Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz bugizozi #23715 üzenetére

    Az előző válaszban le lett írva világosan + linkelve a szükséges formációk, hogy az SMR kb. az összes 2,5"-os belső és külső HDD-t érinti manapság, pláne nagyobb tárolókapacitásnál. Vagyis ilyen téren a 4 TB-os Toshiba külső merevlemezek sem jobbak, mint a Seagate-ek. + Az is, hogy ha biztosan CMR megoldás kell ekkora tárolókapacitással, akkor 3,5"-os fizikai méretben érdemes nézelődni. + Még az is, hogy ha eleve ilyen ritkán lesz használva az USB-s tárolóeszköz, azaz havonta csak 1x, akkor a CMR / SMR sem feltétlen téma, valamint ilyen alapon a most felsorolt modellek is majdnem kb. az említett "olymindegy" kategória.

    A felsorolt Toshiba 2,5"-os külső merevlemezeknél a pontosan melyiket értelemszerűen függ attól is, hogy pontosan milyen kell. Azaz pl. műanyag- vagy fémházas, bónusz szoftverekkel ellátott vagy azok nélküli kivitel, 2 éves vagy 3 éves gyártói garanciával, Micro-B vagy Type-C fizikai interfésszel szerelt, valamint milyen árkategóriában, stb., fel vannak tüntetve a jellemzők mindegyik sorozatnál a gyártó weboldalán. A belső, azaz a külső házban lévő HDD viszont elvileg ugyanaz tárolókapacitásról függően mindegyik sorozat modelljénél, vagyis olyan téren nincsen közöttük különbség.
    Az utolsóként említett Canvio Advance esetében meg egyrészt a 32 MB cache nyilván csak a szokásos elírás, pontatlanság az adott árukeresős és webáruházas találatoknál - soha nem kizárólag csak azokat kell nézni ilyen téren, hanem elsődlegesen mindig a gyártó weboldalát - , amikor eleve 128 MB a 4 TB-os modellnél (is), lásd pl. a The HDD Platter Database adatait. Másrészt az USB 3.2 ennél nyilván csak Gen 1 = USB 3.0 alapon értendő és érdemlegesen (Gen 2x2) semmi köze nincsen az USB 3.2 szabványhoz, meg ugye azt az adatátviteli sebességet egy M.2 PCIe NVMe alapú külső SSD tudja csak kihasználni (példa), nem egy ilyen pláne ahhoz képest elég lassú 2,5"-os külső HDD.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák