Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
Kösz Sajna nincs (vagy nem találtam!? ) Most nézem ODD helyett OOD-t írtam mindegy, akkor a CD meghajtóba is dughatom. oks dánkesün
-
Henk
veterán
válasz kmisi99 #12298 üzenetére
Ezt, hogy érted, hogy rányomod a rácsot? Most a venti ad ki hangot vagy a rács rezeg? Teljes fordulaton is adja ezt a hangot? Mert akkor próbáld meg azt, hogy ne a szabályzóról menjen hanem direktbe a tápról, ha akkor is adja akkor a ventivel kell valamit kezdeni, ha nem akkor neked is a szabályzó kínlódik. Ezt a Revoltec-et nem szabad megvenni, van olcsóbban Scythe ami minőségben is sokkal jobb.
-
kmisi99
addikt
Na akkor elmondom részletesen. Adott egy CM HAF922 ház ha tápról menek a ventik nagyon jók és jó hangosak. Vettem egy revoltec szabályzót. Ha az oldalsó 20 centiméteres ventit akárhogy szabályzom siznte csak szélzaj van. Ha a felső 20 centiméteres szabályzom akár hogy ilyen hülye hangot ad. Nem motorhang inkább ilyen nyekergő turbinahang a hallottál már videó kazetta lejátszót lejátszás közben akkor kb olyan hangja van igaz nem olyan hangos de zavaró. Ha rányomom a rácsot ez a hang enyhül. Illetve teljesen elnémul ha maxra veszem a fordulatot. Na ez a problémám.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz kmisi99 #12303 üzenetére
Akkor valszeg csak annyi a válasz rá hogy Cooler Master. Ha alacsonyabb fordulaton megy, leül a csapágy és már csak nyűglődik a motor. Ezt hallhatod. Legalább is nekem ez a tippem. Esetleg variálhatsz a ventivel, hogy más helyzetben, hogy reagál, esetleg tápról hajtani ellenállással.
-
kmisi99
addikt
Hát ha minimumra veszem minimális a zavaró hang szóval nem nyűglődök már vele. Max annyit fogok csinálni hogy kiszedem és megnézem a kezdemben is ilyen hangot ad. Ha nem akkor veszek vagy csinálok valami jobb felfogatást.
-
Henk
veterán
válasz kmisi99 #12303 üzenetére
Én nem vagyok biztos benne, hogy ez a venti hibája. Ennél a szabályzónál pont ilyen jelenségről számoltak be az elégedetlen tulajok pont ilyen nyikorgó sipoló hangot adnak vele egyes ventik, nem mindegyik. Próbáld meg a 2 ventit megcserélni mert ha a csapágya kínlódik vízszintesen akkor az oldallapon elhagyja majd, nem igazán hallottam haf 922 tulajt, hogy ilyesmire panaszkodott volna. Ha a szabályzó miatt van akkor meg nem tudsz vele mit csinálni. Esetleg ha van egy másik szabályzód vagy potid akkor megpróbálhatod azzal szabályozni a ventit, hogy úgy mit csinál.
-
kmisi99
addikt
Az a rohadt érdekes hogy ha kiveszem a ventit a házból és akár hogy tartom rendes hangja van. Bár tény hogy ez egy hulladék szemétre való szabályzó amit vettem lehet hogy túl is adok rajta
most meg az állt elő hogy nem zúg is meg mintha rázkódna alacson fordulaton[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Szasztok!
Van nekem egy Scout házam és lassan kezdetét veszi egy kis átalakítás (bővebben: 1, 2, 3). Mint ebben a bejegyzésemben látszik, majd ki akarom szedni a merevlemez tartó "házat". A házzal kaptam egy HDD/FDD tartót, amit a 5.25"-os helyekre lehet betenni. Erről lenne szó:
Tehát a HDD ebbe menne és hűtésen agyalok. 2 verzión agyalok:
1.-
Kivágom alul a lemezt a tartón és alulról kapja majd a levegőt (a képen fordítva van, de így látszik is mire gondolok...). Ez gondolom elég hatásos lenne. Hatásosabb mint most, mert jelen állapotban még a HDD tartóban (ami majd ki lesz vágva) elég jól felfogja a levegő áramlást a HDD tartó. A HDD-m egyébként nem melegszik így sem nagyon (max 34 fok volt eddig...), de valamilyen hűtést akarok rá.
2.-
Ebben az esetben szemből kapná a friss levegőt a HDD.
Melyik lehetne a jobb megoldás? Az járt a fejembe, hogy ha az 1. verzió lenne, akkor a hűtésre szánt Coolink Swif venti elég lenne ha csak 800-as fordulaton menne. Úgy halk is és szerintem kellően hűvös is lenne.
A 2. esetben gondolom nagyobb fordulat kellene, de úgy meg lehet adna némi "energiát" a procin lévő ventinek is majd, ami ezzel egy vonalban lenne.
A kérdés tehát ismét, melyik lenne a jobb megoldás?[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
kmisi99
addikt
válasz szbalogh #12308 üzenetére
ÖÖ Az milyen? Egyébként amikor kivettem a házból viszonylag hangtalan volt De már azóta ki is vettem a fenébe a szabályzót. Most próbáltam egy 6 voltos akkuval szó szerint nem lehetett hallani míg a szabályzóval 7 volton az őrületbe kergetett. De az az érdekes hogy 12Cm es vagy annál kisebb ventiknél egy árva mellékzaj sincs. Szóval eladom valakinek akinek nincs 12cm nél nagyobb ventije
-
Krisinto
őstag
Üdv
szeretnék a gépbe venni 2 db 12 cm-es ventit,de a lényeg,hogy minél halkabbak legyenek,mert a mugen 2 passzívan fog menni,és 2 db halk 12 cm-es venti kellene a gépbe
Eddig egy chifi volt,de az nagyon hangos volt! -
total90
veterán
-
total90
veterán
válasz total90 #12309 üzenetére
Nos, mivel az alját vágnom kellene mindenképp, hogy levegőt kaphasson, így most azt kivágtam:
Persze ez nem jelenti azt, hogy ide teszem a ventit, mert ha előröl jobb lesz, akkor oda teszem...
Egyébként flexel görbe formát vágni nem egyszerű Ja, meg, hogy az új vágólap is alig akarta vinni az meg a másik. A Scout kuckó nem rossz anyagokból van, ez most is kiderültHa nincs jó, ló a szamár is.
-
Krisinto
őstag
válasz total90 #12312 üzenetére
[esetleg ezek?]
2k 2 db -
Henk
veterán
válasz total90 #12309 üzenetére
Én inkább elé tenném mert mindenképpen jobb az egész hűtés ha elöl egy venti fújja be a levegőt a házba. Vagy lesz ezen kívül elöl venti a házban?
Krisinto: ha már AC akkor próbáld meg a hagyományos keretes verziót megvenni. Ezt csak fújónak lehet felszerelni és a légszállítása is elég halvány.
-
Krisinto
őstag
-
total90
veterán
Igen, lesz egy alul ami befúj:
Alul, zölddel jelölve lesz egy 120mm-es Coolink Swif (1200-as fordulta). Kékkel bejelöltem a HDD tartót és alatt zölddel vízszintes helyzetben, tehát a HDD-t alulról fújó másik Swif ventit (800-as fordulat). Esetleg így is inkább megérné ha előröl fújna? Vagy így elég az alul befúvó venti?
-
kmisi99
addikt
Azt hiszem rájöttem. Nem a szabályzó a rossz hanem a valami a gépház rácsával vagy a venti felfüggesztésével van mert ha a kezemben hangtalanul üzemelt a venti 7 volton
-
total90
veterán
válasz Krisinto #12319 üzenetére
Azok közül akkor lehet az AC, mert a többitől jobb (mondom ezt úgy, hogy a Nexus azon ventijét nem ismerem). A Noctuna-t viszont semmiképp se vedd. Egy haver bepakolta a gépébe néhányat és nem is nagyon halk, meg borzasztó kicsi a légszállítása.
-
Henk
veterán
válasz Krisinto #12318 üzenetére
Ha nem szabályozod sehogy akkor nem nagyon. Meg azt legfeljebb hátra vagy a cpu hűtőre tudod feltenni.
total90: elképzelhető, hogy jó lenne akkor is ha a vinyó alá tennéd de nekem jobbnak tűnik az a megoldás ha egy hosszirányú légmozgás van kialakítva a házban és ennek az összes venti részese. Nekem elöl 2 venti van a házban az egyik a proci, a másik a vga vonalában.
-
dashed
senior tag
Sziasztok
Ventit keresgelek de nem nagyon talalok
A lenyeg:
- Ne vilagitson
- Legyen rajta csatlakozo
- 20dB feletti nem erdekel
- 2000 rpm feletti sem.Esetleg kicsit inkadozhatunk az ertekekkel Halk legyen ez a lenyeg
Es a meret 8x8x1 Esetleg egy 1.5be meg kieggyeznek
Vmi tipp?
Udv
-
dashed
senior tag
válasz Tothgera30 #12331 üzenetére
Sajna mind2 12x12-es . Fontos ,hogy 8x8x1 -es legyen. Keskeny venti kellene, mint amilyen pl a gfx chilla huton van. klikk
-
terquan
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ilyen gépről van szóA következő tüneteket hozta össze:
- A Blu-Ray meghajtó hangos, ahogy nézi az ember a filmet, folyamatosan hangosabb (eredeti lemezek). Amikor a film után kiveszem a lemezt, nagyon meleg.
- A hűtőventilátor halk, de idegesítő magas frekvenciás ciripelést hallat. A hátsó alig mozog, minimális a levegőkiáramlás, ahogy hallom, ez a processzoron levő.
(Méretek: processzoron 30x30x10 mm, hátul 50x50x20 mm, 12 V mindkettő)1. A Blu-Ray esetében szabvány ez a melegedés? Megoldható azzal, hogyha a ház hűtését javítja az ember, vagy vigyem vissza?
2. Mit lehet kezdeni a processzor hűtőjével?
A hely adott
az ennyiAmiket eddig találtam:
- gumitüskével rögzíteni a csavar helyett
- gumikitámasztó a ventilátor és a hűtőborda közé
- 4 centisre cserélt ventilátor
Utóbbit nem tudom elképzelni, hogyan tudta megoldani ekkora helyre.Illetve felmerült, hogy ha a BR miatt le kell cserélni a hátsó ventit, akkor esetleg passzív hűtést a procira.
Valami ilyesmit
Van hasonló dolog ami ráfér az Atomra (esetleg az Ionra is) és a házban is elfér? Nem találtam, pedig pár órát keresgéltem...Melyiket érdemes a fentiek közül? Esetleg ezek helyett mit lehetne?
3. Mennyire érdemes húzni az órajelet 2 GHz-ig? Mennyivel melegszik jobban?
4. Tudtok ajánlani olyan szervízt, ahol belátható időn belül megcsinálják, és ki is lehet próbálni a helyszínen?
(Bevallom, amikor utoljára ilyesmit szereltem, akkor még a DX2-es processzorok overclockolása volt divatos 80 MHz-re... )Köszi
-
Vasinger!
nagyúr
válasz terquan #12334 üzenetére
Nos, kezdjük ott, hogyha hozzányúlsz a géphez, akkor egyből ugrik a gari.
Szerintem a BR olvasó szokásairól ne itt kérdezz, mert itt nincsenek olyan hozzáértő emberek mint a megfelelő topikban.
Az ilyen kis ventilátoroknál nincs akkor nagy választék, így a cseréve nem biztos, hogy nyernél is valamit.
Esetleg ide is benézhetnél.
-
chrisnagy13
senior tag
Kérnék egy kis segítséget....
Enermax Pro82+ 425 tápban szeretnék ventit cserélni, csapágyhang miatt. Egy problémám van, hogy tápban egy "bivoltage" vnti van, 2db 12V-os vezetékkel, [link]
Egy Noiseblocker pwm-es ventit néztem ki bele, de az gondolom nem jó, úgy hogy megköszönném, ha tudnátok a tápba ajánlani egy megfelelő ventit.
-
Henk
veterán
válasz chrisnagy13 #12336 üzenetére
Ilyen ventit nem fogsz találni aminek ilyen kis csatija van ezt valahogy át kell rá szerelned. Mennyi idős az a táp, hogy tönkrement benne a venti?
-
total90
veterán
válasz chrisnagy13 #12338 üzenetére
Tudtommal az a tápodra 3 év garancia van... Szóval szerintem lehet ki is cserélnék, bár ez nem biztos, csak tipp.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz total90 #12339 üzenetére
2 év, de inkább nem foglalkoznék vele...
Jobb lenne nekem, ha tudnék bele tenni valami minőségi ventit, mint hogy elküldjem gariba, ~3hétig nincs gépem, lehet hogy kicserélik a ventit, lehet hogy az egész tápot, és lehet hogy pár hónap múlva kezdődik minden előröl.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz chrisnagy13 #12338 üzenetére
Ha ennyire új akkor visszavinném a helyedbe mert nem mehet tönkre ilyen hamar. Azért kérdeztem mert nekem is Enermax-om van és nagyon halk benne a venti, meg fel sem merült bennem, hogy ilyen hamar ventit kelljen cserélni benne.
Úgy kéne bele ventit választani, hogy megközelítőleg akkora légszállítása legyen mint a gyárinak. Amúgy miért lenne benne 2db 12V-os vezeték? A 4 tűs ventik vezetékkiosztása: 12V, föld, senzor, pwm. Szerintem ennél sincs máshogy. -
terquan
csendes tag
válasz Vasinger! #12335 üzenetére
A gari érdekes kérdés, megkérdeztem a boltot, hogy hova lehet vinni ahol szervizelik úgy, hogy megmarad, és azt írták vissza, hogy akárhova, csak szakszerűen nyúljanak hozzá. Illetve, hogy az eredeti alkatrészt őrizzem meg, és megmarad. Matrica egyébként nincs rajta.
Viszont közben megismerkedtem közelebbről a belsejével, és megerősítem a linkelt cikkeket. Az idegesítő zaj fő forrása a processzoron levő. Ha kihúzom, és a BIOS-ban feljebb állítom a hátsó sebességét, akkor nem olyan zavaró.Melyik SW-vel érdemes mérni a proci hőmérsékletét? A CoreTemp 75 és 88 Celsiust írt ki a két magra, amíg a SpeedFan 61-et. A GPU-nál 63-65 fokot mért mindkettő két ventivel.
Amikor csak a házhűtő ment, a CoreTemp szerint elérte a 80 illetve 90 fokot, ugyanakkor a SpeedFan 65-öt jelzett.Hogyan lehet leszedni az alaplap kiszedése nélkül a rugós műanyagfejű hűtőborda-tartó elemeket (a képeken látszik az előző hsz-ben)?
-
Henk
veterán
válasz chrisnagy13 #12342 üzenetére
Valamit valóban ír de a nyelv nem annyira megy.
De tényleg ír olyat, hogy ez az ő fejlesztésük és 2db 12v-os szál van rajt mert ezzel biztosítják, hogy kis fordulaton is tudjon gond nélkül menni a venti, stb. Akkor viszont nem biztos, hogy jó ha sima ventire cseréled mert akkor itt más a csatik kiosztása meg akkor lehet a vezérlés is így egy sima ventit lehet el sem indít. Viszont ez csak találgatás mert nem tudom, esetleg a tápos topikban kérdezz rá hátha ott valaki képben van vele.[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés: hogyis hívják azt az átalakított ammivel 2 ventit/3pin/ lehet egy foglalathoz kötni /mint ahogyan azt push-pull rendszereknél is teszik a procihűtőknél/?
2x3pin to 3pin? /biztos nem így /
Hogy kérjem a boltba, hogy ne nézzenek hülyén?
Esetleg képet, linket tudnátok mutatni róla?
Segítséget előre is köszönöm. -
jookomak
őstag
Sziasztok!
Van olyan ventiszabályzó, amivel ki is lehet kapcsolni a ventiket, minél olcsóbb, és fekete? Valamint be kéne hogy férjen egy antec p183 előlapos házba. 2-4 venti lenne rákötve.
Előre is köszi! -
3.Aragorn
addikt
válasz jookomak #12347 üzenetére
Én nem tudok róla, hogy létezne ilyesmi.
Azt hiszem, az alaplapok nem szeretik azt, ha kihúzol valamit, legyen az akár egy egyszerű venti. Nagy a fagyás veszélye. A kikapcsolás meg ugyanúgy szakítja az áramkört, mint ha simán kihúznád.
Nem tudom. Javítsatok ki, ha tévednék...Azt mindenképpen meg lehet csinálni, hogy szabályzót raksz be. Ha leveszed minimumra, akkor már hallhatatlan
De feltételezem, hogy nem csak ez a cél, erre magad is rájöhettél...Opcionális megoldásként lehet olyat, hogy ha van egy fölös akármilyen gagyi tápod, és egy kicsit merészebb vagy: Bekötöd erre a tápra a házventiket és csak akkor kapcsolod be ezt a tápot, amikor szerinted extra hűtés kell. Rövidre kell zárni a 20-24 pines csatlakozón a zöld vezetéket egy feketével, és akkor indul is a táp. Nos ez egy olyan módszer, amire azt szokták mondani, hogy ne próbáld ki otthon...
Hogy ezt a plusz tápot hova rakod, az a ház paramétereitől függ, de sztem simán dobd rá a házad tetejére oszt jól van...Ja, és ha fekete kell, vannak fekete tápok, vagy van fekete festékszóró.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz 3.Aragorn #12348 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy ha nem alaplapra van kötve a venti, szerintem nyugodtan kapcsolhatja.
Nekem egy Zalman ZM-MFC1 szabályzó van a gépben. Ezen van két ág, ami csak kapcsolható.
Két 3 állású kapcsoló van benne, ami vagy 12 vagy 5 voltot ad a ventiknek, illetve középső állásban offolja őket.
Az egyiken van a VGA hütője,és game alatt ha nem felejtem el, felkapcsolom 12voltra. (5 volton se melegszik sokkal jobban ugyan)
Nos a lényeg, ettől még sose fagyott ki a gép...mondjuk alaplapi csatlakozon már nem biztos,hogy egészséges lenne ugyanez.
Igaz, füstölt már el az alaplapo venti vezérlőm, de a gép ment tovább (Jah..és nem kapcsolgatás miatt füstölt el.. rövidre zártam véletlen a venti plusz+minuszt az alaplapi csatin)A másol dolog, hogy mintha valamelyik sychte szabályzónál hallottam, olvastam volna, hogy minimumra tekerve offolja a ventit...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs