Új hozzászólás Aktív témák
-
anatre1
tag
Tudnátok, vmi jó házhűtést ajánlani? 9-12-Max.14cm-est
Én esetleg ezt néztem [link]
[ Szerkesztve ]
"a TouchWiz úgy szaggat, mint nagyanyám a tésztát"-Bog \\\ /tele/kommunikáció minden mennyiségben
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! van egy AC Freezer Xtreme rev 2.0 hűtőm, és aki ismeri a hűtő felfogatóját az tudja hogy egy pöcköt kell beledugni egy másikba hogy benne maradjon az alaplapba, és így lehet felfogatni a hűtőt. namost én 2 ilyen pöcköt eltörtem.. valahogy tudom helyettesíteni? bocs ha nem érthetően fogalmaztam csak sík ideg vagyok.
-
total90
veterán
Nálam kb. 10 cm van... de nekem a HX520-am nem nagyon melegszik, mert nem gyári lábakkal van a Scout házam, hanem jóval magasabbal. Meg aztán nem szándékoztam megfordítani a tápot, csak láttam sok helyen és érdekelt a dolog
(#12752) dobobazsy
Ezt törted el? Szerintem akkor csavarral odafogathatod, de (gumi vagy műanyag) távtartót használj, az nem hiszem, hogy szerencsés lenne ha direkt érintkezne a fém csavar és az alaplap...
(#12751) anatre1
Világító kell mint amit linkeltél? Ha nem, akkor Coolink Swif2 esetleg?
[ Szerkesztve ]
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
válasz dobobazsy #12754 üzenetére
Mondjuk egy ilyen "szettel" szerintem megoldható lenne. Sima anyás csavar és 2 távtartó. Én ezeket a Z600-as hűtőmhöz kaptam, de úgy tudom külön is lehet venni (mármint a távtartókat... csavart meg akármilyen barkács üzletben tudsz venni).
Így festene feltéve:
-
total90
veterán
Ismertető a Z600-ról. Nekem Q6600-on van venti nélkül (igaz felette és mögötte van a házon venti...) és 3 GHz-en még baráti hőfokok vannak. Alapon meg... 22°-os szobában 28-29 idle, load ~45°... 3 GHz-en (alap feszen) idle 33-34, load 55-60°... szóval szerintem megbirkózna a te prociddal is. Egyébként i7 i920-as barátságban van tuning szinten, szóval jóféle Én nem olyan régen diákkedvezménnyel naaagyon olcsón vettem
-
14adam
addikt
Nemtudom,hogy idetartozik-e,de azért beírom.
Most kentem át a gépemet arctic silver 5-ös pasztával. Mindent átkentem,gpu,vrm-ek,vga ram,chipset,cpu.
Elötte a chipset borzasztó magas hőmérsékletet produkált volt már,hogy 100 fok fölé ment... Gondolom csak kifingott az érzékelő,mert a borda rajta volt,csak paszta nemvolt rajta.A lap: Dfi lanparty icfx 3200 pasztázás elött: 71fok paszta után: 61fok
Proci: e5200 Elötte: 49-50 Utána: 46
Vga: 6800ultra vga (bőven jó mindenre nekem)
gpu: Elötte: 64fok Utána: 64fok
gpu környezet: Elötte: 52fok Utána: 45fok
gpu vrm: Elötte 72fok Utána: 60fokMindenen a gyári hütő. A kártya így néz ki: [link]
Mindent próbáltam vékonyan kenni mert szinte ez a pasztázás lényege. -
Daert
őstag
-
Mans20
addikt
helosztok
Van az a zalman multikonektor amin 4 pin molexről 12V és 5V-s ágak vannak,de nekem olyan kéne amin 10V-s ág van nem 5V,vagy ha ilyen nincs akkor van 4 pin molex ről 3 pinre átalakítóm,ahhoz lenne jó egy olyan ág amin van 10V vagy 9V,egy 3 pines 1000 ren forgó 14cm es ventit akarok kb 800 ra lassítani,ha valaki tud ötletet érdekelne.Még gondoltam arra hogy a lapra dugott szabályzóra vennék 3 pines elosztót,és akkor két ventit szabályoznák egy csatiról,de úgy tudom ez nem jó a lapnak.
-
Mans20
addikt
valami ilyenre gondoltam [link] az nem tesz rosszat a tápnak ha arra kötök egy ventiszabályzót?
-
ROLI22
csendes tag
vki nem tudja véletlenül h a New Edition féle 4890-re felmegy -e minden gond nélkül a Twin Turbo Pro?
-
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Scythe Quiet Drive hatékonyságát hogyan lehetne növelni?
Konkrétan arra gondolnék, hogy a doboz tetejére raknék egy AMD gyári hűtőt, ami leé beraknék egy leszabályozott Swif 2 1201-et.Szerintetek ennek lenne értelme?
Feleslegesen nem kenném szét a hűtőn a gyári szilikonpasztát.
-
anonimus25
tag
sziasztok.az lenne a kérdésem hogy tudnátok segiteni venti szabályzó ügyben?netán melyik topicba irjak ha nem jo helyen járok.elöre is köszönöm nektek a választ.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
Henk
veterán
válasz cowboy_bebop #12774 üzenetére
A QD célja a zajcsökkentés, ha beraksz oda egy gyári cpu hűtőt akkor a hang nőne de szerintem a hőmérsékletek nem javulnának semmit. Ott a 2 doboz között még az a hőátadó gumi így szerintem a külső dobozról semmi hűt nem vinne el. Esetleg a QD elé egy venti, de nálam az sem változtatott semmit.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz cowboy_bebop #12777 üzenetére
Csak nem akar ez menni, most meg már 39 foknál tart terheletlen állapotban.
Egyszerűen nem értem, hogy egy direkt alacsony hőfokú merevlemez (WD20EARS) mi a francért melegszik így.
Szerk.: 40
[ Szerkesztve ]
-
NOD
senior tag
Sziasztok. Mivel megvan már minden megvan a géphez igy véglegesíteni szeretném a hütést a gépbe.
Itt egy kép a jelenlegi állapotról.Van jelenleg 3db swif2 1201es (fix 1200rpmen) van a procin 2db swif2 120p és van 2db 14es venti , egyik elöl másik fent és az fúj kifele. Ami fontos hogy a proci hütöt mindenképp 2 ventillátorral akarom használni, illetve az oldallapra tett 1db ventit is meghagynám hogy fujjon levegöt a vga-ra mert ez jo -3, -4 fokot jelent. Szerintetek milyen elrendezésbe tegyem a ventillátorokat? (pirossal jelöltem azt a 2 alsó helyet ahova átrakhatom a ventiket illetve kékkel jelöltem a dvd alatti helyet ahova gondoltam hogy átteszek egyet és a proci hiányába fujna, ide kábelkötgelövel kifesziteném a fémszerkezethez).
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Én a kék helyre mindenképpen tennék egyet, a pirosakhoz meg nem. Felülre sem tennék, ha mégis akkor kifele fújnának, de így már túl sok a kifújó.
cowboy_bebop: ha van 28-30 fok a lakásban akkor nem csoda, hogy majdnem 40 fok a vinyó, de ez nég benne van az üzemi hőfokban. A QD alapvetően zajcsökkentésre nagyon jó de hűteni nem fog, én is használtam egy darabig. Aztán azt csináltam, hogy vettem egy ssd-t a rendszernek így a vinyóm már nem hangos ezért kivettem a QD-ból és egy venti mögé tettem. Így halk is viszonylag hűs is.
-
NOD
senior tag
Jah én is a kékre akarok valamit, csak talán kivágok majd egy lapot tömör gumiból és abba belebarkácsolom hogy ne lengjen össze vissza és ne legyen plussz hangja. Azon gondolkoztam még hogy ezt a kék helyre tett ventit a cm690II led kapcsolojára teszem rá. Elvileg ez kapcsolná ki be a ledet az also 14es ventillátoron. Ha erre rákötnék egy másik 14es ventillátort akkor az elvileg ki-be kapcsolhatóvá válna?
[ Szerkesztve ]
-
cowboy_bebop
őstag
Én is vettem egy SSD-t, de én még az extrahalk WD20EARS-t is meghallom éjszaka.
A bordával meg előtte egy 600 rpm-en pörgő Siwf2 1201-gyel max. terheletlen (egész pontosan HD film nézés közbeni) állapotban 42 fok volt.
Most lekapcsoltam a ventit és várok.
Mondjuk az is igaz, h. 28 fokos szobahőmérsékleten nem csoda h. ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
-
anonimus25
tag
sziasztok.az lenne a kérdésem hogy mi a véleményetek erröl a termékröl és hogy ár érték arányban jo cucc e?
Aerocool - F4XT erröl lenne szó.
A majom egy okos állat aki hülyéskedik,az ember meg egy hülye állat aki okoskodik.
-
bokapeter
tag
Sziasztok!
Tud e valaki 9cm-es pwm-es (4pines) halk ventilátort, amely nem a szabvány 25mm széles, hanem kevesebb mondjuk 20mm vagy 15mm, mert a ram hűtőbordája miatt nem fér el a széles venti a procihűtő bordán.
Üdv: BP
BP
-
Henk
veterán
válasz bokapeter #12786 üzenetére
Én mégcsak 10 és 12 cm-ben láttam slim ventitm úgy értem ami be is szerezhető. 10-est nem tudod felfogatni rá? Scythe Kaze Jyu-t nézd meg mert azon van 9-es felfogató furat is..
[ Szerkesztve ]
-
simii16
aktív tag
Sziasztok srácok!
Nem tudom jó helyre írok-e. A következő lenne a kérdésem: videókarira fet hűtést mivel célszerű felrakni? Gondolok ezalatt arra hogy pl a fetekre minimális paszta és így rá a hűtő vagy a fetekre gap-pad majd a hűtő, esetleg ezt a két módszert vegyítve (gap-pad megspékelve kis pasztával)?
Előre is köszi a választ!
bokapeter : ezt a Kaze Jyu-t nem ajánlanám inkább procihűtőre. Nekem van egy. Minimális légszállítása van. Ellenben vinyóhűtésnek hibátlan.
-
kisza25
félisten
szisztok erről a cpu hűtőről van valakinek tapasztalata?
XIGMATEK DURIN D982 Heatpipe Cooler 92mm
nekem mindenképpen egy alacsony hűtő kell egy ITX házba max82mm fér be, ez elvileg 65mm magasEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
törölt tag
Helló, ehhez hasonló kártyahelyre illeszthető hűtést keresnék, ami azonban nem molexxel, hanem alapra vagy a Jemaster előlapi panelemre szerelhető véggel van ellátva.
-
-
kisza25
félisten
-
Henk
veterán
válasz #41133696 #12792 üzenetére
Ha nem elég az elöl-hátul venti akkor mehet oldalra a házba vagy (bár nem tudom a házad hogy van elrendezve meg mennyi hely van) kiszedni a hátlapi takarókat és oda tenni egy ventit (bár ez is barkács megoldás) mert ez sokkal jobb abból a szempontból, hogy tudsz válogatni a ventik közül amelyik neked megfelel árban, hangban, légszállításban. Abból a kártyahelyre fogathatóból nincs nagy választék és szerintem pénzkidobás. Olyan mint azok a vinyóhűtők amiben 2 kicsi venti van és eszméletlen sebességgel pörög azonkívül, hogy baromi hangos még légszállítása sincs.
-
kisza25
félisten
AC alpin 11 PRO rev 2-je van valakinek?
i3-530/i5-650-re kéne, alapfeszes tuning mellett,
elvileg 95W-ig jó
tud valaki esetleg valami tesztet?Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
total90
veterán
válasz kisza25 #12794 üzenetére
Ööö, nem fér el a VGA Milyen deszka?
Egyébként:
Silverstone NT07-775 (állítólag igen halk és némileg jobb a gyárinál)
Shuriken (nem a Big Shuriken...)
Zalman CNPS8000A
Thermolab Nano Silencer
Prolimatech Samuel
Nexus LOW-7000
Zalman 8700-LED ULTRA
Kapásból így ennyi Proli hűtője egyébként itt talán a legjobbSzerk.:
Proli Samuel tuti elférne kis deszkán is: [link] (lásd képek)[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz total90 #12797 üzenetére
ez a deszka
ezek közül csak zalman van az ipon-ban minden más onnan lesz, de az meg 10+eFt[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Jazz^
tag
Üdv!
Szeretnék beszerezni egy AC Freezer Pro7-et, de nem tudom, h elférne-e, mivel nem túl nagy a lap. [Asus P5KPL-VM]-ről van szó, akinek van valam tippje,a z ne tartsa magában. ;D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest