Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Totis #3405 üzenetére

    Szia!

    Az Arctic külső házról pont van teszt és beszámolók az összefoglalóban: [link], [link], [link]. Illetve az alábbi külföldi oldalon van egy átfogóbb teszt is róla.

    A RaidSonic említett modelljével azonban még nincs tapasztalat. A strapabíróságon túl, a rögzítése az IB-279U3 külső háznak is hasonló, mint a kinézett IB-276U3-nak. Vagyis mindkettőnél 6 db csavar fogja össze a rack alsó és felső részét, ami mindenképpen előnyös. Mert pl. az IB-278U3 esetén csak sima patentos megoldás, illetve rögzítőfül van. A merevlemez belső rögzítéséhez csavarozási lehetőséget nem látni egyiknél sem, de vsz egy 9,5 mm magasat mindegyik rack rendesen közrefog és nem fog lötyögni bennük. Továbbá a másik két modell nem, de az IB-276U3 integrált USB kábelesnek néz ki, ami viszont már nem igazán előnyös. Ha a kábel valamely része tönkremegy, akkor jobbára csak a külső ház komplett cseréje marad, amire a fórumtárs is utalt.

    Tehát léteznek manapság vízálló | porálló | ütésálló tulajdonságokkal felvértezett külső házak is. De akkor érdemes igazán ilyeneket venni, ha valakinek célirányosan szüksége van a kimondottan strapabíró kivitelre. Mert amúgy az ilyen típusok a jobbára műanyag / gumi stb. burkolóelemek miatt nem olyan jó hővezetők, mint pl. az alumínium külső házak. Ennek pedig a HDD melegedése szempontjából nyilván van jelentősége. Továbbá a strapabíró kialakítás talán a gyári külső HDD-k esetében kiforrottabb [link].

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák