-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz JoceeHunt #13782 üzenetére
X év után (azt hiszem 3) a gyártónál kell jelentkezni a jótállással, és náluk el tudod intézni a dolgot. A Corsair supportja jó. De addig az ipon-nal tudod intézni a dolgot, teljesen (javítás, csere stb... mindent Ők kötelesek végezni, illetve a javításhoz valószínűleg elküldik valahova...). Ha gondolod, vedd fel a kapcsolatot velük, és kérdezd meg, hogy Ők mit értenek a 7 év garancia alatt.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz pitbull1990 #13788 üzenetére
Felejtős. Ezen az áron van már FSP APN, esetleg Hexa is, vagy Chieftec iArena S8.
-
vzsryl
nagyúr
válasz dark_hmz #13807 üzenetére
Szia!
Elég a 350W, de azokon általában kevés a csatlakozó, ezért érdemesebb 400W-osat nézni.
(#13808) BotaN: A Tápajánló táblázatban majdnem minden táphoz linkeltem tesztet is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz HUfantom #13810 üzenetére
Üdv!
Ha vennél még egy HD6970-et, akkor legalább 700W-ra lesz szükség a 12V-os ágon, hogy elég legyen a CPU+2dbVGA számára maximális terhelés mellett is. Talán sosem lenne szükséged ekkora teljesítményre, de ha egyszer mégis, akkor a táp helytáll.
Legolcsóbb megoldás a Corsair TX750v2.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz yakuza.tora #13812 üzenetére
Na, itt egész olcsó. Ipon-nál végigfutottam gyorsan, ott ugyanez, csak 2 év garanciával 35k.
Szerk.: Akkor ez ajánlottabb. Jobb táp a TX750v2-nél, sokkal.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz HUfantom #13817 üzenetére
"Azért kérdem mert máshol a 12Vos ágakat + alaplapit adják össze és kicsit lekerekítik"
Ilyen sehol sincs. Valamit nagyon félreértelmeztél...
A Seasonic S12II 520 egy 520W leadására képes táp, tehát 520-as.
12V-on le tud adni 480W-ot, amiből kap az alaplap+CPU+VGA+sallangok...
Ha 2db HD6970-ed lesz, akkor 12V-on 700W-ra lesz szükséged, és a Seasonic S12II 520-at túlterhelnéd, tehát ne azt vedd, ha tényleg tervben van a Crossfire.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz becsitibi #13821 üzenetére
Tisztában vagy vele, hogy 12V-on mennyi az 36 és 42A? 36*12=432W, 42*12=504W.
Esetleg 2db GTX580 bezabál 42A-t, de 1db simán beéri 25A@300W körül.
Teszt: játékok közben max. 226W, Furmark közben max. 304W
Bőven elég a tápod hozzá.(#13822) MMIX: Tudomásom szerint ez nem az alaplap minőségétől, hanem a fejlettségétől függ. A PCIE 1.x-es lapok 75W-ot, a PCIE 2.x-es lapok 150W-ot tudnak biztosítani a VGA-nak. Mivel a PCI SIG szabványtól függ a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Borice #13838 üzenetére
+50W, modulariás és full japán kondenzátorok, ráadásul akinek javasoltuk, neki modulárisra van szüksége.
(#13840) SZKEBE75: Szia!
Igen.
(#13851) f4lcon: A Swift2 nem hűtené le rendesen. Legalább 100CFM-es ventilátort keress, ami elindul kb. 3V-on.
(#13861) apollo12: Egyértelműen Corsair. Sokkal jobb minőségű, erősebb, jobb a hatásfoka, továbbá a régi Everest-ekből az 500W felettiek nem ajánlottak túlzottan.
-
vzsryl
nagyúr
válasz drShaman #13868 üzenetére
Szia!
Cooler Master GX450W sokkal megbízhatóbb. Enhance beles, 5 év garancia is jár rá, magasabb a hatásfoka és erősebb is, bár ez utóbbi lényegtelen, mert a max. 200-220W körül fogyasztó géphez bőven elég mindkét táp.
-
vzsryl
nagyúr
válasz csibor #13873 üzenetére
Az elektronikája sokkal fejlettebb, a hatásfoka bő 10%-al magasabb, és ez utóbbi miatt jóval kisebb hűtőbordák vannak benne.
(#13875) Balazuz: Ezek közül a Silent Pro Gold és az Aurum CM 650 rendelkezik a legjobb minőségű belsővel.
Mindkettő halk. A cicergés bármilyen alaplap és/vagy videókártya + táp párossal előfordulhat, tehát ezt biztosra kiszűrni lehetetlen.
Nem a ventilátor mérete számít, hanem a minősége és ugyebár a táp hatásfoka. Mivel nem mindegy, hogy 50 vagy 100W felesleges hőt kell lehűtsön a ventilátor.
A Seasonic az Enermax-al együtt jelentík a csúcs kategóriát. Az FSP pedig szorosan mögöttük van az Enhance-el, Delta-val, CWT-vel és Sirtec-el.
A Silent PRO-kban Enhance bél van.
Az FSP esetében megéri a modularitás a plusz árat, mert a CM verzió kondenzátorkészlete jobb a sima változaténál. A Cooler Masterek közül mindkettő moduláris.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz evans123 #13880 üzenetére
Hali!
FSP Aurum CM 650W. Csak japán kondik vannak benne, tehát ebben a tekintetben jobb a 700W-osnál. Továbbá bőven elég lenne az említett konfighoz. Pcdiszkont-ban 5év garival ~28k.
(#13882) Laybee: Szia!
Egyéni tapasztalatokat ne kérjetek ebben a topicban, mert nagyon ritkán írnak ide a tápok tulajdonosai. Tesztek alapján halknak bizonyult a GX450. Ekkora összegért nem kapsz halkabb tápot, legalábbis észrevehetően halkabbat nem.
-
vzsryl
nagyúr
válasz patex1983 #13889 üzenetére
Ahol vannak a különböző hardverek tulajdonosai, tehát az adott termék topicjába. CM tápok esetében a CM tápok vagy CM tulajok topicjába. Ha nincs ilyen, akkor hozzon létre egyet.
A milyen xy-t vegyek topicokban csak a legnépszerűbb termékekkel kapcsolatban tudnak egyéni tapasztalatot kérni, pl. különböző VGA-k, CPU-k.
Ide csak néhányan szoktunk rendszeresen írni, és tudomásom szerint egyikünknek sincs GX450-e.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz patex1983 #13891 üzenetére
Tápoknál szinte semmi értelme a szubjektív véleménynek. Az objektivitás kell legyen a döntő.
Írok példát is, hogy megértsd:Megveszi valaki a csili-vili 8k-s 550-es HKC-t. Üzembe helyezi, tetszik neki, mert viszonylag halk, nagyon szép és 550-es, azta... És nincs tisztában azzal, hogy a ráírt leadható teljesítménynek még a felét sem képes leadni, stabilan még 100W-ot sem, tehát veszélyes!
Én meg google-zok, teszteket olvasok, folyamatosan követem a piacot, és emiatt tisztában vagyok, hogy melyik táp jó minőségű és veszélytelen. (A többiek is nagyrészt így csinálják, pl.: Dyno, 14adam, MMIX.)Na most. Idetéved valaki, és megkérdezi, hogy milyen tápot vegyen az adott konfighoz, adott keretből. Te kire bíznád a válaszadást? Az egyéni tapasztalattal bíró HKC tulajra, vagy pl ránk?
Nincsen semmi gond a tapasztalattal, de akkor érdemleges válaszadás szülessen, pl.: Ez a táp halk, hosszúak a kábelei stb... És ne ilyenek, hogy "x éve üzemel a HKC-em, tehát nagyon jó, ajánlom"... Aztán ha valaki leírja a normális tapasztalatait, még akkor sem biztos semmi. Mert egy hulladék elektronikájú táp is lehet halk, meg prémium felépítésű. Mindenképp kell a szaki véleménye a belvilágról, különben csúnyán mellé lehet nyúlni.
-
vzsryl
nagyúr
válasz patex1983 #13893 üzenetére
A zajszint meghatározására a jobb tesztoldalak mérőműszert alkalmaznak, és x távolságról pontosan meghatározzák a tápból kibocsájtott dB(A) értéket. Tehát az ilyen tesztekre érdemes koncentrálni, mert általában összehasonlítási alapot is biztosítanak.
Egyébként ha egy tesztben nem mérik le a táp zajszintjét, és azt írják, hogy halk, akkor általában odaírják azt is valahol a tesztben, hogy az árához képest halk.
Nem tudom milyen tápot vettél, de ha azt írták, hogy halk, akkor valószínűleg azon az áron halkabb tápot nem nagyon tudtál volna venni.
Ráadásul lehet, hogy Te nagyon vájt fülű vagy, és amit más alig hall, azt Te hangosnak találod. Nem egyszer olvastam olyan hsz-t, hogy az Enermax PRO82+-nál a vinyó is jóval hangosabb, mégis hallja a táp hangját és zavarja. Ez számomra már abszurd, de létezik ilyen.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz peter889 #13897 üzenetére
A cikkemben van 1-2 link ahol utánanézhetsz a fogyasztási adatoknak.
(#13899) Balazuz: PH-s cikk.
(#13908) Cheater-666: Hali!
Jobb a hatásfoka az AX850-nek, és kedvezőbben is fog alakulni a konnektorban mért érték. De ami terhelve 400W-os fogyaszt, az terheletlenül max. 100-150W-ot, és olyan kis terhelésen még a 650W-os táp hatásfoka sem túl jó, mivel 20%-os terhelés alatt minden táp hatásfoka drasztikusan csökken.
[ Szerkesztve ]
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz stranger28 #13934 üzenetére
Szia!
Seasonic X-560. Minden kitételnek megfelel, de 30k-nál kezdődik.
-
vzsryl
nagyúr
válasz szuzi80 #13945 üzenetére
Szia!
-Chieftec CTG-500-80P
-Cooler Master GX450
Drágábbak közül, ami alig megy ki a keretből a Be Quiet Straight Power E8-400W. Ez nagyon halk.(#13946) pisti0315: Ez egy elavult lista.
(#13947) Gabesz144: Tévedsz, vannak nála halkabb tápok, de az már más kérdés, hogy ki hallja a különbséget köztük...
(#13948) stranger28: Szívesen! Természetesen bőven elég két kártyához is.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Laybee #13952 üzenetére
Szia!
Ha a Tápajánló táblázat-ban a nagyon csendeseket kiválasztod, akkor az azokon belül szereplő tápok zajszintjét nem lehet megkülönböztetni emberi füllel.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz Petzval #13960 üzenetére
Vehet, de nem vesz. Anno volt egy 300W-os és egy 500W-os Codegen, amiben valami kisebb teljesítményű FSP-t tettek, és a Codegen ráírt pár 100W-al többet, de legalább jó minőségű volt. Manapság tudomásom szerint nincs egy normális beles Codegen sem.
A Chieftec a következő gyártóktól vásárol: Delta, Sirtec, CWT.(#13969) Telda: Lefelé, különben elvész az alsó-tápos ház egyetlen valódi előnye, mégpedig az, hogy a friss levegőt szívhassa be a táp ventilátora. Ha a házból szívná, akkor nem sok különbség lenne a felső-tápos háztól, csak annyi, hogy kisebb hőmérsékletű levegőt kapna, mint felül, mert ugyebár a meleg levegő könnyebb a hidegnél, és felfelé száll.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Corsair HX750-850.
Ha megelégszel a fix kábelezésűekkel is, akkor: Thermaltake TR2 700-800W, vagy Corsair TX750-850.
Ha HD6950-esből lesz CF, akkor 650W-os is elég, ha 6970-esből, akkor már 12V-on szükség van 700W-ra.(#14144) ecsz: Shuttle-ből van pl 100W-os. De ha használt is megfelel, akkor nézegess az aprók között 100-200W-os FSP, Delta tápokat.
-
vzsryl
nagyúr
válasz Rics87 #14147 üzenetére
Csúcs-kategóriás, Enermax beles táp, de ezekből a webshopokból Én nem rendelnék. A pixmaniát sokan ismerik, és megbízhatatlan, a másikról pedig semmi infó.
Inkább Corsair AX750-et javaslok ebben a kategóriában.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz milan18 #14151 üzenetére
Nem véletlenül kerül annyiba. Egyébként az 525-ös PRO82+ szokott menni ilyen áron.
Továbbá Rics87 egy közel 40k-s tápot linkelt be, ami ugyan kiváló minőségű, de az elérhetősége meglehetősen kétes hírű... Ezért próbáltam hasonló áron, hasonló minőségű tápot ajánlani. A Corsair GS800 nem ez a kategória. Ha valakinek egy adott keretből telik a legjobbra, akkor hadd vegye már meg. Az Ő pénze, és a pénzéért a legjobbat szeretné.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz polgi803 #14154 üzenetére
Szia!
12k környékén a Cooler Master GX450 a legjobb vétel.
Ha nagyon FSP-t akarsz, akkor Hexa 500W.
A Corsair nem gyárt tápot, csak vásárolja a beleket és címkézi. Ennyi pénzért használtan talán VX450-et találhatsz.(#14155) DA3MON: Szia!
Használd a keresőt.
Megfelelő SLI-hez és CF-hez is.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz Balazuz #14158 üzenetére
Ha tuningolsz, akkor elkelhet. Egyébként bőven elég a 4pines.
(#14159) Buster17: Szia!
Előbbi. Egy Chicony Hipro 350W-os is valószínűleg erősebb, és ugyebár minden kellő védelemmel fel van szerelve.
(#14160) TXT: Webshop-ról, vagy árlistáról tudsz adni linket?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Buster17 #14172 üzenetére
Én mindenképp cserélném, mert veszélyes.
(#14173) Petzval: kép != mozgókép
(#14174) TXT: Akkor továbbra is ezeket javaslom: [link]
Árgépen is vannak:
Corsair HX750
Corsair HX850
stb...De ha nem lesz a HD6970-ből CF, akkor azon kívül bármihez (HD6970 egyedül, HD6950CF) elég az FSP Aurum CM 650 is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz alphadog20 #14184 üzenetére
Nem függhet össze.
(#14186) Jim-Y: Instabilitási problémákat okozhat, de teljesítménycsökkenést nem.
(#14188) Balazuz: Nem lesz baja.
-
vzsryl
nagyúr
válasz yakuza.tora #14191 üzenetére
Tesztek alapján a Corsair AX750 jobbnak mondható. Mindenhol megkapta szinte a legjobb minősítést, viszont a CM Gold nem a legek közé van sorolva a legtöbb tesztoldalon, hanem simán "csak" nagyon jó.
(#14193) TXT: Biztos elég lenne, és vinné a gépet, de ha komolyan leterhelnéd a gépet, akkor a tápot csúcson hajtanád, sőt túl is terhelnéd, mert a HD6970 egymában be tud nyalni 300W-ot a Powerplay-el, és ebből 2db van, ami akár 600W is lehet. A processzor tuningolva 200W-ot is kérhet. Ezért javasoltam még 850W-os tápot is.
Egyébként a szénné tuningolás inkább az extrém tuningra vonatkozik, amit folyékony gázokkal szoktak hűteni -150-170°C-on, kb. 5-7Ghz-es tartományba húzva.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz yakuza.tora #14197 üzenetére
Milyen 50%-ról van szó?
(#14198) Mustármag: Szia!
A várható élettartamát megmondani jóslás lenne, de ha rendben vannak a kondijai, akkor akár 5-10 évet is mehet még.
(#14199) AAntii: Egyértelműen VX450. A GX550-ből az E3 végezetű veszélyes, kerülendő, de a D3-as sem olyan jó minőségű, mint a VX450.
-
vzsryl
nagyúr
válasz yakuza.tora #14202 üzenetére
Az ideális terhelése egy tápnak 20-80% között van. Nem lehet, olyat kivitelezni egy konfigurációval sem, hogy mindig 50%-on terhelje a tápot. Főleg a mai konfigokkal nem, mert az idle energiatakarékosság egyre kedvezőbb, tehát alapjáraton (netezés, filmnézés stb...) a töredékét fogyasztják a terhelt állapothoz képest.
