Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ontheground

    tag

    válasz Frawly #64341 üzenetére

    Köszi az észrevételeket. Azért volt levéve 1-re, mert úgy fürgébb lett a rendszer, de ugye ez volt az ára. Visszaraktam az alap 60-ra, úgy jó. Meg megszűntettem a winyó swap partíciót, maradt a 4GB RAM-ban a zram0 és a zram1 256-256MB mérettel, többel nem nagyon akarom megetetni. Így most egész jó, ha betelik minden, akkor max hibaüzi jön valamelyik böngészőből, de nincs fagyás. Így marad szerintem.

    SSD jó ötlet, de ilyenekre nem költök ennél a gépnél már. Nálam Win alatt is a RAMDISK megoldások váltak be legjobban, engem nem zavar, ha lassan indul egy program, böngésző cache legyen kinn RAM-ban, a többi nem érdekes. Majd egyszer, ha lesz újabb masinám, a rendszer biztosan SSD-n lesz, RAM is lesz vagy 32GB, addig meg kreatívkodunk, amivel tudunk :)

    A sok tab-os böngészéssel az a gondom, hogy majdnem egyforma verziójú böngészővel(teljesen mindegy most, hogy Chrome, Chromium vagy Firefox) Win7/64 alatt is kényelmesen megnyitható kb 2-3* annyi tab mindenféle furcsa jelenség nélkül, ugyanazokkal a kiegészítőkkel(uBlock Origin, Redirector), mint, hogy Linux alatt a memó telemenne, és dobná a hibaüziket a böngésző. Ennyire rosszul kezelik ezek a programok Linux környezetben a memóriát, vagy kernelszinten rossz az egész? Én azt hittem, hogy a Windows memória menedzsmentje egy kalap .... a Linux-hoz képest, de kezdek meggyőződni arról, hogy ez lehet fordítva van.

    Az a bajom, hogy ami egyik rendszeren elég, legyen már elég a másikon is.
    Legalábbis a Linux régen még nem volt szinonímája az erőforráspazarlásnak.

    Bár mostanában mindennel ez van, nem kéne, hogy meglepődjek ezen. Az Androidos telók is tele vannak cpu magokkal, meg akárhány giga ram-mal, aztán mégis akadnak, hoznak egy Win10-es gépet gyári Win-nel újonnan, fél napig kell gyomlálni meg finomhangolni, hogy olyan legyen, amilyennek lennie kéne, stb, annyira tele van szeméttel, meg rossz beállításokkal. Valahogy az erőforrástakarékoság sokadlagos lett mindenhol.

Új hozzászólás Aktív témák