Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Steve_Brown

    aktív tag

    Szerbusztok, fórumlakók!

    Nem tudom, hogy lehet-e ide hosszútávú tapasztalatokat leírni és érdekel-e bárkit. De én szeretek a fórumon olvasni hasonló írásokat. Ezért gondoltam, hogy megosztom itt, milyen 17 hónap után ez a termék.

    2018 11. hónapjának 23. napján vettem egy Arctic Liquid Freezer 120 névre hallgató AIO, vizes processzorhűtőt, 17531 forintért.
    Ezen időszakban még nem kaptam hozzá AM4-es leszorítókeretet, amit igényelnem kellett mert egy Ryzen 1600X-es processzorral akartam használni, egy MSI B350M Pro-VD Plus alaplapra szerelve. Ez a felfogatás 10 munkanap alatt került hozzám.

    A felszereléssel problémáim akadtak a továbbiakban is. A gyár által előkészített konstrukcióban szendvicsbe rakja a bordát két Arctic P12 PWM ventillátor. A Bitfenix Neos házikóba hátulra nem lehet felszerelni ezt az AIO-t mert a ház fölső rögzítője túl sok helyet vesz el a belső részből, ezért itt a hajtogatott merevítőből pár milimétert ki kellet reszelni. Valamint a két ventillátoros felszereléssel az alkatrész a saját pumpájába ütközött.
    Tehát a két ventillátort lecseréltem egyre. Ami nem lett más mint egy Akasa Piranha, a fórumozók ajánlása alapján.

    A pumpát folyamatosan 12V-on használtam, feleslegesnek találtam korlátozni, mert szinte hangtalan.

    A ventillátor PWM vezérlése az elmúlt másfél évben a következőképpen alakult:

    20C° 10%
    33C° 25%
    48C° 40%
    55C° 60%
    65C° 100%

    A hőmérsékleteket tekintve: Hiába futtattam éjszakákon át prime-ot, játszottam CPU igényes játékokkal a processzort soha sem láttam 63C°felett. Pedig a HD6950 (Windforce 3X) és az R9 290(Twin Frozr) is szépen betud fűteni a kuckóba.
    Az idle 29 és 35 fok között alakult.
    A ventillátor zajáról annyit, hogy eltudtam aludni a géppel egy szobában :DDD és ha a gép csak seedel bárki eltud.

    Figyelembevéve, hogy ez a hűtő kereskedelmi forgalomban nem kapható, annak jöhet jól ez az írás aki aprón találna ilyet magának.

    Kösznöm, hogy leírhattam!
    Boldog Húsvétot mindenkinek!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák