Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • maj-viktor

    őstag

    válasz Deck #35542 üzenetére

    De... van rá esély!

    Mivel a VÁM-osok se tudják mennyit ér egy csomag - doboz!
    Hiába van rajta a CN22 CN23-as nyilatkozaton... azon rendszerint 10-20-30$-os árat tüntetnek fel!

    Így az nem mentség kamu cipő rendelésére, hogy vám/áfa érték alatti és akkor úgyse bontanak...

    Véletlenszerűen kiemelnek csomagokat és bontanak...
    Persze a több ezres csomagforgalom max. 2-5%-ával csinálják ezt meg (amit ki is bontanak valósan), maradék, amire van idő az röntgen... (azért nincs annyi kapacításuk, hogy mindent kibontsanak és mindent leröntgenezzenek)

    Én így képzelem el (nem vagyok NAV-os, VÁM-os, így biztosra nem tuom):
    Leszáll a repülő Ferihegyen a csomagokkal, ez megy a "raktárba" szortírozásra...
    Itt átszagoltatják Buksi kutyussal, nem-e drog, fegyver (lőszer) van az adott csomaghalmazba, aminél jelez buksi, azt kiemelik! (címzett-nek ez nem lesz öröm)

    Ezután méret - súly alapján kiemelik azokat, amik biztos nem a ráírt 10-20$-os értéket képviselik... Mondjuk a csomagok 50%-át (laptop doboz méret - tablet - mobil, stb. amiből "reménykednek" befolyó ÁFÁ-ra, VÁM-ra!, így a csomagjaink 80%-a "elbukik"... a maradék 20% meg átcsusszanhat!

    Szóval kiemelték a cuccosokat, ezeket átviszik a röntgenen, ott ha beazonosítható mi van benne (pl. mobil, tablet), küldik az adatbekérő levelet, ha a röntgen kezelő nem tudja beazonosítani - ő sem feltéltenül tudja minden csomagról egy röntgen kép alapján mi... pl. fegyver - kés, egyéb gyanús elem, akkor azt bontják!

    A bontás min. 3 ember alatt történik, erről olvashattál (1 postai dolgozó és 2 vámügyintéző), felírják tételesen mi van a csomagba, ha illegális, akkor rendőrség, ha semmi extra, akkor visszazárják - megjelölik, hogy ezt bontották... ha áfa alatti, akkor megkapod rendbe, ha nem, akkor adatbekérő levél!

    De attól, hogy te "kamu Nike-t" rendelsz, ami ÁFA alatt van, attól azt még bonthatják, és behívhatnak elbeszélgetésre, hogy, na ez most hogy!? Te persze ott adhatod a hülyét, stb. és közös megegyezéssel arra jutotok a NAV-al, hogy lemondasz róla és megsemmisíthetik (ergó bukod a pénzt és a termék), ha szerencséd van, talán a megsemmisítés költségét nem kell állnod...

    Röviden ennyi! (vagy ez inkább hosszan volt, de mégis leegyszerűsítve)

    [ Szerkesztve ]

    JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

Új hozzászólás Aktív témák