Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz bambano #14405 üzenetére
Na jó, azt nem tisztáztam az elején, hogy a valódi paraszti munkát tiszteltem mindig is, me ez nincs, gazdálkodók managelik a x módon szerzett y hektár földjüket irtózatos támogatásokkal olajozva. Hagyományos paraszti munka már nincs, a kisparasztokat ezek a gazdák kinyírták rég.
Nézd már meg, hogyan él régen a földműves, meg hogyan a mostani gazdálkodó.az ugye megvan, hogy a támogatásnak az is az értelme, hogy neked, aszfalton felnőtt szerencsétlennek olcsóbb legyen a kaja?
Ez akkora baromság, hogy szerintem az utóbbi 20 éveben még politikustól sem hallottam. Nem is lesz olcsóbb ettől nekem városinak a kaja, de ha azt akarják, hogy meg tudjam fizetni a qrva drága kaját, adjanak nekem is x tízmilliót.
egyébként meg ha szerinted annyira jól megy anyagilag a parasztoknak, akkor csináld te is.
Ha kapok 100 ha-t meg megtámogatnak gépparkkal, vállalnám is. 10 milát kapnék, hogy neked olcsóbb legyen a kaja! Ugye, hogy olvasni is nevetséges? (annak olcsóbb a kaja, aki kapja a 10 milát) Utána 7 évig évi 15 miláért nem vetnék semmit, mert ez az ukáz.
Inkább borásznak mennék, azok kb milliárdosok mind, persze nem abból, hogy eladják amit termeltek. Ja bocsi, hogy nekem olcsóbb legyen a bor. 1500.- 7,5 dl, ez az olcsó?
Értem én, hogy az EU-ban is ez van, de valahogy a francia meg német nem mezőgazdász emberek is kapnak annyi pénz a munkájukért, hogy meg bírják fizetni ezt a nehezen olcsóvá tett élelmiszert.
Szóval ilyen vicceseket még írjatok csak!
(#14406) F34R
Akinek pár hektárja van, azt kinyírták, abból nem lehet megélni, nem is sokan csinálják már. Épp ez is a baj, összefügg azzal, amiről beszéltem. Szóval nem az egyszerű parasztról van szó, hanem a gazdálkodóról.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Canon EOS M50 Fehér, GIGAPACK !
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Be quiet! system power 10 850W
- Új AMD Wraith Stealth processzor hűtő eladó
- 12,7" Lenovo Tap P12 With Tap Pen Plus TB370FU (garancia: 2026.09.04.-ig) toll/tok/matt-paper fólia
- HP ProBook 640 G2 (i5-6300U 2.4GHz-8GB DDR4-240GB SSD-WIN11Pro/előtelepítve!/14.0 HD-WWAN!- 4G-LTE
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest