-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz flash- #51700 üzenetére
Igazság szerint ez az évszám marketingfogás. Jelenleg a legfrissebb verzió: Kaspersky Anti-Virus 18.0.0.405
A kevesebb több elvét vallom ha nincs szükség direktben az "extra" szolgáltatásokra akkor bőven jó ha ennél maradsz, ezek szerint használod is már a programot tehát ennyiért tuti jó vétel.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz blattida #51702 üzenetére
Ez nem teljesen igaz!
"Nem a windows-ét, hanem saját megoldást használ. Az új Windows rendszerek alatt, Win10 ( meg talán már a 8.1 esetén is ) a Windows Tűzfal szolgáltatás mindenképp fut, azt nem lehet kikerülni, viszont az MS által biztosított API-n keresztül a 3rd party gyártók ezt tudják vezérelni. Van olyan gyártó, aki ténylegesen ezt teszi és a Windows Tűzfalat állítgatja a saját felületén keresztül, a Kaspersky megoldása azonban teljes értékű saját tűzfalat tartalmaz amelyet a saját kezelőfelületén lehet állítani és amely, ha úgy nézzük, a Windows Tűzfallal párhuzamosan fut."
A válasz a 2f-től jött ma.
Az Esetnél is ugyan ez a helyzet.
Felületet egy WFC, vagy egy F-Secure alkalmazott.[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #51703 üzenetére
Oké, legyen így, ám pont a kihagyhatatlan winapi miatt nem sok értelme van, mivel így az egy felület, ami a win tűzfal "alatt" fut, aminek gyakorlatilag csak marketing értéke van és csak szimpla tűzfalként ez már az összes tűzfalra igaz, ideérte például a comodoét is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
daimonion
senior tag
-
Semplar
őstag
válasz blattida #51704 üzenetére
Win7 alatt az 5.12 -es CFW -nál ahogy látom még van saját driver.
Jelenleg is használom EAM mellett, de csak a tűzfalat HIPS és sandbox nélkül.
Alig kell neki erőforrás, beéri 6MB -RAM -al teljesen testreszabott egyéni beállítások mellett.
Ugyanezt a WFC majdnem 100MB -RAM felfalása mellett tudta.[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Semplar #51711 üzenetére
Ezt azért nem fogja, mert a Telekom Mondem/Rooterben van nyitva a 3 port a kamera rendszeremhez! Portforwarding van és engedélyezett UPNP.
Ergo ha a GRC-n letesztelem, akkor is nyitottnak fogja mutatni, mert az a válasz jön onnan.
Az más kérdés, hogy a Laptomonom, meg a többi gépen a szoftveres fal megfogja ezeket![ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Szellem. #51709 üzenetére
Amúgy meg nem értem, hogy ezek a portok miért vannak nyitva?
80 → HTTP
443 → HTTPS
554 → RTSPAmennyi IP kamerás sebezhetőség akadt az elmúlt időszakban, én óvatosabban bánnék a portok kinyitásával.
Ha lehetséges, akkor kizárólag HTTPS-en keresztül kellene elérni a kamera felületét, és vagy a kamera beállításainál, vagy a routerben a 80-as portot le kellene tiltani. És az sem ártana, ha a 443-at esetleg átkonfigurálnád, hogy másik porton figyeljen, máris kevesebb sebezhetőségre hajtó robot találna meg (ehhez elég a routernél a forrásoldali portot lecserélni). A legjobb megoldás persze az lenne, ha a külvilág számára kinyitott webszerver helyett saját VPN-en keresztül juthatnál be a kamerákhoz, de ahhoz a T routere édeskevés.˘
Emellett én szeretem az UPnP-t letiltani, és kézzel átengedni a szolgáltatásokat a tűzfalon portnyitással. Ennek következtében sokkal macerásabb beállítani a szerverként üzemelő alkalmazásokat, mert a router beállításaiban is matatni kell hozzá, cserébe garantáltan csak az figyel az internet felé, aminek engedélyeztem ezt.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Semplar
őstag
Emellett én szeretem az UPnP-t letiltani, és kézzel átengedni a szolgáltatásokat a tűzfalon portnyitással. Ennek következtében sokkal macerásabb beállítani a szerverként üzemelő alkalmazásokat, mert a router beállításaiban is matatni kell hozzá, cserébe garantáltan csak az figyel az internet felé, aminek engedélyeztem ezt.
Egyet értek, pont ezért "szórakozok" én is külön tűzfallal.
Egy rakás szolgáltatást ki sem kell engedni a NET -re.
[kép]
Ismert támadó portokat/hálózati zónákat blokkolni és egyéni szabályokat létrehozni amihez szükséges
SvcHost, uTorrent stb.
[kép]
[kép]
[kép]Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
GEPESZ66
veterán
Mobilon is Avast Pro-t használtam.
Az utóbbi időben a Samsung eszközkarbantartója az írta, hogy az alkalmazás pár naponta összeomlott.
Felraktam az Eset Mobile-t, s ott nincs összeomlás.
Lehet, hogy itt is Eset-en kell maradnom!?
Pedig tetszenek az Avast termékei! -
Vesporigo
aktív tag
Emsisoft Mobile Security-t használ valaki közületek? Mik a tapasztalatok vele? Jelenleg Kaspersky van mobilomon is. (Ha esetleg PC-n Emsi lesz a következő vírusirtóm, elgondolkodom a gyártó mobil védelmén is.)
-
ƵøŁĭ
veterán
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
evizoli
csendes újonc
Ha valakit érdekel ingyen promós EMSI liszenszkulcs, írjon PÜ-t. Még van belőle hátra több mint 300 nap. A leggyorsabb viheti.
[ Szerkesztve ]
-
evizoli
csendes újonc
Már el is kelt! Nagy az érdeklődés.
-
Nem tudom jó helyen járok-e. Ha nem, akkor kérnék egy útbaigazítást
Egy barátom szólt, hogy az egyik irodai címére tucatjával(egyes napokon százával) érkeznek ilyen mail delivery error levelek. Mintha ő küldte volna szét a világ négy tájéka felé. Természetesen ilyen "Problems with erection" témájú szpem.
A gépet átnéztük többféle féregirtóval, a mail szolgáltatónál lett smtp jelszó cserélve, ám a levelek csak érkeznek tovább.
Mi lehet a megoldás?Köszi előre is a segítséget!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Kékes525
félisten
Megkérdeztem a HitmanPro.Alert-et a most felfedezett CPU hibákkal kapcsolatban, hogy tervezik e a jövőben a hibák kihasználására született malware-ok felismerését, illetve a kockázatuk csökkentését?
A válaszuk:
Thanks for contacting support!
We are closely monitoring the developments around these issues, but as Intel is even pulling back their own fixes, this one will be messy and hard to protect.
It's on our radar, and we're investigating if and what we can do to mitigate these.[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Szellem.
Topikgazda
-
Pano
addikt
No, kb 12 év után egyik gépemen beütött egy vírus (a nod32-esen).
Próbálok visszagondolni, hogy miként sikerült ezt összehoznom, de egyelőre nem jövök rá. -
Pano
addikt
válasz Cs1csó #51729 üzenetére
Nem működött a start menü, az intéző. Nem nyíltak meg a Windows alap applikációk.
Szerintem ez azért túl megy a bosszantón
Emsi emergency kit addig jutott h valami Trojan meg installer, de le is állítottam a keresést. Visszatoltam negyed óra alatt a biztonsági mentésem és kész. Gyorsabb mint irtogatni.[ Szerkesztve ]
-
Semplar
őstag
Biztosan be lehet, de WLC falánksága után nem volt kedvem belemélyedni a fokozott biztonságú windows tűzfalba, talán majd egyszer. Régebben láttam itt Goodspeed -től egy szuper jó leírást a f.b.win-tűzfalról és az IE11 -ről, de szőrén-szálán eltűnt. Nekem Comodo egyértelműbb és jelez minden csatlakozási kisérletet.
[ Szerkesztve ]
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
2 heten belul lejar a 3 eves elofizetesem az Avira PRO-ra. Itt vagy a Promos topicban ajanlotta v.ki ~10EUR/ev volt annyit nekem boven megert. Hetvegen jott az ertesites, h hamarosan ujjitanom kell, de az mar ~tobb mint 25EUR lenne evenkent.
Ilyenkor van v.mi "technika", h mikent lehet ujabb kedvezmneyt kapni? Ugyertem, h ha nem hosszabitom meg akkor x idon belul kuldenek egy kupon kodot vagy akarmi? Vagy szimplan oruljek, h eddig ilyen jo aron hasznaltam es turjak v.mi mast? (Megszoktam a letisztult stilusat, jol mukodik es nem kell csekkolgatnom hetente igy lehet inkabb maradnek) -
scott_free
senior tag
clickbait cím, meg nem épp szakmai, és vótmá, de egy jó kis összefoglaló:
Ha szívesen adnál hozzáférést a gépedhez az orosz titkosszolgálatoknak, elég egy vírusirtót telepítened -
GEPESZ66
veterán
Szoktátok írni, hogy az Ebay-ról nem érdemes kulcsot venni.
Bár gondolom, hogy ahol több ezer értékelés van, s 100%-os, azzal nem lehet gond.
Viszont az Avas-nál nem számsort küldenek, hanem lyc-fájlt.
Ez ugye valamilyen email címhez kötődik, nem az enyémhez társítja majd.
Ebből nem lehet biztonsági problémám?
Vásárolt már valaki innen Avast licencet? -
Szellem.
Topikgazda
válasz scott_free #51733 üzenetére
Ez kemény egy cikk. Szépen leírja az összefüggéseket.
Ha ez tényleg így van, és máshol is fognak ezzel még komolyabban foglalkozni, akkor a Kaspersky termékeit nem nagyon fogják használni.
Senkinek nem fog kelleni egy olyan termék, ami "kilophatja" a fájlokat a gépéről!
A 444.hu-s cikkeket óvatosan kell kezelni, de ez akkor is durva így leírva! -
Szellem.
Topikgazda
válasz Mikulásbá #51736 üzenetére
Ez egy elég téves felismerés!
Azért, mert egy cég szoftvere alkalmas lehet a lopásra, attól még teljesen felesleges abban a tévhitben élni, hogy a Te meg az átlag felhasználó gépe nem lehet érintett!
Maga az elv, hogy egy termék alkalmas az adatlopásra már az egy szemét dolog! Ezt meg ne becsüljük alá!
Ha tényleg így van, hogy a Kasperksy termékei adatlopásra alkalmasak, akkor az egy elvtelen szemét dolog. Így, ha ez tényleg kiderül és nem csak egy 444.hu-s cikkből, akkor aki ezek után használja meg is érdemli! Ez olyan mintha kinyitja a gépét másnak "nesze itt vannak az adataim vidd őket". Amúgy meg nem csak fájlokat lehet ilyen módon ellopni, hanem kártyaadatokat,stb.Szóval, azt gondolom egy ilyen eset kapcsán ne gondolkodjunk olyan egyszerűen mint a faék! "Az én gépem nem érintett, én kis hal vagyok!"
De, egyenlőre mindezt feltételes módban írom!
Nem a 444.hu cikkére alapozok, de ne zörög a haraszt ha nem fújja a szél.
[ Szerkesztve ]
-
daimonion
senior tag
válasz Mikulásbá #51736 üzenetére
Gondolj arra mekkora hepajt csaptak mindenhol a Win 10 adatbiztonsági beállítása miatt? Még itt a topicban is van olyan aki blotware-nak hívja.HA windows Bloatware akkor ezek alaján a kaspersky mi lehet ?
Távcső oroszországba? egyébként meg ki tudja, hogy mi a fontos Nekik?
Lehet,hogy van olyan adatod ami Neked mindennapos és nem is gondolod, hogy fontos Ők meg csemegéznek a fájlaidba.Azt ki tudja, hogy mit csinálnak -
törölt tag
válasz Szellem. #51737 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hogy a 444.hu milyen forrásból szerezte ezeket az információkat amiről a cikk szól "Azt ugyan a cég is kénytelen volt elismerni, hogy megtalálták a titkos iratokat az NSA alkalmazottjának számítógépén, de állítják, hogy azokat csak azért töltötték fel saját belső hálózatukba, mert azok elemzésük alapján fertőzöttnek tűntek. De amikor rájöttek, hogy mik ezek a fájlok, akkor azonnal eltávolították, és becsszó senki olyan nem férhetett hozzájuk, aki kapcsolatban van az orosz rendőrséggel vagy a szolgálatokkal." na nálam a kaspersky itt leírta magát. persze Eugene mindent tagad.
[ Szerkesztve ]
-
G@ß!
őstag
Jelszó védő/tároló programot használtok? [link] ezt küldte az Emsisoft a hírlevelében.
Nekem olyanra lenne szükségem, ami frankón szinkronizál gépek és telefonok között, és természetesen megfelelő biztonságot ad.
Egyáltalán van ilyenre szükségem, ha az itt javasolt programokat használom?
Köszi. -
Jack Oneill
veterán
Nekem itt javasolta valaki a Safe in Cloud alkalmazast. PC-re es androidra is. Nekem nagyon bejott. Drive-ra szinkronizal, vagy amelyik felho tarhelyet beallitod. Persze offline is elered, mivel a keszuleken van minden, csak egy titkositott fajlt rak felhobe, amit szinkronizalhatsz az eszkozeiddel.
-
zsolti1debre
tag
sziasztok.androidos telefonon eddig az eset nod-ot hasznaltam,de rajottem,h sokat lassit az egyebkent sem tul gyors telomon.kell e egyeltalan androidra viruskereso progi?ha igen,akkor mit celszeru felrakni ra?
-
nagyúr
válasz zsolti1debre #51746 üzenetére
Napokon belül kész lesz a Bitdefender magyarul androidra is,ha lehet várd meg.
-
Cs1csó
félisten
+1 Mikulásbá de addig kipróbálhatod pl. az Avast-ot is, egy napig teszteled simán kiderül hogy jó e vagy sem.
-
Pano
addikt
Ha nem töltögetsz és telepítgetsz warezolt alkalmazásokat, akkor szerintem nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok