Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andie

    őstag

    Sziasztok!

    Elkezdtem olvasgatni a topicot, dehát hüü, rengeteg hsz van itt, csomó szubjektiv és objektiv dolog :)
    Azért beirom a kérdésem, hátha jön válasz Tőletek, mire átrágom magam a hsz-eken :)

    Asszonyt lepném meg szülinapjára egy gépecskével. Nem profi, igazából eddig egy 2 megás kis nikonnal kattingattunk, rokonok, barátok szerint igen tehetségesen, jól elkapva a pillanatokat, beállításokat (görög táj, tenger, hegyek, lepkék, virágok, makró, stb).
    Asszony nagy vágya, hogy a valóban jól sikerült képeket poszterként kinyomtatva falra akassza, netán kis albumot hozzon létre belőlük. Ennek a jelen gép semmiképpen nem felel meg, a max 1600as felbontástól kezdve a kisujjnyi optikán át az egyéb bajokig.
    Az említett okokból nem akarok, és nem is tudok 2-300ezres, vagy még drágább kitteket megvenni. A célár 100-150ezer, és -bár ebben kérem a véleményeteket- szerintem egyelöre objektiv nélkül, csak a gépre koncentrálnék (asszem "váz"nak hivjátok, jólesz tanulnom :) )

    Tehát amit én, mint laikus amatőr elsősorban szem előtt tartanék:
    - legalább 10x zoom
    - min 7 megapixel
    - képstabi, jó kereső
    - kézi zoom lehetőség!
    - széles látószög (?), nagy objektiv (fényérzékenység)

    Amit már régebben nézegettem az a Fuji S9600, mostmár egész elfogadható áron lehet kapni, és talán minden feltételnek megfelel. Valószinü Ti tudtok másik 5 gépet, sőt, lehet hogy a fujiról le is beszéltek. Néztem ezt a Nikon D40-et, jópofa, ha azt mondjátok, meg fogom nézni közelről. Minden tanácsot és tippet örömmel veszek. :R
    Nyilván hozzátok képest antitálentum vagyok a fotózásban, elnézést, ha valamit rosszul irtam fent, szakmai leckéket is szivesen veszek, csak először a gépre koncentrálnék, mert a szülinap már el is múlt :(

    Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Új hozzászólás Aktív témák