- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz Jack Oneill #47353 üzenetére
Köszönöm nektek a válaszokat!
-
blattida
nagyúr
válasz Szellem. #47336 üzenetére
Ami a teszteredményeket egyáltalán befolyásolhatná, az a heurisztika bekapcsolása és valamennyire a virtualizálás engedélyezése, ám ezektől nem javulna jelentősen a felismerése, ellenben bizonyosan megnőne a fals jelzéseinek a száma, amiben amúgy a defender az egyik legjobb.
Persze, gui-n keresztül is állíthatóaknak kellene lenniük, de nincsenek csodák.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Szellem.
Topikgazda
válasz blattida #47355 üzenetére
Szerintem a heurisztika, a virtualizálás, és a PUA keresés mellett még a MAPS felhőben történő ellenőrzés is befolyásolhatná az ellenőrzési eredményeket.
Lehet, hogy megnőne a fals pozitívok száma, de mint tudjuk ez minden termék esetében jelen van sajnos. Ilyen ez a technika. Ettől függetlenül, megnézném egy tesztben, mennyit javul ezen beállítások alkalmazásával.
No, meg azért a videókból kiderül, hogy vannak olyan fícsörök, amiket be lehet kapcsolni, amiket a userek hiányoltak. Pl. email ellenörzés, stb.
Nem olyan rossz ez, hogy be lehet őket kapcsolgatni.
A legutóbbi av-comparatives realworld teszten azért szépen megemelkedett a felismerési aránya a Defendernek.
Azt nem mondom, hogy ezektől a beállításoktól a legjobb termék lesz, de azért lehet javítani rajta.Azért azt még hozzátenném, hogy üdvözlendő lenne, ha az MS a Defendert fejlesztené. Olvasva a fórumokat, sokaknak elege van már a 3rd party víruskeresők hibáival, stb. Többek között nekem is.
[ Szerkesztve ]
-
snakebait
senior tag
Huawei P9 Lite, több mint fél éve megvan, ébresztő mindig tette a dolgát. Kb. egy hete itt olvastam androidos vírusokról,ennek hatására feltettem a Malware Bites Anti Malware-t és Kaspersky-t play áruházból,aminél aktiváltam 30 napos teljes védelmet. Attól kezdve az ébresztő hol ébreszt,hol nem. Utána gugliztam kicsit,azt találtam,hogy vírusirtók zavarhatnak be. Szerintetek is köze van víruskergetőknek az ébresztő kimaradásához? Vagy csak a 2 vírusirtó veszhetett össze? Mitévő legyek szerintetek?
Poco F5-12/256 +Huawei Watch GT5
-
Szellem.
Topikgazda
válasz snakebait #47357 üzenetére
Szerintem meg túl van spirázva ez az androidos vírus téma.
Azt nem mondom, hogy nem valós a veszély, de vannak alapvető dolgok amik betartásával elkerülhetőek:
Ismeretlen forrásból ne telepítsünk programot. Ez a legfontosabb, mivel a legtöbb vírus lewarezol apk fájlokból jön el.
A másik, ha Play-ből tölt le valaki alkalmazást, érdemes elolvasni a kommenteket. Ott azért jelzik ha valami nem stimmel.
Én ezt a két lapvető dolgok használom és eddig nem volt vírus a telefonjaimon! -
nagyúr
Sziasztok!
Kaspersky Internet Security helyett tudnátok ajánlani valami komplett védelmi programot, ami hasonló tudással rendelkezik? Lehet fizetős.
Bitdefendert próbáltam, egyelőre valahogy nem jött be.
Aviráról mi a véleményeket?A lényeg az lenne, hogy jó legyen a vírusfelismerési képessége, legyen benne szülői felügyelet, online bankolásos modul és megbízható legyen.
KIS-szel az a bajom, hogy nagyon sokszor elfelejt frissíteni.
Köszönöm
-
Szellem.
Topikgazda
Látom, továbbra sem sikerült ezt a problémát megoldaniuk.
Már előttem javasolták a Nortont. Nos, én 2 hete felraktam 3 napra és meglepően szimpatikus volt.
Javaslom én is. Nekem a 3 nap alatt nem volt gondom vele. Gépemen, bootidőt, stb., nem fogta.Ha meg esetleg érdekelne free megoldás, próbáld ki a Sophos Home-ot. Nekem szimpatikus.
-
-
attiati
veterán
KIS 2013 eltávolítására van ötletetek?
Revo Uninstallerrel leszedtem, de a KIS továbbra is elindul windows indításkor.
Start menüben már nincs KIS mappa.
És Revo-ban sincs KIS. -
Cs1csó
félisten
válasz attiati #47369 üzenetére
Revo uninstaller pro verzióját tedd fel - próbaverzióban - és ott van olyan opció - az ingyenesben nincs - hogy ERŐSZAKOS ELTÁVOLÍTÁS vagy valami ilyen néven, ilyenkor ha nincs már tegyük fel a program a telepítet progik között akkor is megtalálja név alapján.
Esetleg ezt próbáld meg csökkentett módban lehet az is segít. -
Cs1csó
félisten
válasz Mart10000 #47373 üzenetére
Itt írnak a verziók közötti különbségekről: [link]
Ami szerintem az igazán fontos képessége: "Real-Time monitoring of system changes - during install of programs"
Programok telepítését nyomonköveti és ha eltávolításra kerül a sor akkor sokkal precízebb eltávolítást garantál.
Akkor lehet ez hasznos ha - fizetett verzió - ha szeretsz programokat kipróbálni tesztelni és ezzel a valós idejű figyeléssel a sok install/uninstall után nem lesz szétgányolva a registry vagy egyéb helyen beragadt mappák stb. ami akár a helyet is foglalhatják.
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok
Olyan problémám volna, hogy a vga 70-80% jár úgy hogy nem fut semmi és azt mondják valószínű valami vírus. Hogyan tudom kideríteni mi az és eltakarítani ? Kaspersky internet securitit használok -
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #47378 üzenetére
Nem tudom pontosan, de ahogy nézegettem a képeket a programról van lehetőség beállítani olyat hogy jobb klikkes menüben legyen integrálva az a lehetőség hogy INSTALL with\UNINSTALL with REVO azaz ha pl. letöltesz egy telepítőt akkor nem csak simán a win fájlkezelőben kattintasz, kétszer és lefuttatod a telepítőt hanem - jobbklikkes menüben revo-val telepíted és akkor garantált, hogy mivel a revo viszi végig a telepítést ezért későbbiekben az eltávolítás is precízebb lesz.
Itt a softpediás link ahol 22 képben a komplett program bemutatásra kerül:
[link]- A revo-val intallálni uninstallálni a 15-ik képen látod.
- Az 5-ös képen bal felül van egy olyan hogy HUNTER MODE lehet hogy ennek is van ehhez köze.Szerintem a legbiztosabb bárminek a telepítése/törlését a revo-val végezni és akkor tiszta marad a rendszer.
Egy tiszta win telepítése után ezt telepítjük először és utána már EZZEL telepítünk mindent akkor biztos rendben lesz a rendszer.
Amúgy rengeteg egyéb dolgot is tud meg is lepődtem mikor végigpörgettem a beállításokat lehetőségeket. -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy vírusirtót Windows Server 2003-ra. Évi 10-20 ezernél ne legyen több a költsége. Az ingyenesek sajnos nem túl hatékonyak és alig van erre a rendszerre vírusirtó. Ha mégis van ne tartsátok magatokban.
Köszi.
Üdv, Dávid
-
Kékes525
félisten
válasz Cs1csó #47380 üzenetére
Ezeket nagyjából ismerem. Viszont azt nagyon hiányolom, hogy nincs egy automatikusan induló modul, amely valós időben minden közreműködés nélkül figyelne. Használtam olyan uninstall programot, ami tudta ezt a funkciót. A program indítása után van egy kereső mód lehetőség, de ez nem követ nyomon semmit, nem igazán tudom, hogy mire jó, azt csak manuálisan lehet. A hunter mode az a kereső mód magyar fordításban. A hunter mod, azaz a kereső mod a system tray be helyezi a programot. Ezt simán megoldhatták volna a rendszer indítással, kényelmesebb lenne.
Bocs, a kereső mód mégiscsak az lesz, nemcsak a system traybe helyezi a programot, hanem, a képernyő jobb felső oldalán is lesz egy ikon, ami áttetsző ezért nem vettem észre. Ez a menüje ráklikkelve:
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
válasz #41133696 #47335 üzenetére
Kész a negyedik rész is
A Windows Defender biztonsági képességeinek kiaknázása Windows 10 PRO rendszeren IV. - Youtube
Beállítottam, hogy ne 2 hetes def.állományok után jelezze, hogy elavult a mai világban, hanem 1 nap után. Az MBAM Premium is így van egyébként nálam belőve.
Valamint a videóban látható a beállított helyicsoportházirend-szerkesztő biztonsági mentése is.
(#47341) Semplar : Köszi
(#47343) Plag: Ez elég abszurd, de a Netscape per óta tudjuk, hogy sajnos a jogot úgy alakították szoftver téren, hogy a fejlesztőnek (ez leginkább csak az MS termékeire igaz), vissza kell fognia magát a saját termékével kapcsolatban, mert más szoftverfejlesztők is degeszre akarják azokon az alapokon keresni magukat amit az MS fektetett le. Normális világban evidens lenne, hogy amennyiben az MS akarná akár úgy is megalkothatná a rendszerét, hogy csak az Edge, csak a Windows Defender futhasson rajta... de ez nem egy normális világ... az állami szervezetek érdeke, hogy a Norton, Kaspersky stb, ne húzzák le a rolót, mert jó adófizetők, így megteremtik számukra a jogi feltételeket, hogy amennyiben túl jól sikerül az MS-nek a terméke, mehessenek perelni, és velünk előfizetőkkel szúrjanak ki. Pl ott volt a senkinek sem kellő N-es Windows...
(#47345) Tuomas: Az egy jó kompromisszumos megoldás lenne. De ez nem megfelelő a többi cégnek, mert ha egy ugyanolyan komfortosan beállítható termékkel áll elő ingyen az MS és az átlagfelhasználó is rájön - már kezdenek ráébredni -, hogy a beépített megoldás legalább olyan jó védelmet nyújt, akkor minek váltana pénzért? Az egy éves előfizetések az én szememben már csupán mint drága pénzért megváltott 12 hónapos próbalicencként vannak számon tartva, mert kb annyi az eltérés, hogy nem 1 hónapig használhatod hanem 12, meg van hozzá support (ha nem olcsón az ebay.ről vetted), cserébe van aktivációs limit (Kaspersky-nél van). Számomra csak az ingyenes megoldások, és a Lifetime licencek jönnek szóba. Előbbiből nekem évek óta a WD (már az MSE korszakban is) a kedvencem a Windows tűzfallal (Agnitum király volt, sajnos már nincs), utóbbiból pedig az MBAM Premium élettartam és az Adguard élettartam licences termékei a favoritok.
(#47347) jim bcs
-
Szellem.
Topikgazda
válasz #41133696 #47384 üzenetére
Akkor ez a 4 videó le is fedte a Defender beállításainak lehetőségét. Szerintem annak, aki ezt akarja használni, annak tökéletes.
A világ valóban nem normális amiben élünk. Túl nagy a profitéhség mindenhol.
Ezen változtatni nem tudunk, maximum a felhasználók lehetnek tudatosak mint a géphasználatban, mind pedig a tudatos termékválasztásban. -
törölt tag
Magyarországon az Eset és a Kaspersky a két sláger.
Előbbi, már az újabb verziójú terméknél nem támogatja a Windows XP-t ami dicséretes, utóbbi viszont még a 2017-esnél is igen.
Ami azért aggályos, mert azt sugallja az egyszerű felhasználónak, hogy nyugodtan használhatja a frissítéseket hivatalosan már az otthoni rendszerekre nem érkeztetett OS-ek esetében is.
Windows Vista meg mind a kettőnél támogatva van, holott annak is kakukk van már.
-
SP4C3
veterán
válasz #41133696 #47390 üzenetére
Az csak egy dolog, hogy microszaft nem támogatja. Egyik rendszert sem frissítettem azért tartottam rezidens antivírust.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz #41133696 #47392 üzenetére
Miféle biztonságiprésekről van szó? Én még sohasem pislogtam, sőt mást sem láttam ilyesmi miatt pislogni...
Inkább olyanok miatt van a fejfájás, hogy tölt le ezerrel és telepít: NEXT NEXT NEXT AGREE INSTALL *BUMM*
Általában ezeket megelőzik ilyen google keresések: Minecraft free download full version, természetesen az első jól ismert softonic találatra kattint és tölti le a telepítő-letöltő szarware-t...
Vírusírtó persze nincs a gépen, csak a defender.
Valamint kikérem magamnak nem vagyok magyar, és igen, lehet, hogy berögzöttség, de ez egy erős muszáj, ha működő és használható rendszert akarok magamnak.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Szellem.
Topikgazda
A legutóbbi Wannacry fertőzés is az ilyen szemlélet miatt tudott ilyen gyorsan elterjedni és ennyi gépet megfertőzni.
Az operációs rendszer frissíteni kell. Ez már nem Windows Xp korszak. A next-next-finish féle vírusfertőzések mellett már sok olyan vírus üti fel a fejét, ahol ez már nem feltétel.
Az pedig, hogy tartasz rezidens antivírus terméket nagyon dicsértess, de sajnos nem elégséges. Az oka az, hogy egyik sem ad 100%-os védelmet. -
blattida
nagyúr
válasz #41133696 #47392 üzenetére
Az op rendszer frissítetlensége nem magyar berögzöttség, hiszen rengeteg országban ugyanígy tesznek az emberek, zömmel ott, ahol nem eredeti a rendszer. Hidd el, akinek eredeti a windows-a, az általában hagyja frissülni, Magyarországon is, ha magyar állampolgár, ha nem.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Jack Oneill
veterán
válasz blattida #47395 üzenetére
Ezzel vitatkoznek. Nalunk a munkahelyen eredeti. De kikapcsoltuk, foleg a win 10 eroltetrs miatt anno. Sok penzugyi programrol jott jelentes, hogy nem megy win 10 alatt, ezert kikapcsoltuk a frissiteseket, nehogy letoltodjon az eroszakos win10. Termeszetesen azota visszakapcsoltam. De van tobb ismerosom is, akiknek eredeti es kikapcsolja a frissitest, mert sok negativ tapasztalata volt (elmegy hang, mert uj driver jon le, stb) Sok embernek ebbol lett elege, ezert inkabb kikapcsoljak. De teny es valo, hogy ez nem jo. Es sajnos ez magyar mentalitas, mert csak mi magyarok latunk mindenben rosszat.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Jack Oneill #47396 üzenetére
Nekem még sohasem volt problémám a frissítésekkel. Persze tudom egészen más a vállalati rendszer.
-
Jack Oneill
veterán
válasz Kékes525 #47397 üzenetére
Nalam otthon is es munkahelyen is volt problema tobbszor is. Win 10 pl otthon onhatalmulag leszedett a videokartyamhoz egy masik drivert. Ki kerte ra? Akkor es ott azonnal nem ment a jatek, felbontas csak egy volt. Kesz ideg lettem, persze megoldottam. De a goreny win 10 mar azonnal szedte is le megint. Ez ment egy jo darabig, majd megunta es vegre beken hagyta,amit en felraktam. Aztan win 7 alatt a munkahelyemen a halozati beallitasok allitodtak el, igy a gepek nem lattak egymast.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz Jack Oneill #47398 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz Jack Oneill #47398 üzenetére
Én nem szoktam játszani, lehet hogy ezét nem jött elő nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest