- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Occon adom
aktív tag
Érdeklődöm valaki szakinál, hogy van az, megjön egy külföldi csomag 2-n , átmegy a vámvizsgálaton 2 napja, aztán onnan 2 nap alatt nem került át a helyi csomagfuvarozóhoz.
Az Express One fuvarlevele alapján még nem tudnak róla, hogy a hivatalos dolgokon 2 napja átment és nincs még náluk, mi történik ilyenkor, hogy ennyi idő eltellik a semmire?
Mikor adják át a fuvarozónak, hogy történik ez? Nem értem mire megy el ilyenkor az idő. -
cof
veterán
válasz Occon adom #99601 üzenetére
...Az Express One fuvarlevele alapján még nem tudnak róla, hogy a hivatalos dolgokon 2 napja átment és nincs még náluk...
De ha az EO nyomkövetésben nincs semmi infó, akkor tényleg nincs is náluk még.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Jahno
veterán
válasz Occon adom #99601 üzenetére
" mi történik ilyenkor, hogy ennyi idő eltellik a semmire?"
Ugye Te még nem raktál meg kamiont?
-
Occon adom
aktív tag
Eddig erre 1 nap elég volt:
Most eltelt 2 nap és meg se moccanik.2021.11.04 09:01 (GMT-7): Csomag úti cél felé
2021.11.03 10:37 (GMT-7): érkezett a szállító cég
2021.11.02 13:22 (GMT-7): Sikeres vámkezelés
2021.11.02 13:06 (GMT-7): A vámkezelés megkezdődött
2021.11.02 11:19 (GMT-7): Megérkezett a célországba
-------------------------------------------------------------------------------------
2021.10.22 08:53 (GMT-7): Csomag úti cél felé
2021.10.21 10:56 (GMT-7): érkezett a szállító cég
2021.10.20 17:00 (GMT-7): Sikeres vámkezelés
2021.10.20 14:49 (GMT-7): A vámkezelés megkezdődött
2021.10.20 04:56 (GMT-7): Megérkezett a célországba
2021.10.18 22:00 (GMT-7): Indulás származási ország[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Jött egy SMS, hogy valaki, valamit kézbesítene.
Aztán kérdezgeti, hogy hol meg mikor akarom megkapni, meg két forint vámról beszél, ami gondolom 2 dollár.
Igazából az a meredek, hogy egészen más dolgokkal vagyok elfoglalva, és nem is gondoltam, hogy ez egy ordas nagy átverés. Elsőre, sőt, többedik alkalommal se tűnt annak.
Még az email címet is bekérné egy spam listára... A bankkártya adatok, cím, telefonszám mellett...#oriliv clubbestdeal +393761032323
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
fairi
addikt
EU vámmizérián még a szélhámosok is sokat keresnek. Mindenki jó jár, csak mi nem.
-
Wasquez
senior tag
Erre nem tudja senki a választ?
Ez még mindig érvényben van, vagy ez már elévült jogszabály?
Ha érvényben van, akkor ez pontosan mit is jelen?
2017. évi CLII. törvény 162.§.(5) bekezdése alapján:
"A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, tíz eurónál vagy az 51. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a tíz euró alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."PC
-
kipser
tag
Sziasztok!
iPhone 11 Pro max telefonomra szeretnék külföldről üvegfóliát rendelni. Be tudom valahogy állítani azt, hogy pl.: aliexpress, banggood esetén csak az eu raktáron lévő termékek jelenjenek meg? Így hamar itt lenne és nem kellene vám + áfa (legjobb tudomásom szerint).
Köszönöm szépen!
-
LOTR
addikt
sziasztok
egy 167 usd költségű rendelésnek mekkora esélye van jelenleg, hogy vámot is kell rá fizetni?
jelenleg kb 169 usd a 150 euro
mennyire ajánlatos-érdemes megközelíteni ezt a 150 euros értéket?a kérdés arra irányul, hogy mi alapján számolnak a vámosok, mert ha jól tudom devizás számláról fizetve is átváltanak forintra és az alapján számolják ki a költségeket
köszönömOne Ring to rule them all
-
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Rendelnék Aliról egy Chuwi ubook billentyűzetet. [link]
Erre már csak 400ft postai kezelési költséget kell fizetni?
Köszönöm szépen a segítséget.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
mrzoltan
csendes tag
válasz szaszlaci #99605 üzenetére
Ugyanerről a telefonszámról ( +393761032323 ) nekem ma jött üzenet - " A termék késedelmes kiszállítása ma" + link üzenettel. Az oldalon valami vámot emleget. Gyanús lett emiatt egyből - akkor hogyan szállítanák ma? Ezek szerint lehúzás lenne. Köszi, hogy írtatok róla igy megnyugtató.
-
-
tbalint3
tag
válasz azbest #99569 üzenetére
Na az Eone csomagomat végre kihozták kedden. Nem tudom hol volt tárolva de igen erős WC öblítő/illatosító szaga volt. Szerencsére csak a csomagolásnak.
Viszont ez a postás "adathiányos" csomagnál mire számítsak, mennyi idő lehet még? Már 3-a óta a kicserélőben van, de azóta semmi változás. Neked mennyi időbe telt?
Egyébként érdekes ez az "U-s" szállítási mód, mert Taiwanból érkező microsd kártya van benne ami Singapuron keresztül jön. Mondjuk én Registered airmailt választottam, erre az eladó jól átvágott ezzel a lassú szállítási móddal.
Valami Quantium vagy micsoda a szállító, ilyen hozott már valakinek valamit Taiwanból?
[kép][ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
-
Wasquez
senior tag
Az, hogyan lehet, hogy december 25.-én rendeltem aliexpress-ről 20$-ért elvileg Kínából, és ma megjött a csomag, bedobva a kertbe.
Miért nem volt ezzel semmi bonyodalom? Nem értem!PC
-
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
2021. december 6-án rendelt Aliexpressről (China Post). A csomagkövetés szerint valahol elakadhatott a dolog vagy csupán a karácsonyi időszaknak tudható be ez?
Saját tapasztalataim alapján, nekem mindig legalább a magyarországi feldolgozóig elért a csomag egy hónap alatt.
Érdekes, hogy az Origin résznél van egy bejegyzés január 3-án, de a célországnál nincs változás hosszú ideje.
Csomagszám: LV374183445CN
17track.net
Destination:
2021-12-21 15:02 Insert item into bag
2021-12-21 13:29 Insert item into bag
2021-12-11 11:43 Receive item from customer
...
Origin:
2022-01-03 20:30 The plane entered the port
2022-01-03 07:00 Airline departure
2021-12-23 22:40 Airlines receive
2021-12-23 19:02 Zhengzhou City, has been handed over to carriers for transportation
...Köszönöm a segítséget.
-
kpoos
csendes tag
Sziasztok!
Kérhetnék egy kis segítséget vámkezelés ügyben?
Rendeltem egy csomagot kínából ebayen eredetileg ****CN tracking numberrel (57 USD értékben)
Megkaptam a posta papír alapú levelét a mai napon, hogy vámkezelendő küldeményem érkezett és adatpótlásra van szükség. A levélben már teljesen más ****DE (tehát németországi) tracking szám található. Felnézve a posta tracking oldalára egyértelmű, hogy ugyanarról a két küldeményről van szó. A csavar azonban itt jön:
A posta nyomkövetésén az látszik, hogy a vámkezelés már lezajlott és a csomagot továbbították belföldre.
Szállítás A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben
2021.12.29. | 09:24 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ Feldolgozás A vámkezeléshez szükséges dokumentumok bekérése (ügyfélre vár)
2022.01.05. | 11:43 NPKK Vam Feldolgozás Vámkezelés vége
2022.01.06. | 12:19 NPKK Vam Feldolgozás A küldemény feldolgozása folyamatban
2022.01.07. | 08:27 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ SzállításTovábbítás belföldre
2022.01.07. | 08:27 Nemzetközi Posta Kicserélő Központ Feldolgozás A küldemény feldolgozása folyamatban
2022.01.08. | 01:33 Országos Logisztikai KözpontAz ebay-es rendelésnél is az látszik már, hogy végeztek a vámolással:
Jan 7, 20228:27amImport Customs Clearance Completed
Az én postai levelemnem a feladási dátuma a pecsét alapján 01.06. Ládába dobták, nem átvettem. A levél alapján 5 naptári napom van az adatpótlásra, egyébként visszaküldik a csomagot a feladónak.
Tudom, hogy tavaly július óta már nincs áfamentes csomag, én arra számította, hogy erre vámot nem (150 eur alatti) viszont áfát fizetnem kell. Azonban most ha ezt továbbították már belföldi kiszállításra, mit gondoltok, vajon van-e bármi teendőm?
Ami nekem fura, hogy a tracking alapján úgy tűnik, a csomag nem kínából érkezett, hanem Németországból érkezett és ugye abban az esetben viszont nincs sem vám sem áfa, mert EUn belüli küldeményről van szó.
Valahogy az az érzésem, ha átengedték a vámon gond nélkül, akkor nincs további teendőm. Mégsem értem, miért kaptam az adatpótlásról szóló levelet akkor.
Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm a válaszokat. -
sellerBP
tag
Sziasztok!
Figyeljetek azért mivel adják fel majd a csomagot. Mert én Aliexpress Standard Shipping-el rendeltem egy cuccot, ami végül CAINIAO-val adták fel, amit MO-n Express One kapott meg (Régen MPL volt ez is azt hiszem) Sajnos mivel munka miatt nem nagyon érek rá,ezért nem is voltam otthon amikor jött a futár,de szerencsém volt mert Express One küldött egy e-mailt amiben benne volt futár száma, és tudtam vele beszélni,hogy postaládába dobja bele, különben ment volna vissza depo-ba Soroksárra a depoba.
Viszont ami pozitív mivel ÁFÁ-t már Ali oldalán fizettem nincs 400ft-os tranzakciós költség mint posta estében,de átvétel kicsit nehézkesebb azoknál akik dolgoznak az Express One esetében.
China Post Registered Air Mail az még MPL itthon ugye? -
-ZeeZee-
senior tag
Félig off, mert Aliexpress rendelés, de... Szóval rendeltem 5 különböző shopból 5 különböző terméket, nagyjából 1 órán belül. Mindenhol kiválasztottam az Aliexpress Saver Shippinget felárral. Erre most azt látom, hogy az összes rendelésemet összevonták 1 csomagba (Combined delivery), Aliexpress Standard Shippingre. Összesen 20$ az összérték. Jól értem, hogy 1 csomagot fogok kapni? Ezt jelenti a Saver Shipping, hogy összevonják a csomagokat?
-
-Skylake-
addikt
Sziasztok,
A japán amazonról szeretnék rendelni olyan terméket, amit ide nem szállítanak ki. Milyen lehetőségeim vannak erre , whiterabbit / remambo szerű megoldások mennyire megbízhatóak ?
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz Occon adom #99633 üzenetére
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy ilyet rendelni: [link]
Hogyan működik most a vámolás, hogy érdemes rendelni, mit csináljak, és kb mennyibe kerülne?
Köszönöm a segítséget.
-
válasz Occon adom #99622 üzenetére
Persze, h csalnak - azért küldtem. De akkor nem esett le az irónia
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
szacsee
nagyúr
Üdv!
Az mennyire trendi mostanában, hogy pl LP..... nyomkövetéssel ellátott Aliexpresses csomagokat a posta lehúzza vámkezelési díjjal?
Express One és UH... BE nyomkövetéssel ellátott csomagok megjönnek normálisan, két csomagom fenti LP+14számból álló nyomkövetéssel rendelkező is megjön, csak a postás átad mellé egy számviteli bizonylatot és beszed csomagonként 800ft-ot (vámkezelési díj799ft vámteher 0ft) a 2-3 dolláros csomagra, számlát visszanézve pedig fizetve az áfa.
Ha fogy a zseton, vagy hó vége van gyűjtenek, vagy mi a reszelt tök van?
Sajna előre nem látni, hogy ki milyen feladási módot választ, így nem kalkulálható ez a plusz költség, gondolom sokadik bőr amit az adófizetőről le lehet húzni pluszba.
Ja garmin óra keret szilikon borítás volt az egyik csomagban, a másikban pedig a töltőcsatlakozó szilikon védőkupak. 4x5cm-es kis levelek pár gramm súllyal, szóval még az sincs, hogy nehéz, vagy gyanús küldemény lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
szacsee
nagyúr
-
Jahno
veterán
válasz szacsee #99641 üzenetére
ÁFÁt fizettél. Többi a posta nyilatkozataiban le van írva, eljárásnak díja van, ez ilyen. Egyebeket meg a hasonló csoportokban el lehet olvasni, mert akad amikor az ÁFÁt is még egyszer beszednék. Ha nem fizettél, akkor az a feladástól függ, lehet EUs vagy akármi csomag.
-
Pocak89
senior tag
Most jön majd először LD...BE csomagszámmal rendelésem. Régebben azt olvastam, hogy ez hasonlóan az NL-hez fennakadás nélkül átjön. Kapott valaki mostanában ilyen BE csomagot? Mik a tapasztalatok vele?
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
ugri77
tag
Posta újfajta SMS küld a 24mm nél vastagabb külföldi csomagról . Ebből jobban tudható melyik csomag jött meg .
"Nemzetközi küldeménye UH0.....6BE àtvehetö: M..... 1 posta 2022.02.01-ig. Kérjük ezt az értesìtést hozza magàval. Magyar Posta" -
Jahno
veterán
válasz ugri77 #99645 üzenetére
Csak figyelj oda, mert van mikor emailt küldenek, amit az Ebayes bolt adott fel. Elég jól el lehet kavarodni. Nekem egyelőre a postától 5 különböző féle értesítés szokott jönni, bár a kézzel írt papír egyre ritkább.
Tudja a fene, kis csomagról nekem még a szokásos sokszám_számok_sorszám formátumban érkezett minden.
-
goro1000
aktív tag
Sziasztok! Ilyen telót honnan lehet rendelni?:Realme GT Neo2 Dragon Ball Z Limited Edition
Köszi -
Occon adom
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Peugeot, Citroën topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest