Hirdetés

Aktív témák

  • AtHoS

    nagyúr

    válasz cvn69 #2029 üzenetére

    A nézési távolsághoz annyi hozzáfűznivalóm lenne teljes mértékben szvsz. szempontból, hogy (egy példán keresztül a közvetlen környezetemből): egy 55cm-es 4:3-as CRT TV után, amit eddig 3-3,5m távolságból néztek és eddig megfelelt, akkor egy 82cm-es szélesvásznú TV-nél is meg fog felelni ugyanezen távolság.

    Lehet nem az ideális állapot, mert így nem fogja látni a delikvens az éppen nézett akciófilmben, hogy a felkapcsolt csilláron gellert kapott lövedék a Tv képernyőjének jobb alsó sarkában látható üvegpoharat úgy találta el, hogy az abban lévő folyadékcseppek szétfröccsenve a sarokban található aranygyümölcspálma levelein a sérült csillár fényétől megvilágítva milyen csodálatos színekben pompázva csordogálnak le.

    Természetesen tapasztaltam, hogy 1080p film 40"-os FullHD TV-n nézve 1,5m távolságból jóval részletgazdagabban élvezhető, mint távolabbról. Messzebbről az apró részletek "elvesznek".

    DivX filmek is élvezhető minőségben nézhetőek ugyanezen TV-n, persze itt is törekedni kell a megfelelő minőségű anyagra. VHS-t nem néztem már régóta, de el tudom képzelni, hogy a képjavító eljárásokkal egész tűrhetőre össze lehet hozni

    read-only mode on the forum

Aktív témák