Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz bambano #14398 üzenetére
Valahogyan tájékozódnia kellett régebben is, meg igazából most is akár......amikor már a traktorod sem fogja szántani helyetted a földet.
Amúgy ha messze repülnek, akkor olyan szelvényeket használnak, mint mondjuk az ONC,ebből 5 lefedi az USA szélességét, taktikai repüléshez meg persze TPC-t, de ugye a bombázó nem is repól olyan gyorsan......
(ja és nem ott nyitogatja a pilóta, még az sincs kizárva, hogy bombázón navigátor nézegeti, ez nem autós térkép)Irigylem is jó ideje a füldmúveseket, anno kapott 20 milás traktorra támogatást, ül a tornácon, a beprogramozott gép meg dolgozik helyette GPS alapján. Földalapú támogatás megvan, ha elveri a termést a jég, fizet a biztostó vagy az állam.
Traktoros Pesti tüntetésen anno kiskosztümben kiszáll a 27 éves hugi és bele a kamerába, ha már itt vagyok, elugrok plasztikáztatni........de szar élete lett a qrva parasztjának.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
-
nagyúr
A GPS-es dolognak majd olvass utána. (de lehet, hogy tényleg csak azért, hogy a szomszéd falu kocsmáját megtalálja)
Többszáz hektárja van? Most sírjak? Ha semmit nem csinál is kap földalapú támogatást mondjuk 100 ha ra cc 10 milliót. Ha még hetekig üldögél is a traktorban, az már plusz pénz, de lehet azért kap pénzt x évig, hogy ne vessen semmit. Ha vet, tuti pénz, ha learatja ha nem.
Egybkent sem elvezetes 10-12 orakat traktorban ullni heteken keresztul.
Mondjuk egy buszsofőrnek sokkal kellemesebb, mert nem heteket, hanem egész éveben benne ül a járművében, viszont nem kap sok 10 milát, csak azért mert van és utána még többeket, mert még pár hetet dolgozott is. (csak egy szakterület a sok közül, ahol minden éveben dolgozni kell, de nem csak pár hetet)
Folyamatosan sírok szegény parasztokért. Mikor kapok én 20-30 milliós támogatást bármire, hogy ha kedvem van dolgozzam már kicsit vele, persze ennek a mi pénzünkből vett traktornak az árába bele van ügyesen kalkulálva még a Pajero terepjáró is, nehogy már lovasszekéren menjen a földekig szegény paraszt!
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #14404 üzenetére
ne rázogasd a pofonfát, ne rázogasd...
"Ha semmit nem csinál is kap földalapú támogatást mondjuk 100 ha ra cc 10 milliót": tudomásom szerint a földet eu-s szabályok szerint meg kell művelni ahhoz, hogy támogatást kapjon.
"Ha vet, tuti pénz, ha learatja ha nem.": te is vetettél, sulykot... tutti pénz...
az ugye megvan, hogy a támogatásnak az is az értelme, hogy neked, aszfalton felnőtt szerencsétlennek olcsóbb legyen a kaja? szerintem nincs semmi probléma, szüntessék meg a támogatásokat, akkor majd jön az áremelés. a támogatás osztásának másik oka, hogyha a francia parasztot támogatják, és közben nyitva vannak a határok, akkor illene a magyart is, mert különben tönkremegy. tehát azért van támogatás, mert a francia minisztérium se tudja legyőzni a saját parasztjait, hogy ne kelljen támogatni őket.
egyébként meg ha szerinted annyira jól megy anyagilag a parasztoknak, akkor csináld te is.
a paraszti élet olyan, mint a női lábak. nem kritizálni kell őket, hanem közéjük kerülni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
F34R
nagyúr
válasz ubyegon2 #14404 üzenetére
En csak egy-egy foldmuvelesi terultetet ragadtam ki, igazabol januar-februar amit pihennek az egesz ev egy nagy hajtas.. Lutri egyebkent.. Tudod milyen draga a vetomag, a csavazoanyag, a vegyszer, gyomirto, kopoalkatreszek, ha valami problema van a szervizes dija, az uzemanyagrol es az olajcsererol ami balesetbol tobb liternyi is elfojhat mert epp eldurran egy csatlakozo a hidraulikacsonel stb.. Tobb szaz hektarnal van profit, kis foldeknel meg nem nagyon. Belalattam, olyat is aki ebbe ment tonkre mert nem birta beosztani az eves keretet.
-
nagyúr
válasz bambano #14405 üzenetére
Na jó, azt nem tisztáztam az elején, hogy a valódi paraszti munkát tiszteltem mindig is, me ez nincs, gazdálkodók managelik a x módon szerzett y hektár földjüket irtózatos támogatásokkal olajozva. Hagyományos paraszti munka már nincs, a kisparasztokat ezek a gazdák kinyírták rég.
Nézd már meg, hogyan él régen a földműves, meg hogyan a mostani gazdálkodó.az ugye megvan, hogy a támogatásnak az is az értelme, hogy neked, aszfalton felnőtt szerencsétlennek olcsóbb legyen a kaja?
Ez akkora baromság, hogy szerintem az utóbbi 20 éveben még politikustól sem hallottam. Nem is lesz olcsóbb ettől nekem városinak a kaja, de ha azt akarják, hogy meg tudjam fizetni a qrva drága kaját, adjanak nekem is x tízmilliót.
egyébként meg ha szerinted annyira jól megy anyagilag a parasztoknak, akkor csináld te is.
Ha kapok 100 ha-t meg megtámogatnak gépparkkal, vállalnám is. 10 milát kapnék, hogy neked olcsóbb legyen a kaja! Ugye, hogy olvasni is nevetséges? (annak olcsóbb a kaja, aki kapja a 10 milát) Utána 7 évig évi 15 miláért nem vetnék semmit, mert ez az ukáz.
Inkább borásznak mennék, azok kb milliárdosok mind, persze nem abból, hogy eladják amit termeltek. Ja bocsi, hogy nekem olcsóbb legyen a bor. 1500.- 7,5 dl, ez az olcsó?
Értem én, hogy az EU-ban is ez van, de valahogy a francia meg német nem mezőgazdász emberek is kapnak annyi pénz a munkájukért, hogy meg bírják fizetni ezt a nehezen olcsóvá tett élelmiszert.
Szóval ilyen vicceseket még írjatok csak!
(#14406) F34R
Akinek pár hektárja van, azt kinyírták, abból nem lehet megélni, nem is sokan csinálják már. Épp ez is a baj, összefügg azzal, amiről beszéltem. Szóval nem az egyszerű parasztról van szó, hanem a gazdálkodóról.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
2GB logot f*s..generált ez a derék systemd nekem... másra szükségem se volt!
Egyébként:journalctl --vacuum-size=50M
segít...Tegnap még működött...
-
Rimuru
veterán
válasz lionhearted #14409 üzenetére
Nyugi, default max 4GB-t foglal el.
Amugy meg:
/etc/systemd/journald.conf
SystemMaxUse=50M
Vigyázat, csalok!
-
nagyúr
válasz #20749568 #14411 üzenetére
Na jó, de ez alsó küszöb érték volt! Mondjuk ezer éve nem vettem ilyesmit, így tévedhettem is. 😉<br/>Csak egy rossz példa volt arra, hogy azért kap a gazdálkodó támogatást, hogy nekem olcsóbb legyen, amit eszek-iszok.
Igazából más magyar termék nem is jut eszembe, amit itthon megfizethető áron kapnék, ha már.....
Még a hungarikumban sem sok magyar alapanyag van, emlékezzünk csak, amikor a Pick CEO ember kinevette a riportert, amikor az rákérdezett, hogy magyar sertésűből készül-e a híres szalámink! Aszondta' neki, hogy hol él maga?Magya búzából készült kenyeret se mostanában ettem. Jól meg van támogatva aztán az olaszok mind egy szálig meg is veszik, nekünk marad a takarmány minőség alatti kb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bambano #14415 üzenetére
Pedig nyugodtan, én is örültem 10 éves NATO központi térképellátásból kikerülve a térképészeti infóidnak.
A szervereid mellett gondolom van párszáz ha földed is. Már amennyire ez összefügg a földhöz, mezőgazdasághoz értéssel.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
válasz ubyegon2 #14418 üzenetére
Nem fogja helyetted megcsinalni a munkat...
Ezekben segit:
- Gyorsabb táblavégi fordulók
- Fogásolás
- Kevesebb kihagyás és átfedés a táblavégeken
- Kisebb műtrágya-, növényvédőszer- és üzemanyagköltség
- Automatikusan működteti a munkagépvezérlő rendszereket a táblavégeken
- Minimális talajtaposás a táblavégeken
- Nagyobb kényelem
- Kevesebb gépkezelői stresszCase nek van concept iranyithato trakija, de ez messze nem sorozatgyartasos modell. Meg azt se feledd hogy ami Amerikaban elerheto itthon sem engedhetik meg a gazdag maguknak.
-
nagyúr
Ez sok hasznos infó és azért lássuk be, ha nem is végzi el helyettem a munkát, ennél már csak kényelmesebb:
Meg azt se feledd hogy ami Amerikaban elerheto itthon sem engedhetik meg a gazdag maguknak.
Nem bizony. Ha jól emlékszem, anno a traktoros tüntetésen az a párszáz Lamborgíííni traktor sem saját pénzükből volt, de erről már esett szó.
Remélem nem kell most megint pityeregnem, hogy nem ilyet kaptak, de talán USA-ban nagyobb földdarabok is találhatók, mint itthon.
Na megyek is veszek valami támogatott ennivalót, nagy szerencse, hogy ezek szerint banántermelő ország lettünk, mert az olcsóbb, mint az igencsak megtámogatott magyar alma!
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
itthon is sok olyan traktor van már legalább 10 éve, amelyik képes automatikusan, önállóan elvégezni minden munkát. azért nem engedik bele a táblába egyedül, mert mindig lehet ott olyan akadály, amit nem talál meg magától. de ha egyszer feljártad a táblát, utána mehet önállóan is.
a taposás nem a táblavégeken számít, hanem a művelőutakon. az a nagyobb költség.
-
Frawly
veterán
válasz bambano #14392 üzenetére
Elég sok mindent írtál, nehéz mind megválaszolni. Most csak néhányat érintek.
Az init nem volt ugyanolyan a disztrók között, mind máshogy implementálta. Azt pont nem tudom, mekkora különbség volt közöttük pontosan, de nem véletlenül tértek erre ki mindig az adott disztró wikijében, nem volt teljes egyezés. Nekem ez nem nagyon okozott gondot, mert akkoriban még nagyon kezdő voltam, Ubuntut, Mintet használtam a systemd-korszak előtt, meg akkoriban még nem matattam olyan mélyen a rendszerben, főleg nem más disztróknál.
De mint írtam, nem védeni akarom a systemd-t. Nekem sem kedvencem. Nekem bajom nem volt még vele, de egyre inkább látom én is, hogy egyszerűen csak bloat. A régi megoldás minimalistább volt, emiatt erőforrás-kímélőbb. Ahogy a sok WM, DE és grafikus alkalmazás is egyszerűen csak feleslegesen bloat.
Kernel meg az userspace között nincs rés, pont ezt írom én is, de most a systemd-vel vertek egy rést közé, egy köztes réteget betoldva. Erről az ausztrál csóka beszél is hosszan pont abban a videóban, amit te linkeltél.
Konzolt azért nem használok, mert azon elég bajos lenne a grafikus böngésző, képnéző, pdf-néző, Wine, játékok futtatása. Tudom, hogy lehet framebufferezni, de abban meg buknám szerintem a hardveres gyorsítást. Meg így a grafikus WM alatt a karakteres progik is GPU gyorsítottak, ezért pl. gyorsabb sok sor kirajzolása. Meg grafikus felületen több monospace font között választhatok, mint konzolon. Szóval a grafikus felületnek megvan az előnye, még akkor is, ha a konzolhoz hasonlóan karakteres felületű programokkal használod.
A GUI meg nem csak egy program, hanem egy filozófia. Lényegében csak leszűkíti a lehetőségeket, ahogy egy alkalmazással kommunikálsz. Ezt szerintem nagyon részletesen kifejtettem, nem kezdek bele újra, hogy ugyanazt leírjam. Persze GUI-n is be lehet állítani mindent, de akkor minden beállítást ki kell vezetni a GUI-ra, ez viszont a GUI felületét fogja bonyolítani, meg a GUI-s alkalmazást fogja bloattá tenni. Meg a GUI plusz réteg, plusz API, általában objektumorientált, és ez mind viszi az erőforrásokat.
Régen terminálellenes és GUI párti voltam, és a GUI-ra úgy tekintettem, mint fontos evolúciós fejlődésre. Közben meg fordítva van, a GUI igazából visszafejlődés hatékonyságban. Csak azért lett népszerű, mert a laikus szemnek a grafika meg a csicsák miatt látványosabb, meg megkönnyíti teljesen laikusoknak az alkalmazások használatát. De a hatékonyságot és a testreszabhatóságot teljesen visszaveti, hogy menükben, meg párbeszédablakokban, panelekben kell kattintgatni. Kattintgatni meg könnyebb megtanulni a laikusnak, mint gépírni.
De ugyanilyen az érintőképernyő esete is. Sok felhasználó szereti, mert amikor tapicskol rajta, közvetlen interakciót érez a géppel, még egereznie sem kell. Csak még a hagyományos egeres GUI-nál is sokkal kevésbé hatékony, kicsi elemekre nehéz ujjal bökni, hogy ne menjen mellé, meg az egész menü-tálca-stb. filozófiát dobni kell. Pont az érintőképernyőzés tette divattá a flat tabletdizájnt, óriási flat gombok mindenen, rejtett menük, mindent mindenfelé húzogatni kell, túlzottan le vannak egyszerűsítve ezek a felületek, nehéz őket átlátni, ha sok minden fut.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #14382 üzenetére
Nincs mit ezen nagy vonalakban sem érteni. A systemd bloat. Pont. Persze van, aki nem csak emiatt utálja, hanem valami más téren is meggyűlt a baja a vele, logolás, mountolási problémák, átneveződő hálózati interface-ek, stb.. Aki nem ért hozzá, annak valóban mindegy, hogy systemd vagy nem. De nekik az is mindegy, hogy Windows vagy Linux van-e a gépükön, és akkor simán eljutunk a minden mindegy végletig.
A katonai térképekhez nem értek. Azokon sincs mit megérteni, szakmailag kell ismeretekkel bírni, hogy lássad milyen megoldások vannak. A példád sántít, ez nem katonai fórum, hanem linuxos, meg te többet tudsz a Linuxról, mint én a katonai térképekről. Bár gyanítom, hogy a GPS navigáció és a műholdas térképek korszakában őrmiék már nem kézzel rajzolgatják rácsokra a térképeket, hanem szoftvert használnak rá, amiben tetszőleges ábrázolások, méretezések, nagyítások eszközölhetők valós felvételek alapján. De mivel laikus vagyok, így ez csak egyfajta megérzés, lehet könnyen tévedek, és még ma is különböző katonai megoldások vannak erre.
Erről a nem értem attitűdödről leszokhatnál, nagyon idegesítő, tisztára olyan kezdesz lenni vele, mint a kisegítősök a facebookon. Az nem baj, ha valamit nem értesz, csak akkor ne azt hajtogasd, hogy a nagyvonalakban érted / semmit nem értesz belőle, hanem kérdezz rá konkrét pontokra, amiket konkrétan nem értesz, kezdd a legelsővel. Majd végiglépkedünk az adott témán, azért van a fórum, hogy meg lehessen vitatni. Ha csak kijelented, hogy nem érted, azzal elzárkózol a megvitatásától, és lerázod magadról az egészet, mint kutya a vizet.
A systemd-t úgy érted meg a legjobban, ha elkezdesz huzamosabb ideig systemd-mentes disztrót használni és azon megoldani a használat közben felmerülő kérdéseket. Csak ez az út kicsit nehezen járható, mióta elég sok minden dependel a systemd-re, főleg nálad, mivel full extrás DE-t használsz, ami még erősebben függ tőle, mint a minimalistább megoldások. Így szerintem te még nem lennél kész arra, hogy bepróbáld a témát, de ki tudja, tegyél vele próbát, ha úgy gondolod. Még a végén be is jöhet, bár nekem mégis az a megérzésem, hogy ha egy UEFI boot meg egy egysoros qemu-kvm virtuális gép beüzemelése nagy lelki törést okoz, akkor a systemd-nélküliséget sem díjaznád.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
ma sikerült ledosolni egy éttermet... akkora adag kaját rendeltem, hogy elfogyott a cicoma.
-
zoltanz
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha már képek.....nem jöttem rá, mit hirdet ez az ember, aztán csak leesett.
-
nagyúr
válasz Frawly #14427 üzenetére
Túl sok összefüggés nincs, a FB-ot is kerülöm ha lehet, de épp egy bizonyos autómobilt kerestem és mivel sehol nem volt fenn, megnéztem ennek a valaminek a piacterén is.....meg is volt, utána benéztem ide, ahol dolgos ügyes lények árulják szeretett autójukat! Van, aki 6 darabot és mind pont 177ezer km-t futott, a szöveg is ugyanaz a hirdetésben. Jókat lehet röhögni, mennyire 1bites valamik vannak, de sok embert csak át tudnak verni.
Egyébként már szüneteltetem ezt a semmitsemértek dolgot. Is. Addig-addig győzködtetek, hogy túl sokat írkálok topikokba.....
FB-n nem vagyok amúgy Mint-es csoport-ban, sehol sem igazából, tán regeltem még 1-2 helyen, de aktív csak itt voltam nagy örömötökre. De már az se, nem akarom én lehúzni sehol a szakmai színvonalat.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
konteszt: kallódik itt egy normálisabb notebook, 3-4 napot rá tudok áldozni, hogy megnézzek olyan linuxokat, amiket eddig nem láttam. mi legyen az?
-
bambano
titán
-
Rimuru
veterán
válasz bambano #14437 üzenetére
Akkor barmi lehet. Ird be hogy 2019 best distros, es mehetsz sorba.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Apollyon
Korrektor
válasz bambano #14434 üzenetére
Én a Void Linuxra szavazok. A felsoroltak közül egyikre sem alapul hanem saját fejlesztés, ééééés.... nincs systemd
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
válasz Apollyon #14432 üzenetére
Nem volt meg ez, de jó ideig gondolkodtam, mi lehet ez a 4 betűs rövidítés, aztán szégyenszemre rákerestem..... nem kellett volna. Ezek a becsületes megtalálók nem mindig ismerik a márkajelzéseket, úgy néz ki. Emiatt is csak egy 2 betűs quasi márkajelzéssel ismertetném össze őket..... AK
(#14430) Frawly
Pörög az így is.
Autót meg szinte senkitől nem érdemes venni, gyakorlatilag szinte mindenki szabadulni akar a szartól lehetőleg úgy, hogy a vevő csak később jöjjön rá. Egy normálisat találtam, előző nap elkelt. Mint kiderült volt kolléga, bár nem ismertem személyesen. Azt mondta, ő nem foglalkozott nagyon az autóval, mindig a neje piszkálta, hogy figyeljen oda, de évi 2000km miatt nem akarta tartani tovább.
A kis Cuore-t meg annyiért akarja javítani a szerelő, mint amennyi az ára lenne, ha eladnám. Remélem valakinek így is kell, hogy nem tökéletesen megy 1 henger, pedig így sincs sok benne.
Másik szerelő aszondta, az se tuti, hogy egyáltalán a bontósok beveszik, csak ha kell nekik. Persze közterületen nem maradhat, elszállíttatják, szintén a bontóshoz, de így legalább fizethetek jóval többet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ubyegon2 #14442 üzenetére
Talán a pörgéshez annyit még, hogy ami valóban elég a Haladóban, hogy pár szóval irányba lököd a kérdezőt, az a Kezdőben nem sok esetben működik. Egy parancssort odavetünk, mert mi már ennyire vágjuk a témát, azzal segíteni nem lehet, a kezdő meg lesz*ja, hogy aki odaveti, mekkora penge, neki komplex megoldás/válasz jönne jól. Aki ezt nem fogja fel, az nem segít sajnos, nem attól lesz egy topik szakmai, hogy szakértők irkálnak oda, hanem attól jelen esetben, hogy a kérdező használható segítséget kap. szerintem
-
nagyúr
válasz zoltanz #14444 üzenetére
Persze, amelyik addig megy és akkor áll meg, ameddig és ahol én akarom.
Elég keveset autózom, így új autó nagy ráfizetés lenne és ezek az autós találkozók is arcidegzsábát okoznának hamar. Már ugye a parkolásokra gondoltam itt.
Van új autó, amit szeretnék, aztán pénzem van-e rá!?
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz bambano #14434 üzenetére
Arch vagy Gentoo. Azért, mert azokból olyan rendszert raksz össze, amilyet akarsz, és nem alapulnak semmi máson. Jó a Void is, de akkor grafikus felület nélkül érdemes feltenni, egy jó pont kapásból van benne, nem systemd-s. Gentoo-n nuku systemd, Archból pedig könnyen kiirtható.
Igazából a mai modern disztrók nem különböznek, mind systemd-s szinte, max. csak annyiban, hogy rolling vagy kiadás alapú, meg hogy mennyi csomag van a tárolókban, és azok milyen csomagkezelővel jönnek le, de ha van minimal install, abból olyan rendszert raksz össze, amilyet csak akarsz, sallang nélkül. A Debian minimalhoz képest sem fogsz eltérést tapasztalni azon kívül, hogy frissek a csomagok, meg esetleg kicsit máshogy hívják őket, meg esetleg nincs ez a free vs. nonfree tárolós vergődés.
Ha valami mást akarsz, akkor olyan grafikus felülettel telepítsd, amit eddig nem használtál. Meg alkalmazásokra is keress olyan alternatívákat, amiket eddig nem próbáltál. Én így szoktam Archon, minden telepítéskor valami mást próbálok ki, másféle rendszert építek belőle.
Esetleg ha valami full extrás, laikusoknak való csiliviliséget akarsz kipróbálni, gyorsan, készen, akkor Solus vagy Chackra.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #14443 üzenetére
Pedig én rászoktam, hogy a kezdőknek is parancssort vetek oda. Azért, mert nem tudom milyen disztrót, hányas verziót használ, milyen felülettel. De pl. hiába is mondaná, hogy neki 19.2-es Mint Cinnamon van, ha az nincs előttem (utoljára valamikor 2014-ben néztem rá), nem tudom neki mondani, hogy mire kattintgasson. De ha nyittatok vele egy terminált, abba begépeli, amit írok, akkor az biztosan működni fog, disztrótól, DE-től függetlenül.
El kell fogadják, hogy a Linux és a support nincs ingyen, pénzt fizetni nem kell érte, de az időt rá kell áldozni, a tanulópénzt meg kell fizetni, és nem reklamálhatnak, hogy az ingyen segítség bonyolult, meg nem felhasználóbarát.
Igazából még Windowson sem sokkal egyszerűbb problémát elhárítani, mert pl. a Win10-en nehezen előhozható Vezérlőpult vagy Házirendszerkesztő 50. ikonjának, 6. fülének nem tudom én mijébe kell belekattintani 20 mélységig valami jól elrejtett beállításhoz, vagy valami egy soros regedit van odavetve, hogy HKLU/faxtudjami, pl. IDE-AHCI váltásnál. Azok semmivel nem felhasználóbarátabbak, mint a terminálban hegesztés, sokszor nem is sikerül abszolválni őket, ez az SSD-s topikokban rendszeresen kiderül. Sokkal inkább ez windowsos beidegződés, hogy ami GUI-s megoldás, abban jobban bíznak, mert a MS biztos jobban ért hozzá. Míg terminálban mindenféle svéd meg kínai nyelvű (jajj, németes vagyok/voltam kifogások) parancsokat begépelni random Fórumszagértő Pisti hozzászólásából már feketemágia, meg veszélyes.
Vagy ott van a hivatalos MS support, ha nem OEM-ed van, de azok is sokszor csak annyit mondanak, hogy kapcsold ki-be a gépet, meg telepítsd újra a Windowst, meg hogy hardverhiba, ezeket meg az ember a hajára kenheti.
-
bambano
titán
válasz Frawly #14447 üzenetére
az, hogy a voidban nincs systemd, csak annyit jelent, hogy a nem sysv initet egy másik bolond tolta bele
azt írja a web, hogy a void mindent konténerekkel meg namespace-szel csinál. ez majdnem annyira vörös posztó, mint a systemd
de mondjatok egy disztrót, amin rendesen meg lehet nézni a waylandet.
-
Frawly
veterán
válasz bambano #14449 üzenetére
Ha nem akarsz forráskódból forgatni, akkor Arch, ha akarsz, akkor Gentoo. Ha nincs sok idő mókolni, akkor esetleg Fedora. Ezekben mind elég frissek a csomagok a Waylandhez. A Waylandnek inkább az a baja, hogy nem sok minden támogatja még, DE-kből csak a KDE/Gnome3, WM-ekből is csak kevés, utóbbiakból meg még kevesebb használható. Alkalmazásokból is kevés támogatja, a többieknek XWaylanden van Xorg szerver emulálva.
Meg szerintem amilyen konzervatív vagy, neked a Wayland is vörös posztó lesz, mivel szemre nem különbözik a Xorgtól, de legalább semmilyen Xorg-os megoldás nem megy alatta (xrandr, X kompozitorok, feh, nitrogen háttér, stb.), így lehet téged csak frusztrálni fog.
A Voidról nem tudtam ezt a konténerezést. Láttam róla distro review-kat, azokon nem látszott, hogy konténerezne, de simán lehetséges. Még nem próbáltam.
Meg van egy másik érdekesség most a Linux világában, a Clear Linux. Az Intel disztrója, sebességre van optimalizálva, ha érdekességet akarsz látni, próbáld ki. A Phoronixon istenítik léptem nyomon, hogy milyen friss, milyen gyors, milyen modern.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest