Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • canniball

    nagyúr

    válasz gerisz23 #67363 üzenetére

    "Pontosan,elektromos készülékből illetve statikus feltöltődésből."
    Na de épp azt kérdeztem hogy ha az elektromos rendszeren van EPH akkor a kádra minek? Hiszen csak olyan helyről jöhetne a gubanc ami védett...

    "Gondolom gázzal megy a fűtésed is,nos a gázkazánnak is kell villany..."
    A fűtés gázzal is van megoldva (meg vegyestüzelésűvel is, de "párosítva" vannak, mindkettő egy rendszerre dolgozik). De mint írtam a gázkazán "le van védve", ezért nem értem akkor miért kéne pluszban a fűtésrendszert is.

    "Googlizz rá hogy miért is kell az eph."
    Hogy miért kell az EPH azt értem, az nem is kérdés. Hogy a kádra miért kéne EPH arra rákerestem, de semmi értelmeset nem találtam.

    (#67364) dh66e!
    Így már értem; kb. ugyanarra gondolunk. Egy drága akril biztosan jobban bírja a gyűrődést, ezért is néztem a Ravakot, de némi gondolkodás után arra jutottam hogy nem feltétlenül éri az meg nekem a háromszoros árat.
    És ha már az árnál tartunk. Rákerestem a lemezkádra, úgy látom majd' mindenhol a Kaldewei kapható olcsón. Mivel ez a név nekem nem mond semmit rágugliztam és azt láttam hogy német márka, és hogy több százezres termékeik is vannak (itt kicsit elkerekedett a szemem :D ). Persze én nem ebben a kategóriában gondolkodom hanem jóval lejjebb, ott annyit sikerült kiguglizni hogy a 25k-s termékeiken nem 3,5mm-s (mint a drágábbakon) hanem 2,3mm-s zománcozás van (vagy ennyi a falvastagság? hol ezt hol azt írnak). Kérdés hogy ezt a 25k környéki kategóriát meg szabad-e venni? Vagy ez is ugyanolyan gagyi lesz mint az olcsó akril kádak (vagy a többi túl olcsó termék) és érdemes jobban kinyitni a pénztárcát és a 75-80k-s termékek közül válogatni? Mert akkor megint cseberből vederbe estem, de miután egyszer volt már szerencsém egy Sanimix "márkájú" csappal megjárnom (kb. fél év után dobhattam ki, mert anyagában repedt meg) megfogadtam hogy sz@rt többet nem veszek, inkább valamivel drágábban megcélozom a középkategóriát. De ha a huszonezres kád is hozza azt a színvonalat/stabilitást amit az elmúlt évtizedekben a lemezkádaknál tapasztaltam (fogalmam sincs hogy az átkosban vagy a rendszerváltás környékén milyen minőségű kádakat lehetett kapni, nekem ilyenekhez volt eddig szerencsém) akkor nem gondolkozok tovább.

    [ Szerkesztve ]

    https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

Új hozzászólás Aktív témák