-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
Most ne haragudj de ki állította hogy "tudnak a számlára utalni"?
Én nem látok ilyet a hozzászólásomban, bárhogy nézem.Annyit állítottam hogy hiába szűnt meg a bankkártyája a kérdezőnek,
az az információ hogy az 123456789 számú megszűnt bankkártya melyik számlához tartozott az nem szűnik meg, ennélfogva egy refund gond nélkül be tud érkezni.Azt is mondtam még, hogy a PP topicban van több info hasonló esetekről, és legfőképp azt, hogy mindenképp érdeklődjön a banknál, mert az a biztos.
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
Bozek
nagyúr
Zalaegerszeg Kézbesítő Posta
Küldemény információ:
Kézbesíthetetlen / Undeliverable
Kiegészítő információ:
Telephelyre címzett más postán bérlő ügyfelek küldeményeinek indításaIlyenkor mi van? Az okés, hogy a munkahelyem címére rendeltem, de a cégnevet nem tüntettem fel sehol, mert saját névre érkező küldemények is megjönnek. Múltkor nem is volt vele problémám (legalábbis a nyomkövetés nem dobott fel ilyent) és az is GearBest-es csomag volt.
Bár ahogy látom, ez a Zalaegerszeg Kézbesítő Posta csak egy elosztó, a Zalaegerszeg 1-es postán szoktam megkapni a csomagokat.
[ Szerkesztve ]
-
P.Gabi
csendes tag
Üdv.
Lesz ez a global shopping festival 11.n. Tudnátok mondani pár oldalt amit szerentetek érdemes megnézni ?
Ali,ebay,gearbest-t tudom.Köszii
-
Timre
csendes tag
A Hong Kong posta ilyen lassú lenne?
Egy hete adták fel, de sehol sem lehet látni. (invalid)JIAYU G4S/L
-
beg
veterán
-
beg
veterán
Én azt mondom, itt mellettem eteti Elvis a hegyi Jetit.
Lehet, hogy füllentek?Ha ma feladta, akkor kell még neki 3 nap míg megjelenik a rendszerben. Ha feladta.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Van olyan adat ezekben az elektronikus levelekben (igazolásokban), amiket érdemes vagy ajánlott kitakarni? De természetesen a vámkezelést nem akadályozza.
Az alábbi igazolásokat kell egy email-ben elküldeni, melynek tárgya a Csomagszámunk, ha már megkaptuk az ajánlott levelet akkor a levélben található Iktatószám legyen, címzettje pedig a postaimport@posta.hu legyen.
-paypal igazolás (pdf , print screen,)
-email visszaigazolás a webshoptól / eladótól
-elektronikus számla (ha van)Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
beg
veterán
válasz tknof1871 #63163 üzenetére
Nincs. Ami rajta van, az meg úgyis kell nekik.
(Az üzenetkét ráíratott "Please describe it as a gift and write 20 USD on it" egyedi próbálkozások meg nem fogják őket érdekelni )
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
winfos
tag
Még jó hogy itt vannak a nagy leárazások a dollár meg az egekben kevesebb mint 1 hónap alatt 20-25HUF-os emelkedés... durva
-
-
Rainee
csendes tag
Sziasztok!
Október 28-án rendeltem telefont az Everbuyingról. 30-án jött a borítékról fénykép. Tracking november 4-ig egyáltalán nem élt. 4-én megjelent a "The item is pre-advised." állapot. Azóta semmi változás.
Tegnap írtam nekik levelet, hogy írják meg ha nincs és akkor refundolom. Egyelőre nulla válasz.
Kérdés: meddig érdemes várni és visszakérni a Paypaltól a pénzt?
-
beg
veterán
válasz Rainee #63168 üzenetére
Én már október 29-én visszakértem volna a helyedben, de legkésőbb november 5-én. Mit képzelnek?
Kínából rendelés alsó hangon 3 hét, hacsak nem fizettél express posta felárat. Lassú posta 2 hónap is lehet, PayPal-nál 45-50 nap környékén nyitogathatsz panaszt.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Rainee #63170 üzenetére
"Kérdés: meddig érdemes várni és visszakérni a Paypaltól a pénzt?"
Erre én:
"Lassú posta 2 hónap is lehet, PayPal-nál 45-50 nap környékén nyitogathatsz panaszt."
Kaptál választ, kár duzzogni.Azért azt lásssuk be, hogy 5 nap után nem rúgjuk rá PayPal refunddal az ajtót az eladóra, mert nem mozdul a TN. ha fizettél volna pl. DHL Express felárat, akkor jogos lenne a felháborodásod.
[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz Rainee #63172 üzenetére
Az a baj, hogy nyithatsz case-t, de mire a PP böfizne egyet rá, addigra már élő TN-el a kezében nyújtaná be a másik fél a PayPalhoz a "bizonyítékot", hogy feladta. Pandawill legutóbb 2 hét után adta fel nekem a cuccot, azóta nem rendelek onnan.
Nincs más fegyver a kezedben, mint várni és többet nem rendelni onnan. Az még a legjobb eladókkal is előfordulhat, hogy 10 nap alatt nem prezentálják a feladást. Ilyen ez a sport, ezeket mind bele kell kalkulálni.
A PP refundot arra találták ki, hogy 2 hónap után a pénzedhez juss, ha elveszne a csomag. Nem arra, hogy 10 nap után szaladjunk az óvónénihez.
Örülök, hogy van stílusom, legyen az bármilyen, de legalább van
[ Szerkesztve ]
-
Rainee
csendes tag
Na látod, ez már jobban tetszik ez a stílus. Az előzőt betudom annak, hogy valószínűleg rosszul tettem fel a kérdést.
Akkor még a héten mindenképpen várok. Hátha a refundolás emlegetése mozgásba hozza a dolgot.
Sajna rohadt nagy szükségem lenne a telcsire, mert necces, hogy a jelenlegi beadja a kulcsot.
-
beg
veterán
válasz Rainee #63175 üzenetére
Ez esetben ismét csak ismételni tudom magamat, DHL express. Feláras? Igen. De ha nekem sos kell valami, nem sajnálom rá azt a 15-20 dollár pluszt. cserébe 5-8 nap alatt a tiéd.
-
KamuMazsola
őstag
válasz Rainee #63175 üzenetére
Most így jártál. Legközelebb vásárlás előtt itt a topikban is kérdezhetsz. Biztos lesz valaki aki segít, hogy mit milyen szállítással érdemes. Most pl valami european express-szel érdemes telót rendelni, már ahol van ilyen opció és alig több mint egy hét alatt itt van és 2-3 ezres a felára.
[ Szerkesztve ]
Üdv.: KamuMazsola
-
moma
őstag
Sziasztok. Ez az első ilyen kínai rendelésem. A Geekbuyingról rendeltem egy Piston fülhalfatót, október 14-én, még nem jött meg.
Ez a 17track.net nem jön be nekem most.
A http://trackitonline.ru meg ezt írja:18.10.2015 14:50
Átvéve a feladótól
210025
Hungary
.
Magyar Posta Zrt.: RK257414610CN
Track at official postal site18.10.2015 14:50
Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin countryMost ilyenkor mi van vajh?
(szerk: a geekbuying oldalán feljött egy track17-es rész, de ott kínaiul vannak a dolgok.)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
Köszi! Az első hszt elolvastam és írja, hogy 45 napig reklamálhatok és reálisan 42-ik napnál érdemes. Akkor, ha jól értem még egy 10-15 napot nyugiban ülhetek, hogy mi lesz. És ha ugyan ez, akkor lehet reklamálni paypalnál.
Amúgy lehet nem bánnám, ha gond lenne így elsőre és végig kellene csinálnom egy problémást, hogy tudjam, hogy megy ez
mondjuk, ahogy nézem az oldalon 7-15 nap kellene, hogy legyen a szállítás szóval már késnek.
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
varadigabor
senior tag
Minidealről ha rendelni akarok akkor CUBOT X9-et. Melyikkel járok jobban rendes kínai vagy az eu-s?
Gondolom az EU-s akkor nincs áfa meg hamarabb is meg fog jönni? Nem rendeltem még csak a kínai webshopból. Annyival nem drágább..[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Zeki
nagyúr
Legyünk őszinték!
A DHL sem garancia semmire, ha nem adja fel. És azért nem adja fel, mert nincs neki. Majd beszerzi, mikor lesz. Akkor feladja.
Én a geekbuyingtól refundoltattam egy DHL-lel rendelt tabletet, amit nem adtak fel 2 hét alatt sem. Nyilván nem a geekbuying döntött úgy, hogy visszaadja a pénzem. -
hege21
aktív tag
válasz varadigabor #63182 üzenetére
Én innen rendelném,eu raktárból
Én rendeltem tőlük már 3-4db telót ,egy héten belül mindig megkaptam...[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
Igazából egy jó ideje kitolta a PayPal 180 napra a reklamálhatósági időt, de ajánlott 45-50 nap körül vitát nyitni. Ha macerás a vita és be kell vonni a PP-t is, akkor még úgyis 2-3 hétig húzódhat.
-
Rainee
csendes tag
válasz KamuMazsola #63177 üzenetére
A dual simes fórumban olvastam olyan hsz-t, aki európai wh-ból rendelt és 3 hét után Kínából kapta meg a cuccot... Hiába írja ki, hogy van neki készleten, nem láthatom, hogy igaz-e.
Az Everbuyingról pedig nem írtak negatívakat, illetve minden csájnás webshopról írnak poz-neg dolgokat.
-
fornettisuti
veterán
gearbest mennyire ajanlott mostansag, megjonnek az onnann rendelt telok, cuccok?
doogee f5-t rendelnek.iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
maggi1886076
addikt
válasz fornettisuti #63190 üzenetére
Megbízható webshop, én csak ajánlani tudom!
Asus Zenfone 2 551ML + Xiaomi Band Dropbox 54,88Gb Regisztráció: http://db.tt/aqH19dqW Flickr képek: http://www.flickr.com/photos/101977039@N08/
-
Turbobacsi
senior tag
válasz maggi1886076 #63191 üzenetére
+1
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Bozek
nagyúr
válasz fornettisuti #63190 üzenetére
Bár telefont eddig nem rendeltem tőlük, de minden megjött. Azért ajánlatos 2 dollárért TN-t kérni.
Egyébként a legutóbbi rendelésem egy kicsit kacifántosra sikerült, nem értem a Magyar Galambász Egyesületet... A nyomkövetésben megkapta a Kézbesíthetetlen státuszt, ezért felhívtam az elosztóközpontot, akik mondták, hogy a főpostán van a csomag (amit egyébként levélként adtak fel). Bementem a postára és mondtam a csajnak, hogy mit szeretnék. Na, elkezdte név alapján keresni, de nem járt sikerrel. Erre mondtam neki, hogy a cég címére kértem, akkor egyből meglett. Igazából az a furcsa, hogy ha tudják, hogy hová tartozik (rá is írták tollal a borítékra), akkor miért nem lehet berakni a postafiókba és majd onnan elhozzák nekem, ehelyett aggódhattam itt a Kézbesítetlen státusz miatt. Még az is jobb megoldás lett volna, ha nem kap semmilyen státuszt (vagy csak annyit, hogy Kézbesítés sikertelen), akkor várok még vele.
-
Atomgeszi
veterán
TinyDealnél kiégek komoolyan mondom..
Germany warehouse.
Ahova rendelném szintén Germany.
Shipping információnál beírom a német címet, erre kidobja,hogy nem szállítanak
Sebaj végignyomkodom a checkoutig, ott meg a paypal címemre akarja küldeni AMI MAGYAR. És mivel a Paypal rendes, külföldi címet be sem tudok állítani.
Esetleg valaki tud még Lenovo K3 Note-t feketét vagy fehéret EU warehousból?!Profilban hiába állítom be a német címet. NEM AKARJA.
Emailre természetesen nem válaszolnak, chat halott(legalábbis most, mikor ráérnék meló után ezzel idegeskedni, hogy valakinek megrendeljem ezt a fránya telót)[ Szerkesztve ]
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok,
innen rendelnék telefont, megbízható a bolt, avagy tudtok jobb alternatívát?
Ha jól olvastam, itt megoldott az ÁFA, meg minden más is.
A válaszokat nagyon köszönöm!
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Black&White
addikt
válasz Den Hadnagy #63197 üzenetére
Én is ezt a típust nézem, de szerintem csak azokkal tudsz trükközni, aminél Stock in Europe felirat van (Pro 5-ből csak a 32GB-os ilyen).
Szerintem most ez a legjobb ajánlat: Ali DHL szállítással. -
DougButabi
tag
Srácok,
Nem kellene már menni ennek a 11.11-es őrületnek akciók akciók hátán?
Vagy el vagyok tévedve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...