Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yodamest

    veterán

    Nah elmondom akkor már én is, hogy az én perspektívámból ez hogyan csapódik le:

    Ami tény és nem is tagadom, soha nem is tagadtam:
    A feljutás csak és csak is rajtad múlik, végső soron, a nap végén, ott leszel ahová való vagy. Ha Vizicsacsi belépne az accomon és elkezdene játszani, nincs kétségem afelől, hogy felvinne challengerbe. Szóval igen, rajtad múlik.

    Ami felett viszont sokszor elsiklotok:
    A lol ranked rendszere sok esetben a kiegyenlítésre törekszik, a visszatartásra, ezt már ti is sokszor kijelentettétek, elmondtátok. Tehát, ha érezhetően jobb valaki és mászogatni kezd, a rendszerben van egyfajta partra sodrási effektus, próbál téged hátráltatni, hogy minél tovább játékban tartson. Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy egy idő után te fogod kapni a rosszabb csapattársakat és az ellenfélhez pakolgatja a jobbakat. Kiakalul egy olyan helyzet, miszerint neked a szintednél jobb ellenfeleket kell legyőznöd és a szintednél gyengébb csapattársakkal kell győzelmet elérned. Szerintem ez kimeríti az unfair fogalmát. És igen, itt borul meg az, hogy "ha veled 4 noob van az ellenfélnél meg 5 akkor bla bla" hiszen ez nem lesz igaz ebben a helyzetben. Igen, veled 4 noob lesz vagy legalább 3, viszont az ellenfélnél meg 5 olyan játékos lesz, aki legalább olyan jó mint te és hajrá.

    Én nagyon sokszor érzem ezt a visszatartó erőt, amikor nem arról van szó, hogy annyira jó az ellenfél, szimplán arról, hogy nem tudom győzelemre vinni a 3-12-3-as bronz vagy iron jungleremet, szerintem nem is kötelességem ez gold tierben tegyük hozzá.
    Konkrétan ott van, grimm írta pár sorral feljebb:
    "Hiába mondja, hogy 3/12/3 (IRON1, és IRON3-ba végzett szezonban) JG szar volt, amikor ő 0/7/8 (GOLD4 és PLAT4-be) végzett."
    Szóval kedves grimm, most tük független az én játékomtól, szerinted rendben van az, hogy gold rankban, nekem egy iron1-3-ban végzett csapattárssal kellene feljebb jutnom? Most őszintén?

    Azt tartanám jogosnak és akkor mondanám, hogy igen rajtam múlik, ha az adott rankon csak azonos, vagy +-1 rank eltéréssel pakolna a rendszer játékosokat mellém és ellenem. De ez így full hektikus és random, hogy ironosokra kell támaszkodnom. Ezért is lehet az, hogy magasabb rankon "könnyebb" a játék, ezt már jópárszor olvastam itt, mert nyilván magasabb a szint, de ezzel együtt kevesebb a hátráltató tényező is. Volt még a régi rendszerben platos ismerősöm, amikor még nem volt emerald és iron sem behozva. Duoztunk együtt egy időben és nem lógtam ki lefelé egy olyan mezőnyben sem, ahol plat 4-1-ig voltak játékosok, sőt néha diát is bedobott ide-oda. Nagy playek voltak, nem ment a random clownfiesta annyit és tökre élveztem, mert nem voltak ilyen 10min/0-8-as csapattársaim, sokkal kiegyenlítettebbek voltak a meccsek. Ott is hoztam a megfelelő KDA-t, nem vertek szét lanen, nem voltam MVP, de nem is volt az, hogy rajtam feedelődött el bárki vagy free lanet adtam volna bárkinek.

    grimm kapcsán még:
    Amennyi energiát fektet sokszor a különböző statisztikák kigyűjtésébe, annyira könnyen esik túlzásokba is sokszor. Volt már, pár nem túl pontos kijelentése velem kapcsolatban is, amikor beszólt ilyeneket, hogy nem tudom "az elmúlt 20 meccsedből 3-on játszottál jól" - voltak hasonlók és így tényleg visszanéztem az elmúlt eredményeket és no way.... Meg amikor nekiáll védeni (csak, hogy engem vádolhasson) olyan nyilvánvalóan toxikus, romboló csapattársaimat, mint a korábban említett 3-12-3-as jungler. Kedves barátom, aki 12-t hal egy meccsen (most nem pont ez a játékos, de bárki), az nincs az az isten, hogy nem erősen cinkos a vereségünkben. Aki többet halt mint én (jóval többet), az nem fogom elfogadni, hogy jobban játszott nálam. Ebben lehet nem értünk egyet, de nálam ez alap kitétel.

    Illetve grimm is olyan, hogy ezt a rendszer általi visszatartó hullámot nem látja, vagy nem hajlandó belekalkulálni a számításaiba. Soha nem látja be, hogy a rendszer sokszor nem igazságos és igen, az ellenfélhez sok esetben csupa jobb játékost tesz, hogy téged visszafogjon. Pedig ez is fix, látható, kimutatható statisztika, ha van pár győztes meccsem, utána fokozatosan leépít a redndszer, egyre rosszabb csapattársakat ad, egészen addig, amíg már nem fogok tudni lekompenzálni egy 0-10-es topost vagy éppen 3-12-3-as junglert. Aztán persze, egy szép kis 8-10-es lose streak után felfelé kezd húzni, újra jobb csapattársakat ad, aztán kezdi elejéről. Ennek az árapály hatásnak nehéz ellenállni, nehéz kitörni belőle, a szintednél jóval magasabb szintű játék kell, hogy ebből valahogy, mint egy űrbe lőtt rakáta ki tudsz szakadni felfelé, ha nem vagy sokkal jobb a szintednél (csak kicsit), akkor a gravitáció vissza fog húzni, hiába voltál jobb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák