Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • beni-g

    csendes tag

    Sziasztok !

    Én egy külső merevlemez problémájáról szeretném kikérni a véleményeteket. Az érintett külső winchester egy Seagate Expansion 1 TB External Drive. Körülbelül egy évet használtam, majd nem olyan régen fellépett egy probléma. Csatlakoztatáskor eleinte alig akarta felismerni az USB eszközt, majd ha felismerte, beléphettem a főkönyvtárba. Tehát láttam a merevlemez tartalmát, de amint mozgatni/másolni/megnyitni próbáltam egy fájlt, lefagyasztotta az egész rendszert, és csak akkor tudtam tovább használni a gépet, ha kihúztam az USB-t.

    Mindemellett még aggasztóbb volt, hogy folyamatosan "recsegett" a winchester, mintha az olvasófej karcolt volna valamit, vagy forgás közben hozzáérne valamihez, szóval biztos, hogy fizikai hibája van. (nem érte semmilyen ütés, nem hordoztam magammal sűrűn).

    Garancia természetesen nem sokkal azelőtt járt le, hogy a probléma felbukkant. Próbáltam ubuntuval lementeni az adatokat, de nem ismerte fel a winchestert, és őszintén szólva nem is akartam erőltetni a további próbálkozásokat, mert aggasztó volt a zaj.

    Szerintetek érdemes lenne egy adatmentő cég kezébe adnom? Vagy van más megoldás is arra, hogy legalább lementsek bizonyos adatokat róla ? Akár a tovább használatról is lemondanék.

    Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák