- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attee88
csendes tag
válasz maj-viktor #34499 üzenetére
Félreértettetek. Nem türelmetlen vagyok. Amikor ezt a telót megvettem dec.25. volt, és febr. 14.-én kaptam meg.
Csak azt szeretném "elkerülni", hogy 1 telefonra 2 ÁFÁ-t fizessek. Tudod kicsi csóró közmunkás vagyok...Attee88
-
janek69
senior tag
Valakik a PayPal nevében küldözgetnek emailt,éppen most kaptam. Erről az email címről jött:no-replyz6yxi09a@em1.pp.co.uk, Egy japán linkre akar eljuttatni.
-
nagyúr
válasz maj-viktor #34505 üzenetére
Sajnos van aki bedől ezeknek
-
maj-viktor
őstag
Az Apple koppintja a Samsungot, a Samsungot koppintja a JIAYU, a JIAYU-t koppinja a noname gyár!
A különbség a minőségbe van! Valahogy ebbe a sorrendbe... én a JIAYU-nál tettem le a voksomat ár/érték arányba!(mondom ezt úgy, hogy mind a 3 márka - "gyár" termékeit használom, szóval rólam senkise mondhatja, hogy elfogult vagyok bármelyik irányba is...)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Attee88
csendes tag
válasz maj-viktor #34505 üzenetére
Nem kaptam a postástól, még én mondtam neki, hogy fizetnem kell érte... Később visszajött h alá kell írni,de papírt nem kaptam. Nem is éreztem hiányát addig, míg vissza nem kellett küldeni. Az alap kérdésem az volt, hogy ha én este 7-kor küldtem el a doksikat a visszaküldéskor, akkor miért változott a trackinfo "dokumentumok feldolgozására" 11 órakor...
Attee88
-
Turbobacsi
senior tag
válasz maj-viktor #34499 üzenetére
"(#34457) Turbobacsi
Segítek:
20.000 Ft (100%)
+ 27%, ez 20E Ft-nak 200 (1%) x 27 (%) = 200 x 27 = 5.400 Ft + 1.500 Ft vámkezelési költség = 6.900 Ft (~7E Ft)"
Nem kell segíteni a számolásban, elég ha annyit írt volna, hogy a vámkezelési költséggel együtt értendő..."A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
afrojack1
senior tag
Hali!
Ha randelek 1 ilyet! [link] forintba számolva 110k itthol egy ilyen 160k fölött van!
1. Kiszállitásal és vám stb-vel mennyibe fájna? Mert ha a végén (mire elér engem) addigra ugyan ott tart majd ft-ba 160k fölött? mert ha igen akkor mind1 ha itt veszem meg!Válaszokat előre köszi!
SC: Herczku_Death
-
RVR400
veterán
Most nézem, én egész jól állok most csomagilag:
2014-05-15 11:53, Item information : Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2014-05-19 13:36, Item information : Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
2014-05-17 21:56, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-17 00:00, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-15 19:36, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-18 18:34, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-17 19:11, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-19 11:19, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-19 11:19, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-05-19 08:37, Item information : Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
Mondjuk az elsőt nem értem, mert egyszerre jött a két csomag, és egyszerre küldtem be az adatokat is a másodikkal együtt.
-
XtremLor
őstag
válasz tboy93 #34511 üzenetére
Igy nez ki a vege: Nem ingyenes a szallitas se igaz a 12dollar se vag foldhoz senkit.
$503.49Items
$11.47 Estimated shipping & handling
$514.96Total before tax
$0.00Estimated tax to be collected
$139.04 Import Fees Deposit
$654.00Estimated order total"Legen...Wait for it...Dary"
-
Dominó85
addikt
válasz maj-viktor #34507 üzenetére
Minőség ebben a sorrendben? LOL na ne már... A Jiayu G3(N, S, T) szériát hasonlítsd össze egy Samsung S4-vel és annak anyaghasználatával. Fém belső váz és brutál hátlap kontra műanyag szappantartó váz fröccsöntött gagyi hátlappal. Én a Jiayu mellett tenném le a voksom. Bár egy Lenovo vagy Xiaomi közép vagy felső kategóriás telcsi is odabax az agyonhájpolt, átlag magyar ember számára létező, igazi márkáknak (lásd Apple, Samsung, Sony). Elég ha a Lenovo P780-at, K910-et, K900-at, Xiaomi Mi2-3S telókat vesszük alapul...
Ps.: Van mit tanulnia a kis hazánkba befészkelődött gyártóknak a kínai veszedelemtől. Mert ez az évről-évre kihozunk 10 f0s és agyonárazott, középkategóriához elég, de rendre durva gyenge pontoktól hemzsegő telefont és 2-4db csúcs modellt magyar fizetésekhez igazított áron az egy idő után nagyon uncsi. Érezd az iróniát ...
* Péter - 06302461862 *
-
sbe561
tag
Szerintetek létezik "RI" vagy "RD" kezdetű TN, vagy csak engem vágtak át, mert én még nem láttam ilyet. Egyébként lassan egy hete feladták elméletileg az egyiket, de még semmi nyoma....
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #34494 üzenetére
Majd ha megkapod, dobj meg egy pár sorossal, hogy mik a benyomásaid. Asszonynak keresgélek, egy ilyennek tuti örülne.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Laza...
addikt
Maláj posta:
Dispatch Pre-Alert 20/05/2014 MPC PMIH (KLIA)
Látott már ilyet valaki?
Never give up!
-
maj-viktor
őstag
válasz Attee88 #34508 üzenetére
Ha még "friss" a dolog értsd pár hetes - hónapos, akkor elvileg a NAV-tól e-mailbe kitudod kérni az a vámos papírt... én írtam nekik és elküldték újra... (azaz nekik a rendszerbe meglesz / megvan)
(#34508) Attee88
Erre továbbra is azt tudom mondani, amit elősre... örülj, hogy gyorsan dolgoznak
(hogy te este elküldted és másnap délelőtt már változott a státusz)(#34509) Turbobacsi
Ha elolvasod a fenti összefoglalót, rájössz, miért lettél "kioktatva"... (ott levan írva)(#34519) afrojack1
Ja a szokásos 100$ = 100€ téma lesz (23E VS 31E Ft)
mert ugyebár az USA ár nettó, az EU-s meg bruttó - ÁFÁ-zott (amit feltüntetnek az árcédulán)(#34522) Dominó85
Jogos a Samsung-ot kicsit magasabb szintre helyeztem "minőségügyileg"... Lenovo kenderbe veri mindegyiket ár/érték arányba!
(Nálam "minőségi" kínai márkák: Lenovo, Jiayu, THL, ZTE, ZOPO, Xiaomi, Meizu, UMI)(#34523) sbe561
Létező....
RyxxxxxxxxxCNy helyén bármilyen betű lehet
x helyén meg 9db szám(#34528) janek69
Az valószínűleg a német / angol amazon raktárból jött...(#34529) Laza...
Vagyunk egy páran így a maláj postával... de legalább már "él"
2014-05-16 21:56, Dispatch Pre-Alert 16/05/2014, MPC PMIH (KLIA)Remélem nem úgy szállít a maláj posta, ahogy a maláj légitársaság... (értsd eltűnt repülő)
[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Dominó85
addikt
válasz maj-viktor #34530 üzenetére
De jó lenne ezeket a márkákat hazai szervizháttérrel látni egyszer.
* Péter - 06302461862 *
-
sbe561
tag
Köszönöm mindenkinek! Megnyugodtam egy kicsit!
-
-
Gépötty
senior tag
Nos részemről még egy piros pont Sincerityéknek, most találtam meg a postaládában a 9-én rendelt memóriakártyát. Még bő fél óra van hátra a H1testw szerint, de csak az érdekesség kedvéért indítottam rá, ez annyira eredeti Toshibának néz ki. Tudom, Guttemberg óta bármit - na ezért a teszt
A szállítással kapcsolatban viszont érdekes, hogy a május 1 és 9-e közötti tizenegy rendelésemről semmi hír. Van köztük tr nélküli is bőven - állítólag azok hamarabb jönnek, és ez is az volt - de a tr-számmal ellátottak között van olyan, amit a mi postánk nem is lát...Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
lm83
őstag
Na ők pont szállítanak.
Az lehet ha más az eladó (nem az amazon), akkor ők épp nem. Én órákat néztem épp, de egyik eladó sem olyan.(#34511) tboy93
154 igen de ebben benne van a szállítás is. Plusz még az áfa is.(#34512) kcsa
Szóval az áfa is ott van azt sem kell hozzáadni.Viszont erre még jön a vám is már, szóval tuti sokban van.
-
Mokush
tag
Szerintetek ez vajon miért dispaching-ol egy hete? Elég kicsi "csomag"... lehet, elhagyták?
2014-05-14 18:28, Dispatching, HU
2014-05-14 16:45, Opening, HU
2014-05-14 09:58, Collection, HU -
Victoryus94
őstag
Ha külföldről rendelek postán, és Magyar Posta szerint az állapot:
"Célországba megérkezett"
Akkor hány nap még, míg kézhez kapom a terméket (telefontok)?
(pénteken érkezett, azóta nincs új állapot) -
Mokush
tag
Nem aggódom, ezért is volt az ugri-bugri-vigyori szmájli... csak ennyi ideig még sosem volt dispatching.
Igazából már az is meglepett, hogy egy ilyen filléres (kb. 800Ft) cucchoz kaptam TN-t.
Közben ránéztem a kínai posta oldalán is, ott ezt írja:
19-May-2014 19:50 Departure export customs BEIJING
Erről még nem tud a 17track. -
lm83
őstag
Lehet ma még odaérnek vele...
De lehet telefonon utána kérdezni, hogy ott áll e még, vagy kiadták futárnak.
Vagy a helyi postán rákérdezni, hogy jött-e hozzájuk. -
beg
veterán
válasz Victoryus94 #34539 üzenetére
Nekem 1 hete célországba érkezett két filléres vacak. Még mindig nem kaptam meg.
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
törölt tag
Sziasztok. Ha az ebay-ről rendelek egy telefont,akkor is kell vámot fizetnem?Vagy csak a telefon árát+a postaköltséget?
-
b0bcat
addikt
válasz #82471168 #34543 üzenetére
Attól függ. Ha az áru az EU-n kívülről érkezik, akkor kell fizetned. De vámot nem, hanem "csak" 27% áfát (plusz 1500-at a vámeljárásért, ha nem DHL-lel jön a cucc).
Tehát nem az számít, hogy melyik honlapról rendelsz.
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
szunyooo
tag
Üdv.
Tud valaki olyan külföldi oldat ahol Retro cuccok vannak eredeti/utánzat
? -
RPka91
tag
Sziasztok!
Hogyan kell olyankor eljárni, amikor telefont gariztatunk? Írjam meg a kicsikínainak, hogy írja rá, hogy ez egy javított telefon? Gondolom az nem érdekelné a vámosokat visszafele jövet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest