipp. köszönöm!
-
ve24
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy alap kompakt digitális fényképezőgépet, 20.000 Ft rá a keret. Fontos h tudjon 720p-s videókat csinálni, ne nagyon zabálja az akkukat, legyen benne képstabilizátor, valamint megbízható legyen. Mit ajánlotok?
Ez esetleg?
http://www.avplanet.hu/panasonic-dmc-ls6e-k-14-megapixeles-fenykepezogep-fekete-14147.htmlElőre is kösz a válaszokat!
-
peti_s
addikt
válasz Malachi #39942 üzenetére
Hali, tudni kéne mennyire szeretnéd auto-n használni. Mert ha legalább annyit bevállalsz, h te döntöd el mikor vakuzzon, és mikor nem, akkor az SX220 bőven elég. 50k-ba kerül, linkeltem már ide be róla videókat, sokunknak ez van, tényleg jó. Egyedül egy pót akkura szánj még. SX240 is van 67k-ért, de a körül már megkockáztatom h a jobb videózási képességű Sony jobb 70k-ért. Te magad írtad h átlagos használatra kell, nos átlagos használat mellett szerintem nem lesz különbség a két Sony között. De, csak viszonyítás képp a drágább Sony árából, már 2 db SX220 is kijön.
-
peti_s
addikt
Ebben a kategóriában nehéz ajánlani, mindegyik gép kompromisszum.Panasonic LS6 amit linkeltél is, annak az az előnye megvan h van benne optikai stabilizátor, Nikon L26, no meg a Canon A810 is ebbe a 20k-s társaságba tartozik. Egyik sem rossz választás. A Panasonic estén akkuval tovább megy a gép, mert kb. ~1.0V-ig meríti őket, míg a Canon és a Nikon 1,1-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz peti_s #39944 üzenetére
főleg barátnőm használná, de néha én is azért és én szeretem kihasználni, amennyire lehet. bár ekkora gépeknél nem tudom, mennyire éremes bűvészkedni a beállításokkal...nekem csak bridge volt korábban, utoljára egy S9600-as, azóta meg semmi. magamnak egy nagyobbat szánok majd, ha eljutok odáig.
akkor azt mondod, bőven elég a 260-as Canon, vagy a kisebb Sony?
-
peti_s
addikt
válasz Malachi #39946 üzenetére
Az SX220-n mindent be lehet manuálisan is állítani, úgyh lehet "bűvészkedni" akár egy tükrössel. Értelem szerűen így a többin is van teljesen manuális mód. A 260-s Canonhoz nem tudom miért ragaszkodsz ennyire. A GPS miatt? Mert csak abban több a 240-hez képest, a 240 pedig csak a optikában különbözik a 220-tól 14x vs. 20x zoom. De, az SX220 objektíve viszont fényerősebb, ami sötétben jól jöhet.
Most olvasom h magadnak meg 1 nagyobbat szánsz. Nézd, tényleg mindent be tudsz állítani az SX220 esetén, ennél ami kategóriával van feljebb azok már csak a tükörreflexesek. De az meg igen sok pénzbe kerül mindenféle objektívekkel. Mint korábban is mondtam, az Auto módja nem túl jó, de barátnődnek ennél is találsz olcsóbbat, ha neki nem kell manuális állítgatás.
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
válasz peti_s #39947 üzenetére
nem ragaszkodom, csak annak olvastam utána kimerítőbben, de simán meggyőzhető vagyok. egy utolsó kérdésem van, ha itt keresgélek, akkor szóba jöhet a Nikon Coolpix S9300 is talán.
ja, megvan, most ugrik be, külföldi teszten azt olvastam, ez a Canon és Nikon kb. 200 képet tud készíteni egy akkutöltéssel. mondjuk egy reggeltől-estig használat alatt ez elég átlagosan? nyilván változó, ki hogyan használja a gépet, de mégis...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest