Hirdetés

Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Sami22 #8584 üzenetére

    Az input lagnak semmi köze a ghosthoz és a panel reakcióidejéhez.

    Panel reakcióidő: Ez határozza meg, hogy lesz-e elmosódás, ghosting, stb... gyors mozgásnál. Egyszerűen azért, mert a gyors váltást (60Hz: 1/60ms) nem tudja a panel lekövetni... vagy csak gyorsítással, overshootingal, stb...

    Az input lag meg egy ettől független konstans késleltetés, ennyivel később jelenik meg a kép a TV-n, monitoron. Ha a panelednek jó a válaszideje és egy szem elmosódást, ghostingot sem látsz akkor is lehet, hogy van input lag. Mondjuk 50ms. Ez azt jelenti, hogy 50ms-kel később jelenik meg minden kép... de közben nem mosódik el, csak "később" kezdődik a film és "később" ér véget ennyivel. :)

    És ebből már látszik a lényeg is: pl. filmnézésnél mindegy mekkora az input lag, csak abban okozhat problémát, hogy a hangot előbb hallod a késleltetett képnél, de ezt meg lehet oldani a hang késleltetésével. Egyedül játéknál, ill. interakciónál számít az input lag, mert ott nem mindegy, hogy ha mozgatod az egeret pl. akkor 10ms múlva látod az eredményét vagy 50ms múlva. De ez a desktopon végighúzott egérrel is érezhető. 100-150ms körül (mondjuk 100Hz-et és egyebeket engedélyezve a TV-n) már szemmel is látható, de kézzel még biztosabban érezhető. 10-40ms még jó átlag játékosnak, de az igazi 40ms alatt azért.

Aktív témák