Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kw3v865

    senior tag

    Sziasztok!

    Lézeres szemműtéten gondolkodok, voltam most általános kivizsgáláson (normál szemészeti, tehát még nem valamelyik lézeres cég) és a doki szerint 95%-os valószínűséggel alkalmas vagyok a műtétre. Ő a PRK-t és a LASIK-ot is ajánlja, mindkettőt jónak tartja, de a PRK után kicsit érzékenyebb lehet a fényre a szem, tehát azért a LASIK kicsit jobb (bár én amúgy is napszemüveget hordok, ha napra megyek, megszoktam már, hogy beltéren se veszem le a dioptriás napszemüvegemet).
    A másik nagy kérdés, hogy hol csináltassam. Alapvetően a Sasszemet, a Focusmedical-t néztem ki, de ő (szegediként) ajánlja a pár hónappal ezelőtt nyílt szegedi Mediversal Vision-t. Szerinte a technika számít igazán, és ők tényleg a legújabb gépekkel dolgoznak. A szakmai háttér is egész biztosan rendben van náluk, komoly tapasztalattal rednelkeznek. Tehát kényelmes lenne számomra, hogy ezt a helyi céget válassazm, azonban komoly hátránya, hogy bizony drágább, mint a két budapesti nagy cég, nem is kicsi a különbség.
    Van esetleg valakinek tapasztalata velük?
    Ami miatt még gondolkodok: vajon mennyi valószínűsége van, hogy tényleg elhagyhatom majd a szemüveget? -4 és -2 a két szemem dioptriája, ha a műtét után -1 -re javul, az számomra csalódás lenne, haszontalan pénzkidobás. Nyilván benne van a pakliban, hogy lassan az évek múlásával elkezd kicsit romlani, de jó lenne azért 5-10 évig szemüveg nélkül élni.

Új hozzászólás Aktív témák