Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz azbest #5984 üzenetére

    Az elsőre: már leírtam, hogy a BT878A semmilyen szinten nincs már támogatva, legalább öt éve még csak gyártásban sincs. EOL termékekhez sehol sem jár támogatás.

    Sőt, az Expert még régebbi. A chip meg még annál is régebbi. Amikor tervezték még éppen csak bontogatta a szárnyait az x64 (pláne nem volt általános még az 1GiB RAM sem, nem hogy a 4). Egyáltalán nem volt biztos, hogy el fog terjedni. X64 OS asztalra szintén nem volt. Ezért nem is terveztek bele semmiféle 64 bites DMA-t.

    Maga a chip 2005 óta nem változott, szóval hw szinten nincs benne ennek a támogatása. De ha belekerülne egy újabb revízióba, akkor sem lenne hozzá visszamenőleges támogatás, mert nem is lehetne. Ennyi. Lehet egyáltalán nem lehet már megoldani rendesen. El kell fogadni, hogy x64 alatt csak korlátozásokkal működik. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy csak korlátozott memóriakiépítéssel.

    Nem minden hw szintű probléma orvosolható driver/sw szinten. K7 procikon sem fog futni soha semmilyen x64 OS, nyilván azért mert az AMD egy koetschoeg, és nem teszi ezt lehetővé valamilyen módon (pedig az utolsó szériák akkoriban készültek, amikor a CX2388x piacra került, ráadásul egy ideig párhuzamosan gyártották a K8 procikkal)... Legalábbis ezt is feltételezheti aki úgy gondolkodik, mint pl Te.

    Másodikra: az okot és a kiváltó okot ne keverjük. A 2GiB egy tényező, ami kiváltja, de nem a probléma eredendő oka. Egyébként ez a határ más esetekben is fellépett, pl a hw encoderek működése se volt megbízható egy ideig ilyenkor. Ezt lehetett orvosolni, a Leadtek meg is tette aránylag hamar. (Más cégek meg mai napig sem egyes temékeknél.) Nyilván van köze az x86 alkalmazások 2GiB-os memóriakorlátjához is. Ezért lenne érdekes egy x64 PVR2.

    Harmadikra: A Leadtek a drivert alapvetően csak a saját hw-eihez igazítja. A driver magja a Conexant-tól származik. Emiatt sincs BT878A-hoz x64 driver, mert nem írta meg már a Conexant sem. Szóval ha a Conexant valamit csak úgymond kókány módon csinált meg, akkor az a Leadtek (pontosabban az összes gyártó) drivereiben is így lesz. (Hozzáteszem, egyes gyártók még arra sem képesek, hogy a hw ID-ket és neveket átírják bizonyos helyeken, így már megjelenni is a komponens fejlesztője jelenik meg.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    Sziasztok!
    Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
    Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
    Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
    Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!