- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- OLED TV topic
Aktív témák
-
tam@s
tag
Az lenne a hangerővel a célom, hogy a hi-fiből szóljon, de a TV hangerőszabályzójából tudjam lehalkítani (a reklámok alatt). A hangerő meg csak akkor állítható, ha a TV is szól, ha lenémítom, akkor a hangfalakból se jön semmi. (legfeljebb néha 1-1 pók, mely ilyesmi).
Az inkább zavaróbb, hogy ha 4:3-ban nézem, és letterboyos, akkor 5-10 mp kell, mire átváltok nagyításra. Nem értem, hogy ha szélesssávú, akkor miért nem tudnak jelet adni mellé, mint az osztrákok. Ott már >5 éve is láttam ilyet. Akkor kevesebbet kéne álllítgatni.
Made in Hungary ez is. -
tuctuc
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy 27 colos Samsung LE27S71B-t kb. egy hónapja használtan, és monitorként/tv-ként használom, néha mindkettő (PIP). Jelenleg monitorkábellel van összekötve a vga kimenetével (Inno 8600gt vga+dvi kimenetes). Szerintetek jelentős különbség van egy jó monitorkábel (Eizo-hoz volt) és a HDMI kábel közt képminőségben?
Mert ugye átalakító+kábel 7-8k összesen, ami elég sok, ráadásul többen írták, hogy HDMI-nél macerás beállítani az 1360x768-at. Vélemény?22 éve a PH-n
-
-
qpakcovboy
őstag
Hali!
Szeretném én is lecserélni 10 éves 50Hz-es samsung Tv-m, mert kicsit már elfáradt. A másik kiváltó ok, hogy vettem egy cboc360-at és LCD-n élvezhetőbb lenne a használata.
1366 x 768 pixeles felbontás-al adják nagyrészt az olcsóbb tévéket, ezek nem tudják a HD felbontást
1920*1080 pixeles felbontást tudják az kurva drága de az HD-s, ebből is van két féle 1920*1080 i és p ezek között mi a külömbség mármint az i és p között?
Érdemes kétszer annyi pénzt áldozni egy ilyen tévéért, vagy a ''normál''
1366 x 768 pixeles felbontás-al bíró tv-k is megteszik mert ebből láttam olyan 200-ig bezárólag elég jókat. -
BoGyo[ME]
tag
A tapasztalataid egy számomra különösen fontos ismérvre világítanak rám, amiről eddig itt a topic hasábjain nem igazán olvashattam:
Számomra egy TV egyik legfontosabb tulajdonsága (bár lehet, hogy most a szakértők kitagadnak, és máglyán égetnek el mert nem a panel feketéje vagy a betekintési szög mellett teszem le a voksom), hogy milyen a távirányítója:
- mennyire esik kézre,
- milyen gyorsan reagál, illetve
- hogyan reagál a TV a távirányítóra (kiír-e minden apró állítást (hangerő, csatornaszám, adóinformáció, stb), vagy ''megbízik bennem'', és nem traktál fölösleges információkkal..., illetve kikapcsolható-e ez, illetve mi a minimum-információ...)
Egy szó, mint száz: szívesen vennék pár szót hasonló tapasztalatokról (bár ha lesz egy kis időm végigtapizom majd a masinákat egy nagyáruházban, csak jó lenne némi előzetes info...)
U.i.1.: Na jó, azért a számítógépre köthetőség, a 42'' méret, a sötét matt borítás és talp (porállóság miatt), az alsó hangszórók (oldalsók már nem férnének el 42-es méret esetén) és a könnyen aktiválható elalváskapcsoló is elvárás...
U.i.2.: és egyre inkább hajlok arra, hogy a FullHD is
Most veszem észre: lehet hogy túl sok elvárásom van? Esetleg tudtok olyan TV-t ami ezeknek megfelel? (Mondjuk karácsonyra tervezem a vásárlást, esetleg kijön addig előreláthatóan valami ilyesmi?)
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
válasz qpakcovboy #160 üzenetére
[link]
ajánlom először ezt olvasd el mert hát -
N4r4ncs
aktív tag
válasz BoGyo[ME] #161 üzenetére
Én kiváncsi vagyok karácsonyra meddig mennek le a FullHD árak,most durva 320ért elvileg lehet kapni Smasung M86/87,Lg LF65-t. Aztán lehet megpróbálkozok eggyel.
Külföldről ekkora tételben szerintem nem érdemes venni,Ebayen is próbálkoznak,marha felelőtlenség,persze akinek bejött az hatalmasat nyert viszont bukni is annyi.Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
félisten
válasz #05304832 #165 üzenetére
Szerintem inkább a szemedet nézesd meg először, mielőtt mások szánalmára építesz.
Először is Tothbe már válaszolt neked. Másfelől ott van a Thom! által belinkelt alapozó. Olvasd át, és ha ezek után még mindig van kérdésed, akkor gyere vissza...
[Szerkesztve]Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
J97
tag
Üdv!
LCD TV vásárláson gondolkozom. A ráfordított összeg 130k-170k között lenne.
Két kiszemeltem van, azaz három, de a harmadik maximum az árával tudott meggyőzni.
1. LG 32LC52
2. SONY KDL-32U2000
3. Grundig 32'' pontos tipúsra már nem emléxem.
Szempontok:
Elsőnek is a TV -t szeretném PC ről is hajtani. Tudom, hogy sokan írták itt előzőleg, hogy akkor az LG -t érdemes választani, de ami engem az LG -től eltántorít, hogy a feketéje nem annyira jó mint pl. a PVA paneles Sonynak. Igaz ez megszokható, tehát nem kizáró ok! A másik nem vagyok arról meggyőződve, hogy az LG minőségileg a legjobb választás. A kollégámnak LG CRT TV -je volt, 2 éves kora előtt egy picivel tönkrement. Maguk az LG szakszervízesek mondták, hogy ezek így vannak tervezve, kibírja kb. a garanciális időszakukat. Kollégám szerencséjére a meghibsodás a garidő lejárta előtt következett be egy picivel. LG mellett szól még: 1080p input támogatás, élénkebb színek, 1:1 pixel mapping. De a képe valahogy kicsit pixelesebb volt mint a Sonynak. Azt sem tudtam kideríteni, hogy az LG ezen modelje tartalmaz-e DVB tunert. A Sony ugye nem támogatja az 1:1 pixelt, csak 1280*720 as felbontást képes fogadni VGA bemeneten. Hogy ez menyire hátrány a PC ről való filmezéskor az igazából használat közben derülne ki. De erre nincs alkalmam. A Sony DVB tuneres és PVA panellel szerelt, tehát szép a feketéje is. Mellesleg a Sony CRT TV -m 12 éves, soha semmi baja nem volt, ha ez számít egyáltalán valamit. Ha mást nem is de legalább adott egy kis bizodalmat a márkában. A Sony és az LG között kb. 4 ezer forint árkülönbség van. A grundignak a két típus mellett nem volt olyan szép képe, nincs DVB tunere, TN paneles és a minőségileg sem tudom, hogy milyen de legalább olcsó. Pls adjatok kis útmutatást, hogy szerintetek melyik lenne az ideálisabb választás. Ha ez számít jelenleg egy 6600GT ről hajtaném a TV -t, a későbbiekben pedig egy ATI HD 2600XT HDMI kimenetéről kapná a jelet!
előre is köszi a segítséget!Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
tothbe
addikt
na akkor, szép sorban:
A grundig az TN paneles, ergo ha nem akarsz rosszat magadnak, akkor nem azt veszed, sokkal ramatyabb a képe a többinél, és pl. betekintési szögben is kevesebb, kb. egy samsung s7x szériával lehetne összehasonlitani, de abból is inkább a samsung.
A Sony U sorozata nem lenne rossz, ha tudná az általad elvárt PC összekötést, de nem tudja, tehát downgrade-elt újratömöritett felbontást fogsz látni mindig, ami filmezéshez még talán elmenne, de ha egyszer is meglátod a desktop-ot rajta, sirógörcsöt kapsz.
Szóval a 3 közül egyértelmüen az LG-t javaslom, Sajna az árkategóriád elég szűk igy bár szivesen javasolnék egy 8-as szériájú samsung-ot a dvi miatt, de akár egy le32R72bx-et is d-sub-bal de ez nem igazán fér bele. Az utóbbit az is kizárja, hogy szeretnél hdmi-s vga-ra váltani, ami ráadásul megint visszacsap a Sony-nál, hogy full hd képes vga-val akarsz hajtani egy mégcsak kicsit sem hd-ready tv-t(ami ráadásul nem is fogad hd bemeneten pc jelet). Itt érzek egy kicsit nagy ellentmondást.
[Szerkesztve]By(e) Tothbe
-
félisten
kollégámnak LG CRT TV -je volt, 2 éves kora előtt egy picivel tönkrement. Maguk az LG szakszervízesek mondták, hogy ezek így vannak tervezve, kibírja kb. a garanciális időszakukat
Hasonló szöveget hallottam már Sony, Samsung és Philips szakszervizestől is.
Azt sem tudtam kideríteni, hogy az LG ezen modelje tartalmaz-e DVB tunert.
Nem tartalmaz. Az a 32LC55 típus.
Az új LG jelölésnél az utolsó számjegynél az ''5''-ös jelzi, hogy van benne DVB-T tuner (LC45/LC55/LF65/LY95).
Mellesleg a Sony CRT TV -m 12 éves, soha semmi baja nem volt, ha ez számít egyáltalán valamit.
Van a szüleimnél egy LG két kazettás magnó, még 1984-ben vették Ausztriában, gyerekkoromban azt hallgattuk folyton. Még mindig jó. Szerinted van ennek köze ahhoz, hogy a mostani TV-d mennyit fog bírni??
Pls adjatok kis útmutatást, hogy szerintetek melyik lenne az ideálisabb választás.
Ha csak HTPC-ről használod majd videónézésre, akkor is jó dolog az a 1:1 pixel mapping, de talán egy kicsivel kevésbé zavaró a hiánya. Itt a problémák egyik fele az, hogy a képjavító technológiák sok típusnál nem működnek, ha VGA csatiról hajtják meg a TV-t...
A Sony ugyan PVA paneles, de kifutó típus. Ettől függetlenül annyiért, amiennyiért mostanában árulják, nem olyan rossz vétel.
Én személy szerint mégis az LG-t választanám, ha monitornak használnám.
-
Thom!
veterán
[link]
ezt mindeki olvasta?
[Szerkesztve] -
J97
tag
tothbe, Cifu köszönöm a gyors választ!
A grundigot csak úgy beleírtam, megfordult ugyan a fejemben, de látva a különbségeket nem valószínűsítem, hogy ezt fogom választani.
Van a szüleimnél egy LG két kazettás magnó, még 1984-ben vették Ausztriában, gyerekkoromban azt hallgattuk folyton. Még mindig jó. Szerinted van ennek köze ahhoz, hogy a mostani TV-d mennyit fog bírni??
Ez így van! Azért is írtam oda, hogy ha egyáltalán számít valamit! Maximum egy kis bizalmat ad a márka iránt. Az LG -t viszont nem ismerem annyira, csak hallottam róla.A pletykára ugye meg nincs mit adni. Mellesleg az eladó nagyon dícsérte az LG garanciát. Helyszini gar stb. Ez sem utolsó szempont! Hogy a DVB tuner hiánya mennyire jelent gondot, nem tudom. 2012-ig semennyire, addig meg akár még TV -t is cserélhetek, de ha mégsem, valószínűleg a szolgáltatóm úgyis ad egy beltéri egységet. A vásárlás jövő hónapban lesz esedékes, addig meg mind az árak mind a kínálat változhat. Ha eszembe jut valami új kérdés madj írok, ha megvettem a TV -t majd írok a tapasztalatokról.
Köszi!Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
nándika
aktív tag
Hosszú idő elteltével sikerül végre megvennem a tévénket
Szóval toshiba 32c3000 lett a választott ebben a kategóriában összehasonlítottuk Panasonc-kal,sony-val Sharp-al és sorolhanám még egyiksem volt olyan meggyöző mint ez a készülék. Szép színek egyik sem túl kontarsztos vagyis a zöld nővényzet nem UV zöld és az arcok nam piros pozsgásak mégis minden szín szép és telt.
A tévé feketéje nagyon szép nem nem fakó és nem is lilás árnyalatú.
Az 1080 filmeket is naygon-nagyon szépen jeleníti meg, számítógéphez használt eddig beállítás 1440x900 ,de majd meg nézem mit bir el
A hangjától sokkal kevesebbet vártam, de nagyon meglepett mit tud.
specifikációk itt:[link]
3év teljeskörű garanciával!!
ezt azért ide linkel még a németek és a hollandok istenitik ezt a regza c kijelzőt szetm nem véletlen [link]A bárányok hallgatnak!
-
nándika
aktív tag
Nagyon szép ,teljesen hibátlanul jeleníti meg és korrigálni sem kell a tévén, 8 különféle mozi mod vankülön menüben ha esetleg képi vagy felbontá probléma lenne,de mint irtam 1440x900ban hibátlan a pc képe.
200k a bolti ára 5k eltérés található itt ott.A bárányok hallgatnak!
-
Marcus_
tag
Sziasztok!
Néhány héten belül szeretném nyélbe ütni az új 32'' LCD TV vásárlásom.
Olvasgatom egy ideje a fórumot,mégis kicsit tanácstalan vagyok.
LG ill. Samsung márkában gondolkodom 220 ezer forintig ahogy írtam 32''-os méretben.
Mivel PC-re kötném rá, 70%-ban játékra ill. webezésre használnám.
Olvastam az LG32LC51/41 ill. a Samsung LER8-as sorozatokról,mégsem tudom pontosan,melyik széria lenne a legideálisabb.Szeretnék egy házimozi rendszert is rákötni, ez is számít esetleg.Böngészem az üzleteket is,de nem nagyon győznek meg az ottani beállítások ill. ''eladói'' tanácsok sem.
Van valakinek konkrét tanácsa?
Köszönet! -
félisten
válasz #05304832 #175 üzenetére
Ugyanis azt írod Cifu hogy 6.
Hol írtam én ilyet?!?!
A dinamikus és a statikus kontrasztnak nincs ''váltószáma'', nincs szórzó, vagy ilyesmi. Az adott kijelzőnél alkalmazott technológiáktól függ, de általában a statikus kontraszt 600:1 és 1200:1 között változik (CCFL háttérvilágítású LCD kijelzőknél). Az LCD gyártók honlapján általában megtalálható, hogy milyen statikus kontraszt értéket képvisel az adott LCD panel, aztán az alkalmazott dinamikus kontraszt technológiától függően ez akár lehet 15000:1 dinamikus is.
Viszont a dinamikus kontraszt és a statikus kontraszt sem árulja el, hogy milyen a feketéje. Az LG által használt S-IPS panelek egyik hátránya, hogy több fény szivárog át rajta, mint az xVA paneleken, ezért a feketéje világosabb szürke, mint egy azonos kategóriájú xVA panelé.
Meg hát a csatlakozók miatt is kérdeztem hogy LG vagy SAMSUNG mert nem mind a kettő tudja ugynazt és én ebbe már nem nagyon folytam bele de azért olvasgattam.
LG esetén az új sorozat (LC5x / LF6x / LY95) mind VGA-n, mind HDMI-n tudja az 1:1 pixel mappingot. A Samu esetén a 8-as sorozat szintén tudja mindkét bemeneten az 1:1-et, a 7-es széria csak VGA-n.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Ahogy alant írták, a TV-d natív felbontása 1366x768. Az ettől eltérő felbontásokat, mint minden LCD kijelző, ő is over- vagy underscan-el éri el. Ergo a legjobb képminőség mindig 1366x768-on érhető el rajta...
-
félisten
Mind a Samsung LE-32R8x, mind az LG 32LC4x/5x tudja HDMI-n keresztül az 1:1 pixel mappingot, a költségkeretbe mindkettő belefér, tehát innentől kezdve egyéni izlés kérdése, hogy melyiket választod. A Samsung előnye az, hogy mélyebb a feketéje, az LG-nek jobbak a betekintési szögei (és ugyan ez egyéni izlés kérdése, de szerintem természetesebbek a színei). Mindkettőnek van optikai hangkimenete, de ez lényegtelen, ha számítógépre akarod rákötni (a házimozirendszerhez úgyis akkor a számítógépet fogod rákötni, a TV adásokat meg jelenleg még nem Dolby Digitalban nyomják...).
Mindkettő jó válaszátás az adott célra.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
A 2 tuneres PiP, és társai jó dolog, emiatt tényleg dicséret illeti a TV-t. Őszintén szólva szánom-bánom, de az utóbbi időben nem figyeltem a videoton TV-kre, ha a képminősége rendben van, akkor akár jó választás is lehet, bár egy kicsit aggasztó, hogy csak 1000:1-es kontrasztarányt adnak meg....
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz ssolitude #184 üzenetére
Akkor még 1x: az LCD kijelzők sajátja, hogy egy natív felbontással bírnak. Az ettől eltérő felbontásokat saját maguk, a beépített elektronikájuk által méretezi át jól vagy rosszul (függően milyen minőségben dolgoznak). De tökéletes képminőséget csak 1:1 pixel mappingnál bírnak nyújtani...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
N4r4ncs
aktív tag
A Sonynak a D3000 most a legfejlettebb szériája?
Mátyással együtt az igazság is meghalt
-
Sztojcsi
tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok otthon lcd tv-k terén ezért kérdezném, hogx ti melyiket ajánlanátok? A szempontok, hogy PC-re szeretném kötni, 32''-os legyen, és max 150k.
Akinek van hasonló pc-re kötött tv-je az elmondhatná a tapasztalatokat. Nem túl kicsi a felbontásuk ekkora mérethez? Gond nélkül lehet váltogatni a tv és a pc kijelző módok között? -
ssolitude
őstag
És mi van akkor, ha a vga támogatja azt az ''extrém'' felbontást, ami az 1:1-hez kell a TV-nek? A kép ugyanolyan lesz,egy 32''-os TV-n, mint egy 19''-os monitoron?
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
félisten
válasz Sztojcsi #193 üzenetére
LG 32LC41 / LC51. Egy barátomnak ilyen van, teljesen elégedett vele, és itt a topicban is van, aki e mellett döntött, ő is elégedett volt vele.
Nem túl kicsi a felbontásuk ekkora mérethez?
Nem, de ne fél méterről nézd majd, mint egy 17-22'' monitort. Úgy 1.5-2 méterre is lehet tőled kényelmesen, és így nem fogod a pixeleket sem látni.
Gond nélkül lehet váltogatni a tv és a pc kijelző módok között?
Nem igazán értem a kérdést...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz ssolitude #194 üzenetére
És mi van akkor, ha a vga támogatja azt az ''extrém'' felbontást, ami az 1:1-hez kell a TV-nek
Ezt a kérdést nem igazán értem. Mi az, hogy ''ha''? Az 1366x768 (vagy 1360x768, ha D-Subon keresztül van összekötve) felbontás nem éppen extrém...
A kép ugyanolyan lesz,egy 32''-os TV-n, mint egy 19''-os monitoron?
Igen és nem. A képminőség terén nem lesz különbség, hiszen nagyságrendileg azonos technológiáról van szó ( vagyis egy gyengébb LCD monitor képminősége egy gyengébb TV-jével ér fel, egy felső kategóriás TV-é persze jobb nála, stb.).
Másfelől viszont egy 19'' LCD moncsi ugye 1280x1024-es felbontású, a jóval nagyobb 32'' TV viszont 1366x768, vagyis kevesebb a képpontok száma. Emiatt ha azonos távolságból nézed, a TV képe pixelesebb, ezért ha LCD TV-t használsz monitornak, célszerű messzebb rakni, mint egy monitort (32'' esetén 1.5-2 méterre legyen tőled kb., a konkrét értéket majd persze neked kell belőnöd).Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Sztojcsi #197 üzenetére
tehát olyat lehet hogy gépezek mondjuk, aztán ott hagyom mondjuk letölteni, és közben átváltok tv nézésre?
Mi köze a letöltésnek a kijelzőhöz, legyen az TV vagy monitor?
Mert szerintem semmi. Ez kb. ugyanolyan, mintha kikapcsolod a monitort, amikor ott hagyod estére (vagy egész napra) egy futó torrentkliensel a gépet.
Samsungokat nem is ajánlotok? Sokan dicsérik őket.
150e Ft-be csak az LE-32S81 fér bele, ami pedig gyengébb, mint az LG. Az LE-32R81 jó lenne, de az egy kicsivel feljebb van árban. A régebbi 7-es szériákat (R71, S71) pedig fejelteni kell, főleg ha számítógéppel akarod összekötni, mert nem tudják DVI-HDMI-n az 1:1 pixel mappingot.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Diablo IV
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- Építő/felújító topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest