Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #65675776 #5983 üzenetére

    "A következő követelés mi lesz? Írjon x64 drivert a Leadtek vagy a Conexant BT878A-hoz (most írjam le megint mióta nem változott ezen chipekkel semmi)? Tudomásul kell venni, hogy egyes eszközök támogatása idővel megszűnik."
    Ha akarnák, akkor meg tudnák oldani. Most ráadásul nem egy kifutott termékről van szó, hanem egy jelenleg is forgalmazottról. Ráadásul már 2-3 éve kinn van ezzel a problémával, azóta is csak a legdurvább hiányosságokat foltozgatták.
    2007 óta lehet kapni a kártyát [link], 2006 novembere óta (kiskerben 2007 februártól) érhető el a Windows Vista 64bit.
    Milyen új kihívásról beszélsz? Ha megoldhatatlan probléma a 64bites rendszer normális támogatása, akkor ezt már a piacra dobás előtt is tudniuk kellett. *

    "Az nem ok, hogy 2GB memóriánál több van a gépemben, ez csupán a tünet kiváltásához feltétel." Ki állította az ellenkezőjét?
    A fórumok alapján a leadtek szerint 2GB+ a probléma oka, úgy tűnik vállalhatónak tartják a memórialimitet, különben tennének valamit ellene.

    Egyébként ha ennyire biztos vagy benne, hogy nem kell trükközni és egyszerű, akkor miért nem írsz drivert Te magad? Követelőzni a legegyszerűbb.
    Ha megfizet a leadtek akkor esetleg fogok. (egyébként most lett épp az egyik feladatom, hogy drivert írjak egy eszközhöz - más területen, nem win)

    Bár win driver írást még nem próbáltam, de 4GB alatti tartományban a 32bites és 64bites cím értéke is ugyanaz, ha a drivert módosítják, hogy 64bites változókat használjon (az első 32bit 0 értékű), akkor valsz komolyabb probléma nélkül működnie kell. Az ms által írt double buffering talán azt jeleni, hogy első lépésben 4GB alatti címtérbe dobja az adatait és onnan másolja át a rendszer 4GB feletti tartományba. Szerintem egy hét alatt gatyába tudnák rázni a forráskódot, ha akarnák.

    *: Másrészt ugyanúgy címez 2GB memóriával is a win64, legfeljebb ha a conexant és a leadtek a driverben előjeles 32bites változókat használ, akkor hülyeséget csinál a driver. Ha a hardver dolgozik elójeles 32bites címekkel, akkor pedig a drivernek kell biztosítani, hogy olyan címtartományt adjon neki, amivel nincs probléma.

    Külön vicces, hogy win7 64bit alá probléma nélkül feltelepül a 32bites driver is, jó eséllyel csak minimális módosítást végeztek rajta, hogy a 64bites progik hozzáférjenek.

    Még annyi, hogy a hiba nem állandó jelleggel jelentkezik, tehát képes a hardver és a driver megfelelő működésre, csak van benne valami bug, amit kezelni kellene.
    Ez a fórum tudomásom szerint nem a Leadtek reklámfelülete, nem tudom miért veszitek személyes sértésnek, ha valaki a céget kritizálja a hozzáállása miatt. A leadtek tuner topicban teljesen jogos a tunerjeik bugjaival foglalkozni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

  • garga01

    senior tag

    Sziasztok!
    Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
    Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
    Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
    Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.

    Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!