- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD FX
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
Igen, én volnék az!
Eddig nagyon kellemes csalódás a kocsi, minden tekintetben. A napfénytető nálam telitalálat, de az ADA is meglepően jól teszi a dolgát, a motort ugyan még nem hajtottam meg annyira (az értékesítő kolléga javaslatásra), de 2000 km után majd cseréltetek benne olajat aztán kitaposom a lelkét!
De eddig legjobban a kényelmi funkciója tetszik a kocsinak, hogy kulcs nélkül ki tudom nyitni a kilicsen lévő gombbal, így mindig maradhat zsebben a kulcs, vagyis a legtöbb esetben. Bár nem tudom ez mennyire számít nagy dolognak, az előző kis kocsim után (2015 Peugeot 208 GTi) kellemes csalódás volt.
vihartigris: Tényleg szokni kell még a nagyobb cipőt, de szerencsére kényelmes!
-
kisza25
félisten
válasz Black Dragon #4248 üzenetére
Gratulálok! Sok balesetmentest! Nagyon szépek ezek az autók
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nagyúr
válasz Black Dragon #4251 üzenetére
Ja, a motort még én sem gyilkolom, ~200km sincs még benne. Mondjuk nálam az olajcsere nem biztos hogy meg lesz ejtve, céges autónál ezt nehezebb kibulizni.
Keyless jó dolog, sajna az nekem kimaradt.
-
la_cc
addikt
1.4 vs 1.6 GDI vs. 1.6 CRDi 2012-2018
Tényleg ilyen jók városi használatra is ezek a diesel CRDi-k? Épp egy 110 lóerőssel szemezek éppen... Ahogy olvasom nincs kettőstömegű se benne. 110 paci mindenre is elég városban, nem? Esetleg aktív használó itt?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
la_cc
addikt
Köszi a reakciókat.
Egymáshoz viszonyítva ezt a 3 motor viszont mégis azt olvasom, hogy a diesel talán a "legprobléma mentesebb", mert az "fa-ék".
Na most nálam jellemzően klasszikus rövid távok lennének városban általában, ezért a diesel-t ki is zártam a leghamarabb, de a mai infó túrásom eredményeképpen eléggé elbizonytalanodtam megint...
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz kisza25 #4256 üzenetére
1,6 gdi akart lenni, csak megzavartak
Az 1,4 full alumínium blokk kb 80 kg, 30 ekm/2év a szerviz előírás úgy hamar kuka lesz, de 10-15 ekm cserével már bírja. Azért lesz kuka, mert jelenleg nincsen hozzá nagyobb dugó, hogy fel lehetne fúrni.
Az 1,4 ből létezik az 1398 ccm 109-105-100-90 lovas változat, ezek euro 4-5 motorok, utána let az 1368 ccm 1,4 101 lóval.
Nekem az előbbi volt a 2011- es kia pro ceedben és most az i30- ban is[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Robi_73
őstag
Nagyon jó az 1.6 CRDi, de mindig volt vele valami probléma. Szerencsére nem én fizettem a javításokat (az izzítógyertya cserét kivéve, azt én cseréltem, műtöttem ki), mert az kész anyagi csőd lett volna. A nevemre rákeresve, itt a fórumban olvashatsz érdekes dolgokat.
Robi73
-
Dare2Live
félisten
KIA/Hyundai vonalon ami ökölszabály, hogy ami (G)DI az kerülendő. Az 1.6 GDI ennek ékes példája. A régi MPIk sokkal tartósabbak ha megfelelő olajat rendesen cserélték a lánc/feszítővel se szokott gond lenni. Persze akármi van vásárlás után rá kell nézni kb 20perc. De ez uugy igaz a GDIkre is.
Az 1.6 CRDI jó konstrukció de azért nem egy örökélet+1nap SDI. Én nem venném városra. De az adott típust is meg kell nézni. Ha pl van benne DPF városra kizárt...[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
la_cc
addikt
válasz Dare2Live #4264 üzenetére
DPF = diesel particulate filterEz a részecske szűrő magyarul, ugye?Közben ezt megtaláltam, nem volt meg így angolul, rövidítve.
Érdekes, hogy a típus specifikus szaki mást ajánlgat. Rá is kerestem, 2 kiló körül van bele egy részecskeszűrő. A vidit nem nézted az átlag fenntartási költségeket magyarázza, hogy a benzinesek is meglehetősen "kényes" darabok, míg ez a fajta diesel egy "fa-szög".
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Hahun szembejött az i20, árához képest (1.5M-ig nézelődtem) meglepően fiatal (~10 év) példányokkal találkozni. Fogyasztás és megbízhatóság miatt az 1.25-ös benzines változatokat néztem. Viszont a totalcaros népítéletek elbizonytalanítottak: berobbanó utasoldali ablak (wtf), hűtővíz fogyasztás (tipushiba.hu i20-at nem hoz, de i30-nál is írják hogy figyeljünk a fagyállóra), gyenge minőségű műanyagok, összeszerelés, beszerezhetetlen alkatrészek.
Mennyire igazak ezek?
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Dazsar
aktív tag
Üdv!
Az miért lehet hogy, a kicsi Kia-m, már egy hete pihen (cégessel járok), és ma fogta magát, és bekapcsolodott rajta a világítás, nem volt rajta se gyújtás, se semmi. Beleraktam a kulcsot, kihuztam, és el is múlt."Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
Dazsar
aktív tag
válasz Robi_73 #4269 üzenetére
Amikor leraktam utoljára, akkor, igen távirányítóval, de egy hétig nem csinált semmit, tegnap este szoltak rám hogy megy a világítás? Hát mondom azt hogy? Egy hete nem használtam, és ez mellet mindennap elmentünk mellette, szóval nem 1 hete világít, hanem tegnap fogta magát , és mintha valaki bedugta volna a kulcsot, neki ált világítani
Persze, kulcs nélkül.Kinyitottam, beraktam a kulcsot, kihuztam, és el is múlt.[ Szerkesztve ]
"Akárki lopta el a bankkártyám, kevesebett költ mint a feleségem"
-
Robi_73
őstag
Felszereltségtől függően ezeknek az autóknak ki-be lehet kapcsolni a tompított világítását távirányítóval is, ezért kérdeztem hogy távirányítót megnyomtad e. Amennyiben leállításnál rajta marad a világítás, akkor ha zárod az autót és kétszer megnyomod a távirányítón a zárás gombot le fog kapcsolódni a világítás. Nyitáskor pedig az első nyomásra feloltódik a tompított, a második nyomásra pedig ismét elalszik. Ha a világítás kapcsolón van automata állás, akkor azt mindenképpen kapcsold ki, mert lehet az hülyült meg. Drasztikusabb esetben lehet zárlat, kapcsoló, relé vagy BCM hiba (karosszéria vezérlő modul), ebben az esetben szakemberhez kell fordulnod.
Robi73
-
diablo1984
veterán
1,6 gdi 135 lovas motorral szerelt i30at jobbára városi szaladgálósnak 10 évesen és igazolatlan 124e km-el meg szabad venni? Vagy mennyire általános, hogy a dugattyú tetejét kifújja az injektor? Koksz az gondolom általánosan van ezeknél, kikerülhetetlenül, más szopóka van még benne?
Olajat valamelyik autós újságíró szerint az 1,4 jobban eszi, az 1,6 kevésbé, de egyáltalán eszi? -
Dare2Live
félisten
válasz diablo1984 #4272 üzenetére
Ha 12kkmenként az olajcsere is megvolt talán. De városi rohangálósnak inkább 2014 utáni IX20/Vengat 1.4 vagy méginkább 1.6 MPIvel. Az nem direktbefecskedezős, nincs koksz, nincs DPF és ha olajat rendesen cseréték vezérléssel se szokott gond lenni. (Meg 20perc megnézni.)
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
butch3r
senior tag
sziasztok
2022-es (facelift) i30sw vagy 2018as i30sw-n használ valaki Thule tetősínt?
az összeszerelésben nem írták hogy a sín "scale" részét mekkorára kell állítani és ha más már megküzdött vele és lemérte, tőle szeretném elkérni ezt az értéketscale alatt mire gondolok:
[link]köszi
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Az uj Kia ceed 160T-GDI kombinak a motorja mwgbizhato darab,vagy kokszosodik, stb ? Mit gondoltok arrol az autorol? Most osszetaktam egyet 8M ,és nagyon szep. Fogyasztása milyen annak? Van valakibek itt a csoportban esetleg? Az 1.0 fogyasztása az horror,azt neztem tesztekben.
-
nagyúr
válasz venom8888 #4276 üzenetére
Szia! Egy hete vettem at 160tgdi dct sw-t. 3x tankoltam eddig, nálam 7-8 liter között eszik. A BC lefele csal, 4-8 decit. Meg bejaratas alatt van, szóval nem nyomtam ki a szemet, de elegedett vagyok a motorral, nyomatekos, kellemesen viszi az autot. Fullra pakolva, klimazva sem erzed hogy kevés lenne. Sok info a megbízhatóságrol meg nincs, nagyon friss a motor. Biztos hogy kokszosodni fog, mert közvetlen befecskendezéses.
-
kisza25
félisten
420 kmből 170 km pálya, 38-41 fok, nexen 4s, pályán 8,4 volt mikor lejöttem, utána 250 km országút, lement 6,4- re, majd vissza pályán 6,9 lett a vége bc szerint.
Pályán nem eszik jól[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Rendben, koszonom a valaszokat.
-
Peter668
csendes tag
válasz kisza25 #4279 üzenetére
Nekem jobb fogyasztási tapasztalataim vannak, már ha a 160 Tgdi KIA sw- ről beszélünk mert azt nem írtad. Eddig 3500 km átlaga 7,1 L, ebben van dugó város autópálya, autóút, meg BC szerint is jobb a fogyasztás mint amit írtál autópálya pl, 7,4L. A modell KIA ceed160tgdi sw, kézi váltó.
-
nagyúr
válasz Peter668 #4281 üzenetére
Palyan jol eszik nekem, 130 tempomattal kb 6.5 körül a valosagban (Bc 6.2). 130-nal 2500-at forog.
Nekem 1.5T de DCT valtos, viszont mhev nélküli mint a kézi váltós modellek.
A varos es a rovidtavok megdobjak nagyon a fogyit es ugy veszem eszre hogy minel tobb a rovidtav annal rosszabbul kalkulalja a teljes fogyasztast a BC.
[ Szerkesztve ]
-
Robi_73
őstag
válasz kisza25 #4283 üzenetére
Szerintem ha az autópályán tartottad volna a 120-130 km/h-s tempót, akkor ott is beérte volna 7l körül. Minden 10km/h sebesség csökkentés kb 10% fogyasztáscsökkenést eredményez. Az én 1.4-es Vengám 2 éves átlaga bc szerint 6.3l körül alakul, 70-80% városi használat mellett.
Robi73
-
Peter668
csendes tag
válasz bajnokpityu #4284 üzenetére
Nagy homlokfelület pl, talán nehezebb is ezt nem tudom pontosan de errefelé vannak az okok leginkább
-
Peter668
csendes tag
Igen autópálya annyi is lehet, de én akkor kicsit jobban siettem
Rövidtávon lehet akár 10 liter is, pl 2-4km, de ha inkább 8-10 km mész akkor simán belefér a 8 literbe, ezek a tapasztalatok.Szerencsés vagy hogy beülhettél egy automata váltós kocsiba, én automatából ültem az kezibe. Azt mondta a kereskedő januárban, hogy min egy év, és akkor úgy döntöttünk legyen kézi. Igaz nekem volt egy kis szerencsém mert májusban beleülhettem, januári kedvezményes áron .
-
kisza25
félisten
válasz Robi_73 #4285 üzenetére
Így is 4:30perc volt az út, az átlagom lett volna 0,5 literrel jobb, akkor spórolok 2liter benyát? Akkor már inkább kifizetem azt a +1000Ft-ot
Az M7 pályán eltaposnak 120-130- al, folyton ki kell menni külsőbe kamionok közé...[ Szerkesztve ]
-
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok! Motor felújításra cserére tudtok szakit ajánlani? 1.6 CRDi 2008-as
-
pakos85
csendes tag
Sziasztok!
Ki milyen olajat ajánl/használ egy 2015-ös I20 hoz(1,25 84le benzin)?
Köszönöm! -
Dr. Oid
aktív tag
sziasztok,
cserélt már valaki első generációs Ceedben vagy i30-ban automata váltógombot (vagy bármilyen autóban )? ebben ugye nincs szoknya, a kulissza szabadon van, csak egy hosszúkás gomb van a váltón. az enyémen meg van kopva a festés, meg eleve csupasz műanyag, bőrre cserélném.
köszi! -
bandika0626
senior tag
válasz kisza25 #4279 üzenetére
Én is hasonlót tapasztaltam az i40 kombival. 1.7crdi 7dct.
270km ből 220 autópálya ezt eco módban 130ra beállva 6.6l/100km.
Visszafele sport mód 140-160 tempó 6.5l.
A fogyasztást viszont dl pontosan számolja ki.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
kisza25
félisten
válasz bandika0626 #4295 üzenetére
Nekem is decire annyi volt a fogyi eddig
-
slett27
addikt
Sziasztok ! Vásároltam egy 2008-as Hyundai i30 1.4 109LE DOHC-s autót (de minek ). Inkább hagytam volna meg a 2006-os Seat Leon-omat ami 1.6-os volt 8 szelepes de ugrott azért. Ez a szerencsétlen 109LE-vel meg sem közelíti azt. Nagyon el vagyok keseredve, egy autóúti előzésbe 80-90-ről vissza hármasba vagy 5000-6000e-es fordulaton és imádkozok hogy ne tiltson le mert belépnék a 7000-es tartományba (volt ilyen).
Szóval ötleteket szeretnék kérni, mit lehet tenni ez ügyben. Nem tudom hol a 109LE ??? Valaki(k) vagy hazudnak, de ezt a teljesítményt kb 90LE-nek érzem. Annyinak amennyi kb a FIAT Bravo 1.4-es 90LE-s autómban volt.
Nem tudom valaha meg fognak tudni győzni egy sima koreai szívó benzinesről hogy az megy. Talán 2000 ccm-től....
Igen, kipróbáltam vásárlás előtt, de 5-10km kevés az üdvösséghez. Pedig semmi nem világít, szerelő átnézte, olajcsere (Liqui Moly) volt, NGK gyertyákkal.
No de legalább egy igazán jó hangrendszert tettek bele szép kék háttérvilágítással.
[ Szerkesztve ]
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
nagyúr
válasz pakos85 #4291 üzenetére
Ha tutira akarsz menni akkor Total Quartz 9000 HKS 5W30.
Ez a saját olajuk, amit a márkaszerviz is rak bele.
De amugy “bármilyen” 5W30 jó lesz, főleg ha tartod az éves cserét vagy 10k periódust.Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kisza25
félisten
válasz slett27 #4297 üzenetére
Csodák nincsenek, az 1,4 sose volt versenyautó, az 1,6 meg biztosan nyomatékosabb volt, mint az 1,4
Itt a súly elég lényeges. Azért sem indul meg sehol, mert folyamatosan változó a szelepvezérlés, a 8 szelepes nyomatékosabb allul
Az 1,4 86 lovas seat ibizám 1000kg-al jobban megy, mint az 1,4- es 100 lovas i30
Ja és a váltó kiosztás is elég hosszú, de csak az első 3 fokozat, a 4-5-6 már alig ejt valamit[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest