- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
denes242
aktív tag
válasz Scoobyka #19460 üzenetére
na, neztem hogy milyen gagyi mar, tiszta folt az egesz. aztan eszrevettem, hogy ahogy scrollozok a folt marad a helyen - szoval a monitorom volt a hunyo
amugy jol nez ki a tvd kepe.P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux
-
peppe6
csendes tag
csak egy kis info a samsung oldaláról:
dvb-t tunerekrőlPeppe1.0
-
Ati007
őstag
még egy pár kép ilyen ha ráadom az összes fényt (backlight,contrast minden maxon) : minden maxon
ha kicsit visszább veszem :[link]
és ilyen normálisan beállitva : [link],[link],[link]
a pontok nem pixel hibák csak sajnos 7éves digifényképezömet találtam meg és a lencse koszos lehet. -
Zorro555
tag
Na megérkezett a 37lg6000-es. Csak az a gond, hogy nem vagyok otthon, 5-ig dolgozom. Majd beszámolok a tapasztalatokról. Már tűkön ülök, pedig még 7,5 óra hátravan.
-
Alvin_ti4200
félisten
Egyszerűen képtelen vagyok dönteni ebben a rohadt TV ügyben. Elvitték az előző Bravia-mat és most egy 32"-os kéne a helyére lehetőleg 130 ezer forintnál nem többért, mert annyit nem használom a TV-t, hogy egy zsák pénzt kidobjak sokadszorra az ablakon miatta. Voltam már sokszor a multikban nézelődni, de a készülékek nagy része kiesik az oldalról/felülről való erős clouding, lilulás, tejfölösödés és egyéb remek tulajdonságok miatt. Az a legnagyobb bajom, hogy ez nem árcédulától függ elsősorban, hanem tök random (pl. a Sony-nál). A Samsung TV-knek tetszett idáig legjobban a képe, csak a pofátlanul olcsó LE32A431-ben se HDMI 1.3 nincs (nem tudom menynivel rosszabb, mint az 1.2), és 24p támogatás is nuku (Blu-Ray idén biztos nem lesz, hacsak nem megy le negyedére az ára). DVB-T tuner volt az előző cuccomban, de semmire nem mentem vele kb az MPEG2 miatt, nem tudom mennyire érdemes ezt figyelni vásárlásnál már. A Philips cuccokat nézegettem még, de élőben annyira nem győztek meg, mint amennyire áradoztak róla itt egyesek, aztán lehet csak nem piszkáltam eleget őket. Edigitalban venném meg az új cuccot, mert mindenhol drágább minden gyakorlatilag.
Samsung LE32A431 - 115k
Philips 32PFL5403D - 140k
Samsung LE32A551 - 160kA FullHD nekem abszolút nem kell, csak a sok Samsung közül az A551-nek és az A656-nak volt a legjobb képe, kár, hogy nicsenek sima HD Ready-ben...Az A431 nem tetszik igazán külsőre, viszont az A451-et meg nem nagyon kapni jelenleg (125-ért volt kint a weblapon). Toshiba-k és Sharp-ok elég gyengék voltak ebben a kategóriában, ráadásul nem tudom PC-vel való összekötésben mennyire jók. Panasonic-ból már nem is tudom melyik típus volt az, aminek normális képe volt, talán az LX70, de az összes többi lilult, mint az állat. LG szintén.
-
bigdigit
addikt
válasz Alvin_ti4200 #19509 üzenetére
annyit azért nem kell piszkálni a philipseket.
fényerő,élesség,kontaszt le 50%-ra és kész is.mert ezek shop módban szint mind 100%-kon tepernek.ezeknél nem kell napokig basztatni a beállításokat,hogy élvezhető színek legyenek. -
FNZ
őstag
válasz Alvin_ti4200 #19509 üzenetére
ha jól emléxek, akkor bóklászás közben mintha láttam volna sam 451-es 99.990-ért csereakcióban. viszel egy sz@r tv-t, amit beszámítanak 10e-ért az euronicsban
lehet, hogy 431-es volt, már nem emléxek.
-
Motaba78
addikt
válasz altntvx #19500 üzenetére
én folymatossan panáról beszélek
nekem ő volt a befutó TX-37LZD85Fén is néztem az lzd800at de annyira kicsi volt a különbség az lzd85f és a lzd800 között, hogy az árban olcsóbb lzd85f-et választottam. (lzd800 más design illetve a hangszórók nem alul és elől, hanem fent és a szélén vannak) én ezeket találtam, illetve árban 30kval több volt.
Nekem annyit nem ért, úgyis egy pana SC-PT860ra van kötveén megvagyok vele elégedve, a házimozi a dvd-t 1080p-re feltornázva felülmúlta az elképzelésem , illetve a 720p és a 1080p *mkv fájlok lejátszása is fantasztikus nálam.
Pár képet dobtam fel korábban a tv-ről.[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Alvin_ti4200 #19514 üzenetére
Ne tokoljel, mert valsag van!
Vagy gyorsan vegyel valamit, vagy egy idore felejtsd el az egeszet...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
FNZ
őstag
válasz Alvin_ti4200 #19514 üzenetére
biztos hogy a 4-es sorozat volt és nem az a330-as.
egyébként az internet és a szórólap nem egyezett, mert a boltban rá volt ragasztva egy nagy árcédula, hogy -5000 (a szórólapos és internetes árból). ez egy helyi bolti akció. ezt mondta az eladó, mert rákérdeztem. másik ugyan ilyen boltjában 10e-rel drágább volt ugyan ez. -
Hedgehanter
őstag
A digtalis tuner mennyire fontos? A digitalis adast nem a "dobozbol" fogja atalakitva kapni a tv?
-
bigdigit
addikt
válasz Hedgehanter #19518 üzenetére
mintha most csöppentél volna topikba
aki beéri mpeg2-s tunerrel annak nem fontos de csak plussz "dobozból" tudja nézni a földi digitális adást persze ha csak akarja
röviden ennyi. -
Hedgehanter
őstag
válasz bigdigit #19519 üzenetére
Jol van mar ez egy olyan gyors topik naponta 100hsz van es eleg kovetni... Kozben meg elolvastam egy linket innen a Samsungtol es rajottem hogy mivel belvarosban lakom es itt meg nincs HD musorszoras, meg ha lesz is az is kabelen fog jonni szoval "doboz" lesz akkor meg mindegy...
Amugy meg kosz.... -
bigdigit
addikt
válasz Hedgehanter #19520 üzenetére
miért ne lenne a belvárosban műsor?szerintem jobb vétel van most is mint nálam csepelen.
-
vackor81
csendes tag
válasz Motaba78 #19513 üzenetére
Igen!
És személyes véleményeket is igényelnénk már végre tömör, beollózott, gyártótól leadott paraméterek helyett!
Hetek óta nem beszél senki a saját tapasztalatairól a saját cuccával kapcsolatban.
Engem az interpoláció és a pulldown helyett jobban érdekelne, ki milyen típusú filmmel milyen vizuális eredményt élt meg, mennyire volt más egy korábbihoz képest, mennyire van értelme pc-vel összekötni, milyen rajta esetleg játszani...Csak azért mert tudod, hogy paranoiás vagy, még ne hidd, hogy nem fognak elkapni...
-
Ch4os
aktív tag
válasz Hedgehanter #19526 üzenetére
-
GalloG
tag
válasz vackor81 #19525 üzenetére
vackor81: Na akkor majd én! Samsung LE40A656
Nekünk _még mindig_ nagyon tetszik a TV. Leginkább sima analóg kábelTV adást (UPC) nézünk. Nincs már CRT készülék itthon, így már nem tudom összenézni a kettőt, de mi hárman teljesen jónak tartjuk a TV adást ezen a készüléken. Pl. sokkal jobban szeretjük már úgy nézni az adást, hogy a "100Hz" funkció Alacsony álláson van.
Használjuk még DVD (sima scart-os lejátszó), DivX és MKV (PC-ről ATI 3450 HDMI-s kártyával) nézésre. Ezek mind nagyon tetszenek, igazából semmit se állítgattam el nagyon, és így is jók a színek meg egyebek. Dinamikus kontraszt meg feketeállítás, DNIe általában ki van kapcsolva, csak a 100Hz szokott Alacsony álláson lenni, de pl. PC-ről mozizva az se.
XBOX360 megy még rajta, azzal is remek HDMI-n keresztül (komponensen is). Nem vettünk észre rajta semmi zavaró mellékhatást, képjavítók itt sincsenek bekapcsolva.
PC-ről netezést kipróbáltam, teljesen jól olvasható és szépek a színek is, de úgyis 22-es monitorom van, így erre nem használom a TV-t.Általánosságban: a tükröződés látható, de egyáltalán nem zavaró semmilyen képtartalom mellett. Felhősödést vagy ilyesmit még nem vettem észre. Biztos van, de alapból nem látszik, így nem érdekel. A távirányító valóban két kezes néha, jókora méretű. De pl. világíthatóak a gombok, ami este jól jön, és 10 éves kor felett sem nyom 2-3 gombot az ember egyszere. Lehetne kisebb, de együtt lehet vele élni. A hangja átlagos, basszusokat nem bírja, vágás helyett csúnya recsegést csinál, de átlag hangerőnél nem tűnt fel, csak felhangosítva. Viszont a sztereó hatás meglepően jó a szereó csatornáknál. Mozizáshoz elkel mellé valami hangcucc, TVzéshez tökéletes.
Lehet most ebből úgy tűnik, hogy ez egy szuper készülék, de eddig nem volt LCD cuccunk amihez hasonlíthatnánk, a bolti nézegetés alapján meg csak a küllemet lehet kiválasztani, egyiket se nézi napokig az ember, hogy mennyire jó vagy rossz. Egyenlőre nincs másikkal rendes tapasztalatunk, amihez képest ezt gyengébbnek mondhatnám. Így csak azt tudom mondani, hogy nekünk bevált, nem bántuk meg semmilyen téren, hogy ezt választottuk ennyi pénzért.
A HD műsorok nagyon szuperek alapjában véve (fiml és nem TV adás, olyanom nincs). Azt vettem még észre, hogy a 720p-s és 1080p-s filmek között (persze MKV, nem Blueray) nincs igazán észrevehető különbség (azaz én nem látok) ennél a kijelzőméretnél. Így nem kell a dupla méretű 1080p-sekkel fáradni. Valamint a sima DVD filmek is nagyon jók LCD-n nézve, így olyan filmeknél, ahol nem a képi hatásokon van a lényeg, nem is fáradok még a 720p-s verzióval sem, csak a sima DVD-s, vagy ennek Xvid verzióját nézzük.
-
Zorro555
tag
Remélem holnapra én is be tudok számolni a dolgokról, bár a géppel egy apróbb probléma miatt még nem tudom összekötni a TV-t.
-
sipi700
tag
válasz Motaba78 #19512 üzenetére
Megrendeltem a tv-t. Végül is az lzd800 lett a befutó. Előző panánál az olcsóbbat választottam és csalódtam. Most maradtam a drágánál. Remélem ez nem lesz csalódás. Ha meglesz írok tapasztalatot, képet nem garantálom, de próbálkozok. BD playerem jelenleg nincs, azzal nem tudom tesztelni.
PC-hez milyen kábellel kötöd? Nekem csak vga van. Az 1024x768-at tud állítólag. Rendeljek dvi-hdmi kábelt? Érdemes? -
Zorro555
tag
Nekem az alaplaphoz adtak DVI-HDMI kábelt, csak hát nem elég hosszú. Bár van rajta HDMI kimenet is, és van 3m-es HDMI-HDMI kábelem de nem az integrált vidkarit használom.
[ Szerkesztve ]
-
Zorro555
tag
válasz headhunter #19532 üzenetére
Konkrétan 2-t látok.
-
Old FatBoy
aktív tag
Szerintem a fényképezőgép hibája.
Ha jobban megnézed a képeket a képernyőn kivüli területen is vannak világító pixelhibák.
Tudomásom szerint új a tv én is megakartam venni de számomra túl drága.Audiophile Troll
-
Ch4os
aktív tag
Inkább az a helyes kérdés, hogy milyen típusú és idős a fényképező?
Szerintem a fényképezőgépen beállított magas ISO és az alacsonyabb kategóriájú fényképező tud ilyen minőségű képet készíteni.
Most nézem a kép EXIF adatait és látom, hogy egy Nokia E51 telefonnal készültek a fotók.[ Szerkesztve ]
-
Alvin_ti4200
félisten
LE32A431 in the house Eddig szuper, végre kikapcsolható a dinamikus kontraszt 114,9 volt Extreme Digitalban.
-
Zorro555
tag
Mondjuk az a 2 hiba mindig ugyanott van a TV-n, tehát az biztos, de a 2 sztem nem sok, bőven a hibahatáron belül van.
-
-
Ch4os
aktív tag
A homogenitás alatt a clouding nem létét értelmezte szerintem.
Hosszú záridő és magas ISO esetén a fényképező fényérzékelőiben lévő hibák/különbségek könnyebben előjönnek ami a képen meg is jelenik. Rövid záridő és alacsony ISO esetén - ami napos kép készítésekor áll fenn - szabad szemmel nem láthatóak ezek a hibák.
De szerintem ez meg a fotós fórum része már inkább. -
Motaba78
addikt
válasz altntvx #19522 üzenetére
Szóval akkor Panasonic TX-37LZD85F egy kis saját vélemény
Ez elött a tv előtt egy 72cm 100Hz es szintén panasonic tv szolgált.Azzal sincs semmi baj csak haladok a korral.
A tv mellé van egy Panasonic SC-PT860 házimozirendszer, 720i/p, 1080i/p felkonvertálása tökéletes részemre.Nem keresen a kákán is a csomót.
Tv hazahoz, kibont, kábelek összeillesztése.
A számítógéppel dvi-hdmi alakítóval van összekötve a tv, valamint hdmi-hdmi kábel a házimozi és a tv is.
A tv képernyőfelülete matt, a káva fényes fekete.Matricákat direkt nem szedtem le nekem tetszik
A tv hangja nekem tökéletessen megfelel minden üzemmódban(stereo, dolby hatás, bbe), de legjobban a beállításokban a bbe tetszik 30cm-el a faltól beállítással, mert ilyen is van benne.A fényképek nem adják vissza az emberi szem által látott színeket!Ezek a képek csak a szemléltetés céljára készültek a valóságban eltérő (sokkal jobb )
Képek a *.mkv filmek lejátszásakor (720p):
[1]
[2]
lejátszáskor a fekete tényleg fekete nem indigókék.Képek simán háttér a megvilágítás illetve a clouding ellenőrzésére:
[1]A tv beállítások számítógéppel összekötve (dvi-hdmi), és a lehetőségek tárháza
[1](1080p képeket nem tudok mellékelni mert jelenleg nincs itthon mobile rackem amin áttudnám cipelni egyik gépről a másikra.)
Remélem látszódik az amit szerettem volna prezentálni ezzel a tv-vel.
Ez ilyen mindennek van hibája én elfogadtam és eddig (koppkopp) elégedett tulaj vagyok ezzel a típussal.[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
vmelyik nap majd még én is rakok fell képeket...dvd,hd,tv adásról.....csak most nincs idő rá...
amúgy valóban a képek nem adják vissza teljes mértékben a látottakat....
egész jó a pana is amint látom....
neked is matrica még fent?....mi van veletek srácok[ Szerkesztve ]
-
Raikkönen
tag
hali
most akarok venni tv-t valószinűleg lcd-t kinéztem egy LG 42LG3000 tv-t.
van erről tapasztalatotok, vagy álltalában az lg-ről?
de azt sem tudom hogy milyen idős ez a modell. 160ezer környékén van ami ehhez a mérethez képest lcd-ben sztem nem sok.
plazma tvktől sem zárkózok el de inkább lcd-t szeretnék. főleg tvézni és dvd-zni de játszani is fogok vele pc-ről. esetleg nincs vmi tanácsotok tv vásárlás terén ilyen árban?
ja és nem tudjátok hogy milyen lesz az adás minősége digitv-vel? kertesben lakom..
válaszokat előre is köszönöm"Milyen sivár az a kor, melyben könnyebb egy atomot szétrombolni, mint egy előítéletet!" - Albert Einstein
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest