-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flexy90
senior tag
-
zalman90
őstag
válasz float_away #10108 üzenetére
itt nézd meg , kicsit több infot ír , pl azt is ha vám kezelés alatt van
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
zalman90
őstag
ez amúgy most , jó , vagy rossz hír ?
Küldemény információ:
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration readyKüldemény információ:
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decisionez ma változott a TN nél
Az ember társas állat. S többnyire minél nagyobb a társaság, annál nagyobb állat.
-
DJ Diablo
tag
Elfelejtettem írni, hogy a hosszadalmas rendelés kompenzációjaként mit küldött a Geekbuying.
Egy villogó hajtincset. Fantasztikus....... -
maj-viktor
őstag
válasz Flexy90 #10152 üzenetére
Emberek! 5napja volt! Közte hétvége!
Átlag 2hét míg megjön a csomag legyetek már türelmesebbek!(#10156) zalman90
Azhát!"
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
Vámáru vizsgálat alatt / Item under customs check
Elektronikus vámkezelési dokumentum kész / Electronic customs declaration ready
Vámhatározat kiadva / Issue of customs decision
Továbbküldve kézbesítő állomásra / Inbound item forwarded
"(#10157) DJ Diablo
Ezt még elképzelni sem tudom micsoda!
Mutass már képet róla...[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Ildike72
csendes tag
válasz maj-viktor #10159 üzenetére
Alapjában nagyon türelmes jószág vagyok, de amikor csak ezt látom picit ideges leszek:
2013.08.23
20:39
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroadEnnyi. Tegnap jött a levél 08.30. feladási dátummal hogy legyek kedves elküldeni a megfelelő igazolásokat, amit még tegnap meg is tettem.
-
Flexy90
senior tag
Ha ezt a 2 sort látom akkor biztos, hogy vámolják és fizetni kell?
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceXiaomi Fan
-
maj-viktor
őstag
válasz Ildike72 #10160 üzenetére
Akkor én ehhez mit szóljak?
CN Post:
2013.08.18 12:15, Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
2013.08.19 13:37, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad
vagy ehhez:
SG Post:
2013.08.12 19:05, Item information : Célországba elküldve / Item sent abroad(#10161) Flexy90
Részben igen!
Mivel ezt már úgymond "kiemelték"... aztán ha vámérték alatti, akkor átjön, de ha te tudod, hogy egy 200$-os mobil van benne, akkor már szinte biztos, hogy vámolják (áfázzák)Ha átjött, akkor csak ez a 2sor van:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
Érdekességképpen leírnám most mit tapasztaltam.
Everbuyingról rendeltem 3 dolgot, az egyik olyan csomag amihez lett kérve TN-es china post, a másik két csomag annyira nem volt fontos, így TN nélkül jöttek. Kb. 1 nap eltéréssel lettek rendelve, először a TN-es csomag, azt is adták fel a leghamarabb.
Erre tegnap megjött az egyik nem TN-es, ma meg a másik is. Na és hol a TN-es csomagom? követés szerint célországba elküldve státusz. Hát esküszöm ezentúl TN nélkül rendelek. főleg ha CN postról van szó. -
Ildike72
csendes tag
válasz maj-viktor #10162 üzenetére
Oké, nálad a pont
-
maj-viktor
őstag
válasz sagesz93 #10163 üzenetére
Igen... tapasztalat, hogy TN nélküli gyorsan megjön, akár 1-2hét alatt is (CNpostos is), de itt a rizikó, hogy elveszik... így én nem ajánlom, hogy drágább (5$ felettit) így kérj!
(#10164) Ildike72
Persze pont az nem jön meg / jött még meg, amire "tényleg azonnal" szükségem lenne...[ Szerkesztve ]
-
sagesz93
addikt
válasz maj-viktor #10165 üzenetére
egyik 10, a másik 20 dolcsi érték környékén volt. Hiba nélkül megérkeztek, és gyorsan(kb aug 20 környékén lett shipped mindegyik.). A TN-es, az olyan 80 dolcsi körül ér, arra is azért lett TN, mert talán 50 dolcsi felett ingyen van. Kár.(anyumnak lesz a tab, ezen tudtam volna tesztelni.. )
[ Szerkesztve ]
-
gabx76
őstag
Sziasztok!
Csak a statisztika miatt: geekbuying+SG csomag tokkal-vonóval 8 nap alatt ért ide. -
maj-viktor
őstag
válasz sagesz93 #10166 üzenetére
Igen, tudom!
Legtöbb bolt / eladó 20-30$ felett trackingel küldik, mivel ők sem maguk ellensége... és elveszett csomag után refundoltathatnak... Bár én a posta jó hírnevében bízva semmit nem adnék fel tracking nélkül, bár én is kaptam már meg TN nélküli csomagot rendben! És arányaiba kevesebb veszett el, mint ami megjött TN-es! mondjuk 20%-a ami eltűnt valahol az útvesztőbe! De ezek mindig ilyen olcsó dolgok voltak, és kaptam refundot! (de ez eladói szemszögből veszteség)JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
zalman90
őstag
válasz maj-viktor #10162 üzenetére
és azt nem tudod esetleg , hogy mikor végre megjön a vámolt cucc , meg hogy fizetnem kell az hogy fog történni ? be kell e érte mennie a postára vagy házhoz jön , vagy a gólya hozza vagy mi ?
-
maj-viktor
őstag
válasz zalman90 #10169 üzenetére
Elvileg ahogy a mellékelt link, leírásban írva is van:
"Amelyiket megfogják a vámon, arról küldenek postai értesítést,
hogy nyilatkozz a csomag tartalmáról!
Ilyenkor elkell küldeni a PayPal átutalási bizonylatot és az alapján számlázzák ki neked a plusz terheket! (ÁFA - VÁM) Melyet a postásnak kell fizetned!
Mintha utánvételes csomagot kapnál, akkor kapod meg a csomagot, ha kifizeted a plusz terheket a postásnak!"Persze ha nincs otthon senki, akkor a szokásos értesítést kapod, hogy melyik postán veheted át, és be kell battyogni a postára érte... De ha esetleg nem ez lesz a folyamata írd le, hogy mi volt!
[ Szerkesztve ]
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Eljutottam addig hogy egy kűlföldi webshopból rendeltem.Az üzlet kűldött egy mailt amiben ott van a paypal link hogy fizessek.Rákattintok bejön a paypal de nem történik semmi.Nem terheli meg a számlámat a fizetendő összegel.Két bankátya van megadva az egyiken van pénz a másikon nincs.Szerintetek mit csinálok rosszul?
-
DJ Diablo
tag
[ Szerkesztve ]
-
Akane
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Kicsit megnyugodtam ^^...
-
DJ Diablo
tag
válasz maj-viktor #10174 üzenetére
Hú, nem is tudom.... 5000$ megfelel?
-
vegyszer
addikt
válasz maj-viktor #10176 üzenetére
Nem látod, 10$ az ára
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
instantwater
addikt
válasz Lampard19 #10150 üzenetére
Olyankor kit kell verni, ha megjött a csomag csomagszám alapján de másik településen vették át 30 kilométerrel arrébb a kívánt várostól?
A posta tagad, az eladó copypaste wait some week. Szerintem az eladó rontotta el, hiszen irányítószám, település év, utcanév, címzett mind szerepel a borírékon, és a posta sem lehet annyira töketlen, hogy más ak kézbesíti, másik településre, és még alá is írja a címzett ami nem neki jött -
badabum
tag
Nekem sem volt szerencsém a minideal - el, szintén 30. - án érkezett be az országba.
-
cekkk
veterán
A héten beérkező minideal-es csomagok is vámkezelve lettek, vagy csak a múlthetiek?
-
wiggly
csendes tag
Sziasztok! Minideal-től rendeltem SG post-tal, tegnap kaptam is tracking number-t. Az lenne a kérdésem, hogy hová kell ezt beírni, mert akárhogy keresem az oldalon, nem találom. Köszi!
-
cekkk
veterán
-
kgymac
őstag
válasz instantwater #10179 üzenetére
Hk tn esetén ellenőrizhető a címzett, a nevet mindenkinek megadja, a pontos címet csak település vagy irszám megadására.
http://www.espeedpost.com/html-tracking.html
Valaki írta korábban, hogy sg tn estén is van hasonló, de nekem minis sg esetén nem ment.
http://www.ezyparcels.com.hk/szerk: volt valakinek hasonló ügye, társasház, em. lakás nélküli cím, amit valaki helyben átvett, de nem a címzett. A fórumon segítséget kért, de azóta nem írta meg, hogy mi lett a vége...
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
Valaki átvette, aláírásból, személyi igazolvány számból kiderült, hogy ki volt az. De bizonyítani, hogy neked ment a motyó, nem neki... Egy feljelentés ismeretlen tettes ellen nem segít. A PayPal nem hiszem, hogy neked ad igazat. Pl falusi cím, városban veszi át ok miatt honnan tudja mind a kínai, mind a PayPal, hogy hol van a postahivatal nálatok... Szerintem ebből jól nem jössz ki.
Hacsak a kínaid elő nem keresi számodra a feladó papírjai, esetleg fényképet. (szerintem nem csinálnak ilyet, túl sok a rendelés)Mely településen laksz, hol vették át? Pl Budakeszi - Dunakeszi a kavarodás alapja? Vagy az irányító szám közel azonos? Ott is van olyan utca, ahol laksz?
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
cekkk
veterán
A HK post és a Tmallbox mennyire megbízhatóak?
-
hidroponi
aktív tag
mindenesetre a 45 nap elott nyiss dispute-ot, hogy ki ne fuss az idobol es rogton adj be a postara tudakozvanyt. majd azt csatold a dispute-hoz. a paypal ha latja, hogy nem csak bemondasra problemazol akkor maskepp all a dologhoz.
-
vegyszer
addikt
Csak egy komoly botrány volt velük, mikor a tixo, amivel a címzettnek a nevét próbálták védeni megette a festéket, és Budapestről több motyót is a vám innenső oldalról fordítottak vissza hibás (olvashatatlan) címzés miatt. Ez kb 3-5 itteni fórumtársat érintett a nyár közepén.
[ Szerkesztve ]
-
hege21
aktív tag
Nagyon kemények lettek a vámon....
3 csomagból (mini..) 3 megfogtak az utóbbi két héten belül -
wwenigma
Jómunkásember
válasz hege21 #10195 üzenetére
Nagyon helyes , dolgoznak ahogy kell.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- SSD többféle, sata 2,5"
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest