Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LouiS22

    veterán

    válasz Formaster #10256 üzenetére

    Ennél sokkal árnyaltabb a helyzet és nem feltétlenül a reklám az oka, sokkal inkább a tartalom.

    A tévécsatorna nem forgalmaz, hanem sugároz. Tartalmat forgalmazni erre szakosodott disztribútorok tudnak csak (például az Intercom). A tévék nem csinálnak mást, mint az ilyen disztribútorokkal szerződést kötnek, ennek keretében adott feltételek mellett tartalmat vásárolnak (filmek, sorozatok, dokuk, műsorok). Nagyon komoly és nagyon alaposan szabályozott feltételei vannak egy ilyen dealnek, sokszor még az is elő van írva, hogy az ajánlóban milyen képkockák használhatóak és milyen zenét rakhatsz alá. Egy tévécsatorna általában egy bizonyos területre, országra vásárol sugárzási jogot (természetesen van kivétel, hiszen léteznek olyan csatik, akik régiósan szórnak - ebben az esetben a hangsáv változik, de a kontent ugyanaz).

    Egy nagyon egyszerű és népszerű példával élve: az MTVA a Bajnokok Ligája közvetítési jogait kizárólag Magyarország területére veheti meg/kaphatja meg. Nem két fillérről beszélünk, a BL milliárdos biznisz, és ugyanilyen kizárólagossággal vásárolja meg mondjuk Németországban, vagy Szlovákiában is egy csatorna.

    Az a mondatod, hogy a csatorna el nem gondolkodik, azért sántít, mert ő ugyan gondolkodhat ezen, de a fenti példa miatt az csak gondolat maradhat. De lehetett volna a BL helyet bármilyen sorozat, film, stb címét is beírni.

    Visszatérve: a tévécsatornák pedig műsoraik továbbítására szerződéseket kötnek műsorszolgáltatókkal (Digi, UPC, Telekom ésatöbbi). Az valóban stimmel, hogy ezek a szerződések előírhatják azt is, hogy a tartalom kizárólag Magyarország területén érhető majd előfizetőknek. Egyébként a kábelszolgáltatók sem hülyék, az említett műholdas példánál maradva olyan műholdat választottak a műsorszórásra, ami Magyarországot garantáltan lefedi, de mondjuk Dánia külsőn már nem elérhető.

    Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

Új hozzászólás Aktív témák