-
vzsryl
nagyúr
válasz yakuza.tora #14221 üzenetére
A gépedhez a Seasonic X-560 lenne a legideálisabb. Tervezel CF-et?
-
vzsryl
nagyúr
válasz Leslie878 #14225 üzenetére
Szia!
Seasonic S12II 620 legfőképpen.
Aztán még szóba jöhet az FSP Aurum 600W és az ADATA HM-650.(#14226) Fail3D!: Üdv!
Tesztek a HX1000-ről: Hardware secrets, JonnyGuru, PC Perspective, HardOCP
Jó táp.
Egy 80+ minősítésű táp 20-100%-os terhelésig 80% feletti hatásfokkal kell dolgozzon. Ez a HX1000-el sincs másképp. 20%-os terhelés alatt drasztikusan csökken a hatásfok, és simán lemegy 70%-ig, vagy akár az alá is.
A táp legideálisabb terhelése 20-80% között van, mert a 20%-nál már jó a hatásfoka, és 80%-nál még nincs csúcsra járatva, sőt meg se közelíti a csúcsot. Egyébként a hatásfok 40-60% között a legmagasabb, akár 2-3%-al is magasabb lehet a 20%-os és a 100%-os terheléshez képest.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
-
vzsryl
nagyúr
válasz jasonx0708 #14296 üzenetére
Üdv!
GX-ekről:
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3E szerint válassz. A gépedhez bőven elég a GX450-es, ami biztosan jó, és nincs belőle veszélyes, Seventeam beles revízió.
-
vzsryl
nagyúr
válasz sonaj0203 #14308 üzenetére
Akkor ez a táp nagyon jól fel van szerelve csatlakozókkal.
Ha nem túl nagy kérés, akkor tudnál szolgálni róla még néhány információval?
Pl:
-hol vetted és mennyiért? (ez lehet publikus, nem dorgálnak meg érte a moderátorok)
-címkéjéről tudnál egy jó minőségű fotót készíteni? (ha nem, akkor az ágak kiosztását leírnád?)
-milyen hosszúak a kábelei? (a CPU csati és esetleg a 24pines csati kábelének a hossza lényeges)
-milyen a zajszintje? (ha tudod, akkor más táphoz is hasonlíthatod a hangját)
-esetleg egy kép magáról a tápról is jól jönne (szín, kábelharisnyák, és ha elég lyukacsos, akkor talán 1-2 kondijai is látszódhat a képen)Ezekre az infókra azért lenne szükségem, mert előfordulhat, hogy bekerül a Tápajánló táblázatba.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#14310) jasonx0708: Mindkettő 5 év garis és 80+ Bronze-os, szóval csak a D3 - E3 típusszám végből lehet rájönni melyik melyik, vagy ha felnyitnád, akkor az Enhance belet nagyon könnyű felismerni a kis zöld kábelgyűrűről.
Melyik webshop-ból/üzletből rendelnél/vásárolnál? Talán tudunk jobbat javasolni. Amúgy a GX450 jobb a CX500-nál. Jobb minőségű, erősebb, magasabb a hatásfoka és több garancia van rá.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz jasonx0708 #14314 üzenetére
Már írtam: GX450.
-
vzsryl
nagyúr
válasz sonaj0203 #14320 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Még ha szabad érdeklődnöm, akkor konkrétan a csatlakozók számára lennék kíváncsi.
1db 24pin
1db 8pin
2db 6pin
?db molex
?db sata
És a 8pines kábelének a hossza lenne fontos. Elég ha nagyjából megtippeled (majd úgy tüntetem fel).
Egyébként nagyon korrekt tápnak tűnik. 2db 6pines, és 12V-on 400W leadására képes. Ennyi pénzért teljes mértékben kimeríti a best buy fogalmát, mivel Hipro beles.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz butafej #14350 üzenetére
A 430-as tudomásunk szerint rendben van. De ha biztosra akarsz menni, akkor FSP. Az FSP-kben csak saját gyártmányú bél van, ami jő minőséget biztosít, védelmekkel ellátva. Persze előfordulhatnak itt is gyári hibásak, de sokkal kevesebb esélyed van az FSP-vel befürödni, mint egy gagyi táppal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest