Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz GhostWalker #11602 üzenetére
Könnyű? A high end hűtőket már nem szokták az emberek a tömegük alapján válogatni.
Ez leginkább attól függ mennyi pénzt szánsz rá. De a Mugen2 és attól felfele érdemes keresgélni, az meg 12K+. -
TESCO-Zsömle
félisten
válasz proof88 #11601 üzenetére
De a belső fém részt a szivacs ugyanúgy nem hűti, szóval olyan, mintha nem is lenne.
Henk: Viszonyítás kérdése... Nálam minden léghűtés könnyű, ami 1kg alatt van... Korábban 0,5kg volt a határ, de a TRUE Copper miatt át kellett értékelnem a dolgokat...
Gorneck23: Nem. Elvileg valami hővezető cuccal, de az ALU-dobozon belül az elektronika ugyanannyira ki van téve a melegedésnek, mint a szivacson. Megkovkáztatom, hogy még jobb is gooool megoldása, mivel a QD-van a vinyó csak az oldalainál tudja átadni hőjét a belső doboznak, ami meg a lapjainál érintkezik csak hővezető-rétegekkel.
De ne felejtsük, hogy a QD-ot elsősorban csendesítésre csinálták, nem hűtésre.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Gorneck
legenda
válasz TESCO-Zsömle #11604 üzenetére
Alul felül nem a fém házhoz érintkezik az az alu keret?
Gorneck#1239
-
GhostWalker
tag
Hát akkor persze mind1 milyen nehéz ha az alaplap fekszik de én nem tudom megoldani úgy, hogy feküdjön szóval áll a házzal eggyüt és azért gondoltam, hogy nem kellene, hogy nehéz legyen de ha ez nem befojásol semmit akkor oké. Túl sokat nem szeretnék rá szánni csak egy kis tuningal bírjon el ennyi lenne a dolga. Ezek a ramok felett gondolom elfér a Mugen2OCZ DDR3 PC3-12800 Intel® i7 Triple Channel
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Igen tudom mivel érintkezik vagyis van közte egy hővezető, de az elég jól átvezeti a hőt...
Tudom milyen célra lett kitalálva, de nálam melegebb volt a vinyó magában, mint a QDben...meg is lepődtem...persze igazából lényegtelen...a célnak az egyik legjobb megoldás csak nem kerülne annyiba...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Henk
veterán
válasz GhostWalker #11606 üzenetére
Az esetek 90%-ban álló házat használnak az emberek, szerintem. A komolyabb hűtőkhöz pedig kivétel nélkül adnak hátlapi merevítőt, ami segít a lapnak tartani a hűtő súlyát. Az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő a Mugen2, ezek a ramok pedig gond nélkül elférnek mellette. Ha nagy tuningot nem tervezel akkor még egy CM hyper 212+ is elég lehet rá. Ez egy jóval kisebb és olcsób hűtő.
-
vbbb
addikt
-
proof88
addikt
ott az a hővezető géles cucc, az pont azért van, hogy meglegyen a belső fém keret és a külső keret közti hőszállítás
-
anonimus25
tag
hát elég nagy a ház négy meghajto 3 vinyo belefér de pontos méretet csak délután tudok mondani meg egy linket berakok a gépemröl lefotozom.ugy akarok költeni hogy összeg nincs megszabva nem vagyok elengedve lovéval igy csak szépen nyugisan fejleszteném ahogy összejön a pénzem de érdekelne mit érdemes megvenni.hát csak hütésre azért százezreket nem akarok kiadni.elöre is köszi a választ.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
Henk
veterán
válasz anonimus25 #11611 üzenetére
Hát ha léghűtést akarsz az közel sem fog 100k-ba kerülni. De azt kellene tudni, hogy a házadban mekkora ventilátorok vannak, vagy a házadról egy pontos link. Nem tudom, hogy egy képről meglehet e mondani, hogy abban a házban hol vannak ventilátorok. Ha ez meg is van, akkor a házszellőzés része kész. Ha egyéb alkatrészeken is akarsz hűtést cserélni akkor azoknak a fajtájával is tisztába kéne lenni.
-
Tothgera30
Ármester
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #11613 üzenetére
Én a Mugen2-re.
-
DeckardCain
senior tag
Üdv!
BUÉK mindenkinek!
Kis tanácsra lenne szükségem, jelenlegi gépem szeretném majd halkítani. Először csak CPU hűtőt akartam cserélni, de rájöttem a házam eléggé korlátoz egy halk gép kialakításában.
Szóval az alapoktól fogok indulni.ház, ez szinte biztos, már régi vágyam: Lian Li PC-A05N
ház ventik: Scythe Slip Stream 120 800rpm
cpu hűtés: Scythe Ninja 2
táp:Seasonic S12II-380
A táp lesz utoljára, de szinte biztos, hogy a superb 460 hangos lesz, szóval cserélnem kell.
Olvasgattam, a slip stream-mel szemben vannak kétségeim, de 1800 forint darabja, míg egy S-Flex majdnem a duplája. Megér annyit az árkülönbözet?Ha ezeket megcsinálom, akkor valószínűleg a HDD és a VGA lesz a szűk keresztmetszet?
Jelenleg egy 320GB-os AAKS-em van, lehet mehet majd Quiet drive-ba?VGA, nekem elég halknak tűnt idle-ben 5cmről is jelenleg, kérdés a fenti módosítások után is marad-e.
A Ninja2-öt van e értelme a jelenlegi elképzelés mellett passzívan használni?
Szóval, mindent lehet cserélni. Ezért is kérnék tanácsot, hogy így az összképet látva ez így jó elképzelés lenne, ne akkor kelljen a fejemet a falba verni, mikor már megvettem valamit.
Köszönöm.
-
Henk
veterán
válasz DeckardCain #11617 üzenetére
Hát így ránézésre ez a ház nem a szellőzésével tarol. Az is érdekes, hogy a ventik hátulról előre szellőztetik a házat, bár ezt lehet a táp elhelyezés is indokolja. Ha a mostani procira akarod a Ninja-t arra szerintem passzívan is elég, ha mégsem akkor ráteszed a hozzá kapott ventit, ez majd kiderül a használat alatt. A vinyót rakhatod QD-ba ha már csak a vinyót érzed hangosnak. A slip stream-nél jobb az s-flex viszont jóval drágább. Ha olcsón akarsz jó ventit akkor az Englide hydro-t vagy a Coolink swif2-t nézd meg. De lehet érdemes lenne meghallgatnod elötte a Lian Li gyári ventiket mert az én házamban pl. meglepően kellemes hangjuk volt.
-
DeckardCain
senior tag
Köszönöm.
"Az is érdekes, hogy a ventik hátulról előre szellőztetik a házat, bár ezt lehet a táp elhelyezés is indokolja."
Erre sokan panaszkodnak, hogy elől nem tud távozni a levegő, ezért megfordították a szellőzési irányt. Bár ennek ára van, emelkedik a CPU hőmérséklet az előző állapothoz képest. De a legtöbb ház az elölről-hátra elven szellőzik. Ezen tovább lehetne még javítani a vinyókeret eltávolításával, főleg ha QD-be kerül a HDD.
Mondjuk megvárom a februárt, akkor elvileg jönnek új Lian-Li modellek.Nézegettem a ventiket az Englide n.zero hydro elég szimpatikus, a Coolink viszont még jobbnak tűnik, de a színével nem tudok megbarátkozni.
Igen a jelenlegi alapon jár e5200-at kellene hűteni, elvileg el kell bírnia passzívan is, de majd kiderül.
Ami aggaszt nem tudom, hogy felfér e a lapomra a Ninja2 : [link]
3cm magas a G43as chipset hűtő.
Ezt kellene kitalálnom még
-
Henk
veterán
válasz DeckardCain #11619 üzenetére
Hát a legtöbb ház valóban előről hátra szellőzik, de biztos meg van az oka, hogy ennél a háznál megfordították. A Coolink szerintem is jobb, a színe meg nem látszik, hacsak nem modding kiállításra megy a ház. Mintha anno találtam volna olyan képet ahol a Ninja be volt méretezve, hogy az egyes részei milyen méretűek, de ezt most nem találom. Mondjuk szerintem elfér. De kérdezz rá a Scythe topikban ott megtudják mondani, más nem egy tulaj megméri.
-
Gorneck
legenda
-
7Heads Drago
veterán
Hagyományos ventit tápra hogy kötök kisebb feszre hogy lassabban pörögjön?
Most ugye a piros-feketén van...Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
aero.
veterán
válasz 7Heads Drago #11623 üzenetére
a ventilátor fekete kábelét kösd úgy, hogy a táp piroshoz (5v) csatlakozzon, így 7v-ot kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Vagyis akkor fekete-fekete....
Köszike.
Egy régi p3 gépben 52-54! (gép kikapcsolás után 10 perccel még forró volt) fokos vinyók elé kellett begányolni egy 8cm ventit.
Jelenleg 29 és 27 fokosak. Fagyogatott a gép.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
aero.
veterán
-
Vasinger!
nagyúr
Keresek ventilátor fordulatszabályozót!
Elvárások:
- Legalább 4 ventit vezéreljen.
- Minimum 6-12 V szabályozás, de az sem hátrány, ha 3.7-ig vagy 0-ig is lehetne....
- Max 7 000 Ft
- Valamiféleképp meg lehessen oldani a venti fordulatának kijelzése. (Akár alaplapra kötve is)Nos, valami 5let?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #11629 üzenetére
Igen, gondoltam erre én is, de eléggé időigényes lenne, meg rizikós és nem sokkal maradnék el a boltban vett, garanciális darabtól sem sajna.
De ha ezeket mind el is nézzük, ha most nyár lenne, simán neki állnék a készítésnek, de most biztos nem és nekem most kéne.
-
G R 3 G
tag
Üdv!
Szereztem egy komoly konfigot töltögetés céljából: AMD Duron 800mhz, 256MB sdram és egy mx200-as 32MB-os kis vga
Az a problémám, hogy csapágyas a vga ventije, és eszméletlen, hangos. A kérdésem az lenne, nem lenne-e nagy baj, ha levenném a ventit? úgysem használnám sok mindenre, meg hűvös helyen is lenne a PC.
Válaszokat előre is köszi!
MS Power Platform & CRM Tanácsadás és Fejlesztés: https://kogero.hu
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Vasinger! #11630 üzenetére
Időigényes? Természetesen. Mint minden, amit te csinálsz, viszont hogy annyivan lenne, mint amit a boltban kapsz? Kizárt. Ha ugyanannyi pénzből építesz és veszel, az esetek többségében az elöbbi a jobb.
Nem értem mi köze az évszaknak a dologhoz. HEStore-ban összeszeded az aklatrészeket, postán átveszed, otthon összerakod. Ennyi.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Vasinger!
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #11633 üzenetére
Az évszaknak azért van köze, mert még tanuló vagyok. Ilyenkor max. 7végén lenne időm ilyesmire, de akkor is tanulás vagy akármi más kikapcsolódás.
És az eszközeim sincsenek(bár van egy asztalos rokonom) meg rá és egyelőre még a szakmai tudásom sem.
Készítettem már 4 pólusokat(erősítőket), dobókockát, instabil multivibrátort, dallamcsengőt, de ez még elég kevés ehhez szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
-
zeorsdfd
senior tag
Milyen 12cm-s, PWM-es ventit ajánlotok procihűtéshez(Xigmatek bordára) ami halk, de hatékony, ámde olcsó, viszont nem villog ugyanakkor kapható is mostanság?
-
CsakMérnök
csendes tag
Üdv!
Adott egy noname gépház, elöl-hátul 12 Cm-es házhűtővel. Benne AC Freezer Extreme procihűtő, passzív VGA kártya. A ház oldala ki van lyuggatva a videókártyánál, és a procihűtőnél is, ahol már a tölcsér feleslegessé vált. Az lenne a kérdésem, hogy érdeme-e kifúrkálni a ház alját a videókártya alatt, hogy az ott beáramló levegő hűtse, illetve valamivel lezárni a procihűtőnél lévő lyuggatott részt? Gondolom én, a házhűtő és a táp által kiszívott levegő több, mint amit az 1 db első ventilátor fúj be, ezért ezeken a réseken is kell beáramlania külső levegőnek, ha jól gondolom. Ezért érdemesebb lenne ott beáramoltatni ahol van is haszna. -
Vasinger!
nagyúr
válasz CsakMérnök #11648 üzenetére
Hát alulról nem fog túl sok levegőt kapni, főleg ilyen kis lyukakon a VGA, többet érsz vele, ha kiveszed a bővítőhelyeket letakaró kis lemezeket. Ez az alul kivágás, csak akkor érne valamit, ha lényegesen meg van emelve a gépház. Vagy a ház oldalát akarod kifúrni?
A proci hűtőnél a tölcsér tényleg felesleges, de ha ott bejön egy kis levegő, nem hinném, hogy baj lenne. Nálam viszont le van ragasztva, hogy ne zavarjon be a ház szellőzésébe, úgymond van egy "szélcsatornám".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest