Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ferdzsoo

    addikt

    válasz kwzatz #83879 üzenetére

    Szerintem előbb fog összedőlni az egész kártyavár minthogy elérjék a 2%-os célt.
    5%-on a FED-nek az államhitel finanszírozása a legnagyobb kiadása lesz az egész budge-ből (jóval a military kiadások felett, kb. nonsense) úgy, hogy igazából papíron már előző hónapban negatív lett az egyenlegük. (Az egy dolog hogy ez kicicomázzák, attól még kb csődben vannak) Ezt nem gondolnám hogy évekig fent tudják tartani, főleg úgy hogy mindeközben látjuk mi folyik a CDS-nél meg a BOJ-nél már hónapok óta.
    Az én meglátásom az, hogy előbb el fog kelleni engedniük a QT-t minthogy elérnék a 2%-os cél, továbbá pont azmiatt amit itt az egyik kolléga is említett hogy nem elég a QT ha mellé az ellátási láncokkal is baj van. Márpedig baj van mert épp most térünk vissza a globális termelésről a regionális termelésre ami ellátási hiányt eredményez középtávon.
    Így ha a kettő aránya kb azonos akkor nem fog csökkenni tovább jelentősen az infla, a kártyavár órája viszont vészesen ketyeg.
    Én az elkövetkező évtizedben nagy kilengésekre számítok mind a kamatok terén mind pedig az infláció terén, de 4-5%-alá szerintem tartósan nem fog menni, és nem zárom ki a kétszámjegyű értékeket sem a jövőben.

    [ Szerkesztve ]

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Új hozzászólás Aktív témák