Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz CanibelZ #35779 üzenetére

    KDE, szeressük! :D

    Innen töltsd le az úgynevezett hybrid iso-t: [link], ez egyben live lemezkép is, ki lehet próbálni telepítés előtt.
    Telepítés közben egyébként lehet, hogy kérni fog firmware csomagot valamilyen eszközödhöz mint pl. wifi, ezt jegyezd fel valahová, majd telepítés után beadjuk neki, nélküle is feltelepül.

    A másik részen amit találtál cd-t meg dvd-t, ott a cd az netinstallos telepítő, a teljes KDE plusz a Debian nem fér el egy cd-n, menet közben szedi le a csomagokat, meg a kiválasztott asztali környezetet, csak nem túl gyors a folyamat. A dvd-s kiadás meg offline telepítéshez való, ha jól tudom maga a Debian vagy 6 dvd-t is kitesz, ha a csomagokat is lemezről szeretnéd felrakni olyan helyen, ahol nincs internet. :)

    Visszatérve h. mit kell beállítani, pl. emlékeim szerint nem települ magától a nyelvi csomag a KDE-hez. Ha szeretnél magyar nyelvet, akkor az apperben fel kell rakni a nyelvi csomagot, majd csak ez után lehet kiválasztani a beállításokban az új nyelvet.
    Továbbá ha pendriveról telepíted, akkor ki kell törölni a pendriveos sort a /etc/fstab-ból, mert ő becsatolna magának minden pendriveot, mint csomag adatbázist, vagy valami ilyesmi.

    Amit érdemes felrakni telepítés után, azok ezek:

    sudo apt-get install firmware-linux firmware-linux-free firmware-linux-nonfree mc

    Aztán ha Firefoxot használsz, akkor beállítani a http://mozilla.debian.net/ mozilla repót, valamint ha pl. friss LibreOffice-t szeretnél, akkor a debian backports tárolót. http://backports.debian.org/Instructions/

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák