- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
GEPESZ66
veterán
válasz Jack Oneill #47100 üzenetére
A vlc-t délután lemérem Avast mellett.
-
veterán
-
ƵøŁĭ
veterán
-
AtHoS
nagyúr
válasz Ga3rieL #47097 üzenetére
"Azoknak a legkisebb a gépigényük"
....azok közül amivel eddig dolgod volt -> nézz rá egyszer webroot-ra (keresés közben is 60 MB alatt foglal a memóriából, amúgy 5-6 MB, keresés alatt a kezdéskor láttam 1 secig csúcs CPU terhelésre 18-20% használatot - 6700k 4.4GHz -, amúgy viszont 6-8%-ra terhel SSD mellett, IDLE módban viszont 0% környéke)
read-only mode on the forum
-
veterán
-
törölt tag
válasz Neil Watts #47106 üzenetére
A legnyomósabb ok a BitDefender mellett talán az, hogy jelenleg a Kaspersky kivételével nincsen más olyan vírusirtó, ami képes lenne felvenni vele a versenyt. Az imént említett szoftver azonos hatékonysággal dolgozik a vírusokkal szemben, viszont a BitDefender web védelme és a ransomware elleni védelme fejlettebb, mint előbb említett társáé, emiatt bátran kijelenthetem, hogy jelenleg nincs még egy olyan vírusirtó a piacon, amely akkora hatékonysággal dolgozna, mint a Bitdefender. Ugyan a Kaspersky-re a 0day vírusok ellen talán valamivel hamarabb készül megoldás, másban nem igazán van előnye olyan szinten, hogy az valaminek ne menne a rovására.....
[link] -
AtHoS
nagyúr
válasz Kékes525 #47110 üzenetére
Nem tudom jobb-e, nincs tapasztalatom ESET cuccal, de a legkisebb erőforrás igényt nézve nem nagyon van ennél barátságosabb.
Nem szoktam sűrűn váltogatni a védelmi szoftvereket, ami nekem bevált annál maradok. Webroot kielégíti igényeimet. Ami nekem fontos:- aktív tűzfal
- kis erőforrásigény
- ransomware elleni védelem -> valódi helyreállítás, ha 0 day kártevő mégiscsak elkódolna fájlokat
- böngésző phising védelemA másként működő viselkedéselemzés miatt nem csak a ransomware-ek ellen véd és képes valódi helyreállításra, hanem egyéb kártevőknél is hatásos, mivel minden új, számára ismeretlen futó processz monitorozásra kerül, emiatt a régről berögzött adatbázis alapú vizsgálatok nem adják vissza valós védelmi képességeit.
Nekem a Complete verzió van, így ezeken felül ami még plusz
- 25 GB felhő tárhely
- lastpass licence alapon működő jelszókezelőMondjuk nekem van mellette Winpatrol WinAntiRansom is, biztos ami ziher alapon, mivel mai 0day kártevők közül a ransomware a legveszélyesebb + MBAM Premium
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Neil Watts #47106 üzenetére
Szia!
Mindkettőből van 3 hónapos promóció . Próbáld ki őket és meglátod melyik igazodik jobban a szokásaidhoz .
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Kékes525
félisten
"valódi helyreállítás, ha 0 day kártevő mégiscsak elkódolna fájlokat"
Ezt hogyan teszi? Erre kíváncsi lennék. Jelszó és mentés hiányában is tudja?"mivel minden új, számára ismeretlen futó processz monitorozásra kerül,"
Ezt minden heurisztikus mód tudja többé kevésbé.Webroot + WAR+ MBAM Premium, nem vagy te egy kicsit túl védve?
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
blattida
nagyúr
válasz #41473792 #47107 üzenetére
Van azért több olyan av is, ami fölveszi a románokéval a versenyt. A 0. Day kártevők esetén már régen nem az adatbázison van a hangsúly, hanem a proaktív képességeken, nyers adatbázis alapú felismerésben a kaspersky maximum átlagos, de ennek nincs különösebb jelentősége.
Kékes525
A monitorozás a viselkedés elemzés miatt szükséges, a heurisztikának ehhez semmi köze, mivel az az adatbázishoz kapcsolódó plusz felismerési képesség, mely kódrészletek alapján képes fölismerni újabb kártevő variánsokat.
A webroot monitorozása azért is más, mert valóban képes vissza állítani egy alkalmazás tevékenységét, a teljes naplózás alapján.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
veterán
Nakekerm, felraktam a BD-t, es a 8 mag / 32GB ram gepemet sikeresen visszadobta a oskokorba teljesitmeny teren. Leszedtem, utana felraktam a Norton Security Deluxeot, es nagyon kellemes eddig. Kopp-kopp.
Lenne megegy kerdesem:
A Norton Security Deluxe 10 gepre telepitheto maximum (ez pont eleg lenne), am ez hogy mukodik?
Megveszi az ember a licencet online, az hozzakotodik az adott email cimen regisztralt Noroton accountjahoz es akkor mind a 10 eszkozon azzal kell belepve lenni?Ugy nem lehet, hogy megveszi az ember a licencet, X gepet aktival belole 1 accounton, utana a maradek Y-t atvisz egy masikra es ott aktivalja? (csaladtage lenne a masik).
Egyszeruen annyi a problemam, hogy nem szivesen adnam meg olyan eszkozon az email cimem es a weboldalhoz tartozo egyedi jelszavam, ahol es amit nem en adminisztralok 0-24.
Udv. core2
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Neil Watts #47115 üzenetére
Honnan szedted le a Deluxot és hány napos verzió?
-
AtHoS
nagyúr
válasz Kékes525 #47113 üzenetére
"Webroot + WAR+ MBAM Premium, nem vagy te egy kicsit túl védve?"
De, bizonyára így van
MBAM már régóta megvan, Webroot utána érkezett, de WAR meg ransomware-re sepcializált, bár lehet WR mellett egyáltalán nincs rá szükség. Van Winpatrol licence-m is, de azt Outpost mellett nem volt értelme használni, aztán jelen felállás mellett egyelőre nyugodtság van, így marad talonbanAz általános heurisztika program indításakor egészíti ki az adatbázis alapú ellenőrzést, míg a webroot monitorozása elment minden tevékenységet, amit a figyelt processz végez (registry/fájl módosítás, stb).
Webroot-ban is van heurisztika, ami a valós idejű védelem része, de emellett működik az említett Monitoring funkció, ami csak a program által nem ismert processzeknél (felhőben nincs biztonságos megjelölés hozzá) kapcsolódik be. A központi felhő előnye, hogy folyamatosan változik/fejlődik az ismert/ismeretlen programok "adatbázisa"
A helyreállítást az ismeretlen processzek monitorozása során létrehozott, blattida által is említett teljes naplózás segítségével tudja megoldani. Mivel nem vagyok tech guru, így pontosan nem tudom elmagyarázni, de lényegében a C meghajtón "elmenteget" a monitorozott processz által végzett módosításokról (ransomware esetében ugye az elkódlás előtti fájlokról) "valamit", ami segítségével képes a visszaállításra.
Még nem volt ransomware "sérülésem", de gondolom, hogy a viselkedéselemző lelövi az ilyen tevékenységet végző folyamatot, dob egy felhasználói promptot, majd a felhasználói beavatkozást követően (avagy annak hiányában automatikusan) reroll-olja a napló alapján az elkódolt fájlokat
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Kékes525
félisten
válasz blattida #47114 üzenetére
+ (#47118) AtHoS
A heurisztikus analízis a program kódját elemi, és a gyanús utasításokat/műveleteket ismeri fel, azaz az adatbázistól függetlenül is a vírusokat azok viselkedése alapján is képes felismerni. Ez két részből áll (aktív és passzív), egyrészt az amit írtál, azaz a kódrészletek alapján (ez valóban igényelhet adatbázist) az esetleges mutációkat ismeri fel (passzív heurisztika), másrészt a profibb termékek ehhez egy szoftveres processzoremulátort használnak, mely végre tudja hajtani a vírus dekóderét is, így meg tudja szemlélni a vírus kódolt részét, azaz felismeri, ha az valamilyen gyanús műveletet hajt végre (önkódoló rutin, rezidenssé válás, a fertőzött program újraindítása, futtatható fájlok keresése, nem dokumentált rendszerhívások használata, stb. aktív heurisztika).
Szerintem, amit te egymástól függetlenül két teljesen különálló dolognak (passzív és aktív heurisztika) írsz le az ugyanannak a dolognak, a heurisztikának két formája, azaz a Webroot monitorozása egy fejlettebb formája a heurisztikának. Szerintem.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nagyúr
Üdv!
MBAM prémium kulcs van most valahol akcióban?Vagy honnan lehetne a legolcsóbban hozzájutni most?
Esetleg ha valakinek van kulcsa,de a programot nem használja,átvenném a kulcsot. -
blattida
nagyúr
válasz Kékes525 #47120 üzenetére
A heurisztikus analízis nem ugyanaz, mint a heurisztika, amiről írtál, csak már szerkesztetted az érintett hsz-ed. A viselkedés elemzés része a heurisztikus elemzés is, az már az egyes cégek dolga, hogy azt aktívnak, passzívnak, statikusnak vagy dinamikusnak nevezik.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Kékes525
félisten
válasz blattida #47122 üzenetére
"A heurisztikus analízis nem ugyanaz, mint a heurisztika"
A vírusoknál én a kettőt egynek véltem, a heurisztikus analízis rövidítéseként használtam a heurisztikát. Mi a különbség a kettő között? Egy kis fogalom zavarban vagyok.Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Neil Watts #47119 üzenetére
Szerintem nem kell újra raknod a programot. Ahogy elnéztem ha frissítesz egy másik kiadásra, akkor automatikusan hozzáad vagy elvesz a komponensekből.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Hogy lehetne rávenni az mbam-ot, hogy a legfrissebb programverzióra felfrissítse magát? Jelenleg a 3.0.6-on van, de ettől van már újabb.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Cs1csó
félisten
válasz #11563776 #47127 üzenetére
Konkrétan miket engedett be?
(#47128) zolee0307
Kezdésnek szedd le a legfrissebb verzióját és telepítsd rá, vagy a programon belül keress manuális frissítésre lehetőséget ha már az automata be van kapcsolva de a lényeg hogy zongorázd végig a beállításokat
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz zolee0307 #47128 üzenetére
Jobban utánanéztem tehát: free vagy premium? Mert a free-nél nincs valós idejű védelem amikor futtatod akkor pedig elvileg keres frissítéseket - lehet a programverziót is frissíti nemcsak az adatbázist. A premium-ban pedig van a beállításokon belül program frissítés automatikusan opció.
-
Semplar
őstag
válasz Semplar #47131 üzenetére
Régóta megvan már a Binisoft féle Windows Firewall Controll licencem is, ami jól megfér a CCAV mellett.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
Dévacsen
senior tag
Hát igen,itt csúnyán elhasaltak sokan,a defender mindet visz,negatív értelemben,de a panda,avast,avg,avira,sophos is stb...kevés termék állta a sarat.A comodo 8 as és az akkor még béta 10 es azért hasalt el,szemben a comodo cloud av-sal,mert ahogy a fórumán írták a cloud hamarabb kapott meg egy összetevőt mint az is-ek,természetesen azóta már tartalmazza a cis is.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
blattida
nagyúr
válasz Kékes525 #47123 üzenetére
Amiket már írtam is: a heurisztika egy adatbázis alapú, kódrészleten vagy kódrészleteken alapuló statikus kártevő felismerő megoldás (ebben még mindig az eset a legjobb), míg a heurisztikus analízis a viselkedés elemzés része, mely mindig egy kód tevékenységének elemzésén alapul, ez mindig dinamikus, azonban, ezen belül lehetnek előre leírt szabályok szerint működőek és "tanulni" képes változatok is, utóbbiak aktív felhős kapcsolatot igényelnek, mert folyamatos kapcsolatban vannak a saját szerverükkel, amin a konkrét viselkedés elemzés zajlik, ma már, mondhatni kivétel nélkül, mindig valamilyen matematikai, mesterséges intelligencia alapú megoldással, általában sandboxban, ami lehet helyi is.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
veterán
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Neil Watts #47138 üzenetére
Szia!
Nem, nem fogja. Mivel már az "a" patch rákerült, így megoldották a korábbi lassulási problémát. Eddig nincs gondom vele, de tegnap este óta van fent. Ami még probléma, hogy az Outlook 2016-al nem működik még az antispam modulja. Pontosabban szűri a spameket, de nem tudod beállítani a modult. De, ez sajnos az MS hibája. A következő patchben javítják. Szóval, összességében jó lett a program. Javaslom.
Mellesleg a Bitdefender nálam is észrevehető a gépen. A KIS 2018 annál sokkal lájtosabb!(#47140) Jack Oneill: Nálam nem vesz le, de nekem nem i5-ös procijaim vannak, hanem i7. Mind az asztaliban, mint a laptopomban is.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Üdv!
Kolléganőm új laptopot kapott, windows defender fut raja. Ma vette észre, hogy ha egy adott kollégától levelet kap (outlook), akkor azt rövid időn belül törli a defender. Többször is előfordult, pedig csatolmány sem volt a levélben. Én soha nem használtam defendert, azt se tuttam, hogy van ilyen funkciója. Hova kerülnek ezek a levelek, hogy lehet kikapcsolni ezt a funkciót?
-
zolee0307
őstag
válasz Cs1csó #47130 üzenetére
Premium (lifetime) a licensz. Átnézem a beállításokat, hátha én nem vettem észre valamit. Ha meg más nem marad, akkor ratelepítem a frissebbet.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Kékes525
félisten
válasz Jack Oneill #47140 üzenetére
Én sem érzek semmi visszafogást ESET Smart Security 10 mellett, közepesen erős konfigurációval. (Operációs rendszer: Windows 7 64bit Pro, Hardver: QuadCore Intel Core i5-2500, 4133 MHz, Asus P8Z68-V Pro/Gen3 4x4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Ez a "teszt" sajnos csak az Arcabit-ra kihegyezve ír a visszaállításról és sehol sem az egyéb termékek esetében. Táblázatban sem látok olyat, hogy elkódolva, de utólag eredeti állapot visszaállítva, így a visszaállításra képes programokat tekintve "elbukás" esetében nincs infó, hogy volt mentés vagy sem az elkódolt fájlokról.
Szóval nem írnám le kapásból a webroot-ot, bár, ha jól emlékszem volt egy programhiba a szoftverben, ezért tudott átcsúszni valami a védelmén, de ez javításra is került. Mondjuk, hogy ez a ransomware-eket hogyan érinti, már nem maradt meg bennem
CCAV-t telepítettem több notira is, de mióta 2-3 gépen is előfordult, ráadául eltérő embereknél, hogy valamiért lekresselt és blokkolt minden admin jogot igénylő rendszermatatást, ráadásul még uninstallja sem működött és csökkentett módban kellett gépészkedni a mappájának törlésével/átnevezésével, hogy ne töltődjön be normál indításkor, így sikerült levakarnom a gépekről. Fogalmam nincs mi okozta ezt a jelenséget, (szvsz. egyik frissítése okozhatta) de a második, harmadik gépnél már rutinból ment a művelet. Ez jó fél éve volt kb., azóta nem telepítettem sehová, mert nincs annyi időm, hogy helyrerakosgassam utána a gépeket. Gondolom azóta már javították és nem produkál ilyeneket.....lehet legközelebb újra megpróbálkozom vele. Szimpatikus az elgondolás, jó lenne hosszútávon is használható verzió belőle
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest