Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lipton

    őstag

    válasz martillo #72677 üzenetére

    Nem kell feltétlenül levágni előre de illik kiszámolni/lerajzolni, hogy mi hogyan jön ki, ne a végén legyen meglepetés. Függőleges és vízszinten irányban is meg kell nézni, hogy hogyan jönnek ki a szélek és a vágások illetve a minta.

    A vágót próbáljad ki előre, ne a munka közben derüljön ki, hogy nem tudsz vele vágni. Nagy különbségek vannak vágók között. A technikára is rá kell érezni, hogy nyomod/tolod, hogy roppantod el. Apropó, mennyi lapod van pluszban?

    Weber nem tudom milyen, mapei párti vagyok. Elvileg 5kg/m2 a ragasztóigény, ekkora burkolásra nem kell sok, nem érdemes ezen spórolni. Fuga is egy zsák elég, sziló is az alsó kihúzáshoz.

    Keverőszárad van az anyagot bekeverni?
    Fogazott vasad van?
    Gumis fugázód van?

    A csempét is kenjed meg a sima felével egyszer nagyon vékonyan majd mehet a falra a fogazottal a ragasztó. Fugánál vigyázzál, hogy ne legyen nagyon vizes mert akkor a száradás során repedezni fog.
    A munkalapra rá tudod támasztani az első sort majd valamilyen módon (ék, fugakereszt).

    Amit írtak feljebb arra figyelj, ha festett a fal akkor le kell kaparni a festék nagy részét mert nem fog rá jól tapadni a ragasztó.

    Szerintem ne keverj be elsőre túl sok ragasztót. Elvileg összesen nem kell egy zsákkal majd a 4m2-re.

    Egy hosszabb léccel, vízmértékkel nézzed meg előre a síkpontosságot, bár ha a konyhapult ott van akkor remélhetően nem olyan vészes - látszana a pult szélénél nagyon.

    Fugakereszt "helyett" létezik ilyen speckóbb szintezős műanyag. Nem olcsó, de egész jó dolog.

Új hozzászólás Aktív témák