Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vidual001

    tag

    Sziasztok!

    Szeretnék tanácsot kérni. Már 4. napja böngészem a netet a Linux miatt (anno mikor 10-11 éves lehettem másfél-két hétig fentvolt az akkori PC-men az UHU Linux és nagyon tetszett, a családomnak azonban nem, és váltottak XP-re..), de sajnos sok dolog van amit nem értek, úgyhogy szeretném a segítségeteket kérni.

    Két darab Linux kellene nekem, főként egy 8 GB-os pendrive-ról bootolhatóak érdekelnének.

    Az egyik Linux nővérem Lap-Topjára menne (Acer Aspire 3100 gyári, csak 2GB RAM-ot kapott).
    Ő abszolút analfabéta a gépekhez, neki csak szövegszerkesztő kellene (ami kezeli az Office formátumait, és az Office is kezeli az övét) illetve, Skype, internetezésre, levelezésre használná.
    Nem szeretne tanulni a Linuxról, ő tényleg csak User lenne, felrakom neki aztán 1 évig ne kelljen hozzányúlnom a Lap-Topjához, ez lenne a fő cél.

    Melyiket ajánlanátok?

    Illetve nekem kellene egy, Windows7 64 bit alatt futtatható amolyan tanuló Linux, én inkább az alapoktól szeretnék tanulni, mert 2003-4 körül használta Linuxot, az pedig nem most volt :)
    Az én PC-m "erős", AMD FX8120 Bulldozer proci, 4GHz-re húzva, Asus M599X Evo R2.0 Alaplap, Sapphire HD 7870 GHz Edition VGA, Kingston 2x 8GB 2400MHz RAM.

    Nekem a Kubuntu nagyon tetszik, de nem sok jót olvastam róla fórumokon. :(

    Nővéremnek 100%-osan Magyar nyelvű Linux kellene, nekem nem kikötés, de számomra se lenne hátrány ha nekem is magyar nyelvűt tudnátok ajánlani!

    Előre is köszönöm a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

    MSI GT62VR 6RD Dominator Pro

Új hozzászólás Aktív témák