Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Ton-ton #13421 üzenetére

    "Tehát ez egy vegyes tüzeléses kazán, zárt rendszer túlnyomásszeleppel biztosítva. (ezért nem is lehet szobatermosztáttal kapcsolgatni)"

    Már hogyne lehetne szobatermosztáttal kapcsolgatni! Magam is azzal kapcsolgatom - nekem is zárt rendszerű vegyestüzelésű kazánom van. Csőtermosztát is van rajta - pont olyan, amit linkeltem, de az azért kell, hogy szabályozni tudjak egy másik keringetőszivattyút, ami a puffertárolóból húzza a vizet.

    Persze így már teljesen értelek. Így elég lesz a csőre tenni, és kitapasztalni, hogy milyen értékre állítva fogja jókor bekapcsolni a szivattyút. (Jómagam úgy 90 fok valós kazánvíz hőmérsékletnél indítanám a keringetést - már ha a rendszered olyan szépen muzsikál, mint ahogyan írtad.) Sőt, így mehet akár a huzatszabályozó helyére is. Azonban ebben az esetben ellenőrizd le még szerelés előtt, hogy ki tudod-e nyitni majd tőle a kazánajtót rendesen?

    Egyébként nem valami nagy spórolás a keringetőt kikapcsolva hagyni, az max negyed óra alatt átforgatja az összes vizedet. És tudni érdemes, hogy minél melegebb a víz, (inkább úgy fogalmazok, hogy minél kisebb különbség van a felmenő és a visszajövő víz hőfoka között) annál lassabban működik a gravitáció.
    Elmondásod alapján klasszikusan eltalálták a gravitációs vízforgatáshoz a rendszeredet.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák