- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
válasz soultrapp #44882 üzenetére
SP kamerája elvileg jobb, és a hardvere nagyon bika a legtöbb 4 magost alázza. Egyik bestbuy telefon mostanában, bár az árával kapcsolatban nem vagyok naprakész. De nézzd meg a tesztjében a tesztfotókat, az a tuti. Wifije eléggé gyenge azt hallani róla.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
mtcob
senior tag
Motorola Moto G-t mondanám én nyerőnek, szoftveresen jóval jobb mint az SP, wifiben és kijelzőben szintén erősebb, szoftveres támogatás tovább van rá, az erősebb hardverre pedug nincs olyan nagy szükség lévén nem fő telefonként használnád, ha jól értelmeztem
Tab már más kérdés, el kéne dönteni hogy W8-as tabletet akarsz, vagy Androidosat, ugyanis teljesen más a két fajta tablet felhasználási módja és teljesítménye is -
Devas
őstag
820 jobb mert: clearblack kijelző, NFC, 1 giga RAM miatt minden alkalmazás elfut rajta pl Nokia kamera, Carl Zeiss optika és dupla LED villanó (szebb képek), teljes értékű navigáció alapból (625-ön csak belföldi van és 4900 Ft a teljesre bővítése), Magnetométer (iránytű a gyalogos közlekedéshez), magasabb pixelsűrűségű kijelző, irányérzékelő szenzor, Nokia Glance képernyő, polárszűrő, környezeti fényérzékelő, HERE City Lens, van rajta equalizer is tudtommal
625 előnyei: jobb üzemidő, Gorilla Glass 2, Bluetooth 4.0, újabb modell lehet tovább kap frissítést bár ebben az 512 RAMja lehet korlátozni fogja.
820 az 4.3-as amoled kijelző 217ppi, 25%-al erősebb procik
625 4.7-es IPS kijelző 199ppi, 20%-al erősebb GPU820 hangzásban talán egy icipicit jobb.
Elvileg nem hagytam ki semmit. Tesztjeiket olvasd el szerintem és lesd meg a tesztfotókat.
Én szerintem a 820-ast venném.[ Szerkesztve ]
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Feleségem keres telefont. Egy ismerősnél kézbe foghattuk egy Nokia Lumia 620-at és nagyon megtetszett a csempés felület. Plusz néha jól jönne a navigáció is.
A gondom a következő (több is... ):
- Azt olvastam, hogy a WP8 nem támogatja a flash tartalmak lejátszását/megjelenítését. Ez pontosan mit jelent a gyakorlati internet használat közben?
- Például a feleségem szokott játszani facebookon valamilyen játékkal, ami gondolom flash alapú. Akkor ha WP8-ra vált, akkor ezek a játékok kiesnek?
- Milyen a médialejátszás WP8 alatt? Mennek a DivX-ek, MKV-k és az MP3-ak? Alapból tudja vagy le lehet tölteni valamilyen ingyenes lejátszóprogramot?
- Az 512 MB RAM mennyiben korlátozza a mindennapokat? Semmi extra, csak egy kis böngészés, facebook, kis játék a cél.Most éppen a 625, 720 és a 820, amit nézek reálisan. A 820 egy bemutató darab lenne, azért került képbe. Van ötletetek, hogy melyik legyen? Vagy maradjunk inkább android mellett.
Előre is köszönöm a válaszokat, sajnos nagyon láma vagyok ehhez a témához.
Öreg fater megoldja!!!!
-
mtcob
senior tag
válasz csacsi77 #44905 üzenetére
Facebookos játékok könnyen lehet hogy droidon se mennek, mert már ott is megszűnt a flash támogatás, csak még rá lehet heggeszteni Persze a népszerűbbek portolva vannak appként Androidra (pl Candy Crush Saga)..Videók a megfelelő lejátszó programmal mennek.Szerintem is maradjatok a WP-nél, stabilabb és gyorsabb mint a hasonló árú droidok
820-at bemutató darabként nem venném meg, az AMOLED kijelzők könnyen beéghetnek, ha azonos tartalmat mutatnak nagy fényerőn huzamosabb ideig: és egy bemutató darab elég sokat világít anélkül hogy hozzányúlnának Szóval én azt kihagynám....
525 valóban jó vétel,ha nem gond a vaku hiánya, érdemes lehet megnézni amennyiben a jobb kamera is számít, úgy a 720 lesz a legajánlottabb, 625-öt én nem venném mert 4,7"-ra kevés az a felbontás, elég pixeles a kijelző
Szóval ha nem gond a vaku hiánya akkor 525, ha kell a jó fotós képesség 720[ Szerkesztve ]
-
Dyrtyho
őstag
Xperia Sp-re lesz a későbbiekben KitKat frissítés ? Csak azért kérdezem, mert akkor azt a telefont választom, mivel a tegnapi nap volt alkalmam az egyik Media Marktban kipróbálni, és határozottan tetszik a telefon
best regards, egy fórumozó blogger
-
csacsi77
senior tag
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. motoflug, bigpeace
Megkérdeztem az asszonyt (felébredt már... ), hogy mivel játszik. Az egyik az említett Candy Crash Saga, a másik a Pet Rescue Saga (mindkettő megy a telefonján is). Ha ezek mennek a WP8-on, akkor a 720-as lesz. Ha erre tudna valaki egyértelmű választ adni, az nagyon megköszönném... Illetve a Nokia és a Microsoft köszönné meg nagyon!!![ Szerkesztve ]
Öreg fater megoldja!!!!
-
mtcob
senior tag
-
csacsi77
senior tag
válasz motoflug #44912 üzenetére
Köszönöm a store-os linkeket. Tehát nincs flash, de ezek a játékok ingyen vagy nem, de letölthetők az oldalról, így flash nélkül is mennek. Ha így van, akkor oké a dolog.
Már csak az a kérdés, hogy a DivX/Xvid filmeket, AVI-kat, MKV-kat lejátsza-e valami olyan könnyedén, ahogy androidon az MX Player. Ha ezt megtudom, akkor már nincs is több kérdésem..... Most jól megfenyegettem a fórumot!!Öreg fater megoldja!!!!
-
nash2
tag
válasz motoflug #44920 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, legalább a segítőkészség megvolt Csak az a baj, hogy nem az eredeti játékok van portolva, közük nincs az Androidon, IOS-en, és Kindle-n futó változatokhoz. Gyenge utánzatok, ráadásul megtévesztő névvel. A Mou néven futó Pou is csak utánzat, szidják is a kommentekben....
Az Asphalt 8...az rendben van, csont ugyanaz mint máshol, talán csak a grafika van kicsit lebutítva....[ Szerkesztve ]
Nash
-
Bubicica
csendes tag
Sziasztok!
Életem első okostelefonját próbálom megvenni, de sok akadályba ütköztem. Mivel céges telefonról lenne szó, ezért a választás eléggé behatárolt (valamint a pénztárcám is az). Eddig is megvoltam okostelefon nélkül, ezután sem akaro mnagyoin belelovalni magam, de ha lesz, akkor már legyen valamilyen.
Amire kéne:
Telefonálni, zenét hallgatni, böngészni. Semmi különösebb elvárásom nincs igazából, de azért gamer lévén, ha elfut rajta egy-két szórakoztatóbb játék annak örülnék (pl.: utazás közben).
Jó dolog még, ha sokáig él.
Ami nem fontos:
Hogy néz ki, milyen nehéz, ilyenek.
A jelöltek:
- LG Optimus L7 II
- Nokia Lumia 720
- Samsung Galaxy Ace
- Sony Xperia MSajnos a magyar és az angol "review"-k gyakran ellentmondanak egymásnak, ezért nem igazán tudok dönteni. Ami még érdekes nekem a WP8 és az Android közötti nagy ellentét - jelenleg olyannak tűnk nekem mind anno a SEGA Genesis vs. SNES - azaz mindenki fújja a magáét és kész.
Ha bárki bármilyen épkézláb javaslattal tud élni, annak örülnék. Előre is köszönöm.
-
mtcob
senior tag
válasz Bubicica #44922 üzenetére
Ên a 720-at mondanám a legjobbnak, kamerában, kijelzőben, és akksi időben is veri a többit, a rendszer pedig sokkal stabilabb és gyorsabb, mint a droidosak esetében, talán az LG veszi fel vele stabilitásban a versenyt, de ott gyenge a hardver....első okostelefonnak bőven ideális, és nem fog az őrületbe kergetni azzal hogy állandóan szoftvert kell rajta cserélni
-
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Adott egy nagyon jó állapotú S2, garanciával, tokjaival, ezt kb. 50.000-ért (+-3-4000HUF) tudnám eladni, de a célom igazából az, hogy cseréljem.
Melyik az a készülék ma a piacon, ami használtan 50-55.000-t a legjobban megér? Bármi szóba jöhet Samsungon kívül, WP, BB10 is!
Érdekelne a véleményetek. -
quailstorm
nagyúr
Nincs butítva egyáltalán. Sok hasonló kategóriás droidon, mint L520 még annyi effekt sincs, a jobbakon meg 100% effekt van WP-n.
Ugyanez a NOVA3-mal és a Modern Combat 4-gyel.GTA san andreas egyelőre összeomlik fél giga RAMmal.
(#44922) Bubicica:
Xperia M vagy L720. Egykategória, de más OS. Sajna WP-n még mindig nincs apphalom, és fájlkezelés, meg kevés az AAA gameloft/EA játék, de azért van pár. Cserébe viszont nagyon megbízható. -
Ádám16
addikt
A 4X HD ára gyönyörűen leesett, tényleg, pedig azért az sem volt egy olcsó készülék pár hónappal ezelőtt. Támogatottsági problémák, vagy szoftveres/hardveres gondok lehetnek az okai, vagy mégis miért zuhant ekkorát szerintetek?
Btw az SP kijelzőjével nem tudok kibékülni, nagyon nem tetszik. Nem vagyok Amoled párti, de nekem az túl fakó.
Egyébként én is a Z10-zel szemeztem eddig, de attól a telefontól kicsit félek a szoftveres el(nem)látottság miatt, de ennyi pénzért szerintem nagyon korrekt, + egy új oprendszert is kipróbálnék.
Mindenesetre gondolkodóba ejtett ez a két telefon, ha valakinek lenne még tippje, szívesen fogadom. -
nagyúr
Üdv. Ti melyiket vennétek? LG G2 vagy Xperia ZR/Z1/Z1 Compact és miért?
-
pit stop
addikt
válasz Bubicica #44922 üzenetére
Én L7 II-t venném - csak figyelni kell kijelzőre hogy ne legyen hibás vásárláskor - kijött abból egy rossz széria. Második helyre tenném 720-at, mert bár minőségi, hardveresen nem ér annyit hosszútávon - viszont vagy ingyen navi és jó hang-chip.
Ace-t tuti felejtsd el, az egy ipari hulladék és még finom voltam.(#44933) KaiotEch: Mire kell/hogy használod/mennyiért tudnád szerezni? Ilyen kérdésre max. márkafanatikustól kapsz választ, de az nem egy objektív nézőpont. Ez olyan mintha azt kérdezted volna hogy mercit vagy audit vegyél?
[ Szerkesztve ]
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
nagyúr
válasz pit stop #44934 üzenetére
Ez egyszerű: Audi, mert az fiatalos, mégis tekintélyt parancsol. Mercedes meg öreguras
A G2-höz annyit fűznék, hogy kollégámnak az van, nem szeretném majmolni, de bejön a telefon.
(#44938) bigpeace: Most egy Motorola Defy-m van(igaz több hónapja az asztalomon, mert lusta vagyok megcsinálni) és attól mindenféleképpen egy nagyobbat szeretnék. Ez víz és "ütésálló". Namost tanulva a másik kollegám HTC-jéből, ami a pissoar-t nem bírta ki lehet mégis vízálló kéne. Bár saválló telefon nemigazán van
[ Szerkesztve ]
-
mtcob
senior tag
válasz KaiotEch #44937 üzenetére
Z1-el szemben inkább ajánlott a sokkal jobb kijelző és szoftver miatt....a Z1 Compact pedig a mérete miatt lehet ajánlott, ha kissebbet keresel....
Összességében a G2-t venném, szoftveresen sokkal jobb mint a sony-k és nekem a majdnem káva nélküli dizájn is jobban bejön -
pit stop
addikt
Én vitatkoznék ezzel. Z1 két fontos dologban is több G2-nél: egyrészt bővíthető, másrészt pedig ott az IP. Kijelzőben valóban gyengébb, de a másik kettő pluszt nem halványítja annyira, mint amennyire mondva van (persze mindenkinek más a szemérzékenysége). Hardverben ugyanaz, egyéb nem említett dologban pedig egyik oldal egyiket másik másikat hozza győztesként. Árakat nem vettem be számításba - akinek nem kell SD és G2 jobb áron van pont az azonos hardver miatt jobb vétel lehet.
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
mtcob
senior tag
válasz pit stop #44939 üzenetére
A 32GB os G2 azért szerintem bőven elég mindenkinek
A vízállóságban igazad van, de (bár látom már szerkesztette a hsz-t) nem volt leírva hogy igény lenne, márpedig akinek szüksége van vízállóságra, az le is írja, mivel elég speciális igény
Plusz oda is írtam hogy én melyiket venném, ami nem jelenti hogy melyik az ajánlottabb...A kérdezőhöz: ha fontos a nagy méret és a vízállóság is, akkor marad a Z1.Remek telefon az is, a kijelzőt pedig meg lehet szokni, főleg ha cserébe nem kell félteni a készüléket a víztől
-
-
mtcob
senior tag
válasz KaiotEch #44941 üzenetére
Bár a defy az volt, az Xperiák nem ütésállóak Víz- és porállóak, az ütésállóság már csak az üveg elő- és hátlap miatt sem logikus, strapabíró üveg ellenére sem ..
Hát szoftveresen erősebb a G2, ez tény, a Sony féle android nem annyira testreszabható, és jóval kevesebb dolgot tud (pl a QSlide,QuickMemo egész hasznos kis feature a G2 esetében)...
Én biztosan a G2-t venném, de nálam nem szempont a bővíthetőség és a vízállóság, most is jól megvagyok 16GB-on -
thefreeman
aktív tag
Szerintem akkora méretnél mint a Z1 vagy G2 a különbség nem sokat számít kb mint ha az autód 20 helyett 20,5 litert fogyaszt.
-
pit stop
addikt
Csak a 32-es verzió nálunk nem nagyon van tudtommal főleg gyári garival - és ez elég nyomós érv (sajnos). Z1c-ben csodálkozom is hogy van - így azzal se korlátozták.
Szoftveres extra ficsőröknél megint kérdezőnek ajánlom hogy nézegesse meg mit tudnak - mert szintén egyénfüggő melyiket mennyire használná ki (bár sokszor csak használat közben döbben rá ember).Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
tubix
csendes tag
hellómindenki! elég nagy dilemmába vagyok éppen. az egész ugy kezdődött, hogy elromlott az általam nagyon kedvelt Xperia Mini Pro telefonom pár hete. az utóbbi pár hónapban nagyon utáltam mert eléggé belassult a rendszer így szép fokozatosan és már egyszer csak azt vettem észre hogy halál az egész, 2 éves volt megvoltam vele elégedve ezen kívül. Most szeretnék telefont vásárolni ugyebár azért is írok ide, felvetődött egy Samsung Galaxy S4 mini 77k ért láttam zsír újonnan a neten, nekem teljesen megfelelne a hardvere alapján jókat írnak róla, árérték arányban nekem teljesen megérné, aztán eszembe jutott hogy mivan akor ha az android megint megszívat és úgy járok hogy ez is belassulgat, befagyogat úgy ahogy az előző androidom tette.Tehát IPhone 4en is megakadt a szemem 50 körül láttam HASZNÁLTAN már elég jó állapotba levőket, kíváncsi lennék az IOS rendszer hosszútávon milyen, és sok panaszt nem nagyon hallottam rá eddig csak jókat, és nem zavar hogy már kifutó széria vagy bármi csak egy normális telefonra vágyom amit tudok használni is (persze énis tudom hogy semmi nem tart örökké). Nem érdekel hogy drágább a Samsung, ha azzal tervezhetek hosszútávra, mert lehet ezek az újfajta android rendszerek már nem lassulnak be annyira nem szemetelődnek úgymond ilyen hardver alatt... Bárkivel akivel beszéltem és Iphoneja van állítja hogy gondja nem volt ilyennel maximum olyat olvastam hogy Iphone4re feltették a legújabb rendszert és érezhető némi lassulás de nem számottevő.
Mind2 telefont fogtam kezembe és nagyon tetszenek dönteni nem tudok. Persze most egyértelműen az újjat kellene választanom, de az én szemszögemből nézve nem ilyen egyszerű. És most nem arra lennék kíváncsi hogy az android gagyi, az ios gagyi.... ha konkrét indokolással segítenétek megköszönném, mert láttam eléggé jól pörög a fórum itt, olvastam egészen jól kifejtett magyarázatokat.
Melyik éri meg jobban? -
mtcob
senior tag
iPhone 4 ma már gyenge, nem érdemes olyat venni
iOS 7 alatt igenis lassú, laggol, appoknál is sokat várakozik.....akkor már inkább i4S. 70-80k körül van már használtan
De egyébként szerintem jobban jársz egy S4 mini vel, a 1,5 GB RAM még bőven elég egy jó ideig, hardveresen szintén korrekt, és a szoftverre is odafigyel a Samsung ha már az S4 sorozatba sorolja Esetleg olcsóbban Xperia SP? -
BMS
őstag
Melyik oldalt ajánljátok telefon vásárláshoz? Akarok venni egy HTC 8x-et magyar menüvel,új,gyárilak kártyafüggetlenül és inkább itt venném mert több színben kaphatom meg nem mind1,hogy 52 vagy 123(t-mobilos vagyok és ott annyi ,illetve van t-mobilos előfizum ezért kéne a kártyafüggetlen).
A lényeg,hogy gyári legyen és ne legyen beleturkálva(nem tudom mennyire lehet megbízni az ilyen webshopokba)."You will be remembered as the King who sacrificed his life... for NOTHING"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest