Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Sztenly #12739 üzenetére

    Ja igen, egy ma kezdo phd-s tanulo valoban tobbet kap, mint ok, ezt elfelejtettem hozzatenni mint tovabbi lealazas. Ettol meg az a kisebbseg (es mennek is el a palyarol mert mar phd-kent piaci problemakat oldanak meg es a cegek tripla aron lehalasszak oket).
    Az meg hogy phd nelkul oktathat, hat... nem sok fogalmad van szerintem arrol hogy mi a kulonbseg a kutato es az oktato kozott es hogy a ketto az elmult 40 evben is mindig is egymastol fuggetlen ut volt. Es az oraszamot a kutatokra nem lehet leosztani, ugyhogy volt ahonnan dobtak ki a doktorokat (me'g jobbik eset ha mas tanszekre), mert letszamkorlat, minimum doktori megvan szabva, de a leadando oraszam is, es mashogy nem jon ki a matek.
    Elhihetned esetleg hogy ebbol a szempontbol tobbet tudok a temarol mint te, aki nem latsz bele csak a kormanypropagandaba, meg a megfeleloen kozmetikazott statisztikaba.
    Majd kivancsi lennek a velemenyedre egyetemi tanulmanyok elott/alatt levo gyermekkel is (nagyobbikam 10.-es, innen is vannak erdekes dolgok).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák