Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz stigma #24133 üzenetére

    Ha gyárilag készre szerelt kivitelben kell 3,5"-os külső merevlemez, akkor lásd a téma összefoglaló "Ár, vásárlási szempontok" fejezetében, valamint az alábbi kérdésre adott válaszban leírt, linkelt példákat.
    Az általad leírt WD Elements Desktop is megfelelhet a célra, aminél egyébként a "7200 RPM" és "32 MB cache" nem feltétlen reálisak, előfordulhat a különféle árukereső weboldalaknál pontatlanság a termék jellemzőinél.

    Ha külön vásárolt 3,5"-os belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez (példa) megoldás kell, akkor az a linkelt társtopikok témája, az ügyben szükség esetén ott kellene érdeklődni az ottani téma összefoglalók elolvasása és a linkelt példák átnézése után. + Fixen el kellene dönteni, hogy biztosan 2 db egylemezes külső ház kell-e a HDD-khez, mert lehet akár kétlemezes külső házat (példák) / kétlemezes dokkolót (példák) is venni, amiben 2 db HDD is elfér egyszerre. Bár ha az adatbiztonság a téma, akkor előnyösebbek lehetnek az egymástól fizikailag is elkülönülő offline tárolóeszközök.

    Az említett megoldásokat összehasonlítva mindegyiknél lehetnek bizonyos előnyök és hátrányok, amiket értelemszerűen először mérlegelni kellene, majd utána annak megfelelően választani egyiket, vagy másikat.
    Ha a kedvezőbb ár a legfőbb szempont, akkor pláne nagyobb tárolókapacitásnál előnyösebb illetve olcsóbb lehet egy gyárilag készre szerelt külső merevlemez.
    Ha az átlagosnál minőségibb / tartósabb, valamint SMR helyett biztosan CMR HDD (akár pl. a WD Purple) kiválasztásának lehetősége a fő szempont, akkor viszont a külön megvásárolt belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez megoldás lehet a jobb választás.
    Ha szempont a fizikai tápkapcsoló megléte, akkor olyan téren a külön vásárolt külső házak előnyösebbek lehetnek, mivel azokon gyakrabban szokott lenni (példa), ellenben a gyárilag készre szerelt 3,5"-os külső merevlemezeken nem minden esetben (példa).
    Ha 2 db külső merevlemez kell, akkor lehet akár kombinálni is az említett 2 két megoldást, nem feltétlen muszáj 2 db gyárilag készre szerelt külső merevlemezt, vagy 2 db belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez megoldást vásárolni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák