-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
Ja tényleg, egyben hagyott 12v-os ág miatti leégésnek mennyi az esélye? A különhagyott, kb 25A-es ágnál (kell azért a power ) is fennáll ez a problem? (mert akkor mindegy).
Vagy ez is csak urban legends, amit extrém ritka, bizonytalan körülmények közötti eset(ek) támasztanak alá?hootka!
-
Qru
MODERÁTOR
HX650 bőven elég lenne, felesleges a 750-es belőle. AX750 nincs, de az is felesleges, ha nem kell moduláris akkor TX650, az is bőven sok a gépedhez.
De nem táp gond ha "műterhelésre" nem kapcsol le. Ha a táp lenne kevés akkor Prim95+Heaven alaltt is lekapcsolna, mert úgy többet eszik a gép mint egy sima játékban. Nem stabil a tuning beállításod, ennyi.mod:
Ezelőtt AMD-m volt az csinálta, hogy az összes Prim95, stb stabil volt de játékok alatt kihalt. Emeltem még egy kis feszt a procinak és akkor már stabil volt. Nálad is ilyesmi gond lehet.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
AirBooms
addikt
Nem. A neve egeszen pontosan CORSAIR HX CMPSU-750AXEU. En a röviditett nevet hasznaltam. Szerintem erthetöen. A Lanceres pelda pedig nem az igazi.
Persze, h mindezen nem veszünk össze, csak mivel nagyon hasonlo a nevük, ugyanakkor teljesen mas tipusrol van szo, igy nem art erre odafigyelni. -
Dyno
veterán
Már írták, de nem a tápod kevés, akármennyire hihetetlennek találod.
Probáld emg jól beállítania tuningot. Szintetikus tesztek alatt elkellett volna amgát dobnia ha a táp lenne kevés.(#4287) gerzsol: Írtam a 6870-t?????????? Ha már betudtad copyzni legalább értelmezd is.
(#4288) vzsryl : Na ja tényleg annyit kajál, mindegy gondoltam arra majd midnenki 6970-t csinál belőle. De szerintem tárgytalan, már a vissza kérdés fájdalmasan érintett.....
(#4285) AirBooms: HX750AX-t írtál, ez maximum számodra volt egyértelmű, AX750 csak simén emrt majdnem mindenütt ilyen név alatt kapható, továbbá, van külön a HX750, az általad használt rövídítéssel kcisit összekeverhető lenne a két táp.
(#4289) 14adam : Mennyi hsz jött 1 nap alatt
És mennyi fölösleges belőle....
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Hát nagy bölcsesség volt belinkelni egy softver, ami valami alapján kidob egy számot. ( Jobb esetben TDP, de azzal sem vagyunk beljebb, mert tudjuk a TDP is mennyire valós.)
Azért, mert egy VX550-es meg egy 750 W-os PSU között már elég jelentős a különbség..
Amúgy meg : "Létezik még egy VX, a VX550, mely nem aratott osztatlan sikert. Ezt a Chanell Well belsőnek köszönheti, lévén, hogy legyártottak belőle egy hibás szériát, mely rendkívül hangos. Így a VX550-nel nem árt vigyázni. "Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Dyno
veterán
Még két vinyó van csak azokat nem írtam ki, tuning az 3,4ghz és 1,25v.
Plusz ugye kari is húzva van.Bizony könnyen elképzelhető, hogy egy 385w-os enermax pro82+ kiszolgálja a rendszered(még ha néha meg is izzad), de hogy egy év múlva (már ha játszani akarsz az akkori gémekkel is, netán számításigényes melóra fogod a géped) ez már nem lesz "bőven" elég, az tuti, pláne, ha sokat járatod és szépen öregednek benne az alkatrészek.
3éves a táp, 24/7-ben megy szinte állandóan, és nem izzad, 250W-os terheléstől nem szabad megizzadni, tesztekben lévő eredményekkel foglalkozz, ne ezekkel a barom kalkulátorokkal mert hülyeség úgy ahogy van, még konnektor felől se eszik aennyit a gépm, pedig aztán abból még lejön a hatásfok is, mert ugye a tápokon feltüntetett teljesítmény az output nem input.. továbbá nem terheled mindig a konfigot, tehát amikor idlben van a gép alig eszik valamit szóval a tápod nem kinozza magát, max load állapotban, ami magától értetődő, csak mág mindig azon az elven vagyok hogy furán instabil.....
(#4914) dokee78: Mért kéne beletenni???MEgölt már számtalan konfigot?? Belehet fejezni ezt a baromsgáot hogy a suberb szar táp, nagyon is jó táp, és a hobás széria sem gigabyte néven futott, hanem akkor FSP-400GLN néven volt mint greenpower és akkor még a primer köri kondi Capxon(Gigabyteokba főleg az újjabbakban már Teapo van és amik Capxonból is voltak fosok azok is 2005-2006-ból származtak) volt és az volt a hiba forrása nem a táp, az hogy meghal?Láttunk már istenített corsairból vagy enermaxból is hibásat. Itt egy a gond csak annyit hintetnek el az emberek hogy hibás széria pontosítani kéne....
Tehát a lényeg nem kerülhet be! Mert nem oda való! Elöször értelmezzük át a listát, hogy miért vannak nem ajánlot tápok, hogy a nem ajánlot táok mit okoznak meghibásodákor, meg mit okoz mondjuk egy ilyen giga(fsp) meghibásodáskor.....[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
TEsztben hatásfokkal nem számoltak tehát x*0,8-0,85....
A másik hagyjuk már ezt a rühes kalkulátort, köyörgöm, a tápodnak az amortizációját nem 1 év után fogod érzékelni, max akkor ha egyéve egyfolytában játszottál rajta....
idle-ben 150W-al beéri a konfigod tápfelől, az meg nem terhelés, szerintem itt zárjuk le az egészet, megveszed a tápodat, ha jó lezs örülök, ha meg nem akkor bebizonyosodott amire nem csak én gyanakszom.Kalkulátort meg felejtsd el, mert sok esetben még csupán íránymutatást sem adnak, lásd az én esetemet. Sőt beírtam a másik gépemet, 473W-t kaptam, hagyjuk.....ez alapján már kidöglött volna alóla a 3 éves FSP ami tud 324W-t a 12V-os ágán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest