-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
A Gearbesten az Expedited Shipping jelent valami extrát?
Janaboy
-
tboy72
aktív tag
Na ma hajnalban megjött a Paypal döntése a Tinydeal-es ügyemben!
ELUTASÍTOTTÁK A REFUNDOT!!!
Tehát a Paypalnak mindegy, hogy egy 35 kilométerrel odébb lévő városban valaki átvesz valamilyen csomagot, akkor ők úgy értékelik, hogy rendben megérkezett!!!Szétb@x az ideg!!!!!
Természetesen megfellebbeztem az ügyet, és egy térképszelvényt is küldtem nekik, hogy mi a bibi!!!Nem elég hogy nem kaptam semmit, már 30 napja ülnek a pénzemen, és most még 30 napot ígérnek a felülvizsgálatra!!!
Balfax bagázs ez a Paypal is!
Full idiótákat alkalmaznak ott is!!!
Baxódjanak meg!
Phúúúú!
-
huliganboy
addikt
válasz tboy72 #63354 üzenetére
Ez az a mobil amit rendeltél?
Tinydeal mivel indokolt paypalon?
Hasonlóan jártam egyszer bár akkor fel sem adták a telefont, és hitegettek, hogy úton van de trackinget nem tudtak adni. Aztán csak visszafizették 2 hét múlva a pénzt nagy fenyegetések után. Hmm érdekes volt mert a teló sem érkezett meg.Hasonlóan járt a haverom az AntElife oldalla is..
Bár szerintem ezek olyan esetek mikor nincs olyan telefon nekik és szenvednek a beszerzéssel.
Azóta csak ALI-ról az ajánlott eladótól rendelek telót!!
-
tboy72
aktív tag
válasz huliganboy #63355 üzenetére
Igen, az a mobil, amit utána az EUSTOCK.HU-ról egy nap alatt megkaptam!
Semmivel nem indokolt, csak benyögött egy NL postás számot, amit Gödöllőre küldtek! (Nem az a címem!!!)
RS337378054NL
A postát nem kérdeztem, mert minek? Egyértelmű, hogy egy hamis számot adott, azt amit valaki Gödöllőről rendelt!
Még csak nem is mobil volt a csomagban, mert vám nélkül egyből a Gödöllői postára ment.
Csak azt nem értem, hogy a Paypal-nak mi nem egyértelmű abban, hogy nem a címzett vette át a küldeményt?
Vagy mindegy mit és hova küldenek Magyarországon az frankó, ha bárki bárhol átveszi.Milliárdos forgalmú cég (Paypal) és színtiszta idiótákat alkalmaznak felelős beosztásban!
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz Janaboy #63358 üzenetére
Ebből látszik, hogy elég likas a PP védelme. Én éppen ezért szeretem az AliPay-t, mert addig, amíg a termék meg nem érkezett, egy büdös kanyit sem kap meg az eladó belőle. Így "érdeke" ténylegesen feladni a terméket. A PP különben is csak egy átjátszó állomás, ami valljuk be pofátlanul drágán és xarul végzi a dolgát.
* Péter - 06302461862 *
-
tboy72
aktív tag
válasz Dominó85 #63359 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled! Én is inkább az Aliról szoktam rendelni, de most e Tinydeal képbe került az European Express miatt (itt írták többen, hogy gyors és "olcsó"), meg ugye a Doogee x5pro ott volt "in stock"!
Csak később jöttem rá, hogy az eustock.hu jobban megéri, mivel az fel is adja a terméket!!!!
-
Atomgeszi
veterán
válasz tboy72 #63360 üzenetére
Ha EU Expressel rendelted, akkor mehetett egyből Gödöllőre szerintem, mivel EU-n már máshol levámolták.
Kérdezz rá a postán is mindenképpen!!
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
luck66
tag
-
mazsi
senior tag
válasz tboy72 #63362 üzenetére
Túldramatizálod a dolgot. A te eseted klasszikus rendőrségi eset. Besétálsz a helyi örsre, es a többit ok majd redezik.
Tök mindegy a szándék és a jóindulat mértéke, létrejött egy több szereplős szerződés, ami nem hozta a tervezett eredményt. Simán tudsz hatni a civilizáltabb két félre, a bankodra es aa Paypalra, a többiek meg majd eldöntik mi a jól felfogott érdekük.
Tegyél feljelentést, ez már túl van a romantikus levélírás szintjénél.
Egy bontatlan, és egy extrával megpakolt DJI Tello drón eladó.
-
-
lejeno67
csendes tag
Akkor nem vagyok egyedül. A jelek szerint a Szeptember nem volt jó hónap SG-nek.
Destination Country - Cache Time:2015-11-15 11:01 - Go to official website
2015-09-17 23:35Célországba elküldve / Item sent abroad
2015-09-15 15:43Célországba elküldve / Item sent abroad
Origin Country - Cache Time:2015-11-15 11:01 - Go to official website
2015-09-17 15:43Despatched to overseas (Country code: HU)
2015-09-15 15:43Szarka invázió volt?
Vita megnyitva vagy 15 napja. 60 nap után a jelenlegi státusz:
Status:
Dispute Escalated - ProcessingReminder:
The dispute has been escalated and our Case Management Team will now get involved. Any updates we will inform you by email and message.Remélem nem szórakoznak már sokáig: 150 euró nem aprópénz.
-
Kukcaman
senior tag
Sziasztok!
Nekem egy újdonság a mai napon: link
Euro Business Parcel 1-14 daysafter 2-3 days you can check from www.pos.com.my
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz szmyky #63374 üzenetére
Gondolom teló maradt.. így -10-20% a "használt miatt"...
(csak máshogy leírva jobban hangzik, mintha totál lehúzták volna)Amúgy az "extended" az a gyorsposta... szal? Miazhog "sima gyorsposta"!? Van a sima posta, a gyorsposta (EMS) és a futár (DHL)
Nekem most a jófej PayPal visszapostát utasított el... de ez hagyján! A posta elvesztette (legalábbis trackben nem lett kézbesítve), de kivizsgálták és levélbe azt mondják kézbesítették... engem meg hülyére akarnak venni! Ja akkor a track történetben miért nem látszik... szal én tényleg buktam - persze nem hagyom! (ha semmit nem akarnak kiköhögni)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
GIJoe
addikt
válasz szmyky #63374 üzenetére
Szóval telefont kiválasztottam, új csicsa legalábbis annak volt hirdetve +
europe extended shipping service megvettem (32$) +4$ a Belgiumi átrakó miatt, (még gyorsabb szállítást ígértek és, teljes elkerülést...) meg fizetéskor derült hogy a Paypal költséget amit a cég fizet azt is kifizettem na mind1, had jöjjön (gondoltam én)
Telefon megérkezik 2 hét alatt, sima EMSel, Áfa kifizet, csomag kibont szép használt telefont...remek írok nekik. Oké véletlen előfordul az ilyen, alaposan dokumentáltam képek minden, fel tudnak ajánlani 14$t
Oké ekkor jött a claim, > én küldjem vissza, de úgy ahogy az eladó kéri, oké mondom
ír az eladó:csakis biztosított lehetőleg gyorspostával, és írjak rá 15$t értéket és ...stb
(volt rá példa h régebben visszaküldtem, és véletlen elveszett a csomag, ó... az itteni postással konzultáltam hogy ha nagyon akarom itt is meglehetne oldani h a követő szám ne mutasson átvételt, de átvettem.. kmh.)Szóval, ezt fizettem feleslegesen 32+4+meg az áfa, (ha van akkor nem innen rendelem, 200$ felett free DHLük van)+használt volt, és erre küldjem vissza, tehát 375$ ba lett volna hogy visszakapjam a 226$om, mondom köszi nem. Tehát eleve 140$ bukta, + szerintem 30$ vigaszdíjt érne hogy használt a telefon, vagy nem tudom ezt hogyan állapítják meg... ennél sokkal sokkal jobb az Alipay...
-
beg
veterán
"tehát 375$ ba lett volna hogy visszakapjam a 226$om, mondom köszi nem. Tehát eleve 140$ bukta, + szerintem 30$ vigaszdíjt érne hogy használt a telefon"
Kicsit fura a matekod, majdnem a napi dátumot is hozzáadod a költségeidhez, de tény, hogy így drámaibban hangzik, hogy 170-re megvágtak OMG.
Nálam ez így működött: Telefon megjött, hibás. Vevőnek szólok, ok, vissza posta. Paypal claim-ban visszakaptam a teljes vételárat (termék ára+ ide posta), plusz a visszapostát később, szintén a PP által.
Ilyenekből 0 bukóval ki lehet és ki is kell szállni. (Még az áfát is le lehet rajtuk verni ha kitartó vagy, de a fenti eset pont eu raktáras volt)
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
GIJoe
addikt
ha úgy járok el, mint te akkor bukom a meg nem valósut szolgáltatás árát: 36$ meg effektíve az áfát.
ami 200$ telefonra nem kevés. Becsapva érzem magam, és ugyanakkor egy aliexpressnek elküldtem a képeket, aki megvizsgálta anno ügyet, + a tracking numbert látta, hogy nem oké, és nekem ítélt.
A Paypal + magasról szart a bele a balkáni országban élő panaszára, ennyi.
Innentől kezdve óvatosan, csak apró dolgokat Paypallal.... (legalábbis én) -
LedyGyuszi
addikt
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Walmart.com-ról lehet vhogy rendelni?
thx előre is
XONE: LedyGyusziHU
-
törölt tag
Sziasztok. Tud valaki ettől olcsóbban ezt eu-n belül ? Vajon mennyi idő az a bizonyos ingyenes szállítás innét ? Vagyis 4-7 napon belül megkapom, és nem kell semmi pluszt fizetnem ???
választ
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
-
Xes
csendes tag
Ha ennyit látok posta nyomkövetésnél, akkor még el sem lett küldve Mo-ra?
Dátum Információk
2015.11.03
19:40
Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country -
Dusee
őstag
sziasztok
gyors kérdés, az normális jelenség, hogy China Post-tal rendelt csomag 15. napja úton van az országba, és nem ért ide?
tracking utolsó bejegyzése 11.01-én reggel Célországba elküldve, azóta semmi. -
Xes
csendes tag
-
bzs73
őstag
Üdv.
Hát én csak ámulok. 10.-én este megvettem ezt a táskát, na mondom ingyen posta, meg akció, remélem karácsonyra ide ér, mert dec 15-re írta maxra, és lám 16.án, ma hozta a dhl. 5 nap alatt megkaptam hong kong-ból, ingyen postával, és ebbe ott volt a hétvége is.ezt hogy csinálták.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Out
addikt
válasz huliganboy #63392 üzenetére
Amit csempésztek benne
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
bzs73
őstag
válasz huliganboy #63392 üzenetére
hát az hogy valódi bőr táska. itthon még drágább az ilyen bőrtáska. egyébként tényleg egy nagyon jól megmunkált, puha, de vastag szép bőrtáska.
itthon kb ilyen árakkal találkozol. szétnéztem itthon is rendesen, ha nem pvc táskát akarsz venni, bizony 50k körül kapsz egy névtelen valódi szép bőrtáskát. na ha meg valami menő márkát, nevet is ráaggatnak, akkor meg már.... tényleg sokba kerül. igaz ez se ólcsó, de most egy egyszerű adidas táska ami nejlon meg vászon, 15e ft, és hát van a 2 közt különbség.Out: arról hogy mi volt benne, nem nyilatkozok, csak az ügyvédem jelenlétében.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
válasz huliganboy #63395 üzenetére
Köszi.
a 2 teló és a notebook már az apróban, a könyv marad.egyébként a postára lettem volna kíváncsi, hogy ez mennyire gyakori, mert nem vagyok nagy ebay-s, de leginkább ez tartott vissza eddig, hogy 3-5 hét mire meg kapja az ember az árut. mostanában csak telefontokot rendeltem, azt is kínából, 2-3 hét volt, elfogadható postával. az is free volt. ilyen az ingyen posta, vagy mázlim volt? gondolom nem ilyen. sok csomag vész el?
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
válasz huliganboy #63395 üzenetére
Akkor meg is lett fejtve a rejtély
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
-
szlibud
tag
Német ebay-on rendeltem, lehet ilyen 12 jegyű a TN? (átírtam a számot, nem ez az igazi)
És ha igen mikor kéne megjelennie a dhl oldalon?Lieferung ca. : Sa. 21. Nov.
Sendungsnummer : 012345678901
Versandservice : DHL Paket International
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...