Hirdetés
- A könyvtárból sem fognak minket kidobni, ha az ASUS új egerével ténykedünk
- Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Megszűnik az első két Ryzen generáció támogatása a Ryzen Masterben
- Melyik tápegységet vegyem?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Hirdetés
-
Assassin's Creed Shadows - Fókuszban a játék világa
gp A franchise legújabb részének premierjére még kicsit várnunk kell, november közepén várható a premier.
-
Befutott a Realme P2 Pro és a Realme Pad 2 Lite
ma Indiában újrázik egy már ismert készülék új név alatt. Ívelt OLED kijelző és a Lytia szenzor korrekt áron.
-
Minimumlétszámra állítja a texasi Taylor üzemet a Samsung
ph A GAAFET node-okra specializálódó gyár jövője egyelőre bizonytalan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
samu74
addikt
A vodafone árain nem csodálkozom,ott a hűség másodlagos.
-----------
-
senior tag
Nagyon durva hogy a marketingben bevett Csali-hatás (decoy effect) az olcsóbb termékekkel, milyen szépen tolja a vásárlók pénztárcáját a drágább modellek felé.
Emellett az olcsóbb modellek sem rosszak igazán.Olyan kiváncsi lennèk az Apple szervezeti felépítésére, pszichológusok, szociológusok, viselkedés elemzők is simán lehetnek benne a marketingesek mellett…
Mindenesetre nem véletlenül a világ egyik legértékesebb vállalata.Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
BaLee
addikt
válasz LurkerSheik #2 üzenetére
Eltolódtak a dolgok. Igazából ha van 400 ezred telefonra (iPhone 15), akkor van 500 ezred is (iPhone 15 Pro)... És a sima és a pro verzióban azért elég nagy különbségek vannak mesterségesen. Csak 20% különbség árban a két teló között...
Ráadásul azért népszerűek a szolgáltatós telefonok mert szinte mindenki részletre veszi, ott meg még halványabb a különbség ha 24 hónapra le van osztva mondjuk.
-
joey04
titán
samuból is nagyobb az igény pl az ultrára mint a többire. nem apple titok ez.
[ Szerkesztve ]
-
attak79
tag
"Fogok venni kenyeret,
Meg még ...iPhone-t."
-
senior tag
Nem apple titok, bevett marketing trükk közismert.
viszont sok ismerősöm nem az S23 ultrára áhítozok, mert nagy böszme meg ceruza minek meg stb, s23 is jó nekik pl.
Van aki csak S szériára hajlandó váltani.Apple mesteriebben pozícionálja a termékeit és az árazást, figyelembe véve az előző generációkat is.
ui
van jo osszevetes neten hogy oszlanak meg az aktual genereciok kozti eladasok?[ Szerkesztve ]
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
joey04
titán
válasz LurkerSheik #7 üzenetére
közismert marketing trükk, ezért mondom, hogy a samunál is ez van. itt is közel dupla hsz szám van az ultránál mint a 2 másik s23 gyűjtőtopikjában...
-
sohajda90
tag
"A jelenlegi információk alapján a sima iPhone 15-ből van elég készlet"
Érdekes, mert apple.hu-n 7-10 munkanap a szállítási idő sima, alapkiszereléses 15-re, rózsaszín modell esetén 2-3 hét (amiből van náluk készlet, azokra a készülékekre, pl. sima 14 1 munkanap a szállítási idő), iCentre-nél még 128 GB-os modellből fekete színű kapható minden üzletben (Allee-ban már elvileg utolsó darab), MoM Parkban szintén árválkodik 1db 128 GB-os zöld modell, minden más szín és tárhely kombináció nem elérhető...ezt takarná a bőséges készletek?
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
Nem sok koze van hozza reszemrol a marketingnek,hogy mit veszek.Nekem a pro max a megfelelo tudasban meg meretben,hiaba olcsobb a sima 15 vagy a pro,mikor joval kisebbek es 1-2 aprosag hianyzik belole.Muszaj nekik azokra is gondolni akik felszerelsegben es meretben inkabb a kisebb verziot szeretik vagy nagyobbat esetleg butabbat mint a plus.Minden verzionak megvan a maga vasarlokore.
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
lolal
senior tag
Sok ostoba Provident bírkán rötyögök ilyenkor mindig, akik inkább megeszik az 1 hetes szikkadt kenyeret meg a gagygi margarint, autóján egy olajat nem tud lecseréltetni, de megveszi részletre a legdrágább modellt. Az meg már egyszerűen borzasztó, hogy egy szimpla telefon milyen árakon megy. Szeretem nagyon az Apple-t, az összes kütyüm tőlük van, de nem csupán az ő egyedi jelenségük ez, hanem általános. Nagyon rossz irányba megy ez a világ. Mind az autók, okostelefonok, vágy bármilyen szolgáltatás, termék ha az ember egy normális minőséget szeretne javarészt a tehetős szűk réteget szólítja meg. Lásd villanyautók, korszerű lakások, modern minőségi okostelefonok, laptopok. A szegények és a gazdagok között csak nyílik az olló folyamatosan. A szolgáltatói magatartás meg egyszerűen semmibe veszi a hűséges ügyfeleket. Kapzsi világban élünk kedves fórumtársak.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
janeszgol
félisten
Nem rosszak, de az unokatesómnak a sima Pro-t ajánlottam. Egyértelműen az a legjobb vétel, ha valaki nem akarja a csúcs-csúcs kamerát, elég csak a (gondolom) sima csúcs.
Pszichológusokat, szociológusokat pedig sokan alkalmaznak. Apple, coca Cola, a tévé csatornák egy-egy műsor megszerkesztésénél stb.
[ Szerkesztve ]
-
atiska007
senior tag
Hiány van iPhone-ból megjelenés után?
Lehetetlen, ilyen soha eddig nem történt!!!Mittudomain!
-
lolal
senior tag
válasz janeszgol #13 üzenetére
itt nem a havi 20-30 ezer Ft ről van szó hanem arról, hogy 500.000 Ft egy okostelefon ami prémium szintet képvisel holott még 10 évvel ezelőtt a fele sem volt. Pusztán erről.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
sohajda90
tag
válasz janeszgol #12 üzenetére
Igazából szerintem most nem lehet azt mondani, hogy a Pro Max kamera szettje jobb lenne, mint a Pro-é, egyszerűen a Pro-ban 3x a telefoto camera, a Pro Max-ban meg 5x, az előbbi portéfotózáshoz jobb, az utóbbi zoom-hoz, szerintem ez inkább felhsználási szokás / igény kérdése. Én 14 Pro tulajként elgondolkodtam, hogy cseréljek-e, mert a szürke titánium nagyon tetszik, az USB-C is hasznos lenne, mert csak 1 kábelt kellene magamnál tartani, meg azt megfogadtam, hogy legközelebb méret miatt Pro Max lesz a sima helyett, de igazából ezek még mindig olyan minimális upgradek, a 3x zoom kamerának szerintem pedig én jobb hasznát veszem, mint az 5x-nek. Remélhetőleg jövőre a periszkópos kamera fog tudni natív 3x és 5x-et (esetleg talán még többet is), mint ahogy annó a Huawei P30 tudta...akkor érdemes lesz updgradelnem...
-
klaya86
senior tag
2002es árlista. Látható, hogy az akkori csúcs telefonok lazán 100 e Ft felett mentek. 2002ben az átlag bér 122e Ft volt a KSH szerint. Tehát bőven egy átlagos havi fizetést kellett 20 éve is már kicsengetni. Most 560e Ft az átlag bér. A jelenlegi flagshipek is ezen az áron vagy valamivel felette mozognak. Szarul hangzik a 600 ezres ár, de semmivel nem drágábbak arányaiban a mai telefonok, mint 10-15-20 éve.
-
lolal
senior tag
jó hát azért abba ne menjünk bele, hogy a KSH miként számolja ki a bruttó átlagbéreket itthon, mert az egyenesen röhejes, de ezt tájékozott polgár létedre gondolom te is tudod...
joey04: hát, egész egyszerűen nem.Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
Gubu0101
veterán
Netto 37ezer volt a fizum 2000-ben asszem Pedig szakmaban dolgoztam.Asszem 2001-2002 korul vettem a nokia 3210-et 30-ert,persze kez alol hasznaltan
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
janeszgol
félisten
Annál több kellett legyen. Faterom darus volt, anyám óvónő, mindketten külön-külön netto 120 ezer körül kerestek akkoriban.
Számoljunk minimálbérben:
2013: a minimálbér volt netto 75k, egy csúcsteló meg került 220-250k körül. ~3x
2023: a netto minimálbár 160k, a teló meg kerül 500 ezerbe. (Nem a legnagyobb, de a csúcs.) ~3x[ Szerkesztve ]
-
-
Phülöp
addikt
"Sok ostoba Provident bírkán rötyögök ilyenkor mindig, akik inkább megeszik az 1 hetes szikkadt kenyeret meg a gagygi margarint, autóján egy olajat nem tud lecseréltetni, de megveszi részletre a legdrágább modellt."
Meg vannak azok a birkák is, akik akár ki is tudnák csengetni egyben, de mégis részletekben fizetik ugyanazt a végösszeget. Az infláció ilyenkor az ember zsebére dolgozik.
"Nagyon rossz irányba megy ez a világ."
Ebben nagyon igazad van (sajnos).
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
joey04
titán
Az előző évben brutál extra plusz emelkedés volt, idén csak picit csökkent itthon az ár, de így is alig rosszabb a helyezt: 2011-ben a bruttó átlagkereset 210k körül volt, a 4s listaára meg 190k
Ma a pro max listaára 600, a bruttó átlag 566.
És akkor arról nem beszéltünk, hogy ezért a nagyobb a tárhely jár, ott a 4s már 225k volt. Ha pedig az utolsó normál évet vesszük amikor a 13 pm 465-ön kezdett, akkor meg 430 volt az átlag bruttó. Plusz azt se felejtsük el, hogy ezek (pl iphone 4s) a sima modellek voltak, most meg már vannak kategóriák felette is almánál is ahogy samunál, stb. Pro, ultra, fasz tudja.
És akkor arról pláne nem beszélve, hogy 2005-ben az n90 210k-n kezdett, a bruttó átlag 158k. E90 hogy egy mostani pm, ultra stb modellhez hasonlót vegyünk 230k-n kezdett, átlag bruttó: 185k
És hiába ütöd le, az átlag bruttó az bizony viszonyításnak jó, mert ha tegyük fel csalnak, akkor már korábban is csaltak vele.
Nagy különbségek nincsenek. Egyre jobban élünk, csak divat sírni. [link]
[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Inkább azt nézném, hogy az iPhone telefonok ára olcsóbb mint 1 éve (kicsit javult az árfolyam) miközben sajnos minden ára (főleg élelmiszer) nagyjából duplázódott. Ráadásul közben volt egy combos 20% feletti infláció (reálisan inkább 30-40%). Arányaiban egy okostelefon vagy bármely műszaki cikk nem lett drágább mint 1, 5 vagy akár 10 éve volt. Csak reálértéken kell nézni.
-
janeszgol
félisten
Az utolsó bekezdés valós lehet. Vagy itt olvastam vagy a FB-n valakitől, hogy mondta neki egy indiai munkatársa, hogy amíg ivóvízzel húzzuk le a WC-t, addig kuss a szegénységről.
Magyarországban azt szeretem, hogy ha van minimum egy érettségid, vagy egy értelmes szakmád, akkor bármennyiszer újra kezdheted az életed. -
lolal
senior tag
Ha olyan szinten nézzük a készülék árakat, valóban a reál értékek növekedést nem mutathatnak. Azt viszont vegyük alapul, hogy az élethez szükséges termékek árai is nyílegyenesen lőttek kifelé, tehát egy átlag polgárnak nincsen egyszerűen annyi felhasználható „java a kosarában” Amit készülékvásárlásra tud fordítani. Így ebből következőleg törvényszerű, hogy még elérhetetlenebb kategóriába kerültek ezek a készülékek. 10 - 15 Évvel ezelőtt lehet arányaiban ugyanilyen drága volt egy csúcsmodell, sőt vagy akár drágább is de az élet más területein lévő árazás nem képviselt ilyen szintet, tehát többet tudod fordítani a honpolgár egy műszaki cikkre.
Új autóknál ugyanez.
-
Gubu0101
veterán
Na ezen a brutto atlagon majdnem elsirtam
magam😂😂Ja nem,vicces.Azt gondolom tudod,hogy ebbe a cegvezetoktol kezdve a parlamenti kepviselokig mindenki bere benne van.Tehat ez kb =0
Mondjuk ha hoznal egy olyan kimutatast,hogy az orszagban 2M dolgozo van aki keres 300ezret bruttoban meg van 500 ezer ember aki keres havi 4-5 milliot akar milliardot,ugy mar van alapja ennek.Sajnos ehez nem lehet ilyeneket viszonyitani mert ertelmetlen. Nem kotozkodesnek szantam…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Bathorypeter
tag
Most vettem át az iphone 15 pro-m.Még barátkozok vele
-
Bathorypeter
tag
válasz Bathorypeter #35 üzenetére
Már most frissit.
-
lolal
senior tag
válasz Bathorypeter #36 üzenetére
Hát ez szuper Báthory Úr, köszönjük ezt az infót, de ez nem iPhone 15 Pro teszt topic.
-
aktív tag
válasz Bathorypeter #36 üzenetére
Ahamm, most sok új és boldog tulajdonos fog hasonlóan cselekedni (már aki igényli).
-
lolal
senior tag
válasz exkalibur #40 üzenetére
De ti milyen nekiindulásból feltételezitek azt hogy mindenki részletre szeretne készüléket vásárolni? Havi 30.000 Ft folyamatos többletkiadás az nálad közmunkás szint ? Tehát példának okáért a gyerekedet tanító pedagógus egy közmunkás ?
[ Szerkesztve ]
-
formula01
aktív tag
Gondolom azért feltételezi mindenki, mert kamatmentes részletre venni a legracionálisabb megoldás akkor is, ha amúgy egyben is ki tudnád fizetni. (Szerintem egyébként eleve csak annak kellene ilyen árban telefont venni, akinek egyben sem okozna gondot kifizetni.)
Egyrészt 500-600e Ft már szinte bármilyen fizetés mellett egy látható összeg, miközben 20-30e Ft meg a többi kiadás mellett egy valamivel átlag feletti fizetéssel már szinte észrevehetetlen havi szinten.
Másrészt a pénzromlás miatt ha 500-600e-t kifizetsz most egyben, szinte egész biztos, hogy rosszabbul jársz, mintha 2 év alatt fizetnéd ki ugyanezt az összeget részletekben.
[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz formula01 #42 üzenetére
Pontosan.En nemetben dolgozok,de ha barmi keszulekre is van szuksegem,fogom azt megveszem szolgaltatotol reszletre,Sokkal kenyelmesebb,nem kell egyben akkora osszeget kiadni stb.
Amikor otthon meloztam,otthoni fizetesbol,akkor nem kellett ilyenen gondolkozni.Orultem ha belefer a keretbe havonta az elofizetes osszege……ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless MacBook Air M1 iPad Air iPhone 14 Pro Max Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
aktív tag
válasz Bathorypeter #39 üzenetére
Félreértettél, én nem rossz szándékkal írtam. Hanem, mivel máris itt az első „gyorstapasz” , nyilván sokatok egyik első dolga lesz a telepítése.
-
lolal
senior tag
válasz A Molyember #44 üzenetére
A fórumtárs "beszámolója", hogy új készülék tulaj lett, majd a következő hozzászólása annyira témareleváns volt hogy frissít a készüléke... hát ez mondhatni nagyon kapcsolódik egy, az alapvetően az új apple iPhone készülékek szolgáltatói árazásához, ami alapvetően egy gazdasági&telekommunikációs hír. A többi hsz meg OFF jelzéssel van ellátva, de az is az iPhone és a készülékek ÁRÁVAL foglalkozik...Szóval lehet kötekedni, de nincs igazad.
-
lolal
senior tag
válasz A Molyember #48 üzenetére
Valóban ontopic megszólalás
Melyikük volt az[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Releváns hozzászólás, hogy vársz a drágább modellre vagy megvetted az olcsóbbat.
Szerepeljenek a következő szavak: megjelent, új modell, iphone 15, várni kell, apple partner, pro max, nagy a kereslet.
Tényleg nagy az infláció, mert két szifon 7 árából már nem jön ki egy 14.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Asustor NAS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- FreeCAD
- Kutya topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tecno Pova 6 Pro - buli reggelig
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem tartja jó megoldásnak az E-magok kerülését az Intel
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen